KERESÉS search-close

menekülttábor

56 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "menekülttábor"

Pénzbe kerül a bezárt tábor

A kormánynak 121 millió forint uniós támogatást kellett  visszafizetnie, mert néhány hónappal a felújítás után bezárták a debreceni menekülttábort. Az épületeket most egyrészt raktárnak használják, és ott zajlik a határvadászok kiképzése is. A Bevándorlási Hivatal összesen 11 embert foglalkoztat a területen. A bérük és az épületek állagmegóvása havi bruttó 3 és fél millióba kerül. Az MSZP szerint a politikai cirkuszért a kormánynak semmi sem drága.

Gyerekek és nők: szabad préda

Bántalmazás, rabszolgaság, szexuális erőszak - menekült gyerekek és nők elképesztő szenvedéséről számol be az ENSZ emberjogi szervezete, az UNICEF. Már a Fekete-Afrikából Líbiába vezető úton rengetegen meghalnak, a líbiai táborokban pedig embertelen körülmények között tartják őket. Útjuk legveszélyesebb része, a tengeri átkelés pedig csak ezután kezdődik.

Megrázó felvételek a menekülttáborról

Tavaly pont ezen a napon kerültek nyilvánosságra azok a felvételek, melyeket egy szír férfi készített: vérző szájú gyerek, eszméletlen, földön fekvő menekült, szabadságot követelő tömeg - sokkoló videókat tett közzé az egyik magyarországi menekülttáborból egy szír férfi. A fiatal fotós végigfilmezte az elmúlt hónapot, amíg Szíriából útnak indult és biciklivel Magyarországra jutott. A férfi azt írja a Facebook-oldalán, hogy szörnyű körülmények között vannak, több százan, nők, férfiak, gyerekek kénytelenek együtt aludni a hidegben.

19 fős embercsempész bandát fogtak

Egy 19 fős embercsempész bandát számoltak fel a szlovák és a magyar rendőrök. A csempészek menekülttáborokban is toboroztak, hogy aztán 400-600 euróért Magyarországon keresztül Nyugat-Európába vigyék az embereket. Itthon bérelt lakásokban váratták, majd miután megszervezték az útjukat továbbvitték őket.

Nem a zebrán ment át, 50 ezres büntetést kapott

50 ezer forintra büntettek egy menekültet Körmenden, mert nem a zebrán ment át. Ez a legmagasabb bírság, amit ilyen szabálytalanságért a helyszínen kiszabhatnak. A Helsinki Bizottság ügyvédje szerint rendszeresek a hasonló rendőri fellépések a menekültekkel szemben. Körmenden egy hete nyílt meg a menekülttábor. Egy ott lakó iráni férfi azt mondta az RTL-Híradónak, nagyon nehéz helyzetben vannak, mert senki sem tolmácsol, és a menekültek többsége nem ismeri az európai szokásokat, sokan még zebrát sem láttak, így nem is tudják, hogy mire való.

Menekültekhez ment a pápa Leszbosz szigetén

Sírva, segítséget kérve fogadták a menekültek Leszbosz szigetén Ferenc pápát, aki másik két vallási vezetővel együtt látogatott a legnagyobb menekülttáborba. A pápa azt üzente beszédében az ott lévőknek, hogy nincsenek egyedül. Ezután, az útjuk közben a vízbe fulladt menekültek emlékére dobott virágkoszorút a tengerbe. A katolikus egyházfő nem egyedül tért haza: magával vitt a Vatikánba 12 szír menekültet - köztük hat gyereket.

Menekültek „nagymamája”

Több száz menekült próbált áttörni a Görögországot Macedóniától elválasztó kerítésen, mire a macedón rendőrök könnygázt vetettek be. A határ görög részén lévő Idomeniben sok ezren várakoznak hetek óta, igen rossz körülmények közepette. Néhányan meghitt kapcsolatba kerültek helyiekkel.

Dupla áron őrzik a menekülttáborokat

Majdnem kétszeres áron szerződött a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal egy céggel a menekülttáborok őrzésére, miután felbontotta a szerződést a táborokat addig őrző társasággal - tudta meg az RTL Híradó. Az új nyertes csaknem 2 ezer forintos óradíjért dolgozik, elődje 1100 forintért. A hivatalnál azt mondják, a váltásra az intézményrendszer átalakítása miatt volt szükség, az árat pedig egy kormányrendelet alapján határozták meg.

Tízezrek zsúfolódtak össze

Nyomor, éhezés, tömegjelenetek és most már tüntetések is a görög menekülttáborokban. A dél-európai ország határainál összezsúfolódott tízezrek arra várnak, hogy döntsenek az Európai Unió tagállamai, csütörtökön kezdődő két napos csúcstalálkozójukon. A cél Törökországgal együtt végleges megoldást találni a menekültválság rendezésére. Orbán Viktor azt mondta: a magyar kormány célja egy olyan egyezség, amelyben a menekült-csere vagy betelepítés csak önkéntes alapon történik.

RTLII: Újraépülnek a menekülttáborok Vas megyében

Körmend és Szentgotthárd önkormányzata erről hétfőn kapott hivatalos értesítést a kormánytól. Azóta a körmendi már el is készült, de még nem tudni mikortól működnek a táborok. Mindkét városban felháborodtak a helyiek. Körmenden a közbiztonságot, Szentgotthárdon inkább a turisztikai bevételeket féltik.

Törökországból nem fogadunk be menekülteket

Egyetlen menekültet sem lesz kötelező befogadnia Magyarországnak Törökországból – ezt Orbán Viktor mondta azután, hogy az uniós tagállamok és a török kormány tárgyalt a menekültválság megoldásáról Brüsszelben. A megállapodás szerint az unió pénzzel támogatja a török menekülttáborokat, Törökország viszont nem engedi át Európába a menekülteket. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ugyanakkor közölte: a mostani egyezség nem írja felül a korábban elfogadott kvótarendszert, miszerint azokat a menekülteket, akik korábban érkeztek Európába, szétosztják a tagállamok között.

Sok menekült tér vissza Szíriába

Ezrével térnek vissza a szíriai menekültek szülőföldjük azon területeire, ahonnan a kurd erők visszaszorították az Iszlám Államot. Az északi országrész mostanra viszonylag biztonságosnak mondható. Bár sok település romokban áll, mégis egyre többen választják a hazatérést ahelyett, hogy megkockáztassák az életveszélyes tengeri átkelést, vagy, hogy tovább nyomorogjanak egy menekülttáborban.

Bezáratnák a Győr melletti menekülttábort

Újra a menekülttábor bezárását kérik a Vámosszabadiban élők. A falu polgármestere Orbán Viktornak és a megyei vezetőknek is írt, mert korábban azt ígérték, hogy ideiglenes lesz a befogadóállomás. A polgármester szerint a migrációs helyzet most annyit javult, hogy már nincs szükség a táborra, így azt kéri, zárják be. A levelükre a miniszterelnök még nem válaszolt.

Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak?

Tényleg milliók akarnak még Magyarország felé elindulni? Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak? Riporterünk a válaszokért az egyik törökországi menekülttáborba utazott a szír határ mellé. Helyszíni tudósításunk az országból, ahová már két és fél millióan menekültek a háború elől, amelyben mindenki harcol mindenkivel.

Miért jönnek - egy törökországi menekülttáborban forgattunk

Tényleg milliók akarnak még Magyarország felé elindulni? Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak? Riporterünk a válaszokért az egyik törökországi menekülttáborba utazott a szír határ mellé. Helyszíni tudósításunk az országból, ahová már két és fél millióan menekültek a háború elől, amelyben mindenki harcol mindenkivel.

Fókusz Plusz 2015-10-31


szerző:
2015.10.31. 18:50
Fókusz Plusz 2015-10-31

Miért jönnek? - Törökországi menekülttáborban forgattunk, ahol évek óta élnek az emberek. Mi készteti őket arra, hogy elinduljanak? Felnőttek lettünk - 18. születésnapját ünnepli a Fókusz. Felidézzük az indulást és a legemlékezetesebb pillanatokat.

Elkezdtek regisztrálni a horvátok

Folyamatosan érkeznek a menekültek Szerbiából Horvátországba. A horvát hatóságok ideiglenes menekülttábort állítottak fel Opatovac-nál, és minden érkezőt lefényképeznek, felírják az adatait, vagyis megpróbálják őket regisztrálni. Tudósítónk a helyszínen járt és azt tapasztalta, hogy körülbelül ezren voltak ma a menekülttáborban. Az továbbra sem tudja senki megmondani, hogy mikor, hová szállítják tovább a menekültek csoportjait Magyarország vagy Szlovénia felé.

Szinte kiürültek a menekülttáborok

Kiürültek a menekülttáborok, csak néhány ember lézeng Bicskén és Debrecenben is. A korábban zsúfolt Keleti pályaudvarról is mindenki elment, és szinte tétlenül álldogálnak a rendőrök az osztrák-magyar határon Szentgotthárdnál. Éjféltől nagyon kevés menekült érkezik Vas megyébe. Az osztrák oldalon felállított gyűjtőponton - bár teljes a készültség - alig van dolguk a segítőknek.

 

Felvétel arról, hogy dobálták nekik az ételt

Úgy bánnak velük, mint az állatokkal. Így kommentálta a világsajtó azt a videó felvételt, amin az látszik, hogy rendőrök ételt dobálnak a röszkei menekülttáborban lévőknek. Az emberek egymást taposva próbálják megszerezni a szendvicseket. A felvételek miatt a rendőrség belső vizsgálatot indított.
 

Embertelen körülmények a röszkei menekülttáborban

Megdöbbentő videó járta be az internetet, amely a röszkei menekülttáborban készült. A felvételen a rendőrök zacskóba csomagolt zsemléket dobálnak az emberek közé, akik szinte egymást fellökve próbálják meg elkapni az ételt.

Megdöbbentő felvétel szivárgott ki a röszkei menekülttáborból

A felvételen a rendőrök zacskóba csomagolt zsemléket dobálnak az emberek közé, akik szinte egymást fellökve próbálják meg elkapni az ételt. A közel háromszáz ember, aki bejutott a táborba, állítólag még mindig jobban járt, mint akik a szabad ég alatt éjszakáztak.

EMBERTELEN: Rendőrök dobálják a zsemléket a menekülteknek

Embertelen körülményekről beszél a világsajtó a röszkei menekülttáborban készült videó alapján. A felvételen az látszik, hogy rendőrök ennivalót dobálnak a menekülteknek, miközben ők egymást taposva próbálják elkapni a csomagokat. A videót egy osztrák politikus felesége készítette.

Előzetes: Újra címlapon Magyarország!

Emberjogi szervezetek szerint állatként bánnak a röszkei menekültekkel a táborban. Azt, hogy mit mond a rendőrség, megtudhatják 18:00-kor az RTL Híradóból, ahol megnézhetik a botrányt okozó videót is.

Betegnek nevezte, mert menekülttábort akart

"Betegnek" nevezte a siklósnagyfalui polgármestert a terület fideszes országgyűlési képviselője. Tiffán Zsolt azután írta ezt, hogy a falu polgármestere közölte: szívesen látnának menekülttábort a településen. A határ menti ormánsági falu vezetője azért szeretne tábort, mert cserébe olyan fejlesztéseket kaphatna a település, amilyet egyébként valószínűleg soha.

Káosz, kitörések és vacogás Röszkén

Áttörték a rendőrsorfalat a menekültek Röszkénél, miután a gyűjtőponton komoly káosz alakult ki. Vannak, akik napok óta hiába várnak arra, hogy a regisztrálást végző táborba szállítsák őket. Egy kukoricaföld közepén kell ülniük, a 3-4 fokos hidegben sokan ott is éjszakáztak. Nők és gyerekek aludtak a csupasz földön, az önkéntesektől kapott takarókba burkolózva. Ezen a területen semmilyen állami segítséget nem kapnak. Az a röszkei táborban vár rájuk, csakhogy sokan nem férnek fel az oda induló buszokra. A kétségbeesett emberek egy része emiatt döntött úgy, hogy inkább kitör a rendőrök gyűrűjéből, és gyalog indul el valamerre.

Menekülnek: áttörési kísérlet Röszkénél, egyre nagyobb tömeg a Keletinél

A regisztrációra váró menekültek többször is kísérletet tettek az áttörésre, a rendőrök pedig kétségbeesetten próbálták őket visszatartani. A többség sikerrel futott el, és a környező szántóföldekre, illetve a kukoricásba menekült. Így volt ez hétfőn is, akkor több százan indultak útnak gyalog a déli határtól nyugat felé.

Gyalog indultak Budapestre


szerző:
2015.09.07. 21:30
Gyalog indultak Budapestre

Továbbra is nagyon feszült a helyzet a magyar-szerb határon, Röszkénél. Menekültek egy csoportjának este sikerült áttörni a rendőrsorfalat a tábornál, és több száz menekült gyalog indult el az M5-ös autópályán. Ráadásul a forgalommal szemben indultak el Budapest felé, a sztráda egy szakaszát lezárták. Azt kifogásolják, hogy a túlzsúfolt táborban továbbra is lassú az ügyintézés, miközben minél hamarabb szeretnének Németországba jutni. Egy ideig a rendőri fellépés ellenére sem hátráltak meg. Később azonban rájöttek, hogy túl messze van Budapest, ezért mostanra a menekültek nagy többségét visszavitték a röszkei táborba.

Rossz ellátásra panaszkodnak a táborokban

Nincs ennivaló, nem kapnak elég vizet, és sokan sátrakban a folyosón kénytelenek aludni - leginkább erre panaszkodnak azok a menekültek, akik elmennek a számukra kijelölt táborok egyikébe. Az őket segítő civil szervezetek szerint a debreceni menekülttáborban a legrosszabb a helyzet, de Bicskén és Nagyfán is sokszor áldatlan állapotok vannak a túlterheltség miatt. A Bevándorlási Hivatal szerint jelenleg 3300 ember van a táborokban 2000 férőhelyre, és szerintük mindenki megfelelő ellátást kap.

Kiürülnek a menekülttáborok


szerző:
2015.09.05. 18:10
Kiürülnek a menekülttáborok

Regisztrálnak, hogy tovább mehessenek Ausztriába. A napokig tartó várakozás után péntek óta táboronként több száz menekült indult útnak az autópályákon. Akik eddig tartottak attól, hogy a táborokban tartják őket, most önként mennek be, hogy a regisztráció után Bécsbe utazhassanak. Bicskéről szombat reggel több mint 250-en kezdtek el gyalogolni Ausztria felé. Ők a rendőröktől még térképet is kaptak.

Megszavazták a határ menti táborokat

Elfogadta az Országgyűlés a menekültválság rendezését célzó kormányzati javaslatokat. Ez alapján a jövőben a kormány bármikor tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdethet ki, szigorúbb büntetéseket kaphatnak az embercsempészek, és a tiltott határátlépők, illetve csak a szerb irányba nyitott táborokat hoznak létre a szerb határon.

A szabadságért indultunk el, de most rabok vagyunk

Egy RTL-hez eljuttatott hangfelvétel tanúsága szerint borzasztó állapotok között töltik napjaikat a menekültek a kiskunhalasi Gábor Áron laktanya területén kialakított menekülttáborban. Az ágyak felén nincs matrac, a csapból büdös víz folyik és könyörögni kell, hogy orvoshoz vigyék azt, aki rosszul van.

Egyre fokozódik a menekülthelyzet: könnygázt kellett bevetni

Szerda délelőtt fél 11-kor könnygázt vetettek be Röszkén a menekülttábornál. Így akarták megakadályozni, hogy a megmozduló, nagyjából 200 fős tömeg ne jusson be a hangárba. Ők azért szerettek volna kitörni, mert nem akartak regisztrálni és ujjlenyomatot adni.

Nem tudnák megakadályozni a táborok építését

Egy készülő rendelettel nemzetbiztonsági célú építményekké nyilvánítanák a menekülttáborokat, így azok építését semmilyen módon nem akadályozhatnák, vagy befolyásolhatnák a településeken élők.

Olcsóbban őrzik a táborokat, mint lehetne

Olcsóbban őrzik majd a debreceni menekülttábort, mint amennyiért a törvény szerint lehetne. A pályázaton nyertes cég az előírt, csaknem 2000 forintos rezsióradíj körülbelül feléért vállalta a munkát. Szerintük ugyanis rájuk más szabályok vonatkoznak.

500 helyett 5000-en a menekülttáborban

Tarthatatlan helyzet alakult ki egy osztrák menekülttáborban, ahová már csaknem 5 ezren érkeztek, pedig a település korábban jelezte: csak 500 embert tudnak fogadni. Sok menekült az utcán alszik, rajtuk a helybéliek próbálnak segíteni.

Közösen tiltakoznak a menekülttábor ellen

Nem fogadta a zalai Sormás polgármestere Martonfa polgármesterét, aki a településükre tervezett menekülttáborok elleni összefogásról akart tárgyalni. A nem hivatalos egyezség szerint, akár polgári engedetlenséggel is küzdenek a befogadó állomások megnyitása ellen.

Tiltakozók vitáztak az államtitkárral

Egy-másfél év alatt visszaszorítja a kormány a menekült hullámot - ezt mondta Pogácsás Tibor államtitkár a sormási lakossági fórum résztvevőinek. Szerinte a táborok azért épülnek konténerekből és sátrakból, hogy a menekültek ne akarjanak sokáig maradni.

Hiába tiltakoztak a menekülttáborok ellen

Hiába tiltakoznak a helyiek, biztosan Martonfán és Sormáson lesz a két új befogadótábor. A települések polgármestereit kedden a Belügyminisztériumba hívták egyeztetésre, ott azonban már csak arról tárgyaltak velük, hogy segítenek nekik a rendőri és polgárőri jelenlét megszervezésében.

Sátrakkal tiltakoznak a menekülttábor ellen

Sátrakat állítottak a martonfaiak, így tiltakoznak a kormány döntése miatt, amely szerint a 220 lelkes falu mellett befogadótábort létesítenek.

Nem szóltak nekik, hogy menekülttábor épül náluk

Több lesz a menekült, mint az ott élő azon a két településen, ahol új befogadó állomások épülnek. A Magyar Közlöny pénteki számából derült ki, hogy a kormány a baranyai Martonfán és a Zala megyei Sormáson épít tábort a menekülteknek.

A menekültekre panaszkodik a képviselő

Közbiztonsági és köztisztasági problémát okoznak a menekültek Bicskén - ezt mondta két napja a város fideszes országgyűlési képviselője. Tessely Zoltán szerint a menekültek szemetelnek, csoportosan sétálnak és néhány besurranásos lopást is nekik tulajdonítanak. A Helsinki Bizottság jogásza szerint azonban a képviselő panaszainak többsége nem bűncselekmény, és a magyarok is csinálják ezeket.

Határokon túl, de merre tovább?


szerző:
2015.07.17. 18:30
Határokon túl, de merre tovább?

Miután csütörtökön stábunk a menekültekkel együtt járta be a szerbiai útvonalat, a szabad ég alatt töltött éjszakát követően a határ magyar oldalán folytatta útját. A menekülteket vaktérképekkel látták el a rendőrségen, na meg egy magyar nyelvű tájékoztatóval. Ezen kellene eligazodniuk a nyelvet és az országot nem ismerő embereknek. Talán ez az egyik oka, hogy úton-útfélen tanácstalanul bolyongó menekültekbe botlottunk.

Vaktérkép alapján kellene tájékozódniuk

Vaktérkép alapján kellene megtalálnia sok menekültnek az utat a menekülttáborba. A térkép mellé kizárólag magyar nyelven megírt tájékoztatót is kapnak, ezt a vastagbőr blog tette közzé. Sok menekültet először Szegedről Pécsre visznek, majd ott regisztrálják őket. Innen kellene a vaktérkép és a magyar tájékoztató alapján Debrecenbe jutniuk. Önkéntesek próbálnak segíteni nekik.

Zsúfoltság és feszültség a menekülttáborban

Túlzsúfoltak a menekülttáborok - szakértők szerint ez is oka lehet a debreceni menekülttábornál történt hétfői verekedésnek és rongálásnak. A menekültek egy csoportját rendőröknek kellett megfékezniük, könnygázt is bevetettek. A tábort 800 főre tervezték, de kétszer annyian vannak benne.

Megrázó felvételek a menekülttáborból

Vérző szájú gyerek, eszméletlen, földön fekvő menekült, szabadságot követelő tömeg - sokkoló videókat tett közzé az egyik magyarországi menekülttáborból egy szír férfi. A fiatal fotós végigfilmezte az elmúlt hónapot, amíg Szíriából útnak indult és biciklivel Magyarországra jutott. A férfi azt írja a Facebook oldalán, hogy szörnyű körülmények között vannak, több százan, nők, férfiak, gyerekek kénytelenek együtt aludni a hidegben.

MENEKÜLTTÁBOR: Egy szír férfi megrázó felvételei

A szír származású fotós, migránsként lépte át a határt Szeged térségében. Ezt a felvételt is ő készítette, célja az egyik magyar menekülttábor embertelen körülményeinek bemutatása volt. Több százan zsúfolódnak itt össze, nincsen wc papír, a földön alszanak és egészségügyi ellátást sem kapnak. A felvételen egy rendőr próbál segíteni az egyik menekült férfin, inni ad neki, ám az nincs eszméleténél.

A kilátástalanság és a félelem a menekültek állandó útitársai

Talán csak azok tudják elképzelni, milyen traumától szenvednek a menekültek, akik túléltek Magyarországon háborút, vagy élve hazatértek halál, vagy munkatáborból. Több ezren élnek most közöttünk, akik ebben a pillanatban semmit nem tudnak a családjukról, és arról sem, egyáltalán hol és hogyan kezdhetik majd el teljesen nulláról újra felépíteni az életüket. A Fókusz a bicskei menekülttáborban összeomlott sorsok százaival szembesült. Czakó József riportja.

Rohamrendőrök a röszkei menekülttábornál

Szabadságért és az ENSZ képviselőiért kiabáltak csütörtök kora este menekültek a röszkei ideiglenes táborban. Több rendőri egységet is odavezényeltek, de végül nem kellett beavatkozniuk. Közben a menekültkérdésről tárgyaltak az Európai Unió vezetői Brüsszelben. Orbán Viktor azt mondta: a menekülteken segíteni kell, a bevándorlókból azonban nem kér Magyarország. A kormányfő ugyanakkor bezárná az összes menekülttábort. Az MSZP szerint a kormány pártpolitikai célokra használja fel a halál elől menekülő szerencsétleneket.

Zsúfolt táborokban a háború elől menekülők

Híradónk az osztrák menekülttáboroknál járt. Többek között Traiskirchenben, ahol az 56-os magyar menekülteket is befogadták. A táborokban hatalmas a zsúfoltság, van olyan hely, ahol már sátrakban szállásolják el a menekülteket. Többségük az Iszlám Állam, a hazájukban dúló polgárháborúk vagy a tálib elnyomás elől menekülnek. Vasárnap az osztrák belügyminiszter azzal fenyegetőzött, hogy leállítják a menekültügyek elbírálását. Johanna Mikl-Leitner ezzel azt szeretné elérni, hogy az Európai Unió tagállamai többet tegyenek a menekültekért.


 

Tömegsír lett a menekültek táborából

Tömegsírokat találtak embercsempész-táborok közelében Malajzia északi, Thaifölddel szomszédos tartományában. Valószínűleg azokat a menekülteket földelték el, akik útközben éhen haltak vagy betegség végzett velük. A most következő tudósítás sokak nyugalmát megzavarhatja.

Nem akarnak elmenni, felgyújtották a tábort

Több tucat menekült és rendőr füstmérgezést szenvedett.

Vadásznak a menekültekre?


szerző:
2011.06.23. 20:23
Vadásznak a menekültekre?

Harcjárművekkel vette körbe a szír hadsereg a Törökország határa közelében létesült menekülttáborokat.

Fókusz Plusz 11-04-23


szerző:
2011.04.23. 19:30
Fókusz Plusz 11-04-23

Fókusz Plusz: Hullócsillagok - Kiestek ugyan, de produkciójuk emlékezetes maradt. Bemutatjuk a Csillag születik legfurább szerzeteit. Hontalanul - Mindenüket elvesztették és reményük sincs egy új életre. Torokszorító riport a tunéziai menekülttáborból.

Robbantás egy palesztin menekülttáborban

Az övezetet irányító szélsőséges mozgalom, a Hamász fegyvereseinek lakóházában történt a robbanás.

Embertelen körülmények Haitin


szerző:
2010.07.11. 18:45
Embertelen körülmények Haitin

A haiti földrengés túlélői menekülttáborokban, sátrakban élnek. A higiénia hiánya megbetegedésekhez vezethet.

Addig gyógyítottak, amíg volt beteg

Hazatért Kelet-Kongóból az a 3 magyar orvos, akik egy hónapon keresztül mozgó klinikát üzemeltettek a háborús menekülttáborokban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való