KERESÉS search-close

nyúl

63 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nyúl"

NYÚLBOX: Egymást püfölő nyuszik miatt zárták le az utat

Vicces jelenetnek voltak szemtanúi a nagyatádi mentősök tegnap. Éppen állomáshelyükre tartottak, amikor észrevették, hogy két nyúl egymást püföli az úton. Feltehetőleg két hím viaskodott egymással, a párzási időszakban ez gyakran előfordul. Ilyenkor „lemegy a redőny” a nyusziknál, még a kocsikra sem figyelnek, emiatt sokat ütnek el a tavaszi hónapokban közülük. Az OMSZ Facebook oldalán azt írták: A meccs végül nem hozott eredményt, így mind a két résztvevő megkezdte a felkészülést az ünnepre.

Mi történt Fördős Zével?

Fördős Zé nyúllá változott pontosan egy évvel ezelőtt a Konyhafőnök Junior adásában, a kiskukták meg jól kinevették,  amikor beszaladt hozzájuk nyúl jelmezben. De nem volt sok idejük a mókára és kacagásra, mert aztán nekik kellett bizonyítaniuk a konyhában, a vadast kellett újragondolniuk.

Fűkasza sebesítette meg a nyulat

Motoros fűkasza sebesített meg egy nyulat Miskolcon – a sérült állat a Mályi Madármentő állomáson gyógyul. A gép elvágta a lábait, az egyik fülét, és a szemét és megsebesítette, olyan súlyosan, hogy szinte alig lát. Emiatt lehet, hogy ha meggyógyul, akkor sem engedhetik szabadon.

A zöld csapat nyulas-répás étele

Az utolsó feladatban izgalmas párosítások közül válogathattak a csapatok: úgy kellett főelemet – húst – választaniuk, hogy mellé, valamilyen formában, az adott állat eledelét is fel kellett dolgozniuk. Hogy ez hogyan is sikerült? A kóstoláson kiderült!

Nem mese: a teknős és a nyúl futóversenye

A nap felvételén egy egészen különleges futóversenyt mutatunk, melyet Thaiföldön rendeztek. A rajthoz egy nyulat és egy teknőst állítottak - megidézve a híres mesét. És megtörtént az, amire talán senki sem számított...

Ákos a magabiztosságtól gyorsan eljutott a remegő kapkodásig

Csordás Ákos volt az egyetlen, aki szakszerűen, pikk-pakk szétkapta a nyulat. A főzés végére azonban a kezdeti magabiztosság szertefoszlott, a köret-kínoknak köszönhetően.

Megérkezett a húsvéti nyúl? Vagy várjunk csak! Zé ez te vagy?

Zé eltűnt, mindenki őt kereste, amikor egy furcsa állat toppant be az ajtón: egy nyúl, aki jól megpakolt kiskocsit húzott maga után. Az óriási bunda és a fülek alatt pedig ott rejtőzött a harmadik zsűritag.

Sándor Orsi:

Kíváncsi vagy, hogyan sikerült a csinos műsorvezető első nyula? Hogyan telt a nyara, milyen változások következtek be a családjába, valamint mivel tér vissza ősztől a képernyőre? Kattints és megtudod!

Anna és Mikike élő adásban váltak keresztszülőkké!

Ildi Lee szokásához híven ma is bejelentkezett, és rögtön megkérte Annát és Mikikét, hogy adjanak nevet plüssnyulának, és legyenek a keresztszülei. Lady Los Angeles elmesélte, mi történt mostanában Amerikában, és egy dalt is eljátszott.

Fókusz 2017-06-02


szerző:
2017.06.02. 17:25
Húsvét: Miért éppen sonka és tojás?

Sokaknak a nyúl kapcsolódik leginkább a húsvéthoz. Pedig a Híradónak nyilatkozó néprajzkutató szerint valószínűleg egy egyszerű fordítási hiba miatt került a húsvéti jelképek közé. Például a bárány viszont valódi jelentéssel bír, egyre több családnál kerül a húsvéti asztalra.

Bérelni is lehet nyulat húsvétra

Bérelni lehet a nyulakat Szegeden. Már hetekkel az ünnepek előtt lefoglalták a legtöbbet. Vannak, akik csak néhány napra tartják meg a kis állatokat, de olyanok is akik több hónapig is gondozzák a nyuszikat. Az állatvédők azt mondják, jobb bérelni, mint vásárolni és utána kidobni az állatot, de ők a bérlést sem tartják a legjobb megoldásnak, ezért inkább az állatsimogatókat javasolják.

Szabó Győző rakott nyula

Az első, bemutatkozó feladatban Győző egy nyúl raguval készült, azonban a séf meglepte a versenyzőket egy nem várt alapanyaggal, az okrával.

A kékek nem igazán tudták mit kezdjenek a nyúllal

Az első feladatban a vadast kellett újragondolni, nyúlhússal. Miután sem Barna, sem Heni nem dolgozott még vele, egy kissé vak vezet világtalant főzés alakult ki közöttük.

A piros csapat bemutatta, milyen is egy igazi gravitációs tálalás!

Tomi és László munkatempója teljesen különböző volt az első feladat alatt: miközben Tomi akár a maratont is lefutotta volna (annyira túlpörgött), Laci nyugalmával irányította a csapattársát. Végül még arra is maradt idejük, hogy különleges "plecsnit" alkossanak a tányérjukra.

A zöldeket egy hajszál választotta el a kudarctól?

A munkatempó a zöldeknél sem egyezett: Ádám próbálta minél jobban hajtani Gábort, nehogy a végén semmi se kerüljön a tányérra.

Vadast nyúlból: melyik csapat hogyan teljesített?

A klasszikus receptet újragondolva kellett elkészítenie a csapatoknak. A zsűri végigkóstolta az ételeket és értékelte is őket!

A piros csapat újragondolt vadas étele

A tálalás a mostani trendeknek köszönhetően annak ellenére is mutatós lett, hogy az utolsó pillanatban a mártás rárobbant a tányérra a szifonból. A zsűri szerint a töltelék egy kicsit száraz lett.

A kék csapat újragondolt vadas étele

A zsűri szerint Heni és Barna nem használták  jól az alapanyagot, mivel nem szedték le a nyúlgerincről a hártyát. A kreativitást is hiányolták a tányérról, hiszen nem gondolták újra a vadast.

A zöld csapat újragondolt vadas étele

A zsűri hiányolta az újragondol ételből a "vadasságot". Az utolsó pillanatban a tányérra tett mártást pedig jobb lett volna lehagyni, hiszen túlságosan folyós lett.

Krisztián nyuszinyelven beszélt a szexről

Krisztián és Mici között tovább folytatódott az erotikus eszmecsere, ám ezúttal egy harmadik fél is a képbe került.

A séf besegített kicsit az elveszett Krisztinek

Miután az első feladatban Ottilia volt a legjobb, eldönthette, hogy kitől veszi el a séf ropogósának receptjét. Krisztire esett a választása. Persze, a lány nem maradt egyedül, hiszen a séf azonnal a segítségére sietett, amikor látta, hogy kicsit elveszett az alapanyagok között.

Gábor és a négyzetrácsos ropogós rejtélye

Amikor Gábor megkóstolta a séf ételét, legszívesebben az egészet megette volna. Azonban neki kellett látnia a feladatnak, amelyben noha, megkapta a ropogós receptjét, nem bírt rájönni, vajon hogyan lett négyzetrácsos minta a séf ropogósán. Ez már csak a kóstolás során derülhetett ki.

Zsolt hibázott: kénytelen volt alapanyagokat kunyerálni

Zsolt a séf receptjét félretéve a tintahal tintát belekeverte a ropogós tésztájába. Amikor a séf ezt észrevette, figyelmeztette, hogy korrigálja a hibát, ehhez azonban alapanyagot kellett kérnia a társaitól.

Hogyan ízlettek a zsűrinek a versenyzők nyúlételei?

A séf által megalkotott nyúlételt és kompozíciót kellett újra kreálnia a versenyzőknek, mindezt úgy, hogy nem látták az étel elkészítését. A kóstolás során kiderült, kik teljesítettek jól és kik rosszul.

Hogyan sikerült lemásolnia a versenyzőknek a séf nyúl ételét?

Miután minden ételt megkóstoltak és minden tányért kielemeztek, a zsűri elvonult, hogy átbeszélhessék, ki teljesített a leggyengébben, kinek kell távoznia a Konyhafőnökből.

Vivien egy nyuszit és egy pókot pároztatott

Vivien egy nyúl és egy pók segítségével mutatta meg Zsoltival közös gyermekének, hogyan létesítenek szexuális kapcsolatot az állatok.

Gordonék apa-fia nyúlvadászatra mentek

Ugyebár, a mai előétel nyúl risotto volt, a hírhedt szakács pedig megmutatta, mégis hogyan lehet elkapni a kártevőket. Fiával, Jackkel nemcsak a vadászatra koncentráltak, hanem a hús előkészítésére is.

Gordon egy sas segítségével terítette le a vadat

Gordon kedvenc vadétele a mezei nyúl, amit viszont végtelenül nehéz elkapni. Pont ezért egy érdekes kalandra vállalkozott a szakács és egy óriási sassal mentek az ugrándozó finomság után.

Gergő megkötözte Brigit


szerző:
2016.04.28. 19:55
Gergő megkötözte Brigit

Ez is a show része volt. Először mozdulatlanná tette szíve választottját, majd valami hihetetlent húzott elő - kalapja helyett - a kosárból.

Attila segített a bak nyúlnak - Jönnek a kis nyuszik?

Úgy tűnik, a nyulakkal nagyobb szerencséjük lesz a farmereknek, mint a disznókkal volt. Pistával ellentétben, a bak nyúlnak sikerült meghódítania a nőstényt, bár az igaz, hogy ehhez szüksége volt Attila segítségére is.
 

Jobban szereti a füvet a répánál a nyúl

Répa helyett inkább füvet kell adni a nyulak. Ma ezt is megtudhatták a gyerekek a Nyíregyházi Állatparkban, ahol a nyuszi simogató, egy időre nyuszi sulivá vált. A gondozók arról meséltek a gyerekeknek és a szülőknek, hogy hogyan tudják megfelelően és biztonságosan nevelni a húsvétra kapott állatokat.

Rengetegen voltak a skanzenben

A jó időben, a szabadban is lehetett nyulakat simogatni, vagy éppen húsvéti tojásokat keresni. A Szentendrei Skanzenbe annyian érkeztek, hogy kilométeres kocsisor volt az oda vezető utakon. Ott bárány szépségverseny is volt. Debrecenben pedig egy óriástojásra lehetett festeni.

Nem fordulhat elő, hogy megunt nyulak legyenek

A gyerekek imádják az élő nyulakat simogatni, de csak azok vegyenek húsvétra nyuszit, akik később is gondoskodnak majd az állatról. Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője a felelős állattartásról beszél. 2008 óta már nem fogadnak be az ünnepek után nyulakat, azért, hogy a felelőtlen magatartást ne népszerűsítsék.

20 imádnivaló húsvéti nyuszi

A húsvét elmaradhatatlan szimbóluma a piros tojás mellett a nyúl, ami több évezredes hagyományokra tekint vissza még a kereszténység előtti időkből. Az ünnep az idén március 27-re esik, ami csaknem két héttel korábbi időpontnak számít a tavalyi április 6-hoz képest.  Ezért az egyre közelgő húsvétra tekintettel úgy gondoltuk, hogy miért ne mutathatnánk be a világ legaranyosabb tapsifüleseit, akiknek biztos Ön sem tud ellenállni!

Nemzetközi felháborodás a nyúlölés miatt

Dagad a botrány. Nemzetközivé vált a felháborodás az egyik dán rádióban történt véres előadás miatt. Biciklipumpával agyonütött egy kölyöknyulat egy műsorvezető. Az esemény élő adásban történt. A rádiócsatorna vezetője szerint az állatvédelem fontosságára akarták felhívni a figyelmet a kétségkívül meghökkentő akcióval.

Több tucatnyi őz és nyúl pusztult el

Vadmérgezés Békésben. Legalább nyolcvan őz és tíz nyúl pusztult el rágcsálóknak szánt méregtől egy orosházi vadásztársaság területén. A gazdálkodók féltették a termésüket a pockoktól, ezért kezdték irtani a rágcsálókat. Az engedély nélkül és az előírtnál sokkal nagyobb mennyiségben használt szertől azonban a nyulak és az őzek is elhullottak.

Élő nyulat venni felelősség


szerző:
2015.04.04. 18:52
Élő nyulat venni felelősség

Hiába a sok figyelmeztetés, még mindig sokan vásárolnak élő nyulat húsvétra. Aztán az ünnepek után már az jelent gondot, hogy mi legyen a nyulakkal. A Fővárosi Állatkert évek óta nem fogadja be a megunt húsvéti nyuszikat, és több állatvédő szervezet is így döntött.

Előzetes: Még mindig sokan vásárolnak élő nyulat húsvétra

Az ünnepek után sokan nem tudják, hogy mi legyen az állatokkal. A Fővárosi Állatkert évek óta nem fogadja be a megunt húsvéti nyuszikat, és több állatvédő szervezet is hasonlóan jár el. Az egyik állatkereskedésben azt mondták Híradónknak, hogy van, aki azt sem kérdezi meg, hogy mivel etesse.

Tóth Marci második feladata

Sütőtökös risotto nyúl karikákkal és sült répakörítéssel

Fókusz 12-04-06


szerző:
2012.04.06. 20:50
Fókusz 12-04-06

Fókusz: Csillagrombolók - Akik 3 perc alatt kiakasztották vagy lehengerelték a zsűrit. De miben rejlik varázserejük? Pánik a paradicsomban - Vastag Csaba bajba, majd a fellegekbe került Bali szigetén. Exkluzív házi videó! A világ legizmosabb combja - Misi fél tonnát is kinyom, extrém edzésén a Fókusz is ott volt.

Nyúl sokkolta a hoteltulajdonost a zuhanyzóban

Majdnem szívrohamot kapott egy Edinburgh-i vendégház tulajdonosa, amikor hirtelen egy tapsifüles nézett vele farkasszemet a fürdőszobában.

Nyuszija után ugrott a folyóba


szerző:
2011.07.14. 11:38
Nyuszija után ugrott a folyóba

Hőssé vált egy írországi hajléktalan, aki nyula után vetette magát egy folyóba. Az állatot egy fiatal fiú dobta a vízbe.

Nyuszikkal a jóllakott gyerekekért

Nyulakat kaptak szegény családok Zsibóton. A Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány osztotta szét az állatokat.

Nem fogadja be a megunt nyulakat az állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert ezzel a felelős állattartást akarja erősíteni az emberekben.

Igényesebben vásárolunk húsvétra

Egyre kevesebben érdeklődnek a gyorspácolt, vákuumcsomagolt sonkák, és a kakaót alig tartalmazó csokinyulak iránt.

meneTrend IttHon: Nyúl


szerző:
2011.01.29. 00:50
meneTrend IttHon: Nyúl

meneTrend IttHon: Bár Nyúl község neve első hallásra megmosolyogtató, látnivalók szempontjából annál komolyabb helyszín.

Orvvadász is volt a szabolcsbákai gyilkos

Állatkínzással és áramlopással is gyanúsítják a férfit, akit emberölés gyanújával vettek őrizetbe még a múlt héten.

Városi nyulak a Nagycirkuszban


szerző:
2010.06.14. 16:47
Városi nyulak a Nagycirkuszban

Urbanrabbits, azaz Városi nyulak címmel, cirkusz-színházi előadást láthatnak Budapesten.

Húsvétol az egész ország!


szerző:
2010.04.04. 17:31
Húsvétol az egész ország!

Nem múlt el izgalom nélkül a húsvét vasárnap, az ünnep apropóján rengeteg programot szerveztek az országban.

Tojásgurítás és egyéb hagyományok

Tojásfestéssel, tojásgurítással és zenés programokkal várják az érdeklődőket.

Dübörög a nyusziszezon


szerző:
2010.04.03. 17:17
Dübörög a nyusziszezon

Nyuszi- és báránysimogatás, tojásfestés, és tojáskeresés - megkezdődtek a húsvéti programok.

Szerelemből nyitottak nyúlmúzeumot

Egy házaspár 18 éve gyűjti a nyuszikat és más húsvéti tárgyakat. Mára több mint 26 ezer darabból áll a tárlat.

Felelősséggel vásároljunk húsvéti nyulat!

A fővárosi állatkert nem veszi be a megunt nyulakat, az állattal járó gondozásra figyelmeztetnek.

Vandálok hagyták helyben a tölgyfanyulat

A Kaposváron kiállított szobor füleit és lábait részeg fiatalok törték le, de hamar elfogták őket.

Kedvenceinkre átragad az ünnepi idegesség

A kisállatokat könnyen kiboríthatja a karácsonyi készülődés, akárcsak a gazdikat.

Oroszlánok falhatják fel a szapora nyulakat

Becslések szerint mintegy 10 ezer vadnyúl él és „garázdálkodik” a finn fővárosban.

50 nyúl és egy malac pusztult el a tűzben

A tűzoltók több órás munkával tudták csak megfékezni a lángokat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való