KERESÉS search-close

megtakarítás

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "megtakarítás"

Nem sok jóra számíthat, aki az állami nyugdíjból szeretne megélni

Sokan lehetnek úgy, hogy ha néha eszükbe jut, inkább elhessegetik maguktól a gondolatot is. Hogy mennyiből fognak élni, ha nyugdíjasok lesznek, és nincs megtakarításuk vagy magánszámlán gyarapodó pénzük. Sok jóra senki se számítson. Ahogy nem számítanak semmi jóra azok a riportalanyaink sem, akik még bőven dolgoznak, és, ahogy egyikük mondta, fogalmuk sincs arról, hogy 20 vagy 100 ezer forintból kell majd megélniük.

Sokaknak okoz gondot a nyugdíj késése

Az általunk megkérdezett nyugdíjasok közül sokaknak gondot okoz az is, ha csak egy napot késik a nyugdíja. A Gazdaságkutató Intézet vezérigazgatója szerint a nyugdíjasok 60 százaléka a létminimum környékén egyensúlyoz. Molnár László azt mondja, másfél millió embernek okozhat problémát ezért, ha csúszik a nyugdíja kifizetése. Ráadásul ezeknek az embereknek szinte esélyük sincs tartalékot képezniük, hogy átvészeljenek egy hasonló helyzetet.

 

Nyugdíj államkötvényből?

A nyugdíjügyekkel foglalkozó kétrészes műsorunk első részében oda jutottunk, hogy a nyugdíjak növekedése elmarad a bérekétől, így egyre kisebb lesz a nyugdíjak értéke. Az is kiderült, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer még 10-15 évig tartható, de akkorra át kell alakítani. Mai műsorunkban szeretnénk megtudni, igaz-e, hogy az állam be akar lépni a nyugdíjpiacra, ha igen, hogyan, s hogy lesznek-e kötelező vállalati nyugdíjpénztárak.

Felháborodtak: kevesebb ápolási díj emelést kapnak

Több család felháborítónak tartja, hogy azért kapnak kisebb ápolási díj emelést, mert idős családtagjaiknak lehetnek megtakarításaik. Novák Katalin családügyért felelős államtitkár még szombaton beszélt arról, hogy szerinte ők más helyzetben vannak, mint azok, akiknek a gyerekük beteg.

A legtöbb kamasz nem tudja, hogy mi a hitel, a kamat vagy a megtakarítás

Hitel, kamat, megtakarítás. A legtöbb kamasznak fogalma sincs arról, hogy mit is jelentenek ezek a szavak, pedig egyszer ők is felnőttek lesznek és nekik is nagy szükségük lesz a pénzügyi ismeretekre.

Már 4 millió 200 ezer forint megtakarítása van átlagosan egy magyarnak

Már 4 millió 200 ezer forint megtakarítása van átlagosan egy magyarnak a Nemzeti Bank friss statisztikája alapján - ezt az enpenzem.hu szúrta ki. Egy év alatt összességében tizedével gyarapodott az emberek pénzügyi vagyona. A kormány gazdaságpolitikai sikerként értékeli a számokat. A szocialisták szerint nőnek a különbségek a tehetősek és a szegények között.

Csökkenhet a baleseti adó

Csökkenhet a kötelező biztosítást terhelő baleseti adó. Az RTL Híradó úgy tudja: piaci szereplők tárgyalnak erről a kormánnyal. Egy átlagos autós évi négyezer forint takaríthatna meg a Biztosítás.hu szerint.

PénzÜgyesek 2017-12-16


szerző:
2017.12.16. 09:20

PénzÜgyesek 2017-12-09


szerző:
2017.12.09. 09:10

PénzÜgyesek 2017-12-02


szerző:
2017.12.02. 09:15

PénzÜgyesek 2017-11-25


szerző:
2017.11.25. 09:15

PénzÜgyesek 2017-11-18


szerző:
2017.11.18. 09:20

PénzÜgyesek 2017-11-11


szerző:
2017.11.11. 09:30

PénzÜgyesek 2017-11-04


szerző:
2017.11.04. 09:35

PénzÜgyesek 2017-10-28


szerző:
2017.10.28. 09:35
Kevés pénzt takarít meg a LED?

Nincs annyi megtakarítás a LED-es közvilágításon, mint amennyi uniós forrást költöttek rá - ez derül ki abból a tanulmányból, amelyet a kormány rendelt a 2007 és 2013 közötti uniós pénzek elköltésének hatékonyságáról. A kutatás szerint a piaci projektek kétszer olyan hatékonyak voltak, mint az uniósok. A kormány szerint bár tényleg el lehett volna költeni hatékonyabban is ezt a pénzt, az állam feladata nem a profitteremtés. Az LMP szerint viszont ebből is az látszik, hogy a kormány a baráti cégeknek szórja a pénzt.

Kedvezőbb hitelből lakást venni

Történelmi fordulópont: érdemesebb lehet kölcsönből lakást vásárolni, mint megtakarításból - a Bankmonitor szerint. Jelenleg 1 százalékkal alacsonyabb kamatra adják a legkedvezőbb jelzáloghiteleket, mint amennyi pénzt a legnépszerűbb befektetések, az állampapírok hoznak. A Nemzeti Bank ugyanakkor a szokottnál is nagyobb körültekintésre figyelmezteti a családokat, óriási eltéréseket mutattak ki ugyanis az egyes lakáshitelek kamatai között.  

4 millió az átlagos megtakarítás

Már a 4 millió forintot is meghaladja egy átlagos magyar ember pénzügyi megtakarítása, vagyis negyedével gyarapodott az elmúlt három évben - a jegybank friss számítása alapján. A kormány a sikeres gazdaságpolitika visszaigazolását látja a számok mögött. A szocialisták viszont azt mondják, mostanra tragikusan kettészakadt ország. A Bankmonitor úgy számol, a dolgozók 70%-a egyáltalán nem képes megtakarítani egyetlen fillért sem.

Megéri környezettudatosan élni?

Ha meghalljuk azt a szót, hogy energiatakarékosság, valahogy nem hoz minket lázba, pedig ha tudnánk, mit is jelent pontosan, komolyan vennénk. Érdemes odafigyelni például a hőszigetelésre, és sokkal tudatosabban élni.

Lehet, hogy gazdag vagy, csak nem tudsz róla!

Sőt, lehet, hogy a rokonaid is gazdagok, csak neked nem kötötték az orrodra! Felmérések szerint a gyászoló családtagok gyakran találnak nagy mennyiségű készpénzt vagy más vagyontárgyat nemrég elhunyt rokonuk személyes holmijai közt.

Lakás járna a megtakarításért cserébe

Nemzeti Otthonteremtési Közösség létrehozását javasolja a kormány, hogy versenytársat állítson a jelenlegi lakástakarék-pénztáraknak. A közösségek úgy működnének, mint a fogyasztói csoportok: aki csatlakozik hozzájuk és rendszeresen oda fizeti megtakarítását, 10 éven belül lakáshoz jut. Az intézkedés a CSOK kiterjesztése mellett a lakásépítések bővítését célozza.

A legnépszerűbb megtakarítási formák: életbiztosítás, betét, készpénz

Számos olyan dolog van az ember életében, amire érdemes, sőt kell is pénzt megtakarítania.  Egy nemrég készült kutatás szerint, Magyarországon ma a lakosság több mint fele rendelkezik megtakarításokkal. A legtöbben a váratlan kiadásokra és a nyugdíjas évekre való felkészülés, valamint a gyermek iskoláztatására takarítanak meg. De honnan tudhatja a laikus ember, hogy mibe és mennyi ideig érdemes befektetnie megtakarításait? Ebben volt segítségünkre vendégünk Kozek András, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.
 

Legyünk körültekintőek pénzügyeink terén

Az elmúlt hetek sorra a különféle pénzügyi botrányoktól volt hangos. Annyit már mindenki leszűrt, hogy nagyon meg kell fontolni, hova és kinek adjuk kevéske megtakarított pénzünknek. Sőt a karcagi milliárdos csalás kapcsán, ahol is egy köztiszteletben álló, sokak által szeretett asszonyra bízták a pénzüket már azt is megtanulhatjuk, barátban sem bízzunk nagyon, ha pénzről van szó. Dr. Lichy Gábor ügyvéddel beszéltük át a különös kölcsönök veszélyeit.
 

Mibe fektessen egy családos és mibe egy szingli?

A megtakarítások céljai élethelyzetenként eltérőek lehetnek. Ahhoz ugyanakkor kevés kétség fér, hogy érdemes egyszerre több lábon állni, azaz többféle megtakarítási termékben tartani a pénzünket. A szinglik és a családosok lehetőségeiről beszélgettünk.

Tanárok ezrei kerülhetnek utcára

Csaknem 11 ezer tanár elbocsátásával és 633 iskola bezárásával számol a köznevelésről szóló törvénytervezethez készült háttéranyag.

Nem készülnek a magyarok a munka utáni évekre

A 35 éven felüli munkavállalók 59 százaléka nem készül komolyabban a nyugdíjas éveire.

A magyarok 43 százalékának nincs megtakarítása

Keveset tesz félre a hazai lakosság a 35-49 éves korosztályban.

Nincs spórolt pénze a magyarnak


szerző:
2010.07.11. 18:51
Nincs spórolt pénze a magyarnak

A családok háromnegyedének semmilyen megtakarítása nincs, a kiadások után nincs mit lekötni.

Vagyontalan magyarok


szerző:
2010.07.07. 14:35
Vagyontalan magyarok

Szemben Nyugat-Európával és az USA-val hazánkban az emberek többségének semmilyen megtakarítása és magánvagyona sincs.

Százmilliókat spórol a MÁV


szerző:
2010.02.19. 08:44
Százmilliókat spórol a MÁV

Több mint 300 millió forintos megtakarítást ért el tavaly a vasúttársaság a megújított közbeszerzési gyakorlatával.

Megtakarítanánk - ha lenne miből!

A felmérés eredményei szerint egyre többen szeretnének pénzt félretenni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való