KERESÉS search-close

nemzeti konzultáció

44 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nemzeti konzultáció"

Egyedülálló édesanyáknak nem lehet gyereke?

Novák Katalin pénteken volt Baló György vendége. A műsorban szó esett a nemzeti konzultációról, majd az államtitkár kifejtette, hogy szerinte már nem a gyermek oldaláról közelítünk, hanem megfordulni látszik ez a logika.  „Nem azt mondjuk, hogy a gyermeknek mennyiben van joga ahhoz, hogy szerető édesanya és édesapa mellett nőjön föl. Ez mintegy olyan joggá vált, az, hogy gyerekem legyen, hogy nekem legyen gyerekem, mint felnőttnek, nem a gyermeknek ahhoz, hogy szerető szülei legyenek, hogy megváltozni látszik ez a típusú logika”.

Mitől születne sokkal több gyerek?

Mi kellene ahhoz, hogy sokkal, sokkal több gyerek szülessen Magyarországon? Népesedéspolitikáról, születésekről, családról, a nemzeti konzultációról - Novák Katalin államtitkárral.

Most a családokért konzultálnak

Magyarország népességének csökkenése mintha megállíthatatlan lenne. A kormány most tíz kérdésből álló nemzeti konzultációt indít a családok védelméről. Nem egészen világos, hogy pontosan mitől kellene védeni a családokat, de az világos, hogy a kérdések jó része fokozott család-, nő- és gyermektámogatáshoz keresi a válaszolók egyetértését. Férfi legfeljebb kötelezően elképzelt családtagként szerepel a kérdések között.

Már a postán a nemzeti konzultáció kérdőívei

A kérdőívet mindenki megkapja - jelentette be Novák Katalin államtitkár. A kormány összesen 11 kérdést tesz fel az embereknek, ezúttal családügyi témában, de a bevándorlás kérdése sem maradt ki. A szocialisták szerint: „bugyuták a kérdések”.

Napokon belül elindul az újabb nemzeti konzultáció

Ezúttal a családok védelméről kérdez a kormány. Az már biztos, hogy a fiatal házasok támogatásáról, a gyerekvállalás ösztönzéséről és a gyereket nevelő nők munkavállalásáról lesz kérdés, de a pontos témákat most véglegesítik. A DK szerint nem kellene erre több százmillió forintot költeni, helyette például a családi pótlékot emelhetnék.

Nyomozás indult Hadházy Ákos kijelentései miatt

Az LMP-s politikus korábban azt nyilatkozta, hogy lényegesen kevesebb nemzeti konzultációs kérdőívet küldtek vissza az emberek, mint ahogy azt a kormány állította. Hadházy Ákos most azt mondja, a nyomozásnak köszönhetően kiderülhetnek az ügy eddig eltitkolt részletei.

 

Feldolgozták a kérdőívek felét

Szinte minden válaszadó a kormány álláspontját támogatta a nemzeti konzultáción - jelentette be a kommunikációs államtitkár. Tuzson Bence szerint a kérdőívek felét már feldolgozták, a végleges eredményeket januárban hozzák nyilvánosságra. A legutóbbi nemzeti konzultációra több mint 7 milliárd forintot költöttek közpénzből. Azt nem tudni, hogy a mostani mennyibe került. Az LMP szerint a kérdéseket úgy fogalmazták meg, hogy mindenki a kormány álláspontjával megegyező választ adjon.

Antiszemitizmussal vádolja a kormányt Soros György

A milliárdos üzletember több szerkesztőségnek elküldött cikkében azt írta a konzultációs plakátokon szereplő arcmása kapcsán, hogy "a száját nevetésre húzó zsidó, a bábmester, a harmincas évek náci antiszemita propagandájának meghatározó elemei voltak".

Kilőtte az ítélőtábla a Nemzeti Konzultáció egyik pontját

A Fővárosi Ítélőtábla döntés alapján nem terjeszthető tovább a Nemzeti Konzultáció 5. pontja – erről a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédei, Győző Gábor és Fazekas Tamás tájékoztatták az RTL Híradót. A jogvédő szervezet azért fordult bírósághoz, mert ez a pont szerintük sértette a jó hírnevüket.
 

Kampányok: 3 hónap – 5 milliárd

Majdnem ötmilliárd forintot költött kormányzati kampányokra a kabinet a harmadik negyedévben. Ez derült ki az átlátszó.hu által kikért adatokból.

Véget ért a konzultáció

Rekordot döntött a kormány szerint a Soros György elleni nemzeti konzultáció. A kérdőíveket a Fidesz szerint több mint két egész három tized millió ember küldte vissza, 175 ezren az interneten válaszoltak. Az LMP vitatja a végeredményt, szerintük a kormány hasra ütésszerűen mondott be egy számot, és semmivel sem tudja azt bizonyítani.

 

Hadházy: kevesebb lehet a válasz

Hiába kért, nem kapott hivatalos nyilvántartást a beérkezett nemzeti konzultációs ívekről Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Miután csütörtökön betekinthettek az ívek feldolgozásának folyamatába, azt mondták: semmi sem támasztja alá a kormány kijelentését, amely szerint már 1,7 millióan visszaküldték az íveket. A Fidesz és a kormány szerint viszont minden szabályos, az LMP csak hitelteleníteni akarja a konzultációt.

A Fideszben nem hisznek Sorosnak

Újabb lendületet vett Soros György támadása Magyarország ellen - így reagált a Fidesz arra, hogy az üzletember kedden videó üzenetben beszélt az ellene indított nemzeti konzultációról. A felvételt először a Híradóban láthatták.

Soros: hazudott a kormány!


szerző:
2017.11.20. 18:42
Soros: hazudott a kormány!

Hazudik a kormány az úgynevezett Soros-tervől - írta közleményében Soros György alapítványa a Nemzeti Konzultáció kérdéseire reagálva. A magyar származású üzletember szerint a konzultáció mind a hét kérdése csúsztatás vagy nyilvánvaló hazugság.

A Soros-ügyben kérdezik Orbánt

Nem állítja le a kormány a Soros-tervről meghirdetett nemzeti konzultációt - ezt mondta Lázár János arra reagálva, hogy jövő héten az Európai Parlament elnöke személyesen akar tárgyalni Orbán Viktorral a kampányról.

Újabb milliárdok kommunikációra

Akinek más a meggyőződése, azt nehéz attól eltántorítani, ezt mondta a kormányszóvivő. Kovács Zoltán arra számít, hogy azok fogják kitölteni az újabb nemzeti konzultációs íveket, akik aggódnak az ország sorsa miatt. Szerinte fontos megkérdezni az embereket, hogy megtudják, mi a véleményük arról, amit a kormány Soros-tervnek nevez.

Torz eredmény születhet a nemzeti konzultációban

Teljesen torz eredményt kaphat a kormány a menekültpolitikáról szóló Nemzeti Konzultációban – állítja Híradónknak egy informatikai szakértő. A válaszokat az interneten is el lehet küldeni, és az online kérdőív kitöltéséhez még létező e-mail cím sem kell. Mindenki annyiszor válaszolhat, ahányszor csak akar. A kormány úgy látja, hogy ez nem probléma, mert bíznak az emberekben és abban, hogy senki sem él vissza a lehetőséggel.

Nemzeti konzultáció: miről is?

A kormány új belpolitikai sikerforgatókönyve: nemzeti konzultáció a kormány szerinti Soros-tervről. A népszavazással szemben a konzultációnak nincs érvényességi küszöbe. A borítékolandó válaszok alapján borítékolható eredményből a kormány minden bizonnyal arra a következtetésre jut majd, hogy sikerrel védi az országot és Európát, az ellenzék viszont „Soros-bérenc”.

Nyilvánosak a kérdések Sorosról

Nyilvánosak a legújabb nemzeti konzultáció kérdései. A kormány minden háztartásba elküldi a kérdőívet, amelyen Soros György képe látható, és a magyar származású milliárdos vállalkozó korábbi állításairól, a kormány által Soros-tervnek nevezett elképzelésekről mondhatnak véleményt, akik kitöltik. Az LMP szerint a Soros-terv nem létezik, ezért most hivatalosan is kikérik a kormánytól, hogy mire alapozva kezdtek konzultációt. Lázár János miniszter szerint itt a lehetőség, hogy Soros György elmondja álláspontját a kérdésekről.

Értékelték a nemzeti konzultációt

A magyarok nem hagyják, hogy nélkülük döntsenek róluk - így értékeli a nemzeti konzultáció eredményeit a kormány. Azt állítják, hogy az Állítsuk meg Brüsszelt kampányra csaknem 1,7 millióan válaszoltak. Mint mondják, mind a hat kérdés esetében volt olyan válasz, amit az emberek több mint 99 százaléka támogatott. Az LMP szerint a konzultáció felesleges pénzkidobás, és csak a kormányközeli médiát támogatják vele. A konzultációs teljes költségét egyelőre nem árulják el.

„Köszönő”-kampány közpénzből

Alig ért véget a legutóbbi nemzeti konzultáció, máris jön az újabb kampány! A kormány most új plakátokon köszöni meg, hogy sokan visszaküldték a kérdőívet. Erről a Magyar idők adott hírt először. AZ RTL Híradó megkérdezte a Miniszterelnöki Kabinetirodától, hogy mindez mennyibe kerül, de azt közölték, ezt csak a kampány végén mondják meg. Az LMP szerint az biztos, hogy minden fillérért kár, amit erre költenek.

Hatósági vizsgálat indult

Már az adatvédelmi biztos is vizsgálja a nemzeti konzultációs honlap adatkezelését. A 444.hu írta meg a hétvégén, hogy a kitöltők személyes adatait egy elemző program egy orosz szerverre továbbította. A témát az LMP a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is fel akarta vetni, de a kormánypárti képviselők kivonultak a teremből, így nem lehetett folytatni a tanácskozást. A kormány a kérdésünkre azt írta, azért használták az orosz programot is, hogy a honlap minél jobban működjön, a törvényeket pedig betartották.

Személyes adatokat küldött el

Oroszországba továbbította a nemzeti konzultációt interneten kitöltők személyes adatait az oldalon futó orosz analitikai program. Ezt a 444.hu derítette ki. Pedig a kormányzati oldal adatvédelmi nyilatkozata egyértelműen leírja, nem továbbítják harmadik félnek a személyes adatokat. A kormány és a Fidesz-KDNP tagadja, hogy illetéktelenek is hozzájutottak az adatokhoz. Azóta lekapcsolták az orosz programot azzal az indokkal, hogy rosszindulatúan félremagyarázták a működését. Az MSZP feljelentést tesz.

Kampányolnak a pártok

Újra politikai plakátok lepték el az utcákat, kampányba kezdett a kormány és a Jobbik is. Az ellenzéki párt a korrupcióra, a kormány a nemzeti konzultációra hívja fel a figyelmet. A szocialisták plakátjai már több mint két hete az utak mentén vannak, most pedig országjárásra indulnak. És így tesz az olimpiaellenes aláírásgyűjtéskor megismert Momentum Mozgalom is, ezen a hétvégén két vidéki városban tartottak fórumot.

Nemzeti konzultáció öt témában

Öt témában indít nemzeti konzultációt hamarosan a kormány – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben napirend előtt. Az öt téma rezsicsökkentés brüsszeli betiltása, az illegális bevándorlás, a civil szervezetek külföldi támogatása, az uniós támadások az adópolitika ellen és a munkahelyteremtő támogatások megvédése Brüsszellel szemben. Azt Orbán Viktor nem árulta el, hogy pontosan mikor indul az újabb nemzeti konzultáció.

Rogán Antal új szerepet tanul

Ő felel a kormányzati kommunikációért, az évi 25 milliárdos állami reklámköltésért és a Nemzeti Konzultációkért is. A miniszterelnök kabinetfőnöke azt mondja, nem akart kormánytag lenni, most mégis miniszter lett. Hogy mennyiből gazdálkodik új, 200 fős minisztériuma, még nem tudni. 8 évig volt polgármester, 4 évig frakcióvezető, most új szerepet tanul Rogán Antal.

Hat nap elzárást kapott plakátrongálásért

A júniusi flashmobon a rendőrség mindenkit igazoltatott, majd azt mondták, a rongálók nem követtek el jogsértést. Az egyik résztvevő ellen azonban mégis eljárás indult, gyülekezési joggal való visszaélés miatt.

Menekültek: politikai- és plakátháború

A plakátháború közepette a Fidesz egy új törvénnyel Szerbiába küldené vissza a délről hozzánk érkező menekülteket. Csordogál a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció: eddig a címzettek 5 százaléka válaszolt. Tépkedik és rongálják a bevándorlóknak szóló, magyarul írt és tegeződő kormányplakátokat, ezt a rendőrség figyeli ugyan, de tolerálja. Négypárti vita. 
 

Vita a bevándorlóellenes plakátokról

A plakátháború közepette a Fidesz egy új törvénnyel Szerbiába küldené vissza a délről hozzánk érkező menekülteket. Csordogál a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció: eddig a címzettek 5 százaléka válaszolt. Tépkedik és rongálják a bevándorlóknak szóló, magyarul írt és tegeződő kormányplakátokat, ezt a rendőrség figyeli ugyan, de tolerálja. Négypárti vita. 
 

Kovács: vizsgáljuk a déli határ „lezárását”

Szigorúbb fellépést várnak a bevándorlókkal szemben azok, akik már visszaküldték a kormány bevándorlási kérdőívét - ezt mondta a kormányszóvivő. A kiküldött nyolcmillió kérdőívre 400 ezer válasz érkezett, ezek felét dolgozták fel. Kovács Zoltán azt sem zárta ki, hogy végső eszközként lezárják a déli határt a bevándorlók előtt. Közben elkezdődött a bevándorlásellenes plakátok kiragasztása is, van olyan, amelyet már meg is rongáltak.

Nemzeti konzultáció: eddig 200 ezren válaszoltak

A nyolcmillióból eddig 200 ezren küldték vissza a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit. A kormányszóvivő szerint ez nem különbözik jelentősen az eddigi tapasztalatoktól, a Demokratikus Koalíció szóvivője viszont azt állítja: a 200 ezres szám a konzultáció bukását jelenti.

„Elfogadhatatlan a kvótarendszer”

Elfogadhatatlan az az uniós kvótarendszer, ami a bevándorlás kérdését szabályozná, ezt mondta Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint fontos a bevándorlás kérdése, ezért is kérik ki az emberek véleményét a nemzeti konzultációban. Egy közvélemény-kutatás szerint ugyanakkor az emberek szerint az időleges, vagy végleges kivándorlás fontosabb probléma, mint a bevándorlás. A megkérdezettek több mint fele gondolja így, és csak kevesebb, mint a negyede aggódik a bevándorlók miatt. A kormány szerint hiba összemosni a kivándorlást az unióban ideiglenesen munkát vállalókkal. A Párbeszéd Magyarországért szerint az emberek azért hagyják el az országot, mert kilátástalannak érzik a helyzetüket.

Kisebbségi szószóló: Bántó a kisebbségekre nézve a nemzeti konzultációs kérdőív

Ritter Imre szerint bár fontos beszélni a bevándorlók és menekültek problémáiról, tisztázni kellene a fogalmakat, és pontosítani a kérdéseket. Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint viszont a miniszterelnök pontosan beszélt, aki nem érti, az félremagyarázza a mondanivalóját.

Bántó lehet a kisebbségekre nézve a nemzeti konzultációs kérdőív

Ezt mondta a német nemzetiségi szószóló az RTL Híradónak. Ritter Imre szerint bár fontos beszélni a bevándorlók és menekültek problémáiról, tisztázni kellene a fogalmakat, és pontosítani a kérdéseket. Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint viszont a miniszterelnök pontosan beszélt, aki nem érti, az félremagyarázza a mondanivalóját.

A nemzeti konzultáció leállítását követelik az európai szakszervezetek

A bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció leállítását követeli az Európai Szakszervezeti Konföderáció. Szerintük ugyanis a konzultáció célja a bevándorlók kriminalizálása és a populizmus növelése. Az Európai Bizottság alelnöke szerint a konzultáció rosszindulatú és helytelen. A kormány szerint a konzultáció egy politikai kérdőív, a PM szerint viszont csak egy ostoba és bunkó gumicsont.

Európai szakszervezetek a konzultáció ellen

A bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció leállítását követeli az Európai Szakszervezeti Konföderáció. Szerintük ugyanis a konzultáció célja a bevándorlók kriminalizálása és a populizmus növelése. Az Európai Bizottság alelnöke szerint a konzultáció rosszindulatú és helytelen. A kormány szerint a konzultáció egy politikai kérdőív, a PM szerint viszont, „csak egy ostoba és bunkó gumicsont”.

Nemzeti konzultáció – borítékolt válaszok?

Magyarországra tízezerszámra érkeznek elsősorban Szíriából és Afganisztánból induló menekültek.  A kormány beindítja és választ várva minden nagykorú állampolgárnak elküldi a 12 kérdésből álló nemzeti konzultációt. Tárgy: a bevándorlás és a terrorizmus. Az első három kérdés témája a terrorizmus, a többié a bevándorlás. Az ellenzéki pártok egy részének nagyon nem tetszenek a kérdések.

Vita a nemzeti konzultációról

Egyetért Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség? – kérdezi 11 másik kérdéssel együtt a kormány a választókat 1 milliárd forintért egy nemzeti konzultáció jegyében. Az MSZP demagógiáról beszél és másik 12 kérdést ajánl. Kósa Lajos és Harangozó Tamás vitája.

Deutsch az adó bevezetéséről konzultálna

A nemzeti konzultáció egyik legfontosabb kérdése, hogy az internet használatot érintő adó hogyan nézzen ki. Ezt mondta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő péntek este az állami tévében.

Jóri: Törvénysértő a kérdőív

Több törvényt is sért a szociális konzultázió kérdőíve - állapította meg vizsgálatában az adatvédelmi biztos.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való