KERESÉS search-close

nyugdíjasok

45 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nyugdíjasok"

Megszüntetné a kormány a nyugdíjasok és fogyatékkal élők szociális üdültetését

A jövő évi költségvetésben azt javasolja Varga Mihály, hogy az Erzsébet-programmal már csak gyerekek nyaralhassanak, nyugdíjasok és fogyatékkal élők ne. A DK szerint ez embertelenség. A kormány annyit válaszolt: a pontos szabályokról az ősszel döntenek.

Heroint árulhattak nyugdíjasok

A gyanú szerint egy 70 éves siófoki és egy 68 éves budapesti férfinak Szerbiából hozták a százmillió forintot érő drogszállítmányt. A futárokkal együtt a rendőrök is megjelentek. A két idős férfit és a három csempészt hétfőn letartóztatták.

 

Sokaknak okoz gondot a nyugdíj késése

Az általunk megkérdezett nyugdíjasok közül sokaknak gondot okoz az is, ha csak egy napot késik a nyugdíja. A Gazdaságkutató Intézet vezérigazgatója szerint a nyugdíjasok 60 százaléka a létminimum környékén egyensúlyoz. Molnár László azt mondja, másfél millió embernek okozhat problémát ezért, ha csúszik a nyugdíja kifizetése. Ráadásul ezeknek az embereknek szinte esélyük sincs tartalékot képezniük, hogy átvészeljenek egy hasonló helyzetet.

 

Van, ahol mégis kapnak Erzsébet-utalványt

A nyugdíjasok egy része mégis kap Erzsébet-utalványt, vagy legalábbis készpénzt az ünnepekre. Az ajándék az önkormányzatoktól érkezik. Az összeg eltérő, és van, ahol kizárólag rászorulóknak, míg máshol minden 70 év felettinek jár. A támogatás sokfelé már hagyomány, a települések többségének viszont egyáltalán nem telik rá az Önkormányzatok Szövetsége szerint.

 

800 milliós csalás és pórul járt nyugdíjasok

Vádat emeltek egy cég volt dolgozói ellen, akik éveken keresztül csaptak be időseket országszerte. Áldozataiknak azt hazudták, hogy segítenek eladni fölöslegessé vált üdülési jogukat. Ezért különböző díjakat kértek előre, de az üzletből soha nem lett semmi.

Sztárnyugdíjak, melyekből nem lehet megélni!

Pont egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy több olyan egykori nagyon sikeres magyar zenész van, aki mára nyugdíjas lett, és az államtól mindössze 40-50 ezer forint nyugdíjat kap. Megmutattuk azokat a nagy és ismert nevek, akik arcpirítóan kevés összeget kapnak.

Orbán Viktor a nyugdíjas klubban


szerző:
2018.03.31. 18:36
Orbán Viktor a nyugdíjas klubban

Belvárosi nyugdíjasklubban kampányolt Orbán Viktor 8 nappal az országgyűlési választások előtt. A miniszterelnök a közösségi oldalára feltett, szerkesztett videó szerint a menekültkérdésről beszélt az idősek előtt is.

8-12 ezer nyugdíjas tért vissza

Csak 8-12 ezer nyugdíjas tért vissza dolgozni a nyugdíjas szövetkezetek segítségével - Szatmáry Kristóf miniszteri biztos közlése szerint. A Fideszben több mint fél éve még fél millió jelentkezőre számítottak.

 Választás’18: nyugdíj, nyugdíjasok

Folytatódik a Magyarul Balóval választási vitasorozata, ismét kormánypártok nélkül. Ezért három ellenzéki párt politikusai vitatkoznak arról, mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A téma: a nyugdíjrendszer és a nyugdíjasok. A résztvevők: Schmuck Erzsébet, LMP, Sneider Tamás, Jobbik és Korózs Lajos, MSZP. 

 

Ajándékot kapnak a nyugdíjasok

Ajándékot kapnak a nyugdíjasok Hódmezővásárhelyen. A képviselőtestület úgy döntött, 10 ezer forintos Erzsébet utalványt kapnak az idősek még az időközi polgármester választás előtt, vagyis két héten belül.

71 országba postáztak Erzsébet-utalványt magyar nyugdíjasoknak

Csak a postaköltségre költenek 50 millió forintot, pedig az utalványokat csak Magyarországon lehet levásárolni. Tavaly is ugyanígy költött erre a kormány. Az MSZP szerint pénzkidobás külföldre küldeni az utalványokat. A kormány azt írta, nem tesznek különbséget a nyugdíjasok között.

Kampány a karácsonyi utalványról

Tévékampányt indít a kormány a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványáról. Mindenki 10 ezer forint értékű utalványt kap, a postások már elkezdték a kézbesítést.

Prémium a nyugdíjasoknak


szerző:
2017.10.18. 18:45
Prémium a nyugdíjasoknak

Még idén összesen több tízezer forint plusz juttatásra számíthatnak a nyugdíjasok. Nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, mert a gazdasági növekedés 3 és fél százalék fölött lesz – erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a Parlamentben az Idősek Tanácsa ülésén.

Megkerestük a rappelő nyugdíjasokat!

Az internetet valósággal „felrobbantotta” az újszászi idősek klipje. A ma esti Fókuszban és a Híradóban nálunk is rappelnek a nyugdíjasok!

Vona-ellenes Fidesz kampány


szerző:
2017.08.22. 18:29
Vona-ellenes Fidesz kampány

Már a választást emlegeti a nyugdíjasoknak a Fidesz. A kormánypárt telefonos kampányt indított, mert szerintük a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat, és ezt el akarják mondani nekik. Vona Gábor korábban a Facebookon írt arról, hogy egy fórumon, szerinte a kormánypropagandát felmondó idősek zavarták meg. A Jobbiknál azt mondják, a Fidesz hazugságokkal zaklatja a nyugdíjasokat.

Dolgoznának, de nem bírják


szerző:
2017.08.15. 18:35
Dolgoznának, de nem bírják

A magyar nyugdíjasok kétharmada szívesen dolgozna, de elsősorban egészségi állapota miatt képtelen munkát vállalni – derül ki az egyik nagy biztosítótársaság legfrissebb felméréséből. Közben sorra alakulnak a nyugdíjas szövetkezetek, amelyek segítségével - a kormány elképzelése szerint - több százezer nyugdíjas dolgozhat újra.

Nyugdíjasokat fosztottak ki

Idősek otthonában raboltak ki nyugdíjasokat még májusban. A gyanúsítottakat most fogták el. Már mindkét férfi előzetes letartóztatásban van. A gyanú szerint betörtek a lakásokba, ahol bántalmazták, majd kifosztották az időseket. Az egyik gyanúsított épp most szabadult volna a börtönből, amikor a rablások miatt újra őrizetbe vették. A bíróságon nyilatkozott Híradónknak.

Világbajnokok a ziccer dobó szupernagyik!

Bizony, ma már tényleg nem csak a húszéveseké a világ. Ezt bizonyítandó, a Reggeli műsorában járt a világbajnok Turbó csigák kosárlabda csapata, akik a hatvan fölötti korosztály olimpiáján, a World Masters Game-en győzedelmeskedtek. Nyolc meccs, tíz fős csapat és huszonnyolc unoka!

Félmillió nyugdíjas munkaerő

A nyugdíjasokat is bevetnék a kormánypártok a munkaerőhiány ellen. Egy friss törvényjavaslattal szövetkezetet hoznának létre azoknak az időseknek, akik dolgozni szeretnének. Aki ezen keresztül vállal munkát, fizetést és kedvezményeket kapna nyugdíja mellé. A Fidesz frakcióvezetője szerint félmillió nyugdíjast lehetne munkába állítani. Az MSZP szerint a kormány azért akar a nyugdíjasoknak munkát adni, mert nem tudták visszacsábítani külföldről a fiatalokat.

Idős embereket fosztott ki


szerző:
2017.05.03. 18:08
Idős embereket fosztott ki

Hat és fél millió forintnyi készpénzt és ékszert lopott el idős emberektől az a csaló, aki ellen nemrég vádat emelt az ügyészség. Egy kábelszolgáltató munkatársának adta ki magát, így jutott be áldozataihoz. Amikor egyedül hagyták, összeszedte az értékeket, majd távozott. Egy éven át fosztogatta a budapesti nyugdíjasokat, tavaly novemberben kapták el. Akár 11 év fegyházat is kaphat.

Ki adna többet a nyugdíjasoknak?

Egymásra licitál az MSZP és a DK, hogy mit adnának a nyugdíjasoknak, ha kormányra kerülnének. A szocialisták ingyenes gyógyszert ígértek a 65 év felettieknek, a DK szakpolitikusa pedig ezután már arról beszélt, ők 120-150 ezer forintos alapnyugdíjat adnának az időseknek. A DK ígéretéről hétfőn kiderült, hogy még a párton belül is vitáznak róla. A Fidesz szerint a baloldal kivitelezhetetlen ötletekkel állt elő, ők csak azt ígérik, hogy megtartják a nyugdíjak reálértékét.

„Ha idejönnek, elkölthetik”

Ha Magyarországra jönnek, akkor tudják felhasználni az Erzsébet utalványt a külföldön élő magyar nyugdíjasok. Ezt válaszolta Rétvári Bence államtitkár az egyik szocialista képviselő kérdésére. Az RTL Híradó derítette ki, hogy a kormány 71 országba, például Ausztráliába küldött olyan utalványt, amely kizárólag Magyarországon használható fel. A szocialisták bárgyúnak találják az államtitkár válaszát.

Nyugdíj: Mikortól lesz kevesebb?

Nyugdíjasoknak: ön számít arra, hogy emelik a nyugdíját? Esetleg, hogy csökkentik? Leendő nyugdíjasoknak: ön számít arra, hogy egyáltalán lesz állami nyugdíja? Ez állandó mindennapi téma, de most karácsony előtt a politika hirtelen megint megtalálta a nyugdíjasokat. S ha már így alakult, szakértők segítségével hadd ajánljuk a politikusok figyelmébe, hogy miről kellene beszélni.

Tartalékosok is védik a határt

50-60 éves rendőröket, katonákat, sőt tűzoltókat is vezényletek a déli határ védelmére, tudta meg Híradónk. Ők mindannyian vállalták, hogy önkéntes műveleti tartalékosok lesznek, így ugyanis megspórolhattak havi 30-40 ezer forint adót. Most azonban napi 12 órát kell talpalniuk, családjaiktól több száz kilométerre - írta Híradónknak egyikük.

Gálvölgyi János:

A művész elárulta, szerinte mi a legfontosabb az Erzsébet-utalványok kapcsán, illetve, hogy mit is gondol az azokat kísérő levelekről, mindezt persze Teddy sem hagyhatta szó nélkül.

Kormányfői levelet is kaphatnak

Mindent megtesznek, hogy karácsony előtt megkapják a nyugdíjasok a tízezer forintos Erzsébet-utalványt - ezt a Magyar Posta szóvivője mondta Híradónknak. A kormány még tárgyal a részletekről a céggel, így azt nem tudni, hogy mennyiért viszik majd házhoz az utalványokat, és azt sem, hogy személyesen kell-e átvenni azokat. A hvg.hu információi szerint a levélben egy miniszterelnöki üdvözlet is lesz. A kormány azt közölte: még erről sincs döntés.

A posta viszi az utalványokat?

Visszakozott Lázár János. Mégsem a kormányhivatalok dolgozói kézbesítik a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványát- ezt a miniszter közleményben írta meg, miután tárgyalt a dolgozókat képviselő szakszervezettel. Lázár János múlt csütörtökön jelentette be, hogy a két és fél millió nyugdíjasnak személyesen a kormányhivatali dolgozók viszik el az utalványokat, mert a posta túl drága lenne. Most mégis újra a Magyar Postától kérnek ajánlatot.

Lázár: a posta drága lenne

A kormányhivatali dolgozók viszik házhoz a nyugdíjasok Erzsébet utalványát, mert a posta drága lenne - ezt Lázár János jelentette be. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormányhivatalnokok mellé biztonsági őröket is rendelnek, hiszen sok pénz lesz náluk. Ha valakit nem találnak otthon, annak értesítést hagynak. Az MSZP szerint érdekes, hogy a nemzeti konzultáció kérdőíveinél még nem volt drága a postázás.

Versek képregény formában

Vigyorgó, fogatlan a rém Kölcsey Huszt című versében, és elektromos gitár húrjába csap a walesi bárd Arany János nyomán. Magyar képregényrajzolók álmodtak újra több híres magyar verset is, a költőkben az a közös, hogy mind tüdőgyulladásban haltak meg. A Nyugdíjasok Országos Szövetsége ezzel hívja fel a figyelmet a tüdőgyulladás elleni védőoltásra, és a betegségek megelőzésére.

Milliókat loptak az idősektől

Három hónap alatt nyolc nyugdíjast vert át az a két nő, akik ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. A páros gyógyszertárakban, orvosi rendelőkben, Mindenszentek környékén a temetőkben szólította le az időseket, azt mondták nekik, hogy szociális munkások. Miután bejutottak hozzá, egyikük elterelte az áldozat figyelmét, majd összeszedték az értékeket és eltűntek. Három hónap alatt körülbelül hatmillió forintot zsákmányoltak.

Unokázós csalókra figyelmeztetnek

Unokázós csalókról és az időseket fenyegető bűnözőkről tájékoztatják az időseket a Pest megyei rendőrök. Nyáron több idősek otthonába is elmennek, így figyelmeztetik a szépkorúakat a csalókra. Az előadássorozat első állomásán kiderült: a nyugdíjasok közül sokat hívtak már csalók, sőt a helyiek egy újabb módszert is elmeséltek a rendőröknek.

HH best of: Elfogtunk egy levelet

Nem engedélyezte a hatóság egy jótékonysági nyugdíjas est megrendezését biztonsági őrök nélkül. A hír beindította Kern András fantáziáját és tollát. Részlet a Heti Hetes best of adásából.

Görögország szenved


szerző:
2015.07.09. 18:40
Görögország szenved

Nyugdíjasok rohamozták meg a bankokat, több gyógyszer is hiánycikk, a pénzmozgások korlátozása miatt néhány üzem már csökkentette a termelést Görögországban. Az emberek továbbra is csak napi 60 eurót vehetnek fel az automatákból. Pénzt utalni nem lehet, az éttermek és a hotelek is inkább készpénzt fogadnak el. Görögországnak csütörtök éjfélig kell letennie részletes reformterveit a nemzetközi szervezetek elé ahhoz, hogy újabb hitelcsomagot kapjon.

Aktív nyugdíjas évek az idősotthonokban is

Minden idős ember életében eljön a pillanat, amikor mérlegeli: változtat életformáján. Sokaknak az egyik alternatíva ilyenkor az idősek otthona. Hiszen itt ugyanúgy aktív életet tudnak élni. Egy ott dolgozó és egy lakó mesélt tapasztalatairól.

Fókusz 14-12-03


szerző:
2014.12.03. 19:25
Fókusz 14-12-03

Fókusz: Tájkép csata után - Kidőlt fák, leszakadt vezetékek, mintha bomba robbant volna. Visszamentünk mindenhová, ahol kedden drámai felvételek készültek. Óriási különbségek - Hogyan él egy magyar és miként egy európai nyugdíjas? Van, aki milliókból élvezi az életet, és aki spórolásból ki sem mozdul otthonról. Bundaőrület- Az Éjjel Nappal Budapest szereplői tesztelték az idei tél legnagyobb slágerét!

Gimisek és nyugdíjasok együtt szórakoztak

„Az öregek kiszívják az emberből az életkedvet. Az idősek szerint a számítógép csak ostobaságokra jó. Értelmetlen dolgokról akarnak meggyőzni minket” – budapesti gimnazisták gondolták ezt a nyugdíjas korosztályról, de csak azelőtt, hogy találkoztak volna egy IX. kerületi idősotthon lakóival.

Forró nyomon - Best of 13-08-25

Forró nyomon - Best of: Olyan nyugdíjasokat láthatnak, akik úgy döntöttek, nem lesznek áldozatok. Aztán megmutatjuk, mennyi idő alatt lehet illegálisan gyógyszerekhez hozzájutni, és arra is keressük a választ, hogy lehet az, hogy még gimnazista lányoknak is kínálnak erotikus munkát?

Forró nyomon 13-01-23


szerző:
2013.01.23. 22:00
Forró nyomon 13-01-23

Forró nyomon: Hogyan legyen egy szülő óvatos a gyereke helyett is? És ha bajba kerül, hogyan mentheti meg? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a Forró nyomonban, ahol egy abszurd történetnek is utánajárunk, és rejtett kamerával megmutatjuk, hogy sok idős embernek milyen körülmények között kell befejeznie végigdolgozott életét.

Fél Kettő 10-07-16


szerző:
2010.07.16. 14:40
Fél Kettő 10-07-16

Fél Kettő: Válaszút - Mikor és kinek kell eldönteni, hogy a gyerekből sportoló legyen-e? Vendégünk Csisztu Zsuzsa. Vakáció - Nyári szünetre megy a Barátok közt, a Fél Kettő vendége Németh Kristóf. Váratlan címlapsztori - Zimány Linda munkanélküli segélyt kapott, botrány lett belőle.

Tüntetők és rendőrök verekedtek Bukarestben

Rendőrökkel dulakodtak nyugdíjasok Bukarestben. Az idősek a kormány által tervezett megszorító intézkedések ellen tiltakoztak.

Unokáknak adták ki magukat a csalók

Több tízmillió forintot csalt ki gyanútlan nyugdíjasoktól egy négytagú banda.

Fiatalok vennék át a nyugdíjasok helyét

Elküldik a nyugdíjas dolgozókat Hódmezővásárhelyen, hogy a fiataloknak jusson munka.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való