KERESÉS search-close

nőnap

61 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nőnap"

Nehéz helyzetben lévő nőknek kedveskedtek nőnapon

Fodrászok, sminkesek, körmösök nőnapon fodrászkodtak, sminkeltek, körmöt vágtak és lakkoztak. Most az utcán, hajléktalan vagy átmeneti szállókon élő lányok, asszonyok, anyukák, nagyik vehették igénybe a kényeztetést. A nap végére nem csak szépnek, ápoltnak érezhették magukat, de embernek is, akit tényleg emberszámba vesznek.

Női egyenjogúság: mennyit haladtunk és hol tartunk most?

Egy hölgy társadalmi helyzetét még 150 évvel ezelőtt is az apja vagy a férje határozta meg. Na, de mi volt a helyzet a női uralkodókkal, Katalin cárnővel, Viktória királynővel vagy éppen Mária Teréziával? És vajon mi vár egy ifjú hölgyre a XXI. században? Mi alapján ítélik meg őket? A kinézetük, a gondolkodásuk, vagy a személyiségük alapján? És vajon egyenrangúak lesznek a férfiakkal? Hogy megértsük a kérdések súlyát, vissza kell mennünk egy kicsit az időben.

 

Politikusok köszöntötték a nőket

Egyenlő munkáért egyenlő bért! - ezt követelte nőnap alkalmából tartott konferenciáján az MSZP délelőtt. Szerintük Magyarországon csak abban egyenlők a nők és a férfiak, hogy ugyanannyit kell dolgozniuk.

Nőnap papírszobrokkal


szerző:
2019.03.08. 18:59
Nőnap papírszobrokkal

Különleges videó a tűzoltóktól vagy ingyen tárlatvezetés egy pécsi múzeumban - egyebek mellett így köszöntötték a nőket itthon. A virágárusoknál csúcsforgalom volt. Városnéző sétákat szervező civilek elfeledett nőkről tett ki papírszobrokat több budapesti téren - ezzel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy mennyire kevés női szobor van a fővárosban.

Orbán Viktor azt mondja, ő nem segítette Mészáros Lőrinc gazdagodását

Orbán Viktor nem gondolta, hogy ekkora botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából. A miniszterelnök ezt egy nőnap alkalmából rendezett háttérbeszélgetésen mondta, amelyre az RTL újságíróját is meghívta. Azt mondta, attól sem tart, ha a Fidesz kikerül a Néppártból, de azt vallja, hogy az elrontott kapcsolatokat meg kell próbálni megjavítani. Az egészségügyben szerinte nem lehet gyorsan változást elérni, mert akik benne vannak, nem érdekeltek a rendszer átalakításában. Szerinte vicc, amit a lapok Mészáros Lőrinc vagyonáról és gazdagodásáról írnak.

Mire jó a nőnap, ha nem jár hozzá megbecsülés?

Tavaly ezen a napon mutattuk be: Nőügy, ez a címe Linczényi Márkó legújabb dalának, aki éppen a Nőnapon szeretné felhívni arra a figyelmet, hogy a magyar közélet és közbeszéd mennyire szexista és kirekesztő a nőkkel kapcsolatban. Pedig Márkó biztos benne, hogy azok a férfiak vannak többen, akik megbecsülik a nőket, és akik a férfiak és a nők egyenlőségében hisznek.

Térfigyelő kamerák rögzítették a támadást

Nőnapon raboltak ki egy nőt tavaly Pécsen, a támadást térfigyelő kamerák rögzítették. Az asszony éppen munkába tartott, amikor kirabolták. Mivel nem engedte, hogy támadója elvegye a táskáját, a rabló métereken át vonszolta őt a járdán. A 28 éves férfi ellen rablás és súlyos testi sértés miatt most emelt vádat az ügyészség.

A nők és a vásárlás


szerző:
2018.03.09. 01:35
A nők és a vásárlás

A nők generálják az összes vásárlás 70-80%-át világszerte. Nem véletlen, hogy a marketingesek elsőszámú célpontjai ők. A nőnap alkalmából rájuk fókuszáltunk.

Nőnap: megbecsülés is jár a virág mellé?

Nőügy, ez a címe Linczényi Márkó legújabb dalának, aki éppen a Nőnapon szeretné felhívni arra a figyelmet, hogy a magyar közélet és közbeszéd mennyire szexista és kirekesztő a nőkkel kapcsolatban. Pedig Márkó biztos benne, hogy azok a férfiak vannak többen, akik megbecsülik a nőket, és akik a férfiak és a nők egyenlőségében hisznek.

NŐNAPRA: Szeretettel Linczényi Márkótól

Miközben március 8-án remélhetőleg még udvariasabbak és kedvesebbek vagyunk a hölgyekkel, Márkó szerint jó lenne, ha minden nap nőnap lenne. Szerinte nem attól lesz értékes valaki, hogy nőnek vagy férfinak születik, hanem attól, amit csinál, vagy ahogyan viselkedik.

Harcias nőnap Spanyolországban

Országos méretű tüntetések, általános sztrájk, megbénított közlekedés - Spanyolországban még a rohamrendőröket is be kellett vetni nőnap alkalmából az utcákat elfoglaló nők tömegeivel szemben. A tiltakozók a szakszervezetek támogatásával azt akarták megmutatni, hogy ha ők leállnak - minden leáll.

 

Nőnapoztak a politikusok


szerző:
2018.03.08. 18:29
Nőnapoztak a politikusok

Orbán Viktor az Országház éttermének dolgozóit, Karácsony Gergely járókelőket köszöntött virágokkal. A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta, hogy a nők megérdemlik a tiszteletet.

KÖZÜGY: Linczényi Márkó nőnapi számon keresztül üzent Orbán Viktornak

Linczényi Márkó a Hungary’s Got Talent egykori zsűritagja első magyar számában rögtön egy társadalmi témában szólal meg, méghozzá nőnap alkalmából a nők mellett áll ki. Márkó szerint a mostani politikai vezetés kisebbségként tekint a nőkre, akiket kénytelen, kelletlen, de megtűr maga mellett.

LINCZÉNYI MÁRKÓ:

Linczényi Márkó a Hungary’s Got Talent egykori zsűritagja saját nőnapi számán keresztül üzent Orbán Viktornak a magyar férfiak nevében. A művész szerint már régóta azok a férfiak vannak többségben, akik megbecsülik a nőket, és akik a férfiak és a nők egyenlőségében hisznek. A nőnapi számot teljes hosszában ITT tudja megnézni!

Nézd meg, mivel lepte meg nőnapon Zé és a Séf Beát!

Ha eljön a nőnap, akkor bizony a Konyhafőnök férfi zsűritagjai sem pihennek: Zé és a Séf készültek egy kis ajándékkal Beának. Egy valamiről azonban mindannyian megfeledkeztek...

Nők az útON - Gondolatébresztő podcast tudatos nőknek

Nőnapon indul Magyarország első videós podcast csatornája, Nők az útON címmel. Gondolatébresztő témákkal és hiteles vendégekkel készülnek a podcast megálmodói: Csorba Anita, kreatív producer és Szlafkai Éva, kreatív szakember.

Minden, ami nőnap!


szerző:
2018.03.08. 08:08
Minden, ami nőnap!

Mit ünneplünk március 8-án? Mit illik ajándékozni? Mennyire népszerű a nőnap? Erről beszélgettünk Kibédi Varga Katalin etikett szakértővel.

Lukács Miki a legromantikusabb módját választotta a nőnapi köszöntésnek!

Peller Anna először azt hitte, hogy egyedül kell vezetnie a csütörtöki Reggelit, azonban egyszercsak beevezett a képbe Mikike!

Pumped Gabo tejszínhabos

Sebestyén Ági ágyba kapta a reggelit nőnapon, ráadásul egy extra nyalánksággal is meglepte őt szerelme. Nézd meg, hogyan kényeztetik egymást Pumpedék!

Story Extra 2017-03-09


szerző:
2017.03.09. 17:25
Nők, akikre különösen büszkék lehetünk

A nőnapot 1917 óta évről-évre megünnepli a világ, bár eredeti üzenetével nem biztos, hogy mindenki tisztában van. 1857. március 8-án a New York-i textiliparban dolgozó nők emberibb munkakörülményeket és magasabb fizetést követelve vonultak utcára. Március 8. a nők egyenjogúságáról szól, nem pedig a virágok ünnepe. Most olyan hölgyek következnek, akire különösen büszkék lehetünk mi magyarok.

 

Kevesebbért dolgoznak a nők

Több mint 15 százalékkal kevesebbet kapnak ugyanazért a munkáért Magyarországon a nők, mint a férfiak egy friss statisztika szerint. Ráadásul, ha előléptetésről van szó, a nők harmada és a férfiak negyede mondja azt, hogy nem kezelik ugyanúgy a két nemet. Ezért indított internetes kampányt a Nyitottak vagyunk nevű kezdeményezés. Ismert férfiak és nők, köztük Puskás Peti, az X-Faktor egyik volt mentora mondja el véleményét a nők helyzetéről.

Oláh Gergő egy dallal lepte meg női rajongóit!

Az X-Faktor harmadik szériájának győztese egy kis meglepetéssel készült nőnap alkalmából.

MEGLEPETÉS: Puskás Peti így nőnapozik

„Olyan ez a mai nap, amikor meglepem a kedvesemet egy kis ruhával, virággal…”

Számokban a nőkről - Nőnapon


szerző:
2017.03.08. 13:47
Számokban a nőkről - Nőnapon

A világon kevesebb kislány születik, mint kisfiú. Magyarországon a nők hosszabb életre számíthatnak, mint a férfiak. Íme, néhányat érdekes adat – nőnap alkalmából!

Fokozott ellenőrzések Nőnapon!


szerző:
2017.03.08. 10:31
Fokozott ellenőrzések Nőnapon!

Virág- és ajándékárusokat ellenőriz március 8-án a NAV. Várhatóan figyelik majd a nyugtaadást és az online pénztárgép használatát, és vizsgálják, hogy az alkalmazottak be vannak-e jelentve. Emellett rákérdezhetnek az árukészlet eredetére is.

 

 

Halle Berry ledobta a textilt


szerző:
2016.03.31. 16:30
Halle Berry ledobta a textilt

A gyönyörű színésznő kedden indította be Instagramos pályafutását, ráadásul nem akármilyen fotóval! Berry első képén ruha nélkül pózol a vadonban.

Fókusz Plusz 2016-03-12


szerző:
2016.03.12. 18:50
Elfeledkezett a virágról, letépték a heréjét

Puszta kézzel leszakította élettársa heréjét egy nő Romániában, mert az nem vett neki virágot nőnapra. Bár a férfi állapotát egy azonnali műtéttel sikerült helyreállítani, a nő pedig tagadja, hogy szándékos lett volna a drasztikus büntetés, családon belüli erőszakért eljárás indul ellene.

Látványos flashmobbal kedveskedtek a hölgykenek

Az idei nemzetközi nőnap nemcsak a hölgyek ünnepléséről, hanem kicsit többről is szólt. Legalábbis Budapesten. Egy figyelemfelkeltő akciónak lehettek szem-és fültanúi mindazok, akik a főváros forgalmas pontjain jártak. Az akció új irányt ad a chatelésnek, a hölgyeket állítva a középpontba.

Nyári Dia fotóin keresztül üzent a követőinek

Smink nélkül az elfogadásért! Nyári Dia Nőnap alkalmából a Facebookra töltött fel egy fekete-fehér képet, amin természetesen, smink nélkül látszik. Követőinek szeretett volna üzenni ezzel: „minden nő gyönyörű, de nem a sminktől és a retustól! Szeressétek magatokat és ragyogjatok!" - írta a képe mellé.

Nyári Dia megmutatta, milyen az igazi nő

A gyengébbik nem képviselői rengeteget foglalkoznak azzal, hogy megfeleljenek a környezetük igényeinek, illetve a média által sulykolt szépségideáloknak. De biztos, hogy úgy kell kinéznünk, ahogy azt elvárják tőlünk?

A nő 50 árnyalata: 10 ikonikus nő, akik valami újat hoztak a filmiparba

Szerencsére rengeteg olyan színésznő, és női karakter akad, akikre felnézhetünk, és erőt meríthetünk a kisugárzásukból. Vannak, akik hatása korokon is átível és persze akadnak születőben lévő, már most fénylő csillagok. A nőnap pedig tökéletes alkalom, hogy megemlékezzünk róluk!

Egyedül nevelik gyermeküket, vagy menekülnek férjük elől – ki segít rajtuk?

Magától értetődő-e, hogy a nehezebb sorsú anyák maguk oldják meg a gondjaikat? A textilmunkások 20. század eleji felvonulása, azaz a nemzetközi nőnap apropóján anyákat választottunk riportunk témájául. Olyanokat, akik egyedül nevelik gyereküket, sérült gyereket nevelnek, vagy bántalmazottként léptek ki egy kapcsolatból. Vajon őket mennyire segítik anyának maradni? Mennyire támogatja őket a rendszer? Miben kell nekik a segítség és ki segít nekik?

Nőnapon álltak össze a nőkért

A nők ugyanabban a pozícióban körülbelül 15 százalékkal keresnek kevesebbet a férfiaknál, és kevesen kerülnek vezető pozícióba  – ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó szociológus. Szerinte az egyik kritikus pont a gyerekvállalás, és ahogy ehhez a munkaadók állnak. Most - nőnap alkalmából - több mint 50 cég állt össze, hogy ezen változtassanak, rugalmas munkaidőt, egyenlő fizetéseket és több női vezetőt ígérnek.

Linczényi Markó így üdvözölte a hölgyeket!

Mendrei Miklós saját szavaival így fogalmazta meg Linczényi Markó vadonatúj  dalának  lényegét: „Ez egy ajándék a nőknek tőlünk, férfiaktól. Nem baj, hogy a nők tökéletlenek, mi, férfiak azért vagyunk, hogy kiegészítsük őket a saját tökéletességünkkel.”

Az ÉNB macsói sem feledkeztek el a hölgyekről

Lányok, asszonyok, figyelem! Az Éjjel-Nappal Budapest szexi srácai igazi úriemberek lévén nem feledkeztek meg a nőnapról, és egyesével kívántak minden szépet és jót a világ összes hölgyének. Bécy bízik benne, hogy jövőre is lesz nőnap, Kristóf pedig főleg azoknak kíván boldogságot, akik nem szeretik őt!

Halit Ergenc: Boldog Nőnapot!


szerző:
2016.03.08. 16:30
Halit Ergenc: Boldog Nőnapot!

Köszönjük, hogy hétről hétre nyomon követtek minket. Cserébe, Nőnap alkalmából, most mi szeretnénk kedveskedni nektek.

A nő 50 árnyalata: 10 film, amelyben odavész a szerelem és csak a szakítás marad

Az összetört szív állandó szereplője a filmművészetnek, hiszen az érzelmek keringője mindig izgalmas világokat nyithat meg a nézők számára. Így a szakítások, a velük járó fájdalom és a lassú felépülés sosem maradhat ki a történetek közül.

Hölgyeim, egy kis diétás finomság nőnapra

Elérkezett megint ez a nap, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy virág és csoki helyett valami egészen mással dobjuk fel nőtársaink hangulatát.

Ezt kapták nőnapra a lányok-asszonyok hét évvel ezelőtt

A Híradó 2009-ben járt utána annak, mivel örvendeztetik meg a férfiak legszívesebben nőnemű ismerőseiket március 8-án. A virágosok elmondása szerint az ajándékozási trendek sokat változtak az idők folyamán.

Elképesztő férficsokor nőnap alkalmából!

E csodálatos nap alkalmából szeretnénk felköszönteni minden nőt, leányt és asszonyt. Az RTL online összeállított egy fiktív romantikus csomagot, melyben a csatorna férfi ikonjai tisztelegnek a feminin világ előtt.

A nő 50 árnyalata: 10 szinglikről szóló film, nem csak szingliknek!

A nőnap alkalmával, mindnyájan végig gondoljuk miért is lehetünk hálásak a nőknek. A nők gyermeket nevelnek, felelős pozíciókat töltenek be a munkaerő piacon, miközben szakításoktól függetlenül is, rendületlenül keresik azt, aki mellett végül megállapodhatnak. ​A filmtörténet során megjelent ikonikus női alakokról nem is beszélve! 

 

Józan László kedves meglepetése

Egy kis meglepetéssel készült női rajongóinak Józan László.

Meglepetés! – A Barátok közt sztárjai a hölgy rajongóknak üzentek

Nő legyen a talpán, aki ellent tud állni Csórics Balázs zenés köszöntésének, illetve Józan László kedveskedős üzenetének.  Zseniálisak a fiúk, mi elolvadtunk tőlük. Most a hölgykoszorún van a sor, ti jöttök!

A nő 50 árnyalata: 10 film, amiben az anyaságé a főszerep

Megannyi szerepben láthattunk már hölgyeket a mozivásznon, és lévén a mai az ő napjuk, most az egyik legfontosabbat vettük elő: az anyaságot. Összegyűjtöttünk tíz olyan filmet, amely különböző korszakokban, különféleképpen foglalkozik ezzel a témával.

Csórics Balázs dalban üzen a rajongóinak

Köszönjük Balázsnak az újabb zenei összefoglalót. Hiányozna, ha nem így indulna a hét. Persze, mint mindig, most is van egy kis csavar az előadásban.

Hóvirágot loptak, 3 évet kaphatnak

Csaknem 3 millió forint kárt okozott két ukrán hóvirágtolvaj. A záhonyi határon buktak le, 283 szálat találtak náluk. A közelgő nőnapra szerették volna eladni a hóvirágokat, valószínűleg Olaszországba tartottak. Az unióban a hóvirág védett növény, tilos letépni. Magyarországon egy szál eszmei értéke 10 ezer forint. Az ukrán tolvajok ellen természetkárosítás miatt indult eljárás. Akár 3 év börtönt is kaphatnak.

LMP: Egyenlő munkáért egyenlő bért

Egyenlő munkáért egyenlő bért követelt a nőknek az LMP nőnap alkalmából. Az ellenzéki párt társelnöke a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete előtt bejelentette: országgyűlési határozati javaslatot nyújtanak be a parlamentnek a nők védelmében. A kormány képviselője eközben több bölcsődei férőhelyet ígért. Az ismert színésznő, Kovács Patrícia pedig Facebook-oldalán azt írta: nem kér a férfi politikusok által az utcán osztogatott virágokból, helyette inkább tegyenek a nőket érő erőszak ellen.

Bakancs helyett tűsarkú


szerző:
2015.03.08. 18:45
Bakancs helyett tűsarkú

Szépségversenyt tartottak az ukrajnai lázadók soraiban harcoló nőknek Donyeckben. A Nemzetközi Nőnap alkalmából tartott eseményen a bakancsot tűsarkú cipőre, az uniformist pedig báli ruhára cserélték a lányok, akik szerint háború ide vagy oda, az élet nem áll meg.

Női szerepek akkor és most


szerző:
2015.03.07. 19:20
Női szerepek akkor és most

Most hogy jön a nőnap, és szinte az egész világon a lányokat, az anyákat és a nagymamákat ünnepelik majd, mi azzal szeretnénk tisztelegni előttük, hogy megnézzük milyen a nők helyzete ma a világban.

Fókusz Plusz 15-03-07


szerző:
2015.03.07. 19:20
Fókusz Plusz 15-03-07

Fókusz Plusz: A gyengébb nem? - Mindjárt itt a nőnap. De vajon mennyit változott a nők helyzete az elmúlt évtizedekben? Könnyebb vagy nehezebb ma a hölgyek élete? Gazdag és szegény - Az egyikben mindenki dogozik, a másikban senki. Meglátogattuk az ország legvirágzóbb és legelmaradottabb települését.

Reggeli - Csak csajok 12-03-08

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

ValóVilág - Összefoglaló 11-03-09

ValóVilág - Összefoglaló: Béci, Laci és Jerzy lelkesen főzött Nőnap alkalmából, az Okostojás szerint viszont nem kell etetni a nőket. A sztriptízbe azonban bedobta magát.

Tulipános rajtaütés a határon


szerző:
2011.03.08. 19:17
Tulipános rajtaütés a határon

Kommandósok rohantak meg egy romániai határátkelőt kedden, ám őrizetbe senkit nem vettek, mindössze virágokat nyújtottak át nőnap alkalmából.

Női ruhában a 007-es ügynök


szerző:
2011.03.08. 09:47
Női ruhában a 007-es ügynök

A James Bondot alakító brit színész, Daniel Craig a nemzetközi nőnap alkalmából öltözött Bond-lánynak.

Nőnap az utakon is


szerző:
2010.03.08. 17:10
Nőnap az utakon is

A szakpszichológus szerint nem vezetnek rosszabbul, mint a férfiak, csak nincs annyi rutinjuk.

Benkő nőnapi üzenete


szerző:
2010.03.08. 17:03
Benkő nőnapi üzenete

Benkő Dániel Nőnapon sem feledkezett meg volt feleségjelöltjeiről. Különleges üzenete Editet meghatotta, Évát elkápráztatta, Tündét felháborította.

Különleges szerenád a lánykollégiumnál

A fiúk gyertyákkal, fáklyákkal a kezükben, gitárkísérettel adnak szerenádot Székesfehérváron.

Sminktükröt kaptak a női sofőrök

Virágok, édesség, kisebb ajándékok. Szinte mindenhol az országban megemlékeznek a Nemzetközi Nőnapról.

Virág jár a sofőrnek és utasának is

Nőnapi közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak Jász-Nagykun-Szolnok megye két városában március 8-án.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való