KERESÉS search-close

metró

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "metró"

Óriási eső az amerikai fővárosban, a Fehér Ház is elázott

Elképesztő mennyiségű eső zúdult az amerikai fővárosra hétfőn. A következmények is elképesztőek voltak. Washingtonban rengeteg utca szó szerint folyóvá változott. Metróállomások áztak be, sőt még a Fehér Ház, az elnöki hivatal egy része is átázott. Sokan az autójukban rekedtek, nagy területen volt áramszünet, de senki nem sérült meg.

 

 

Vakvezető póni a metróban


szerző:
2019.04.20. 18:35
Vakvezető póni a metróban

Vakvezető kutya helyett vakvezető póniló készül munkába állni London belvárosában.

Folytatódik a metrófelújítás: pótlóbusz és dugók

Megkezdődött a hármas metró déli szakaszának felújítása. Emiatt mától pótlóbusz viszi az utasokat Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között. Ennek a szakasznak a korszerűsítése csaknem 25 milliárd forintba kerül, és várhatóan majdnem másfél évig tart. A BKK mindenkit arra kér, a várható dugók miatt tervezzék hosszabbra az utazásukat a dél-pesti régióban.

Metrószerelvény alá esett, de túlélte

Metró alá esett egy ember kedden este Budapesten. A hatvan év körüli férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte. A szerelvény ugyanis nem gázolta el. A négyes metró egyik állomásán a sínpár között egy kisebb mélyedés van, ebbe esett bele, így a teste nem érte el a metrókocsi alját. Az eséstől szenvedett súlyos sérüléseket, kórházba vitték. A mentésről videófelvétel készült, amit ide kattintva nézhet meg.

MENTÉS: Így mentették meg a metró alá esett utast

Kedden este egy utas beesett a 4-es metró egyik szerelvénye alá a Fővám téri állomáson. Az utas az úgynevezett életmentő árokba zuhant, megsérült, de túlélte a balesetet. A Katasztrófavédelem videót tett közzé a mentésről.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Erőszakkal vittek ki egy terhes nőt a metrókocsiból biztonsági őrök

Botrányt okozott Svédországban egy videó, amelyen az látszik, hogy biztonsági őrök erőszakkal visznek ki egy terhes nőt a metrókocsiból. Azért léptek fel ellene, mert nem mutatta meg a jegyét. Minderről pedig felvételt is készített valaki. A történteket most a rendőrség és a közlekedési vállalat is vizsgálja.

Újabb beléptető kapuk a metróba

Újabb beléptető kapukat telepít a BKK a 4-es metróhoz. Ezekre a már 2 éves csúszásban lévő elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez van szükség. Bár egyelőre nem tudni, mindez mikor lesz működőképes. Másfél éve a Deák téri állomásra már építettek ilyen kapukat, de azok sem működnek még.

Megtámadták a tüntető házaspárt

Megtámadtak egy házaspárt azért, mert az oktatás szabadságáért szervezett tüntetésre tartottak. A négyes metrón az egyik utas ordítozott velük, amikor meglátta a tiltakozásra készített táblát. Az esetről felvétel is készül, ezt a 444.hu közölte. Ferge Zsuzsa társadalomkutató szerint ez az eset is mutatja, hogy hatékonyan működik a gyűlöletpolitika.

EXKLUZÍV: egy utas felvételei a metróalagútban gyaloglásról

A felvételt az egyik metróban rekedt utas készítette, mikor ki kellett gyalogolniuk az alagútból. Az eset azután történt, hogy szombaton valaki paprikasprayt fújt be az egyik kocsiba, és erre egy másik utas meghúzta a kéziféket. A szerelvény leállt az alagútban két megálló között...
 

Elfogták a metróban gázspray-t fújó férfit!

A térfigyelő kamerák felvételei segítségével azonosították. Az eset miatt szombaton többen rosszul lettek, és egy időre le is állt a kettes metró. Kiderült, hogy a férfi a Keleti Pályaudvarnál, a peronon szokott hegedülni. Összeveszett valakivel, aki beugrott a metrókocsiba, ő pedig utána fújt paprikaspay-vel. Egyik nézőnk felvételt készített arról, mi történt, miután valaki meghúzta a vészféket és a szerelvény két megálló között leállt. Részletesen is elmesélte, mi történt a metrószerelvényben.

EXKLUZÍV: Beszámoló a metróalagútból!

„Több utas panaszkodott, hogy pánikrohama van, rosszul vannak, volt, aki attól tartott, hogy másik vonattal ütközünk” – mesélte nekünk Molnár Judit, az egyik szemtanú, aki szombaton bent rekedt a metróalagútban, miután valaki paprikasprayt fújt szét, és meghúzták a vészféket.

Paprikasprayt fújtak a metróba

Paprikasprayt fújt szét valaki a 2-es metró egyik szerelvényén, többen rosszul lettek. Ezután az egyik utas meghúzta a vészféket, így a szerelvény két megálló között állt meg, ezért az utasok gyalog jutottak ki az alagútból. A Stadionok állomásnál 20 köhögő, könnyező utast láttak el a mentők. Kórházba senkit sem kellett szállítani. A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást.

Így száguld majd a jövő metrója!

Bemutatta azt a los angelesi alagutat Elon Musk, ahol tervei szerint 250 km/órás sebességgel fog száguldani a jövő tömegközlekedési eszköze. A Tesla és a SpaceX milliárdos tulajdonosa egy gyorsított videofelvétellel érzékeltette, milyen útra számíthatnak azok, akik december elején részt vesznek majd az első tesztnapon.

Tinirablók: mindent vitt a két kamasz

9 kocsit tört fel egyetlen éjszaka alatt két kamasz tavaly ősszel Budapesten, most emeltek vádat ellenük. Az akkor 14 és 18 éves fiúk aznap még egy lakásba is betörtek, de az pechjükre üres volt felújítás miatt.

Berohant a metróalagútba


szerző:
2018.10.14. 17:04
Berohant a metróalagútba

Zavartan viselkedett az a 18 éves fiú, aki reggel berohant a metróalagútba, és odabent meztelenre vetkőzött Budapesten, az Astoria megállónál. Azonnal áramtalanították a pályát, és egy időre leállították a 2-es metrót. A rendőrök 200 méterrel beljebb érték utol. Agresszívan viselkedett, ezért egy hordágyhoz bilincselve hozták ki az alagútból.

A FÖLD ALATT: Lementünk a metróalagútba

Mutatjuk, mit láthatott az az ember, aki leszökött és beszaladt a metró-alagútba. Stábunk korábban forgathatott a föld alatt.

Baleset a metrón: óriási szerencse, hogy nem a szemét találta el a fémkábel

Szétesett a biztonsági öv, amiből egy hosszú fémkábel csapódott ki az egyik felújított orosz metrón hétfő délután. Az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú szerint a huzal őt és egy másik utast is megütött. Utóbbi bőrét fel is sértette. Az utas szerint óriási szerencse, hogy a kirepülő kábel nem ütötte ki senki szemét. A Metróért Egyesület szerint is vannak gondok a felújított szerelvények egyes elemeinek minőségével. A BKV szerint egyedi hibáról van szó.

Mi csapta meg a metróban?


szerző:
2018.09.06. 15:19
Mi csapta meg a metróban?

A nekünk nyilatkozó hölgy éppen a metrón utazott, és gyanútlanul ácsorgott, mikor egyszer csak azt érezte, hogy valami fájdalmasan megcsapja. Még a farmerján keresztül is érezte az ütést. Elmeséli, mit tapasztalt!

Nem bírná el a légkondit a metró

32 fokban izzadnak az utasok a 3-as metrón. A budapesti főpolgármester szerint nem férnének el az alagútban a felújított metrókocsik, ha klímát szerelnének a tetejükre. A Metróért Egyesület szerint azonban nem ez a baj, hanem az, hogy a berendezések túl nehezek lennének.

Forróság a buszokon, metrókon

33 fok a metrón, 35 a villamoson. Nagy a meleg azokon a járműveken, amelyeken nincs légkondicionáló. Stábunk hőmérővel járta a várost, hogy megnézzék, hány fok van egyes közlekedési eszközökön, de elmentek egy kórházba, és egy panellakásba is.

Milliárdos kötbért kért a BKV

Milliárdos nagyságrendű kötbért követel a BKV a felújított orosz metrókocsik miatt a gyártól. Ezt a cég vezérigazgatója mondta, de pontos összeget és részleteket nem közölt. Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy még egy forintot sem kapott a BKV a követelésből. Ezért a bizottsági ülést hívnak össze az ügyben. Közben a főpolgármester azt közölte, siker a 3-as metró szerelvényeinek felújítása.

 

Éjjeli séta a metró alagútban

Éjfél utáni séta a budapesti metróalagútban! Idén ötven éves a Budapesti Közlekedési Vállalat, ebből az alaklomból szerveztek látogatást a mélybe.

 

METRÓ BEJÁRÁS: a Rákosi bunkert is megmutatták

Idén ötven éves a Budapesti Közlekedési Vállalat, ebből az alaklomból szerveztek látogatást a mélybe. Ezúttal az ötven méter mélységben található Rákosi bunkert is megmutatták.

 

Kézkrémmel szabadították ki az idős asszonyt

Kézkrémmel szabadítottak ki egy idős asszonyt, miután beesett a metró és a peron közé. Megbotlott a 4-es metró egyik állomásán és olyan szerencsétlenül esett, hogy a szűk résbe beszorult a jobb keze. Egy ott lévő orvos segített neki.

Metróra támadtak a graffitizők

Graffitizők támadták meg a hármas metrót kedd este a Pöttyös utcánál. Lekapcsolták az áramot a szakaszon, emiatt leállt a szerelvény. Mialatt az utasok leszálltak, annyi szürke festéket fújtak szét, hogy a festék-köd miatt a környékbeliek kihívták a tűzoltókat. Azt hitték, hogy kigyulladt a metró. A rendőrök egy graffitist elkaptak, a többieket még keresik.

Miért nem akadálymentesek a metrók?

A hármas metrót hiába újítják fel, nem lesz minden állomás akadálymentesített! A teljes szakaszon 20 állomás található, az Árpád-hídnál és a Kőbánya-Kispesten lévő állomáson már van lift. Ezzel a kettővel együtt tizenkét állomás lenne akadálymentes, nyolc viszont nem. Surányi Judittal latolgattuk a jövő esélyeit.

Lángvágóval szedték szét a metrószerelvényeket

Rendőrségi nyomozás indult, miután hajnalban összeütközött két szolgálati szerelvény a Blaha Lujza térnél a metróalagútban. Egy ember könnyebben megsérült. Közben a felszínen délelőtt 10 óráig óriási tumultus volt, mert nem járt a metró a szakasz jó részén.

Metró elé lökte az állapotos nőt

Brutális gyilkosság az egyik bukaresti metróállomáson. Egy 36 éves nő a sínekre lökött egy másik nőt. Amikor az áldozat megpróbált visszamászni a peronra, visszarúgta, pont azelőtt, hogy megérkezett a metró. A szerelvény már nem tudott lefékezni, és halálra gázolta a fiatal nőt. Gyilkosa elmenekült, de elfogták.

Metróbaleset: nincs felelős

Csaknem egy évvel az ország eddigi legsúlyosabb metróbalesete után sem tudni, hogy miért történt. Sem műszaki, sem személyi felelőst nem találtak. Erről a BKV vezérigazgatója beszélt az ATV-nek. Bolla Tibor azután mondta ezt, hogy megkapták a Közlekedésbiztonsági Szervezet jelentését a balesetről. A vizsgálati eredmény azonban egyelőre nem nyilvános.

Félnek, később rosszabb lesz

Az ellenzék szerint az ígértnél ma több buszt vetettek be a metró pótlására, ezért nem volt akkora káosz, mint várták. Az MSZP úgy véli, ez a mennyiség csak erődemonstráció volt, így a következő napokban rosszabb lehet majd a helyzet.

Háromból három mozgólépcső zárva

Három mozgólépcsőből, hármat lezártak, három hónapra az egyik legforgalmasabb budapesti aluljáróban. Mivel a Batthyány téren lift sincs, így a metró és a HÉV utasai is a hagyományos lépcsőkön kénytelenek a felszínre menni, mert lift sincs. Az utasok azt mondják, legalább egy, felfelé vezető mozgólépcső működhetne. A BKV viszont azt közölte: ha nem egyszerre zártak volna le mindent, akkor tovább tartana a munka.

 

Pénzkidobás volt a metróban a korlát

Megnéztük, nem tűntek el a hajléktalanok a fővárosi Rákóczi térről. A BKV nemrég a metrófeljáró oldalára korlátokat helyezett ki. Azt mondták azért, mert több panasz is érkezett, hogy túl koszos a terület. Egy hajléktalanokat segítő civil szervezet szerint nem ez a megoldás.

Építik a kapus rendszert

Épülnek az első áteresztő kapuk a budapesti metrón. A Deák téri megállónál kezdik el tesztelni a kapukat, de élesben csak egy év múlva használják majd. 800 helyen, a metró és a HÉV vonalakon működik majd az új rendszer, amivel együtt bevezetik az elektromos jegyeket és bérleteket is.

35 fok a metrókon


szerző:
2017.08.04. 18:25
35 fok a metrókon

33-35 fok van a felújított metrókocsikon. Az RTL Híradó tesztelte, hány fok van a milliárdokból felújított szerelvényekben, amelyekbe nem szereltek légkondicionálót. Stábunk és egy civil szervezet is melegebbet mért, mint a régi orosz kocsikon. A 4-es és 2-es vonalon futó Alstom kocsik légkondis szerelvényein pedig 27-28 fok van.

Fakocka miatt állt a metró

Egy két centis fakocka miatt állt le egy felújított orosz metró kocsi. Valószínűleg az egyik utas tehette az ajtó mellé. Hogy kiderüljön véletlen vagy direkt volt, átnézik a kamerák felvételeit. Híradónk közben megtudta, hogy a korábbi sorozatos üzemzavarok miatta BKV több mint két milliárd forint kötbért követel az orosz gyártól.

Nincs minden rendben a metróval

Dadog a hangosbemondó a metrókocsiban, nem nyílnak vagy nem záródnak az ajtók! Szinte naponta készülnek újabb videók a felújított orosz metró kocsik hibáiról. Az Indexnek küldött felvételeken például meghibásodott ajtót, és a tájékoztató rendszer hibáját is megörökítették az utasok. A főpolgármester a Lánchíd Rádióban azt mondta, hogy a hibákat már kijavították. Csütörtökön a korábbi négy szerelvény helyett, csak egy felújított metró járt.

 

Veszélyben voltak a metró utasai

Egy felújított orosz szerelvényen hétfőn délután nemcsak a peron felé nyíltak az ajtók, hanem a másik oldalon is. Szerencsére senki nem sérült meg, a BKV vizsgálatot indított. A Metróért Egyesület szerint ilyenkor az összes kocsit ki kellene vonni a forgalomból, hiszen nem tudni, hogy mi a hiba oka. Ennek ellenére ma is vitt utasokat a felújított fehér metró.

Tarlós István: „Szar ember lennék, ha…”

Trágár kifejezést használt magára Tarlós István, hogy milyen ember lenne, ha nem tenne meg mindent, azért, hogy felújítsák a metrót. A főpolgármester azt mondta, ha szükséges, akkor más fejlesztések kárára vagy hitelfelvétellel, de felújítják a metrót. Az MSZP szerint a budapestiek napi 20 milliárd forint adót fizetnek be a költségvetésbe, ezért az lenne a minimum, hogy a felújítást az állam állja.

Szép új világ - új magyar járművekkel

A XX. századi Magyarországon a mérnökök számtalan jármű tervével álltak elő. Prototípusokat készítettek, amelyekkel gyorsabban, kényelmesebben, biztonságosabban utazhattunk volna. De – és ez is közös bennük  –, egyikből sem lett sorozatgyártás. Pedig néhány darabtól biztosan szebb lett volna a világ.

Már másfél hónapja át kellett volna adni

Már másfél hónapja át kellett volna adni, de lassan fél éve nem áll meg a metró a Kossuth téren, mert ott az Országgyűlés számára irodaházat építenek. Illetve most még csak bontják a régi épületet. Korábban azt ígérték, március elején újra megáll majd a metró, de még mindig pótlóbuszok viszik az utasokat a Deák térről.

Terrortámadás Szentpétervárott

Terrortámadás Szentpétervárott. A legfrissebb információk szerint legkevesebb tízen meghaltak és 37-en megsebesültek, amikor robbanás történt az orosz nagyváros metrójában. A pokolgép, két megálló között lépett működésbe. Az épp Szentpétervárott tartózkodó Vlagyimir Putyin már első reakciójában sem zárta ki, hogy terrortámadás történt. Találtak robbanószerkezetet egy másik megállónál is, ez nem lépett működésbe. Az RTL-nek nyilatkozott egy a városban élő magyar nő. Azt mondta, teljes a káosz, az emberek kiözönlöttek az utcára, a metróvonalakat lezárták.

Fókusz 2017-04-03


szerző:
2017.04.03. 17:25
TERRORTÁMADÁS SZENTPÉTERVÁROTT: Kilencen meghaltak

Kilencen meghaltak és 50-en megsebesültek, amikor robbanás történt az orosz nagyváros metrójában. A pokolgép, két megálló között lépett működésbe. Az épp Szentpétervárott tartózkodó Vlagyimír Putyin már első reakciójában sem zárta ki, hogy terrortámadás történt. Ezt később az orosz legfőbb ügyész hivatala is megerősítette. A magyar külügyminisztérium nem tud arról, hogy a metrótámadás közelében magyarok lettek volna.

Aggódtak, hogy megfullad

Földre teperték és még rá is feküdtek a biztonsági őrök egy férfira - aki állítólag jegyellenőr és részeg is volt. Az esetről járókelők készítettek felvételt a Határ úti metrómegállónál, melyet először a Blikk hozott nyilvánosságra. Ezen hallható, hogy az arra járók aggódnak, meg ne fojtsák a földön fekvő férfit. A szemtanúk még ma is azt mondták Híradónknak, hogy sokkoló volt látni az őrök akcióját. Hogy pontosan mi történt, arra a Budapesti Közlekedési Központtól vártunk választ, ám eddig hiába.

Újabb hiba a 4-es metrón


szerző:
2017.01.09. 18:42
Újabb hiba a 4-es metrón

Megint üzemzavar volt a 4-es metrón, az egyik megállónál nem lehetett fel és leszállni. Rövid időn belül ez már a negyedik hiba, pedig majd három éven keresztül alig volt probléma. A főpolgármester szerint egyik esetben sem voltak veszélyben az utasok, a garanciális hiba kijavításán dolgoznak.

Halálos szörfözés a metrón

Népszerű extrém-sport okozta egy brit tinédzser halálát a párizsi metróban. A 17 éves fiú egy szerelvény tetején akarta megmutatni, hogy mit tud. Ez gyakorlatilag egy akadályfutás a metrókocsik tetején ugrálva, de végzetes balesetet szenvedett. Ez sem riasztotta el a társait, akik a tragédia után is videókat tettek közzé a gyakorlataikról.

Felvételek az újabb metrófüstről

Megvolt a hatodik, kedden megint a tűzoltókat kellett riasztani a 3-as metróhoz, mert valami füstölt. Az utasokat még a tűzoltók kiérkezése előtt kitessékelték a Deák Ferenc téri állomásról, senkinek nem esett baja. Legutóbb a múlt héten kellett lezárni a metrót füstölés miatt. Az ellenzék a kormányt és a fővárost vádolja, amiért nem indult meg a felújítás, a városházán azt nem értik, 2010 előtt miért nem csináltak semmit a hármas metróval.

A metró állapota is titok lehet

Akár a hármas metró műszaki állapotát is titkosíthatják, ha hatályba lép egy nemrég elfogadott törvénymódosítás. Ez még a köztársasági elnök aláírására vár. A fejlesztési minisztérium szerint nemzetbiztonsági és bűnmegelőzési okok indokolják, hogy a vasúti járművek állapota titokban maradjon. A szocialisták ezt elfogadhatatlannak tartják, és januárra tüntetést szerveznek a metró mielőbbi felújításáért.

23 másodpercig csúszott a metró

23 másodpercig csúszott álló kerekekkel hétfőn az a metró, amelyik nekiütközött az előtte álló szerelvénynek, tudta meg az RTL Híradó a Közlekedésbiztonsági Szervezettől. Az eddigi vizsgálat megállapította, hogy a metróvezető nem ment gyorsabban a megengedettnél. Közben a fővárosi közgyűlésben személyeskedésig menő vita alakult ki a metrók állapota miatt. Fideszes és az ellenzéki képviselők egymást okolják a sorozatos meghibásodásokért.

Vizsgálják a baleset okát

Egyelőre nem lehet tudni, hogyan ütközhetett össze a két metrókocsi. Ami biztos, hogy a hátsó megcsúszott. A BKV vezérigazgatója szerint az Alstom metrókocsik fékje jól működik és biztonságos. A Metróért Egyesület viszont már pénteken jelezte, szerintük a szerelvények csúszásvédelmi rendszere nem tökéletes.

 Összeütközött két metró a Pillangó utcánál

Összeütközött két metrószerelvény a Pillangó utcánál hétfő reggel, tízen megsérültek - tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint kilenc embert kellett kórházba vinni a baleset helyszínéről.

  

Magyar találmánnyal védekeznek

Egyre több vírus terjed a levegőben. Bár influenza még nincs Magyarországon, de a szakemberek szerint a felső-légúti tüneteket és hasmenést hányást okozó vírusok már tombolnak és egyre több megbetegedést okoznak. A metrók mozgólépcsőinek korlátját ezért olyan speciális anyaggal vonták be, ami megóvja az utasokat, hogy egymástól összeszedjenek kórokozókat. Ahol nincs ilyen bevonat, ott azonban órákig életben maradnak a vírusok, ezért érdemes több szabályt betartani, hogy ne betegedjünk meg. 

Házon kívül 2016-11-09


szerző:
2016.11.09. 23:45
Metróalagútba menekült, meghalt a tolvaj

A metróalagútban menekült volna el a tolvaj, szörnyethalt – értesült a Blikk. A férfit magasfeszültségű áram ütötte agyon, ami a sínek melletti vezetékben fut. A tolvaj korábban a Széll Kálmán téren telefont lopott, ezután próbált elmenekülni a metróban. A rendőrök és mentők is hiába próbálták újraéleszteni, ez nem sikerült. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint még a megközelíteni is életveszélyes az áram alatt lévő úgynevezett harmadik sínt.

Csak jövőre kezdődhet a 3-as metró felújítása

Nem kezdődik el az idén a 3-as metró felújítása - erősítette meg a miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Híradó értesüléseit. Lázár János szerint a késlekedés oka, hogy a főváros nem írta ki a metróvonal felújításához szükséges közbeszerzési pályázatokat. Szerinte a főváros helyett ezt a kormány nem tudja megtenni. A csúszásról szerettük volna megkérdezni egy eseményen Tarlós Istvánt is, de nem nyilatkozott.

Nem lesz uniós pénz a metrófelújításra?

Nem fogadna Lázár János arra, hogy az Unió támogatást ad a 3-as metró felújítására. Így reagált a miniszter a Népszabadság értesülésére, miszerint támogatás helyett hitelből kell fizetni a 139 milliárdos felújítást. A fővárosi önkormányzat a metró kocsik 69 milliárd forintos felújítására már vett fel kölcsönt. A városháza egyelőre hallgat, az szocialisták Orbán Viktor és Tarlós István kudarcáról beszélnek.

Biztosan csúszik a 3-as metró felújítása

Még el se kezdődött, de már csúszik a 3-as metró felújítása. Egyelőre csak néhány hónapról beszélnek, mivel a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén sem tudott dönteni arról, hogy milyen buszokkal pótolják a metrókocsikat. A döntés egy hónap múlva várható. Budapestnek ezen a metróján egy nap alatt többen utaznak, mint a MÁV összes vonatán 24 óra alatt. A felújítást évek óta sürgetik.

Jönnek a felújított metrókocsik

Már a szlovákiai Párkányban vannak a felújított orosz metrókocsik, Híradónk a város vasútállomásán készített felvételeket a járművekről, amik várhatóan csütörtök délelőtt érnek Budapestre. A szerelvény ugyanolyan fehér, mint a 4-es vonalán futó Alstom metró. A kocsik kényelmesebbek, és - ami a legfontosabb - biztonságosabbak, mint a 30-40 éves szovjet metrók.

Már Párkányban van a 3-as metró első felújított szerelvénye - Képek

Hat kocsiból áll. Úgy tudjuk, hogy éjszaka indul tovább Magyarországra, és várhatóan csütörtök este érkezik meg Budapestre. A felújított metrószerelvények közel 70 milliárd forintba kerültek.

Elgázolt egy nőt a metró


szerző:
2016.04.19. 09:04
Elgázolt egy nőt a metró

Nem jár a 3-as metró az Árpád híd és Újpest-Központ között baleset miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán.

BKV-s vezetőket fizetett le az Alstom?

7 millió eurót, mai áron több mint két milliárd forint kenőpénzt adhatott BKV-s vezetőknek 2006-ban és 2007-ben az új metró kocsikat gyártó Alstom, tudta meg az Index. A brit Súlyos Csalások Elleni Hivatal híradónknak is elküldte a gyár két vezetőjének szóló idézéseket, amelyekben a BKV neve is szerepel. Az ügyben Magyarországon is nyomoznak, de egyelőre nincs gyanúsított.

Lekéste a metrót, ez menthette meg az életét

Lekéste a metrót, ezért nem ült azon a szerelvényen, amelyik felrobbant. Ezt nyilatkozta Híradónknak egy Brüsszelben élő fiatal nő, aki azt mondta, jóideig biztosan nem ül metróra. Kollégáink több mint 24 órája forgatnak Brüsszelben. Éjszaka a belga fővárosban sokan kimentek az utcákra, hogy így demonstrálják, nem félnek a terroristáktól.

Jobban vannak a súlyosan sérült magyarok

Jól van a brüsszeli robbantások két magyar sérültje - ezt még kedd este közölte a külügyminiszter. A Bors szerint egyikük súlyos sérüléseket szerzett, repeszek találták el annál a metróállomásnál, ahol az egyik öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A lépét is ki kellett venni. A másik magyar sérült egy nő, akinek a medencecsontja tört el a reptéri detonáció miatt.

Fegyveresek reptereken, pályaudvarokon

Páncélosok őrzik a Liszt Ferenc repülőteret, a metróállomásoknál golyóálló mellényes, géppisztolyos terrorelhárítók posztolnak Budapesten. Kommandósok jelentek meg a pályaudvarokon is. A brüsszeli robbantások miatt a miniszterelnök a terrorkészültség magasabb fokozatát rendelte el az országban. Orbán Viktor azt mondta: a terror minden formáját el kell utasítani, és küzdeni kell ellene.

20 halott, több mint 100 sebesült

Egy órával a reptéri robbanás után, reggel kilenckor történt a metrórobbantás. Egy olyan állomáson, amelyik közel van az uniós épületekhez. A reggeli csúcsforgalomban rengeteg utaztak a metrón, így sok a sebesült. Közülük több állapota kritikus, ezért az áldozatok száma még nőhet.

MEGRÁZÓ: A robbanás pillanata a brüsszeli metróban

Legalább húsz ember meghalt, százhatan pedig megsebesültek az uniós intézmények közelében lévő brüsszeli metróállomáson történt kedd reggeli robbantásban - közölte Yvan Mayeur, a belga főváros polgármestere.
 

Fokozott ellenőrzést rendeltek el a budapesti reptéren és a metrókban

Magyarországon a reggeli brüsszeli események elemzését és értékelését követően kettes, magas terrorfokozatot léptettek érvénybe - közölte a Belügyminisztérium. A tárca közleménye szerint Pintér Sándor utasította a Terrorelhárítási Központot, hogy a készültségi szintjét növelje meg, valamint a rendőrséget arra, hogy Magyarország nemzetközi repülőterein és a fővárosi metróállomásokon emelt szintű szolgálatot lásson el. Pintér Sándor belügyminiszter kedden a Parlamentben elmondta: a brüsszeli robbantások nyomán Orbán Viktor miniszterelnök ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség kettes fokozatát.

Kigyulladt az aluljáróban lévő lángosos

Tűz volt Budapesten a Nagyvárad téri aluljáróban reggel. A lángossütő gyulladt ki, a tűz miatt az aluljárót ki kellett üríteni a reggeli csúcsforgalomban. Fél órán át a metró sem közlekedett. A tűzben nem sérült meg senki, azt még vizsgálják, miért gyulladt ki a lángossütő.

2019 őszére újul meg a 3-as metró

A kezdés és a befejezés időpontja már megvan, de a 3-as metró felújításának pontos menetrendjét még nem lehet tudni. Tarlós István főpolgármester szerint a munka idén év végén kezdődhet és 2019. szeptember 30-ára fejeződik be. A Lehel tértől északra eső szakasz lehet az első, amit lezárnak.

Tömegpánik az égő metróban


szerző:
2016.01.29. 18:25
Tömegpánik az égő metróban

Tömegpánik tört ki a chilei metróban, amikor műszaki hiba miatt menet közben kigyulladt egy szerelvény. A bennrekedt utasok robbanást hallottak, ezért először azt hitték, terrortámadás történt.

Lehetetlen küldetés a fővárosban jegyet venni?

Nyakunkba vettük Budapestet, hogy megnézzük, tényleg nehézkes-e a jegyvásárlás a kihelyezett automatákból a villamosokra, buszokra, metrókra.

Ennél jelenleg nincs JOBB a neten! SZELFIZŐ patkány az állatok királya.

A Lecsó című Disney meséből már tudjuk, hogy a patkányokban sokkal több van, mint azt elsőre gondoltuk volna. Az internet népe nem is olyan rég a new yorki  Pizza Rat-nek (pizza patkánynak) szurkolt. Most pedig - ugyancsak New York-ból - egy szelfiző rágcsálót ünnepel az internet népe.
 

Útbontással is járhat a metrófelújítás

Két vagy három szakaszban zárnák le a 3-as metrót a jövőre kezdődő felújítás idején, tudta meg az RTL Híradó. Elképzelhető, hogy az Üllői út alatti alagútrésznél felülről, az utat felbontva dolgoznak majd. Ezért forgalomkorlátozások lehetnek a reptérre vezető úton.

Levágta ujjpercét a mozgólépcső

Súlyosan megsérült egy turista a hármas metró mozgólépcsőjén szombat délután – tudta meg az Origo. Elesett, és a mozgólépcső becsípte az egyik ujját. Úgy tudjuk, hogy a lépcső levágta az ujjpercét. A koreai nőt kórházba vitték.

Fókusz 15-08-18


szerző:
2015.08.18. 19:25
Fókusz 15-08-18

Fókusz: Özönvíz - Közlekedési káosz, beázott garázsok, víz alá merült autók. Mit a teendő ilyenkor és fizetnek-e a biztosítók? A Balaton legszebbje - Nemcsak csinosak, de okosak is. A Miss Balaton jelentkezői között könyvelőt, fogorvost, sőt, még német sorozatszereplőt is találtunk. Támadás a metrón - A férfi a metrón szedi áldozatait, az anyja szerint beteg. Egy lány elmeséli, mi történt vele.

A metrón szedi áldozatait a férfi, az anyja szerint beteg

Kern Barbarát az M3-as metrón, minden előzmény nélkül bántalmazta egy férfi, még múlt hét csütörtökön.

A metró réme: több utast is bántalmazott ez a férfi

Kern Barbarát az M3-as metrón, minden előzmény nélkül bántalmazta egy férfi, még múlt hét csütörtökön.

Engedélyhez kötnék a babakocsizást?

Egy kikerült munkaanyag szerint a budapesti metrókon csak különleges feltételekkel használhatják majd a mozgólépcsőket a babakocsisok. Az elképzelés szerint csak akkor szállhatnak fel gyerekkocsival, ha azt legalább két felnőtt kíséri. Az egyiknek a gyereket kell vinni, a másiknak az összecsukott babakocsit.

Nem lesz klíma a felújított metrókocsikban?

Kiderül holnap igaz-e a hír, valamint tippeket és tanácsokot adunk a káosz elkerülésére hétvégén az M7-esen. És itt lesz velünk egy lány is, aki átússza a Balatont hosszában!

Anne Frank-képregény a metróban


szerző:
2015.06.04. 18:50
Anne Frank-képregény a metróban

Százezrek ismerkedhetnek meg az alig 16 évesen egy németországi haláltáborban meghalt lány történetével rajzos tablók segítségével. Anne Frank világszerte népszerű naplójából világszerte több millió kelt el, a különleges tárlaton a feljegyzésekből is láthatók részletek a fővárosi metró mindhárom szakaszán a szerelvényekben.

Tűzoltók is mentették a beszorult macskát

Napokig volt beszorulva egy két hónapos kölyökmacska a Nagyvárad téri metró-aluljáró egyik falában. A járókelők figyeltek fel a keserves nyávogásra. Elsőként a tűzoltók próbálták kiszabadítani, lyukat vágtak a falba, de nem tudták kicsalogatni a macskát. Végül állatvédők menekítették ki a kölyköt, aki a Bújócska nevet kapta. A cica már jól van, egészséges és örökbefogadót keresnek neki. 

Előzetes: Gránátot találtak a Széll Kálmán téren

A szokásosnál is nagyobb a felfordulás a fővárosi Széll Kálmán téren. Építés közben II. világháborús gránátot találtak a munkások - a forgalmat elterelték, a metró sem állt meg itt, tucatnyi épületet kellett kiüríteni a környéken. A tűzszerészek szerint ilyen veszélyes robbanószerkezetet még nem találtak itt, annak idején kifejezetten épületek elpusztítására vetették be. A bombaszakértők csak speciális felszereléssel közelíthették meg - este hatkor megmutatjuk az RTL Híradóban.

Vasbetondarabok hullottak a metróra

Vasbetondarabok hullottak a hármas metróra hétfő délelőtt a Kőbánya-Kispesti Metróvégállomáson. A felújítás alatt lévő Sibrik Miklós felüljáróról estek a pályára. A BKK közleménye szerint senki sem sérült meg, mivel a szerelvény fordulni készült és nem szállított utasokat. A Metróért Egyesület elnöke szerint meg lehetett volna előzni a bajt.

Elmaradt a „történelmi vihar”

A beharangozott hóvihar elmaradt, a Juno névre keresztelt időjárási jelenség mégis jelentős fennakadásokat okozott az Egyesült Államok keleti partvidékén, elsősorban a közlekedésben. New Yorkban leállt a metró, a katasztrófaelhárítókon kívül senki sem közlekedhetett.

Christopher Lambert csatlakozik a Coen testvérekhez

Az ötvenhét éves színész szerepet kapott a ‘Hail, Caesar’ cimű filmben!

Nincs uniós pénz a 3-as metró felújítására

Nem kap uniós támogatást a hármas metró felújítására a főváros, derült ki a szerdai Magyar Közlönyből. Pedig korábban 635 millió forintot kaptak a felújítások előkészítésére. A BKV azt mondja, közbeszerzési pályázatot írtak ki a metró kocsik felújítására. Ezt hitelből fogják fizetni, amelyre az állam vállalt garanciát.


 

Egyre több a probléma a négyes metróval

Egy hónap alatt a harmadik olyan riportunk készül el, ami a 4-es metró ártalmaival foglakozik. Az első a kibírhatatlan zajról, a második az alagút közeli lakások repedéseiről szólt. Most pedig a járművekkel túlzsúfolt Baross tér játssza a főszerepet.

Egyre több a probléma a 4-es metróval

Egy hónap alatt a harmadik olyan riportunk készül el, ami a 4-es metró ártalmaival foglakozik. Az első a kibírhatatlan zajról, a második az alagút közeli lakások repedéseiről szólt. A trilógia befejező részében pedig a járművekkel túlzsúfolt Baross tér játssza a főszerepet.

Koncert a metrómegállóban


szerző:
2014.09.16. 18:50
Koncert a metrómegállóban

Igencsak meglepődtek azok, akik a fővárosban a Szent Gellért téren szálltak kedd reggel metróra, hogy munkába, iskolába induljanak. A Budapest Voices a capella együttes félórás koncertjét hallgathatták végig. Az énekesek szeretnek így zenélni, azt mondták, az utasok együtt énekeltek velük.
 

Repedések: a metrók zaja után, jönnek a fizikai károk

Egy múlt heti riporthoz, ami a 4-es metró kelenföldi kibírhatatlan zajával foglalkozott, több néző is hozzászólt. Egy budafoki villamossal és a 4-es metróval akadt hasonló probléma, a Fókusz meglátogatta az egyes vonalszakaszokat, írt az illetékeseknek, az egyik helyen azóta javult is a helyzet. A Keleti pályaudvar közelében repedések vártak a stábra a folyosókon, a falakon és belső udvaron is.

Repedések: a metrók zaja után, jönnek a fizikai károk

Egy múlt heti riporthoz, ami a 4-es metró kelenföldi kibírhatatlan zajával foglalkozott, több néző is hozzászólt. Egy budafoki villamossal és a 4-es metróval akadt hasonló probléma, a Fókusz meglátogatta az egyes vonalszakaszokat, írt az illetékeseknek, az egyik helyen azóta javult is a helyzet. A Keleti pályaudvar közelében repedések vártak a stábra a folyosókon, a falakon és belső udvaron is.

Lézengenek az utasok a négyes metrón

Elmarad a tervezettől a négyes metró utasainak a száma. Csúcsidőben is bőven van rajta hely, miközben a fővárosban egyes helyeken mozdulni sem lehet a dugóban.

Fókusz 14-08-22


szerző:
2014.08.22. 19:30
Fókusz 14-08-22

Fókusz: Végső búcsú - Először mesélnek édesapjukról Bajor Imre gyermekei, és Havas Henrik is felidézi a régi emlékeket. Fülsüketítő zaj - Elviselhetetlen nyikorgás minden éjszaka. A négyes metró kelenföldi garázsa környékén élők aludni sem tudnak.Makacs testrész - Sok nő életét megkeseríti. De hogyan tüntethető el az a fránya integető izom?

Házon kívül 14-04-09


szerző:
2014.04.09. 23:50
Házon kívül 14-04-09

Házon kívül: Magyar szavazók szerte a világban. Van, aki rengeteget utazik azért, hogy voksolhasson, és van akinek ez egyszerűbb. Négyes metró: gyönyörű, ultramodern, és tele furcsasággal. Állomástúra: sétálva gyorsabb volt, mint metróra szállva.

Fókusz 13-03-14


szerző:
2013.03.14. 19:55
Fókusz 13-03-14

Fókusz: Kettévágja magát - Mindenkit sokkol a mutatványával. Szabolcs a legendás autóstrükköt is leleplezi. Lesz esküvő? - Megleptük Dundikát a táncpróbán, amibe Majka is bekapcsolódott. A mennyegző is szóba került. Szereti a focit - És metróval közlekedik. Buenos Airesben élő magyarok, és itt élő argentinok mesélnek a pápáról.

Házon kívül 12-11-07


szerző:
2012.11.07. 23:20
Házon kívül 12-11-07

Házon kívül: A politikusokat is elérte a kivándorlási hullám. Miért nem fizette be az adót Gáspár Győző? Hogyan vigyázhatunk az értékeinkre?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való