KERESÉS search-close

napló

56 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "napló"

Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta Heyman Éva naplóját?

Hogyan kerül egy Auschwitzban megölt tizenhárom éves magyar lány története az internetre? Az Instagramon másfél millióan úgy követik a második világháború szörnyű eseményeit, mintha ma tenné fel Heyman Éva a szelfiket, bejegyzéseket. Sokan felháborodva kérdezik, hogyan kerülhet a holokauszt így az Instagramra. Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta a naplót? Mi köze van egy budapesti ház padlásán talált filmes naplónak ehhez?
A Heyman Éva rejtélyről, Deák Krisztina filmrendező ide kattintva még több részletet árul el.

DEÁK KRISZTINA: Nagyváradig ment el, hogy megfejtse Heyman Éva titkát

Hogyan kerül egy Auschwitzban megölt tizenhárom éves magyar lány története az internetre? Az Instagramon másfél millióan úgy követik a második világháború szörnyű eseményeit, mintha ma tenné fel Heyman Éva a szelfiket, bejegyzéseket. Lehet, hogy nem is egy kamaszlány írta a naplót, amiről most olyan sokan beszélnek?

Mintha élőben közvetítenék: így próbálják közelebb hozni a fiatalokhoz a Holokausztot

Megrázó felvételek készültek egy 13 éves korában megölt magyar zsidó kislány, Heyman Éva naplójából. A platform kicsit szokatlan, ugyanis az Instagramon, rövid videókban láthatják Éva történetét. Az alkotók így próbálják közelebb hozni a fiatalabb korosztályhoz a Holokauszt tragédiáját.

Instagramon a felkavaró napló

Instagramon mutatják be egy Auschwitzban megölt 13 éves magyar zsidó kislány, Heyman Éva naplóját – írta meg az index. Így próbálják jobban megismertetni a fiatalabb korosztállyal a holokausztot. A videóüzenetek úgy jelennek meg a fiktív oldalon, mintha a kislány közvetítene a gettóból. A társadalomkutató szerint a fiatalok így sokkal könnyebben megérthetik a történteket.

 

˝A legszexibb te vagy!˝

VV Roli folytatja videónaplóját. Helyzetjelentést küldött a ValóVilág nézőinek az iskolahétről, a társairól és vadonatúj taktikájáról, ami - az általa megítélt - legszexibb lányához köthető.

Rakonczay: feltámadt a híres antarktiszi szél

A híres szél a harmadik napon alaposan megnehezítette Rakonczay Gábor dolgát az Antarktiszon.

Üzenet az Antarktiszról – üvöltő szél és remény

Negyedik napját töltötte a Union Gleccser bázison lévő alaptáborban a Déli-sark expedíció csapata. Most már tényleg nagyon közel van a rajt pillanata.

Elrejtett oldalak Anne Frank naplójában

Két eddig elrejtett oldalt fedeztek fel Anne Frank eredeti naplójában. A lapokat csomagolópapírral ragasztotta le a fiatal írónő, hogy elrejtse őket családja elől. Anne Frank ugyanis pajzán vicceket és legintimebb gondolatait vetette papírra.

 

Bori tudomást szerzett Anna Roland iránti érzéseiről

Egy csínyt követően, Bori és Lili beleolvastak Anna naplójába. Először még jól mulattak azon, hogy a lánynak láthatóan bejön Roland, ám amikor a fiú később nem akart ágyba bújni Borival, és ráadásul Anna még a munkahelyén is felbukkant, Borinál betelt a pohár. Csúnyán kiosztotta Annát, aki aztán Lilinek öntötte ki a szívét.

2017. május 13. -

Nagyvárosi élet. Reggel elindultunk a piacra. A három teraszra elosztott vásár inkább falusi kirakodásra emlékeztet: semmi túlzás, de minden van, ami kell!

2017. május 12. -

Ma elérjük Namcsét… Várom már. De legalább ennyire várom a gyalogtúra mai szakaszát. Az első óra után feltűnnek a vaskosabb bokrok, később a fák is, majd az Imja Khola folyó keresztezése után, valahol Pangboche alatt belépünk az erdős vidékre.

2017. május 3. -

Végre! Persze nem tagadom: izgulok, félek is talán – célunk az Everest és Lhotse közötti Déli-nyereg, ami immár 8000 méter! Átlépjük a bűvös határt, és ami igazán különlegessé teszi tervünket és ezt a kört, hogy ott akarunk éjszakázni! Ez a terv: egy éjszaka nyolcezer fölött…

2017. május 2. -

A mai már bónusz nap… Az eredeti terv szerint ma mennék fel BC-be, de úgy tűnik, a szél 6-ától folyamatosan gyengül fent, nem érdemes belemasíroznunk a még erős szeles napokba, szóval, egy-két napot tolunk a terven. Holnap már felmegyek, de ma még nincs sok értelme…

2017. május 1. - „Amint megjön a szélcsendes idő, indulunk: jön az utolsó akklimatizációs kör!”

Elképzelem, ahogy az otthoni tavaszban megindul a lakosság a legközelebbi majális felé. Hangos zene szól, gyerekzsivaj, ólomgolyó csattan a céllövöldék piros fémlemezén, zenekar hangol az esti produkcióra. Vannak zajongó egyének, akik nagy karlendítések közepette hívják fel magukra a figyelmet, miközben hangos placcsanásokkal lötykölik ki melegedő sörüket – sebaj, már így is elég volt…

2017. április 30. -

Először nehezen helyezem el magam: 35 napja indultunk el Budapestről, azóta átvágtunk, átgázoltunk, átvonszoltuk magunkat színes katmandui napokon, egy héten keresztül masíroztunk felfelé a Szóló Kumbu völgyein és hágóin keresztül az alaptábor felé, átéltünk betegséget, rengeteg természeti és kulturális szépséget, elfoglaltuk az alaptáborunkat és már hetek óta nem szokatlan, hogy reggelente a sátor ajtaját kinyitva egy több kilóméteres, semmihez sem hasonlítható jégesésre esik első, még álomittas tekintetünk. De nem ma…

2017. április 17. -

OK, én voltam a provokátor! Reggeli után elkezdtem zaklatni a többieket, hogy na, menjünk le Gorak Shep-be, 5180 méterre a Buddha Fogadóba: „Viszünk egy köteg kábelt, mindenféle csatlakozót, laptopokat, meg más elektromos kütyüt, veszünk töltést, meg jak steak-et, meg ijesztgetjük a turistákat a zord hegyi külsőnkkel…” Végül kötélnek álltak.

 

2017. április 16. -

Szilárddal egyértelműen és hivatalosan a „kummantás” állapotában vagyunk. Ennek a létállapotnak a lényege, hogy úgy csinálunk, mintha – Ó jaj! – bealudtunk volna, holott mindketten nagyon jól tudjuk, hogy arra várunk, hogy a csonttá fagyott orkán zacskót, amiben az éjszakai hánykolódást, műanyag kacsába vizelést, magas pulzussal, fejfájással forgolódást, gyomorproblémákkal kimeneküléseket az éjfekete orkánba – mind-mind ezeket a borzalmakat – magunk mögött hagyjuk.

2017. április 12. - Ez a negyedik teljes napunk az Everest lábánál

Suhajda Szilárd naplója: Éjszaka rájöttem, hogy a lapockám alatt bőröndméretű sziklatömb türemkedik ki a jégpadlóból. A vékony polifoam és szivacsmatrac aligha véd a kényelmetlenségtől – a kísérletezés és leleményesség az alaptábori és expedíciós lét fontos képességei. Egy ilyen kaland – bár igaz, hogy hegymászó szakmai szempontból is rengeteg tapasztalatot ad -, de az embert kiváltképp teszi ezermesterré, túlélővé, szakáccsá, gyógyszerésszé, kőművessé, csatornaszerelővé, jégszobrásszá, és még hosszasan lehetne sorolni a legkülönfélébb lelemények cifra sorát!

2017. április 14. -

Reggel a WC sátorból hangos „Hallelúja!” felkiáltással rontok ki. A holnapi felmenetelünk elől minden akadály elhárult.

Útinapló a Mount Everestről - 4000 méter magasan

A Fókusz csapata is ott van a csúcstámadásra készülő magyarokkal és az őket az alaptáborig kísérő bakancsos hírességekkel. Jász Zoltán kollégánk összefoglalta a hétfői és keddi napot az Everest Expedíció-ról:

Esterházy – emlékek 1. rész

Egy életmű zárómondata: a mindiget javítom örökkére. A szerző: Esterházy Péter, aki betegségéről naplót írt. A lakásán készült utolsó interjút és írótársak, művészbarátok visszaemlékezéseit láthatják az Esterházy – emlékek című kétrészes film első részében.

A farmereknek a kecskecsalogatásnál csak az emberi kapcsolatok mennek nehezebben

Ma egyszerre két fordulat miatt is rághatták a körmüket a Farmerek: gazdára talált a piros kendő, ráadásul egy újabb ellenfél érkezett a tanyára a játékot feladó Tina helyére. Az állatgondozással is meggyűlik a bajuk, miközben Dani és Laura között egyre jobban összekuszálódnak a gyengéd szálak. Akadnak a házban azonban olyanok, akik szerint Dani szándékai nem egészen tisztességesek...

​​A Farmerek már a legelső nap fejest ugrottak egy hatalmas rakás trágyába

Végre mozgóképen is láthattuk a Farm 14 beköltözőjét, akik már az érkezés legelső percében kénytelenek voltak intim kapcsolatba kerülni több mázsányi állati bélsárral. Hiába, vidéken az élet kemény, főleg, ha az ember 20 milliót szeretne keresni valamivel több, mint két hónapnyi verejtékezéssel.

Ezen a héten ők hárman kerültek be a Hungary's Got Talent kilenc legjobbja közé

Az utolsó élő elődöntőn két csapat és egy egyéni nevező jutott tovább a december 19-ei fináléba. Ha lemaradt valamiről, most összefoglaljuk Önnek a szombati adás legfontosabb történéseit.

Csapatjátékosok diadala a második élő döntőn

Az egyéni nevezőknek ezen a héten nem sikerült elnyerniük a nézők kegyeit, így három csapat jutott tovább a december 19-ei végső döntőbe. A zsűrinek ismét kemény döntést kellett hoznia.

Már meg is van a mindent eldöntő döntő első három résztvevője

Elstartolt a Got Talent legelső élő show-ja, ahol a top 30-ba jutott legjobb közül egy este tízen mutatták meg újra, hogy nincsenek híján a műsor címében is szereplő tehetségnek. Hét produkciónak sajnos véglegesen távoznia kellett, egy csapatnak valószínűleg különösen fájdalmas volt a kiesés, a zsűri ugyanis egyetlen igen nélkül ejtette ki őket.

Ők 30-an a Got Talent legjobbjai

A mostani adás végén végre kiderül, hogy az öt aranygombos mellett kik jutnak be az élő show-kba. De történt még sok minden más is.

Nevetés és könnyek – így zárult az első hét

A pénteki versenynapon hatalmas volt a tét a Konyhafőnök Juniorban: a hat versenyző közül négyen már a középdöntőbe kerültek. Gigászi küzdelem volt, nem mindennapi alapanyagokkal.

A rémálomnak és a katarzisnak nincsenek műfaji korlátai

Ebben az adásban visszatér közénk Futyi, Cristofel és Szalacsi Sándor, ezen kívül más kárán megtanulhatjuk, hogy nem érdemes nemi úton terjedő betegségekkel viccelődni, mert senki nem fog kedvelni minket.

Főzés mellett a zseniális gyerekcsíny is belefért!

Párba rendeződtek a Konyhafőnök Junior versenyzői, hogy bebizonyítsák: csapatban is jól tudnak dolgozni. Nem csak a munkáról szólt azonban a csütörtöki adás, szemtanúi lehettünk az eddigi legviccesebb gyerekcsínynek is.

A nap, amikor bebizonyosodott: egy junior is mutathat újat a zsűrinek!

Hat új versenyző érkezett ma a Konyhafőnök Juniorba: Rézi, Leni, Csabi, Rudolf, Roland és Bence. Első megpróbáltatásaikat különösebb hiba nélkül vették. 

Kitörő öröm az egyik, eltörő mécses a másik oldalon

Még csak a második versenynapon vagyunk túl, de máris előjöttek az első igazán mély érzelmek a Konyhafőnök Juniorban. Nem csoda, hiszen ma ha fájó szívvel is, de három játékostól el kellett köszönnie a zsűrinek. 

Évtizedeken át űzi őket a vágy, hogy találkozzanak

Ültünk szemben Terézzel, a kedves, csupaszív asszonnyal és szinte a bőrünkön éreztük a vágyódását, hogy általunk, rajtunk keresztül eljuthasson a testvéréhez. Az ikertestvéréhez.

Hány kiló citrom fér el egyetlen adásban?

Erre a kérdésre is választ kaptunk, hála a Got Talent bűvészosztagának, de akadt itt banánevő felnőttbohóc, és kiderül, hogy a nájlonnak igenis helye van a kortárs táncművészetben. Az őrület folytatódik!

Spiritualitás és újabb aranygomb

Kovács Patrícia azt ígérte, szigorú lesz, és nem igazságos, Horgas Eszter ezzel szemben szigorra és igazságosságra hangolta magát, Linczényi Márkó pedig vajszívvel ült be zsűrizni a negyedik adásba. Ezúttal is jutott bőven a savból és hátbaveregetésből is, az egyik induló pedig annyira lenyűgözte a műsorvezetőket, hogy az aranygombbal egyből a döntőbe katapultálták. 

Itt az első aranygombos produkció!

A hihetetlen cukiság mellett hatalmas beégések és egy bőrszaggató produkció borzolta a zsűri kedélyeit. A bűvös harmadik adásban az egyik zenekarnál Csuja Imre először használta az aranygombot a műsor történetében, úgyhogy egy döntős csapatunk már biztosan van.

Megvan a Got Talent eddigi legnagyobb színpadi zakózása

Talán Ön sem gondolta volna, hogy ennyi híres ember-imitátor él hazánkban, pedig egy igen nagy részük jelentkezett a Got Talent-re is. Öveket becsatolni, mert a második adásban szabadkézi és láncfűrészes színpadi brutalitás, valamint többszörös állatszökés következik!

Húshenteléssel és visszafelé beszéléssel startolt a Got Talent

Az első adásban annyit tágult a műfaji horizontunk, hogy csak úgy kapkodtuk a fejünket. Ide tényleg nem csak énekléssel, hanem akár pulykabontással, pohárevéssel vagy testcsillogtatással is lehet nevezni.

A gyermekkor vége


szerző:
2015.06.09. 23:00
A gyermekkor vége

Van, aki a múltjával próbál szembenézni, van, aki a jövőjét próbálja építeni, és van, aki nem tudja, hogy mit kezdjen a jelennel. A Szelfi második epizódja.

Anne Frank-képregény a metróban


szerző:
2015.06.04. 18:50
Anne Frank-képregény a metróban

Százezrek ismerkedhetnek meg az alig 16 évesen egy németországi haláltáborban meghalt lány történetével rajzos tablók segítségével. Anne Frank világszerte népszerű naplójából világszerte több millió kelt el, a különleges tárlaton a feljegyzésekből is láthatók részletek a fővárosi metró mindhárom szakaszán a szerelvényekben.

Kat Denningsnek szörnyű gyerekkora volt

Az élet csajos oldalának barna szépsége őszinte nyilatkozatott tett, miszerint gyerekkora sötét és gyötrelmes volt.

70 év után került elő a különleges napló

Egy magyar orvosnő felbecsülhetetlen értékű naplója került a Washingtoni Holocaust Emlékmúzeum birtokába. Mádi Mária a nyilas terror idején az életét kockáztatva egy zsidó barátnőjét és annak unokaöccsét bújtatta.

Megtalálták a hummeres gázoló naplóját

Naplót vezetett a börtönben a gázoló, ebben írta le, hogy öngyilkosságra készül. Híradónk információi szerint a férfi az elsőfokú ítélet után határozta el, hogy öngyilkos lesz.

Exkluzív börtöninterjú Damu Rolanddal

Damu Roland, az egykori magyar Jockey Ewing, a kesernyés szájízű pletykalapok kedvenc rosszfiúja exkluzív interjút adott a Fókusznak.

Fókusz 12-03-21


szerző:
2012.03.21. 20:45
Fókusz 12-03-21

Fókusz: Börtön után vallomás - Stohl András szabadulása után időt kért, most a legkényesebb kérdésekre is válaszol. Veronika kés alatt - Cristofel addig piszkálta, hogy bevállalta az orrműtétet. Ott voltunk, amikor elaltatták. Legyen valami pezsgés! - A Hooligans Londonban is kiverte a biztosítékot.

Buci katonaként tér vissza a színpadra

Stohl András a szabadulása után egy kis türelmet és kért a nézőktől, hogy legyen egy kis ideje arra, hogy leülepedjenek benne az elmúlt hónapok történései, amiről most beszélt nyilvánosan először.

Balatonfüred lett az idei kedvenc


szerző:
2011.09.16. 18:57
Balatonfüred lett az idei kedvenc

Balatonfüred a legkedveltebb balatoni nyaralóhely a tó északi oldalán Veszprém megye napilapja, a Napló felmérése szerint.

Fél Kettő 11-07-25


szerző:
2011.07.25. 14:20
Fél Kettő 11-07-25

Fél Kettő: Norvégiai mészárlás - az elkövető többször járt Budapesten, naplójában utalt a magyarokra is. Intelligencia - Hogyan mérhető, mitől függ és vajon fejleszthető az IQ? Mindörökké rock & roll - Ismét lesz Fenyő-koncert, vendégünk Fenyő Miklós.

Magyar szálak a norvég merénylő naplójában

Többször járt Magyarországon, a legjobb barátja magyar származású, és számon tartotta a magyarországi jobboldali szervezeteket is.

Bin Laden füstbe ment terrortámadásai

Az amerikai függetlenségi napra, a szeptember 11-i terrortámadás tizedik évfordulójára, és karácsonyra is merényletet tervezett Oszama bin Laden.

Holokauszt naplóemlékekből


szerző:
2011.01.19. 16:03
Holokauszt naplóemlékekből

Két év szünet után szerda este újra látható A piros bicikli című színdarab Budapesten.

Kukkantson bele Széchenyi naplójába!

A napló november 18-ig látható a Magyar Nemzeti Múzeumban a Széchenyi világai című kiállítás részeként.

Gyurcsány nem kapaszkodik mentelmi jogába

Önként lemond mentelmi jogáról Gyurcsány Ferenc, ha megvádolják - derül ki a volt miniszterelnök internetes naplójából.

Kiállítják Anne Frank naplóját

A koncentrációs táborba hurcolt 15 éves lány pénteken lenne 80 éves.

Soma megmutatja sosem látott naplóit

Mamagésa 29 éven át mindent papírra vetett, most kiderülnek a titkai.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való