KERESÉS search-close

mentős

62 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mentős"

Bicskával támadt a mentősre egy részeg férfi

Akár 12 évet is kaphat az a részeg férfi, aki késsel támadt a mentősre, majd egy fegyőrt is megfenyegetett még márciusban. Fejsérüléssel vitték kórházba és akkor rántott kést, amikor megtudta, hogy a pszichiátriára akarják átszállítani. Mindez Kecskeméten történt, a férfi ellen most emeltek vádat.

Fegyőr mentette meg egy mentős életét

Fegyőr mentette meg a mentőst, akire késsel támadt egy részeg beteg Kecskeméten! A férfi azért fenyegette a mentőst, mert a pszichiátriára akarták átszállítani, de ő inkább hazament volna. Ekkor lépett közbe egy fegyőr, aki épp egy rabot kísért kórházba.

Az út mellett született a baba

A mentőápoló is adott nevet annak a tiszabői kisfiúnak, akit a mentőautóban világra segített. A gyerek anyjával épp csak elindult a mentő a szolnoki Hetényi Kórház felé, amikor megindult a szülés.

Használt tű sebesítette meg

Használt tű állt a lábába, miközben a kórházi folyosón várakozott - ezt állítja egy nő. Az asszony az apját kísérte szemműtétre a Fejér Megyei Kórházba, amikor elsétált mellette egy mentős, a kezében veszélyes hulladékot tartalmazó zsákkal, amiből használt tűk álltak ki. Ezek egyike állt a lábába. A kórháznál azt írták, náluk nem történt mulasztás. A nő feljelentette a mentőst a rendőrségen.

Sírva nézte a gázolás felvételét a mentős

Bűnös a 16 éves lányt elgazoló mentős! Egy év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte a békéscsabai bíróság azt a mentőst, aki 2016 novemberében gázolt halálra egy 16 éves lányt. A mentő egy eszméletlen szívbeteghez sietett megkülönböztető jelzéseit használva, az egyik kereszteződében elé tekert a kerékpáros. A sofőr nem tudta elkerülni az ütközést.

Zenélni ment, életet mentett

Zenélni ment, végül életet is mentett egy szabadnapos mentős szilveszterkor. Felber Gyula Dj volt azon a győri óévbúcsúztatón, ahol az egyik törzsvendég hirtelen rosszul lett és összeesett.

Nem ölni akart a késes támadó

Nem akart ölni. Ezt mondta a bíróságon az a fiatal férfi, aki két évvel ezelőtt hasba szúrt egy mentőst a fővárosban. 4 évet kapott, az ítélőtábla kismértékben enyhített a büntetésén. Az akkor 16 éves fiatal valamilyen szintetikus drogtól lett rosszul, ezért hívtak hozzá mentőt. Útban a kórházba elővette a kését és megszúrta az ápolót, aki életveszélyesen megsérült.

Vajúdó feleségéhez riasztották

Saját fia születéséhez riasztottak egy mentőst Budapesten. Munkakezdés után nem sokkal hívta a felesége, hogy elfolyt a magzatvize. A férfi az újpesti mentőállomáson kapta a hírt, azonnal beült az egyik mentőautóba, majd saját házukhoz ment, hogy felvegye feleségét, és bevigye a MÁV kórházba. Éppen időben értek be, kisfiuk komplikáció nélkül született meg. 

Május 31-én tüntetnek a mentők

Május 31-én vonulnak utcára a mentők. Az Országos Mentőszolgálat épülete előtt két órás tüntetést tartanak. - ezt mondta az RTL Híradónak Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke. Azért demonstrálnak, mert elégedetlenek a béremelés mértékével. Az elnök szerint az egészségügyi vezetés hatvan százalékos bérfejlesztést ígért a mentőknek májusra, ehelyett az ágazati béremelésen túl csak tíz százalékot kapnának, és azt is csak jövőre. A kormány azt közölte: a mentődolgozók két év alatt több lépcsőben összesen hatvanhét százalékos béremelést kapnak.

 

A "Csodamentős" története


szerző:
2016.10.25. 14:18
A

Nagy Szabolcs öt éve éppen szolgálatban volt, amikor egy Volán busszal ütközött. Koponyasérülést szenvedett és szinte teljesen lebénult. Sokáig küzdött, de életét hétfőn már bajtársai sem tudták megmenteni.

Balesetnek akarta álcázni a gyilkosságot

Akár életfogytiglant is kaphat az a mentős, aki tavaly megölte gimnazista barátnőjét. Ügyét hétfőn kezdte tárgyalni a Szombathelyi Törvényszék. A 33 éves mentőápoló egy elsősegély tanfolyamon ismerkedett meg a 16 éves lánnyal. Két évig tartott a viszonyuk, de a férfi élettársa közben terhes lett, és a mentős attól félt, hogy a lány beszélni fog a kapcsolatukról. Ezért határozta el, hogy megöli.

24 órát is dolgozhatnak a mentők

24 órát is dolgozhatnak a mentősök egyhuzamban június elsejétől, erről kötött megállapodást az Országos Menőszolgálat és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete. Erről elsőként a hvg.hu írt. A szabályozás a mentőautók vezetőire is vonatkozik. A szakszervezet elnöke szerint: nem lesznek veszélyben betegek a fáradt sofőrök miatt. Az RTL Híradónak névtelenül nyilatkozó mentősofőr azt mondta: nagy a munkaerőhiány. Az országos mentőszolgálat közleményében azt írja: bár vannak betöltetlen állásaik, nincs baj.

Nem emlékszik, hogy mentősökre támadt

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki január végén két mentőst támadott meg, akik azért érkeztek, hogy segítsenek neki. A vádlott semmire nem emlékszik, valószínűleg alkohol, vagy drog befolyása alatt állt. A bíróság gyorsított eljárásban akarta tárgyalni az ügyet, de az ügyvéd orvosszakértői vizsgálatot kért, így az ügyét újrakezdték. A férfi szabadlábon védekezik.

MEGBOCSÁTÁS: nem haragszik a mentős gázolójára

Megbocsátott gázolójának az az autómetős férfi, akit egy részeg sofőr gázolt el a 710-es számú főúton. A balesetben Kiss László életveszélyesen megsérült, bal lábát amputálni kellet. A 28 éves férfi a történtek ellenére tele van energiával és már alig várja, hogy ismét vezessen. Ezért nem csoda, hogy a férfi első útja munkhelyére vezetett, miután kiengedték a kórházból. Valószínűleg még több hónap lesz, mire a férfi volán mögé tud ülni, hiszen csak azután kaphat művégtagot, ha a sebe teljesen begyógyult. 

Mentőápolóra támadt egy beteg Komáromban

A férfi már a mentőautóban szidalmazta és leköpte a mentősöket. Miután a kórházból néhány órával később kiengedték, összetalálkozott a mentőápolóval, akit szó nélkül ököllel arcon ütött. Az ápolónak felrepedt a szája és zúzódásokat szenvedett. A 22 éves férfi ellen eljárás indult.

Tragikus hirtelenséggel hunyt el az X-Faktor egyik felfedezettje

Nagyon fiatalon, 35 éves korában hunyt el Tornyi Gábor, aki a 2010-es tehetségkutatóban tűnt fel.

Az elhunyt mentőápolóért szóltak a szirénák

Egyszerre szóltak a mentőautók szirénái a múlt heti balesetben elhunyt ápoló temetésének tiszteletére. Az ország minden mentőállomásán megemlékeztek a férfiról. A mentőautó éppen egy szülő nőhöz száguldott, amikor felborult.

Mentős apa segített az otthon szülésnél

Mentős az apja, ez a szerencséje annak az újszülöttnek, aki vasárnap hajnalban született a Baranya megyei Hosszúhetényben. Amikor megindult a szülés, már nem volt idő kórházba menni. Mire a mentők kiértek, a csecsemő megszületett. Közben komplikáció adódott, a köldökzsinór a nyakára tekeredett. Az apa mentős, így pontosan tudta, mit kell tennie.

Két mentősre is rátámadtak


szerző:
2016.02.01. 18:10
Két mentősre is rátámadtak

Alig tíz perc alatt kétszer is rátámadtak a mentőkre vasárnap éjjel. Budapesten a VI. kerületben egy feltehetően drogos férfi esett nekik, ütötte-rúgta a személyzetet, majd a mentőápolót arcon ütötte. Tíz perccel a fővárosi eset után Pécsen egy részeg férfi inzultálta az ápolókat.

Így karácsonyoznak a tűzoltók és a mentők

Otthoni karácsonyi menüvel és feldíszített fenyővel karácsonyoznak a szolgálatban lévő tűzoltók. Azt mondják, így könnyebb elviselni, hogy nem a szeretteikkel töltik az ünnepet. Országszerte naponta kétezer tűzoltó, és 1500 mentős tölti 24 órás készenléti szolgálatban a karácsonyt.

Elismerte, hogy drogozott a támadás előtt

Hazaengedték azt a fiatalt, aki kedden megszúrt egy mentőst a fővárosban. A 16 éves fiút házi őrizetbe helyezték. Elismerte tettét, azt is, hogy drogot fogyasztott a támadás előtt. Édesanyja azt mondta Híradónknak fia hallucinált a kábítószer miatt. Azt hitte, hogy elrabolták, ezért támadott.

 MEGVISELTÉK: Megszólalt a mentős, akinek megszúrták a társát

Még mindig a történtek hatása alatt áll az a mentőautó-sofőr, akinek társát késsel életveszélyesen megsebesítette egy őrjöngő fiatalember. Telegdi Lajos azt mondja, a lökdösődést már megszokták, de ilyen durva inzultusban még sohasem volt része.

Hivatása az életmentés, most ő került bajba

Tízből kilencen nem élték volna túl: Ha Károly nem mentősként dolgozott volna és nem ér be időben a munkahelyére, akkor talán most nem számolhatnánk be egy sikeres életmentésről. Mert a mentőállomáson a kollégák azonnal észlelték, hogy nagyon nagy a baj.

Fókusz 2015-10-26


szerző:
2015.10.26. 17:25
Munka közben zsebeltek ki egy mentőorvost

Tüdőbeteg hajléktalanon próbált segíteni egy nyolcadik kerületi ház udvarán. Pár méterre álló motorjáról közben ellopták százezer forintos mobiltelefonját.

Hogyan nyaraltak Kerekes Józsefék?

Kerekes József és felesége, valamint legkisebb gyereke, Ábel érkezett hozzánk, akik elmondták, hogy zajlik náluk egy korántsem átlagos nyaralás. De beszéltünk a tarifacsomagok árának emelkedéséről és a gyermekmentősök mindennapjairól is. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Évente 3000 gyerek életét mentik meg

Hétköznapi hősök. Ezzel a címmel illethetnénk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőseit, akik nap mint nap komoly kihívásokkal néznek szembe. A mindennapos megpróbáltatásaikról kérdeztük most Dr. Goschler Ádámot.

Fókusz 15-05-28


szerző:
2015.05.28. 18:00
Fókusz 15-05-28

Fókusz: Féktelenül- Mit él át egy mentőautó sofőrje? Mi is teszteltük az autósok rátermettségét. Újra otthon - Hazakísértük Tóásó Elődöt szülőföldjére, Erdélybe. A terrorizmus miatt meghurcolt tanár meghatódott a fogadtatástól. Életüket kockáztatják - Vannak, akik már majdnem belehaltak egy-egy mutatványba. Hogyan készül a világ egyik leglátványosabb show-ja?

Száguldó mentős: itthon dolgozna tovább

Visszautasította a németországi ajánlatot az a mentő-gépkocsivezető, aki a mentő vonulásairól videókat tölt fel az internetre. A legutóbbi felvételén a pesthidegkúti mentőállomásról vonultak a Kolosy térre, az út 6 percig sem tartott. A videót 2,5 millióan látták az interneten. Ám hiába a külföldi állásajánlat, a mentős azt mondja, itthon marad és inkább másodállást vállal, hogy meg tudjon élni.

90 ezret vitt haza, felmondott mentős

Felmondott egy mentőápoló, mert azt mondja, nem lehet megélni abból a pénzből, amit a munkájáért kap. Gódór András havonta 90 ezer forintot vitt haza mentősként. Azért, hogy el tudja tartani a családját, két plusz állást is vállalt. Ősztől külföldön akar dolgozni. Az Egészségügyi Államtitkárság azt közölte Híradónkkal, hogy 2012-ben és 2013-ban már kapott támogatást az Országos Mentőszolgálat a dolgozói béremelésére.

Saját pénzéből szerelt fel egy mentőautót

Saját költségén, saját autóval ment életeket egy férfi Pécelen. Az egykori mentős és tűzoltó, két millió forintból életmentő eszközökkel szerelte fel autóját. A férfi azt mesélte az RTL Híradónak, volt, aki a háza előtt esett össze, és ő mentette meg az életét. A mentőszolgálat szóvivője szerint a férfinak nincs joga életeket menteni, mivel sem engedélye, sem képesítése nincs ehhez.

Korábban bokszoló volt a verekedő beteg

Megütött egy mentőst egy férfi Békéscsabán, akit éppen kórházba akartak vinni. Az ápoló egy vizsgálatot akart elvégezni menet közben a kocsiban, ami nem tetszett a betegnek, és pofon vágta az ápolót. Az RTL Híradó úgy tudja, a pofozkodó egy volt bokszoló. A férfi ittas volt.

Fókusz 15-02-06


szerző:
2015.02.06. 19:20
Fókusz 15-02-06

Fókusz: A háború árnyékában - Nálunk élő ukránok és oroszok a Kelet-Ukrajnában kialakult helyzetről. Meg lehet állítani a pusztítást? A semmi közepén - Messze a városoktól, csend és nyugalom. Milyen a homokháti tanyavilág a XXI. században? Harc az életért – Autóbalesetben meghalt szülei miatt lett mentős. Aztán őt érte tragédia. Szabolcs megrázó története.

Felépült a kómából


szerző:
2015.02.06. 18:32
Felépült a kómából

3,5 éve történt a baleset, amely Szabolcs életét megváltoztatta. A mentősként dolgozó férfi éppen szolgálatban volt, amikor egy volánbusszal ütköztek. Szinte semmire sem emlékszik arról a napról. Polyák Alexandra riportja.

Nem tudtak közelebb menni, meghalt a beteg

Meghalt egy 61 éves férfi hétvégén teniszezés közben. A helyszínen többször is újraélesztették csapattársai, és hívták a mentőket, de az utcába betonkordonok miatt nem lehet behajtani, így a mentőautó csak 300 méterrel arrébb tudott megállni, onnantól a mentőknek futniuk kellett, de már nem tudták megmenteni a férfit.

Őrjöngve támadt a mentősökre


szerző:
2014.09.13. 14:49
Őrjöngve támadt a mentősökre

Rátámadt az egyik ápolóra és tört-zúzott a mentőautóban egy férfi Gyulán. Ittas volt és annyira agresszív, hogy bár a mentőápolónak sikerült megfékeznie, rendőrt kellett hívni, hogy be tudják vinni a kórházba.

A szépség, aki beállt a mentősök közé

Együtt éjszakázott, repült, vagy épp rohamkocsin ő is rohant a mentősökkel. Az egykori modell az életmentők munkáját akarta megismerni és mindenki másnak bemutatni.

Elvették az árokba csapódó mentős jogsiját

Nem dolgozhat a mentősofőr, aki hétfőn árokba zuhant járművével Gencsapátinál. A kocsiban öten voltak, az egyik beteg meghalt a balesetben.

Tréningeznének a mentősök, de nincs miből

A tél közeledtével nem csak a hivatásos, de a hétköznapi vezetőknek is fel kell készülniük.

Nyolc órát várt a vak asszony a betegszállítókra

A vak nő egy betegség folytán lebénult, emiatt vitték vizsgálatra, de csak órákkal később mentek érte.

Káros és nem vicces a mentőket ugratni

Meg nem történt balesethez vagy 80 éves szülő szomszédhoz is riasztották már a mentőket.

Zaklatták a magyar mentősöket Romániában

Rendőrök igazoltattak egy magyar mentőautót Romániában azután, hogy az elmúlt napokban elterjedt az a rémhír, hogy gyerekeket rabolnak el és ölnek meg szerveikért Bukarestben.

Mentős keze bánta a részeg vagdalózását

Eltörte egy mentős kezét egy részeg férfi péntek éjszaka Szombathelyen. A mentősök feljelentést tettek.

Megelégelték az inzultusokat az egészségügyisek

Mostantól akár három év börtönt is kaphat az, aki bántalmaz egy egészségügyi dolgozót.

Részegen akarta vezetni a mentőt


szerző:
2011.02.07. 05:40
Részegen akarta vezetni a mentőt

Ittas állapotban volt az a férfi, akit a mentőszolgálat munkatársai szedtek ki egy mentőautóból.

Mi lesz a nyugdíjkedvezményekkel?

Egy tűzoltó, aki életeket ment és az életét is kockáztatja. És egy mentős, aki nehéz betegeket cipel, kemény fizikai munkát végez, ráadásul néha meg is támadják. Mi köztük a különbség?

Mentőst vert egy részeg


szerző:
2010.11.11. 16:38
Mentőst vert egy részeg

Rátámadt a segítségére siető mentősökre egy ittas férfi, akit az ellátását követően előállítottak.

Ostrom szaggatta magyar mentőzés


szerző:
2010.09.16. 15:48
Ostrom szaggatta magyar mentőzés

Hivatalosan is kinevezték az Országos Mentőszolgálat új főigazgatóját, Mártai Istvánt.

Dulakodás a mentőben?


szerző:
2010.09.09. 15:10
Dulakodás a mentőben?

Felfüggesztettek egy mentőst, akit azzal vádolnak, hogy megütött és fojtogatott egy sérült lányt.

Poloskák keserítik meg a mentősök életét

Poloskák lepték el az OMSZ Markó utcai épületében a mentősök éjszakai tartózkodási helyiségét.

A mentősök készen állnak az ünnepre

Száz plusz emberrel és több mint 25 különféle mentőegységgel készül az Országos Mentőszolgálat.

Eltörte a mentős kezét a zavart férfi

A beteg minden előzmény nélkül támadt az ápolóra a mentőautóban. Rendőrt hívtak hozzá, majd őt és a mentőst is kórházba vitték.

Fejszével támadt a mentősre


szerző:
2010.02.17. 12:54
Fejszével támadt a mentősre

Baltát dobott a mentőszolgálat munkatársa felé egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Izsófalván.

Rendőrre és mentősre támadtak Szegeden

A vizsgálatok kiderítették, hogy a támadók kábítószert fogyasztottak.

Fizetnie kell, mert ágyékon rúgta a mentőst

36 ezer forint pénzbüntetést kapott az a férfi, aki rátámadt egy mentőápolóra Ónodon.

Előzetesben a mentőst késelő beteg

A betegápolóra még csütörtökön támadt rá a fiú, miközben az egyik miskolci kórházba vitte a mentő.

Feltörtek egy mentőrobogót Budapesten

Az ápoló egy betegnél volt, amikor valaki elvitte a csomagtartóban lévő lévő eszközöket.

Meghalt Michael Jackson


szerző:
2009.06.26. 01:53
Meghalt Michael Jackson

Megállt a szíve az énekesnek. Kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

Dühöngő elmebeteg tette próbára a mentősöket

A negyedik helyen végzett a magyar csapat az idei nemzetközi mentőversenyen.

Cigit csempészett a mentős


szerző:
2009.05.21. 17:25
Cigit csempészett a mentős

Éppen a csempészáru átvételekor fogták el a mentőst és társát.

Mentősre támadtak Szigethalmon


szerző:
2009.04.28. 16:44
Mentősre támadtak Szigethalmon

Megtámadtak egy mentőst és megrongáltak egy mentőautót hétfőn este Szigethalmon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való