KERESÉS search-close

mentőkutya

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mentőkutya"

Ismerjétek meg az ország egyik legjobb mentőkutyáját, Symbát!

Bemutatjuk azt a magyar mentőkutyát, akit a világ öt legjobb speciálisan képzett kutyája között tartanak nyilván. A kilenc éves Symba és gazdája, Laci Magyarországon több súlyos bűncselekmény helyszínén is dolgozott. A belga juhász zseniális személyisége és sikere azért is szenzációs, mert egy éve súlyos műtéten esett át, az is kétséges volt, hogy újra tud-e majd mozogni.

Mentőkutyákkal az emberek életéért

Az ember legjobb barátja nemcsak hűséges társ, de életeket is menthet. A mentőkutyák a katasztrófák felszámolására teszik fel az életüket. A Reggeli vednége Leczki Sarolta, a mentőkutyás szolgálat vezetője és Karma kutya volt.

Második lett Zen, a keresőkutya

Emberek keresése a romok között és sziklamászás, ezeket a feladatokat kellett teljesítenie Zennek, a világbajnokságon második helyezést elérő magyar mentőkutyának.

 

ZEN: Rom- és területkutatásra képezve

Zen, és gazdája Belényi Bea sokat gyakorolnak. A 4 éves belga juhászkutya rom- és területkutatásra van kiképezve. Legutóbbi versenyén a Mentőkutya Világbajnokságon a maximális 200 pontból csak kettőt veszített. Magyarországon körülbelül 40 kiképzett mentőkutya van, és évente átlagosan 30-40 olyan helyzet, amikor részt kell venniük egy ember keresésében.

Szuperhős: mentőkutyának született

A legcsodálatosabb a mentőkutyák munkájában, hogy számukra az, hogy életeket mentenek, igazából egy izgalmas feladat, majdnem, hogy játék. Nem is tudják, mekkora hőstetteket hajtanak végre a világ legszörnyűbb katasztrófáinak romjai között.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-10-09


szerző:
2017.10.09. 17:20
Bemutatjuk a világhírű magyar mentőkutyát!

Belényi Bea és kutyusa, Zen ezüstérmesek lettek a Szlovéniában megrendezett Mentőkutya Világbajnokságon! De vajon milyen adottságok kellenek ahhoz, hogy életmentő legyen egy kutyából?

Figyelem! Országos összefogás az eltűntekért!

Szeptember elsejétől az MMSZOSZ 14 mentőkutyás tagszervezete várja majd a rendőrségi riasztásokat, mivel az eltűnt személyek felkutatását nagymértékben segíti a szolgálati- és mentőkutyák bevetése. Ennek jelentőségéről beszélt Orlik Zoltán a szervezet elnőke és Szabó Gábor, szakmai alelnök.

KUTYÁK: A drogdílerek rémei


szerző:
2016.10.21. 15:23
KUTYÁK: A drogdílerek rémei

Egy kiló heroint talált Röszkén Sziszi. A vámosok drogkereső kutyája egy Macedóniából Ausztriába tartó busz egyik csomagjában szagolta ki a drogot. A busz kora reggel érkezett a határátkelőre. A vámosok a rendőrökkel közösen kezdték az utasok és a jármű ellenőrzését, amikor a kutya az egyik táskánál jelzett. Három, ragasztószalaggal átkötött csomag került elő, amiben a gyorsteszt szerint heroin volt. Több alkalommal is beszámoltunk már a drogkereső és mentőkutyák sikeres munkájáról. Most olyan ebeket mutatunk be, akik már sokszor bizonyítottak, illetve azt is megtudhatják, hogyan képzik ki ezeket az állatokat.

Elpusztult a híres keresőkutya

Elpusztult Negro, a Miskolci Speciális Mentőcsoport keresőkutyája. A 12 éves németjuhász számtalan bevetésen vett részt. Alkalmas volt arra, hogy eltűnt embereket találjon meg, akár életben vannak, akár nem. A speciális mentők leghíresebb kutyája Mancs volt, akiről már életében köztéri szobrot készítettek, miután 1999-ben, a törökországi földrengés után épségben megtalált egy akkor hároméves kislányt.

 

Megható találkozás: Aqua, a kutya három kislány életét mentette meg

Annyi szép, meseszerű ember-kutya történetet olvashattunk és láthattunk a moziban, hogy azt gondolhatnánk, ilyenek csak a képzeletünkben léteznek. Pedig az élet írja a legjobb történeteket. Aqua és Viki között is különleges kapcsolat van, amely egy életre szól. Igaz, nem találkoznak túl gyakran, de annál nagyobb az öröm, ha mégis összejön a találka.

Fókusz 2016-06-30


szerző:
2016.06.30. 18:55
MEGHATÓ: 10 év után újra találkozott a mentőkutyával

Aquának, a mentőkutyának köszönheti életét három lány, akik eltévedtek, és egész éjszaka az erdőben bolyongtak. Egyikük, Viki újra találkozott megmentőjével.

Az utolsó 9/11-es mentőkutya volt

Elaltatták az utolsó kutyát, amelyik segített a mentésben a szeptemberi 11-i terrortámadások után. Tisztelgő tűzoltók sorfala között búcsúztatták egy texasi városban a beteg, öreg állatot, majd koporsóját végigvitték a városon, hősnek kijáró tisztelgésként.

A mentőkutyák hősiessége egyedülálló

Négylábú hősök, akik katasztrófa esetén emberek életét mentik, és magyarok, akik kölyökkutyából világbajnokot faragnak.

Négylábú ebek, akik életeket mentenek

Hősök, akik katasztrófa esetén a halál torkából mentik ki az embereket, és magyarok, akik kölyökkutyából világbajnokot faragnak.

Máig kísértik az emlékek


szerző:
2015.09.18. 18:40
Máig kísértik az emlékek

Próbál rendes életet élni, de az emlékek máig kísértik, ezt mondta az a török lány, akit a miskolci speciális mentők híres kutyája, Mancs talált meg a romok alatt tizenhat évvel ezelőtt, a törökországi földrengés után. A lány akkor három éves volt, most 19. A miskolci speciális mentők hívták meg Miskolcra, hogy együtt ünnepeljenek, mivel a mentőcsoport rangos elismerést, az Európai Parlament által adományozott Polgári Díjat kapott. Az izmiti földrengés 1999-ben több mint húszezer ember életét követelte.

Elhalmozták születésnapi ajándékokkal 9/11 hős mentőkutyáját

Bretagne amerika egyik leghíresebb kutyája, aki a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadáskor, és az azt követő napokban segédkezett a mentésben. Nagyon menő szülinapot szerveztek neki. Meg is érdemli, az biztos!
 

Így keresnek túlélőt a mentőkutyások

Először a világon, most hétvégén, Magyarországon rendezték meg a nemzetközi mentőkutyások bevetési gyakorlatát. A vezetőknek és kutyájuknak három napon keresztül nehezített pályákon kell felkutatniuk a túlélőket. A cél, hogy a résztvevők megosszák egymással a tapasztalataikat és megtanuljanak együtt dolgozni, mert előfordulhat, hogy éles bevetésen is egy csapatba kerülnek.

Mentőkutyák akcióban!

Öt napig feküdt egy Aszód közeli erdőben egy idős nő, aki még múlt hét kedden indult sétálni, de elesett, és legurult az ösvény mellé. Az idős nőt a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentőkutyái, Nitro és Brno találták meg.

Mentőkutya talált rá a halottnak hitt asszonyra

Már halottnak hitték a 70 éves Ilonka nénit, amikor a speciálisan kiképzett mentőkutya rátalált az erdőben Aszódon. Az asszony szokásos sétájára indult, de már nem ért haza. Napok teltek el, mire a mentők rátaláltak. Az erdőben feküdt kimerülten, kiszáradtan, magatehetetlenül. Szerintük csak órái lehettek hátra. Az asszony már jól van, kisebb sérülésekkel megúszta a kalandot.

Nyomkereső kutyák akcióban

Ahol az ember képességei már kevésnek bizonyulnak, ők ott is megállják a helyüket, hiszen fantasztikusan éles szimatuk segítségével akár 10-20 láb mélyen betemetett embert is érzékelnek. Bemutattuk mit lehet tudni a mentőkutyákról és hogyan történik a keresés.

Mangó a világ legképzettebb mentőkutyája

A híres Mancs után ismét egy magyar kutya került a világ érdeklődésének középpontjába. Mangó a legrangosabb elismerést nyerte el, amit mentőkutya kaphat. A sikeres minősítő vizsgája után felkerült azon mentőkutyák listájára, akik a világon bárhol bevethetők, ha földrengés van.

Mentőkutya újratöltve


szerző:
2013.05.30. 19:00
Mentőkutya újratöltve

A nyomkereső ebek munkáját egy új technológia segíti majd a jövőben. A szerkezet már bizonyított, több ember életét is megmentette.

Óriási az igény mentőkutyákra


szerző:
2011.08.24. 10:56
Óriási az igény mentőkutyákra

Nem győzi teljesíteni a megrendeléseket az egyik osztrák kutyatenyésztő. Mentőkutyái iránt hatalmas ugyanis a kereslet világszerte.

Találkozás négylábú hősökkel

Bemutatkoznak azok a világbajnok mentőkutyák is, amelyek az indonéz földrengés után kutattak a sérültek után.

Mentőkutya találta meg az elkóborolt fiút

Az értelmi fogyatékkal élő 22 éves fiatalember édesanyja tudta nélkül leszállt a vonatról.

Késve indul a mentőcsapat Indonéziába

Műszaki hiba miatt több órát vesztegelt a gépük. A nemzetközi csapatnak 27 magyar is a tagja.

Gyakorlatból éles bevetés


szerző:
2009.09.04. 07:02
Gyakorlatból éles bevetés

Egy hónapokkal ezelőtt eltűnt idős férfit próbálnak felkutatni a speciális kutyás mentők.

Arab mentőkutya tréning Nagykovácsiban

Az Egyesült Arab Emírségekből érkezett egység nálunk tanulja a mentést.

Magyar mentőkutyák az élvonalban

A csehországi, nemzetközi versenyen az élmezőnybe három magyar négylábú is bekerült.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való