KERESÉS search-close

nyílt levél

27 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nyílt levél"

Több mint ezren írták alá a Manfred Webernek címzett nyílt levelet!

Már több mint  1000 kutató és diák írta alá azt a nyílt levelet, amelyben az Európai Néppárt frakcióvezetőjének segítségét kérik, hogy ne csatolhassák el az akadémiától a kutatóintézeteket. A levelet megfogalmazó Kertész János fizikus abban bízik, hogy Manfred Weber hatást gyakorolhat az ügyben a magyar kormányra.

Pénz és nyelvtudás nélkül mentek ki Dublinba szerencsét próbálni

Dalmáról és Balázsról először 2016-ban halhattak a nézők az RTL Híradóban, amikor is Dalma nyílt levélben közölte az egész ország előtt, hogy a magyar fiataloknak csak külföldön van esélyük. Az IVM stábja két évvel a levél után a fiatal párral Dublinban találkozott. Ahogy ők fogalmaznak, Miskolcról Anglia helyett, Írországba repítette őket a sors. Egyelőre semmi sem úgy alakult, ahogy tervezték.

„Veszélyben a betegellátás”

Nyílt levélben kér sürgős intézkedéseket több minisztertől és a főpolgármestertől a Budapesti Orvosi Kamara a Honvédkórházban kialakult helyzettel kapcsolatban. Azt írják, hogy az intézményben nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy az orvosok felelősségteljes munkát végezzenek, és ez veszélyezteti a betegellátást. A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a legsürgetőbb a béremelés lenne. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, tervezik a fizetések további emelését.

 

Kihívták a fociválogatottat

Megyei negyedosztályú csapat hívta ki a magyar fociválogatottat. Az Öttömös SE nyílt levelet írt a profiknak, miután a válogatott vereséget szenvedett a világranglista 136.helyén álló Kazahsztántól.

Nyílt levelet írtak a kórházigazgatók nevében?

Hadüzenetek sugárzása helyett korrekt tájékoztatást- állítólag ez is szerepel abban a nyílt levélben, amit - a Népszava szerint - a médiának fogalmazott meg kórházigazgatók nevében az Emberi Erőforrások Miniszterének sajtófőnöke. A lap úgy tudja, ezt később elküldte aláírásra az intézményvezetőknek. A minisztérium államtitkár ma nem adott egyértelmű választ a levéllel kapcsolatos kérdéseinkre. A Párbeszéd szerint a kórházigazgatók ki vannak szolgáltatva a kormánynak.

Nyílt levélben keveslik bérüket

Bérfeszültség a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban. A dolgozók nyílt levelet küldtek a miniszterelnöknek és a belügyminiszternek, azt kifogásolják, hogy még nem rendezték bérüket. Azt írják, hogy a garantált bérminimum megemelésével egy középfokú és egy felsőfokú végzettségű, nyelveket beszélő munkatárs kezdő fizetése gyakorlatilag megegyezik. A Bevándorlási Hivatal főigazgatója korábban azt mondta, várhatóan jövőre rendezik a béreket.

Bérük rendezése miatt írtak nyílt levelet!

Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal dolgozói nyílt levelet írtak bérük rendezése miatt. "...nyomatékosan kérjük, hogy 2017 januárjától visszamenőleg kapjuk meg minimum azt a bért, amit a minisztériumokban, a kormányhivatalokban, vagy a NAV-nál dolgozók hazavisznek. Nem tudjuk elfogadni, hogy miközben azt kommunikálják, hogy elismerik a munkánkat, mi ne kapjuk meg a megérdemelt emelést. Nem tudjuk elfogadni, hogy további 1 évet várjunk arra a bérre, amit az azonos munkát végző kormánytisztviselők vagy állami tisztviselők már megkapnak."

Gyárfás: nem mondok le


szerző:
2016.11.16. 18:03
Gyárfás: nem mondok le

Nem mond le Gyárfás Tamás! Az úszószövetség elnöke ezt azután közölte, hogy erre szólította fel Hosszú Katinka. Az olimpiai bajnok úszó nyílt levelében azt írta, a szövetség vezetői megfélemlítik az úszókat és a klubokat. Gyárfás Tamás azt mondta: felelősséget érez a sikeres vb-rendezésért, és nem érti, Katinkának mire lenne még szüksége, mert mindent megkap.

Orbán: Nem a kormány ügye!

Orbán Viktor szerint a sajtószabadság és a médiapiac kérdése nem tartozik a kormányra, így a Népszabadság ügyével sem foglalkozik. A két hete felfüggesztett lap munkatársai nyílt levelet írtak a miniszterelnöknek, amelyben azt kérték, hogy a kormány tartassa be a törvényeket a kiadójukkal is. Közben Mészáros Lőrinc, milliárdos felcsúti polgármester a Hír Tv-nek úgy fogalmazott: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy hamarosan újságot vagy tévét is vegyen.

Nyílt levél: Politizálhat-e a tudomány?

Huszonnyolc akadémikus levelet írt Lovász László elnöknek, amire az elnök interjúkban válaszolt. Itt egy idézet az Indexből: az Akadémia minden tagjának jogában áll a politikai nézeteit kifejteni újságban, demonstráción, bárhol. Azonban az Akadémia mint Akadémia csak úgy fogadhat el egy véleményt, ha ezt a tagok nagy többséggel támogatják. Nyilvánvalóan politikai kérdésben ilyen egyhangúságot nem lehet föltételezni, úgyhogy ilyen kérdésekkel nem is foglalkozik az Akadémia. Ennek ismeretében is – pontosan mik a gondok és mit terveznek az aláírók?

Támadják őket, mert külföldre mennének

Nyílt levélben írta meg egy 20 éves miskolci lány, hogy miért kényszerül külföldre menni dolgozni. A levél először a Kettősmérce blogon jelent meg. Párjával azért költöznek Angliába, mert szerintük itthon nem tudnának tisztességesen megélni. A fiatalok itthon is könnyen találnának a végzettségüknek megfelelő állást a munkaerőhiány miatt, de külföldön a magyar bér többszörösét is megkereshetik.

 

Kórházi fertőzések: számháború halottakkal

Fertőzés miatt nem fogad beteget egy fővárosi kórház egyik osztálya. A kórházi fertőzések halálos áldozatai világszerte egyre inkább foglalkoztatják a hatóságokat. Az Egyesült Királyságban például minden 16. kórházi beteg kap valamilyen fertőzést. Magyarországon erről nem sok szó esik, de a most a téma robbant, mert az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű Facebook-csoport közzétett egy nyílt levelet, amely szerint Magyarországon többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben.

Túlélte az infarktust, belehalt a fertőzésbe

Túlélt egy súlyos szívinfarktust, majd a kórházban végül belehalt egy ott szerzett fertőzésbe egy beteg. Az eset a közelmúltban történt, erről egy belgyógyász főovos beszélt híradónknak. Társiaval, az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport tagjaival most nyílt levelet írtak. Több pénzt és fertőtlenítőszert, valamint átlátható statisztikát szeretnének a kórházi fertőzésekről.

Utcára vonultak, hogy jobb legyen a közoktatás

Szerda este több ezren tüntettek Miskolcon és az ország több városában is a közoktatásban uralkodó állapotok miatt. A lavinát a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levele indította el, amelyben azt írják, teljes a káosz az iskolákban.

Nyomásgyakorlásra panaszkodnak


szerző:
2016.01.19. 18:37
Nyomásgyakorlásra panaszkodnak

Már 12 ezren csatlakoztak a miskolci tanárok oktatási rendszert bíráló nyílt leveléhez, és több mint 100 iskola tantestülete döntött így. Azonban a Pedagógusok Szakszervezete szerint egyre többen panaszkodnak náluk arra, hogy a munkáltatójuk megpróbál nyomást gyakorolni rájuk, ne írják alá a nyilatkozatot. A köznevelési államtitkárság ugyanakkor közölte, a KLIK-nek nincs joga nyomozni, és semmilyen szankció nem éri azt, aki aláírja a levelet.

Tiltakozó tanárok után érdeklődött a KLIK?

Egy makói pedagógus azt állítja, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó megpróbálta kideríteni, aláírta-e azt a nyílt levelet, amelyben miskolci pedagógusok bírálják az oktatáspolitikát. Horváthné Oláh Mária a Délmagyarországnak nyilatkozott az ügyről. Ma a híradónak azt mondta: azt szeretné, ha minél többen nyíltan csatlakoznának a kezdeményezéshez. Az oktatási államtitkárság azt közölte: a KLIK-nek nincs joga nyomozni, és ezt nem is tette.

Egyre többen az oktatási rendszer ellen

Nem lehet lekötözve Hattyúk tavát táncolni - így reagált az egyik pedagógus szakszervezet Lázár János szavaira. A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön ugyanis arról beszélt, hogy a pedagógusoknak is felelőssége van abban, hogy romlott a gyerekek teljesítménye. Közben már 44 iskola csatlakozott a miskolci tanárok nyílt leveléhez, amelyben a mostani oktatási rendszert kritizálják.

Segélykiáltás a tanárikból

Egy sikeres miskolci gimnázium, a Herman Ottó tanári kara nyílt levelet írt, amely lényegében összefoglalja a magyar pedagógustársadalom gondjait. Ezeket tekintjük át.

A kormány szerint pedagógusnak lenni jó

Mert: folyamatos a béremelés, van életpálya és megbecsülés. Mintha az érintettek erről nem tudnának. Most egy miskolci gimnázium tantestülete írt, persze megint válasz nélkül maradt, nyílt levelet, amely szerint bizonytalanság, elkeseredettség, apátia van a tanárikban, és mindezt éppenséggel a gyerekek szenvedik meg.

Nyílt levél - valódi válaszokra várva

Egy Facebookon szerveződő orvoscsoport, nevük: 1001-en a hálapénz ellen, két levelet is írt az illetékes minisztériumnak és most már valamennyiünket kérnek, írjunk mi is levelet, mert akkora a baj. Az első levelükre kaptak választ: a kormány sokat tesz az egészségügyért. Újabb levél: valódi válaszokra várnak.

Magyarul Balóval 2016-01-04

Ha igen, írjon levelet az egészségügyért is felelős miniszternek, hogy nagy baj van. Erre kér mindenkit orvosok egyre nagyobb csoportja. Találkozunk velük. És: közben az állami számvevőszék is vizsgálódik, és - ez meghökkentő - részleteket szivárogtat egy még ismeretlen jelentésből. Mit szólnak az érintettek?

Már csaknem 800 orvos vár választ

Most már a minisztertől várnak segítséget az orvosok. Két hete írtak nyílt levelet, amit mára csaknem 800-an írtak alá, az egészségügy kilátástalan helyzetére hívják fel figyelmet. Választ várnának arra, hogy a hálapénz rendszerét hogyan számolná fel a kormány, és arra is, hogy mikor rendezik az egészségügyi dolgozók bérét. A levelet ma az emberi erőforrások miniszterének is elküldték, de választ egyelőre nem kaptak Balog Zoltántól.

Besokalltak az orvosok, levelet írtak

Segítségkérő levelet írt 64 orvos. Azt kérik mindenkitől, hogy írjanak az egészségügyi államtitkárnak és kérdezzék meg tőle, például azt, hogy mikor kopik ki a rendszerből a hálapénz, vagy hogy mikor állítják meg az orvosok elvándorlását. A nyílt levelet az Index hírportálnak küldték el. Az államtitkárság szerint a rendszerváltás óta a legnagyobb fejlesztést hajtották végre az egészségügyben.

A hazafias nevelést kérte számon a polgármester

Felháborodott és bekérette Vác kormánypárti polgármestere a Madách Imre Gimnázium vezetőit, akik nem küldik el diákjaikat a holnapi állami ünnepségekre. Fürdős Attila a hazafias nevelést kérte számon, miután a tantestület nyílt levélben tiltakozott a szerintük politikai színezetű március 15-i részvétel ellen.

Cumberbatch nyílt levele a meghurcolt melegekért

A Kódjátszma főszereplője nyílt levélben fordult Vilmos herceghez és feleségéhez. A 8 Oscarra jelölt film ugyanis az egyik leghíresebb meleg brit tudósról szól. Ennek apropóján kéri az őt alakító Benedict Cumberbatch, hogy végre kapja vissza becsületét az a több tízezer meleg, akiket annak idején elítéltek, meghurcoltak Nagy-Britanniában.

Több pénzt remélnek a pedagógusok

A Trefort Ágoston Gyakorlóiskola igazgatója Híradónknak azt mondta, hiába írtak nyílt levelet a kormányfőhöz azért, hogy továbbra is a minimálbérhez kössék a pedagógusbéreket, figyelembe se vették a kérésüket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való