KERESÉS search-close

nővérek

15 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nővérek"

Elárulták: ezért annyira szoros a kapcsolat Kiss Rami és húga között

Kiss Ramóna élete legnagyobb ajándékának tartja húgát, akivel napra pontosan 10 év különbség van köztük. A szoros kapcsolat titkának jártunk utána és Ramiék leendő családi fészkének előkészületeibe is beleshetnek!

Felmondási hullám az ajkai kórházban

A 24.hu információja szerint az ajkai kórház intenzív osztályán 8 nővér adta be felmondását a közelmúltban, köztük a főnővér és helyettese is. Távozásukat a túlterheltséggel és az alacsony fizetéssel indokolták. A kórház főigazgatója az RTL Híradó kérdésére nem cáfolta a felmondások hírét, de azt írta a cikk valótlan állításokat tartalmaz.

Nem tudnak beosztást csinálni, olyan kevesen vannak a nővérek

Nem tudnak beosztást csinálni, olyan kevesen vannak a nővérek a belgyógyászaton. Ezt mondta az RTL Híradónak az egyik ápoló, aki évek óta azon az osztályon dolgozik a Dél-pesti kórházban, amit nemrég lezártak. A kórház és az egészségügyi államtitkár szerint felújítás miatt nem működik a részleg, a Híradónknak nyilatkozó dolgozó viszont eddig nem tudott festésről, csak arról, hogy hatan mondtak fel ott két hónap alatt. A kórház részéről pénteken nem reagáltak.

 

Újabb ígéretek az ápolóknak

További béremelést és ösztöndíjprogramot ígér a kormány a nővéreknek. Az Ápolók Napján Rétvári Bence államtitkár azt mondta, 2019-ig 65 százalékkal nő az ágazatban dolgozók fizetése. A szakszervezet és az ellenzék szerint még ez is kevés lesz ahhoz, hogy megállítsa a nővérek elvándorlását. Ma 79 ezer ápoló dolgozik a betegek mellett, de ez is kevés, mert az utóbbi években ezrek hagyták el a pályát.

Igazgatók félemlítettek meg nővéreket és orvosokat

Aki fekete ruhás képet posztol magáról a kórházból, másnap már ne jöjjön dolgozni. Aki otthon öltözik feketébe, az se tegyen ki magáról fotót a közösségi oldalakra. Aki Sándor Máriával egy képen szerepel, annak baja eshet. Így fenyegettek kórházi vezetők nővéreket és orvosokat, akik az egészségügy problémái miatt zúgolódnak. Miközben egy évvel ezelőtt alig-alig mert valaki nyilvánosan beszélni a bajokról, most a fenyegetések ellenére is egyre többen állnak ki a véleményük mellett. Moskovics Judit orvosokkal és nővérekkel beszélgetett, akik amúgy ritkán szólalnak meg együtt.

Nincs elég orvos, állt a betegfelvétel is

Nincs elég orvos, van, hogy 210 órát dolgoznak havonta a nővérek, és nincs elég motiváció. Erről beszélt Híradónknak több dolgozó is a Dél-pesti kórház pszichiátriáján. Ott hat szakorvos mondott fel egyszerre még januárban. Erről elsőként a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke beszélt Híradónknak. Mivel az intézményben nem kaptunk forgatási engedélyt, rejtett kamerával készítettünk felvételeket.

Megtiltották a tiltakozást

Megtiltották több kórházban, hogy az ápolók és az orvosok részt vegyenek a pénteki tiltakozó akcióban. Ezt Sándor Mária, az országos fekete ruhás nap szervezője mondta az RTL Híradónak. Április 15-én a pedagógusok demonstrációjához csatlakozva az egészségügyben is tiltakozó akciót hirdettek. Sándor Mária és társai arra szólítottak fel, hogy aki elégedetlen az egészségügy helyzetével, viseljen fekete pólót vagy fekete szalagot pénteken.

Majdnem 33 ezren költöztek külföldre tavaly

Majdnem 33 ezer magyar költözött tavaly külföldre a hivatalos adatok szerint. Ez több, mint bármikor az elmúlt 5 évben. A Statisztikai Hivatal adatai szerint az elköltözők többsége fiatal. Csak az ápolók közül 700-an döntöttek úgy, hogy külföldön vállalnak munkát.

Feladja Sándor Mária


szerző:
2016.04.02. 18:18
Feladja Sándor Mária

A fekete ruhás nővér blogjában jelentette be, hogy visszavonul a közéleti szerepléstől. Ő az, aki egy éve fekete ruhás mozgalmat indított és több ezer társával együtt az egészségügyben tapasztalható állapotok ellen tiltakozott. Sándor Mária az RTL Híradónak azt mondta: úgy érzi, feleslegesen küzd, amíg az orvosok, és az érdekképviseletek sem állnak melléjük. Most minden egészségügyi dolgozót arra kér: csatlakozzon a tanárok tiltakozásához.
 

Megajándékozzák a beteg gyerekeket

Együtt díszítik a fát az orvosokkal és a nővérekkel, családjuk akár egész éjszaka velük lehet, és ajándékkal is kedveskednek a beteg gyerekeknek több kórházban is. Híradónk fővárosi és vidéki gyerekosztályokra is ellátogatott. Volt olyan kislány, aki sírva fakadt kameránk előtt, amiért nem töltheti otthon az ünnepeket.

Házon kívül 2015-10-07


szerző:
2015.10.07. 23:45
Ma este jelentkezik az 1 perc és nyersz! rendhagyó adása

Az 1 perc és nyersz! című családi game show új szériájának forgatása előtt az RTL Klub olyan nővérek jelentkezését várta, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy kipróbálják magukat a játékban. A tematikus adást ma este láthatják a tévénézők, ahol a két nővér saját kórházi osztályának megsegítéséért száll versenybe.

„Nincsenek biztonságban a betegek”

Ezt mondta az orvosok többsége a Rezidensszövetség felmérésében. Szerintük a betegek azért nem veszik ezt még észre, mert az orvosok és a nővérek folyamatosan több ember helyett dolgoznak. Számításuk szerint az orvoshiány miatt tíz év múlva majd minden második ember háziorvosi ellátása kerülhet veszélybe.

Házon kívül 15-02-25


szerző:
2015.02.25. 23:35
Házon kívül 15-02-25

Házon kívül: Bátorság - Újabb nővérek beszélnek a rettenetes kórházi körülményekről. Karrier - Másfél milliót keres, aki szerint meg lehet élni 47 ezer forintból. Segítenek - A szekrény, ahonnan bárki vehet, aki éhes.

A kórházak tehetetlenek a lopásokkal szemben

Mobiltelefont, ékszert és szemüveget lopnak a betegektől a leggyakrabban a kórházakban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való