KERESÉS search-close

megélhetés

46 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "megélhetés"

Halott anyja nyugdíjából élt

A környéken élők azért kezdtek el gyanakodni, mert jó ideje nem látták az idős asszonyt. Így jutottak el a rendőrök a kertbe, ahol megtalálták a sírt. Jelenleg segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják a nőt, mert - a rendőrség szerint - nem hívott segítséget haldokló anyjához.

Házon kívül 2018-01-31


szerző:
2018.01.31. 22:50

Fókusz 2017-08-02


szerző:
2017.08.02. 19:00

Házon kívül 2017-05-31


szerző:
2017.05.31. 23:40

Story Extra 2017-05-15


szerző:
2017.05.15. 16:55
Miből él Gáspár Győző?

Gondolták volna, hogy Győzike húsz éve robbant be a köztudatba és vált hétköznapjain részévé? Előttünk nőttek fel a lányai és követhettük a család tündöklését és kisebb nagyobb bukásait is. Kétségkívül legtöbbször az a kérdés hangzott el velük kapcsolatban, hogy csak tudnánk már megint miből futotta erre vagy arra Győzinek vagy a családnak? A celeb most őszintén beszélt bevételeiről a Fókusz stábjának.

GÁSPÁR GYŐZŐ:

Hogy, miből él Gáspár Győző? - talán a fél országot ez a kérdés foglalkoztatja. Győzike őszintén válaszolt a Fókusz stábjának, és azt is elárulta, hogy meg akaja-e hódítani Amerikát vagy sem.

Story Extra 2017-03-31


szerző:
2017.03.31. 16:55
Minden hatodik magyar külföldön születik

Annyi magyar fiatal hagyta el az országot, hogy most már külföldön születik meg minden hatodik magyar gyerek. 2010 óta – vagyis a második Orbán-kormány hivatalba lépésének évétől – 78 ezer gyerek született külföldön magyar szülőtől. Ez azt jelenti, hogy a magyar gyerekek 15 százaléka nem Magyarországon jön a világra. Az ellenzéki párt szerint a kormánynak el kell érnie, hogy ezek a családok visszatérjenek. A kormánypártok azt mondják: már tettek lépéseket.

Hogy élnek meg magyarok Európában a minimálbérből?

Vince Budapesten él, minimálbéres, 74 ezer forintot kap havonta. Éváék Luxemburgban élnek minimálbérből, ami ott átszámítva 560 ezer forint. Ildikó Angliában minimálbéres, ő havonta 360 ezer forintot kap. Erzsébet pedig Szlovákiában minden hónapban 100 ezer forintnyi eurót kap, ott annyi a minimálbér. Nálunk ugyan jövőre emelkedik 10 ezer forinttal a minimálbér, de ezzel még mindig hátul vagyunk a sorban Európában. Körülnéztünk négy országban, hogy megmutassuk, hogyan élnek meg ott magyarok a minimálbérből. Moskovics Judit és Serdült Szilvia riportja.

 

Portré 2016-11-20


szerző:
2016.11.20. 23:50
Támadják őket, mert külföldre mennének

Nyílt levélben írta meg egy 20 éves miskolci lány, hogy miért kényszerül külföldre menni dolgozni. A levél először a Kettősmérce blogon jelent meg. Párjával azért költöznek Angliába, mert szerintük itthon nem tudnának tisztességesen megélni. A fiatalok itthon is könnyen találnának a végzettségüknek megfelelő állást a munkaerőhiány miatt, de külföldön a magyar bér többszörösét is megkereshetik.

 

Halászok vesztették el a megélhetésüket

A tönk szélére sodródott az a kétszáz család, amely korábban halászatból élt - ezt mondták az érintettek Híradónknak. Januártól tilos az élővizeken a kereskedelmi célú halászat, azért, hogy több hal maradjon a horgászoknak. A vizeket a horgász szövetség vette át. Szűcs Lajos elnök, aki a Fidesz országgyűlési képviselője is, tavasszal még azt ígérte, munkát keresnek a halászoknak. Az MSZP politikusa szerint a lobbi érdek győzött a családok rovására.

 

Levágta a kezét a gép, most utcára került

Az utcára kerülhet családjával az a 26 éves miskolci férfi, akinek egy dagasztógép szakította le a karját egy sütő üzemben három hete. Eddig albérletben laktak, de a miskolci lakást eladják, nekik pedig menniük kell. Még nem tudják hová. A férfi a baleset óta nem tud dolgozni, kártérítést viszont nem kapott, így nincs pénzük új albérletre.

Fókusz 2016-07-14


szerző:
2016.07.14. 18:55

Story Extra 2016-06-15


szerző:
2016.06.15. 17:25
Anyagi gondokkal küzd Rékasi Károly!

Nyári motorbalesete óta nagyon keveset tud dolgozni a Barátok közt színésze, ezért kénytelen a korkedvezményes nyugdíjára támaszkodni a megélhetéshez. Sajtóértesülések szerint jelenlegi helyzetében nagyon sokat jelent neki az a havi 30-40 ezer forint, ami 25 éves munkaviszonya után kijár neki.

Ordító különbség a magyar és a külföldi diákok között

Nem is annyira minket, és nem is a magyar diákokat lepte meg a különbség. A külföldieknek esett le az álla, attól hogy hozzájuk képest milyen kevés pénzből és mennyi plusz munkahellyel egyetemista, vagy főiskolás nálunk valaki. A magyar diákok egy ötöde összesen harmincezer forintot próbál beosztani egy hónapban.
 

Folytatják a tiltakozást a taxisok

Az Erzsébet tér környéki utakon éjszaka is csak egy-egy sávot hagytak szabadon a közlekedőknek a taxisok. Az internetes személyfuvarozó cégek betiltását követelik, mert állításuk szerint annyira visszaesett miattuk a bevételük, hogy már nem tudnak megélni. Az RTL Híradó tudósítója, Gál Balázs reggel az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkáról jelentkezett.

Taxisok bénították meg Budapest belvárosát

A Deák téren hétfőn könnyű volt taxit fogni, de az autók nem mentek sehová. A taxisok nem jókedvükben jöttek ki fagyoskodni, ők ugyanis a megélhetésükért küzdenek. Az év két utolsó hónapja a legerősebb szokott lenni, de most drámai volt a forgalomcsökkenés az előző évekhez képest.

Megbénított főváros, kommentháború az interneten

A Deák téren hétfőn könnyű volt taxit fogni, de az autók nem mentek sehová. A taxisok nem jókedvükben jöttek ki fagyoskodni, ők ugyanis a megélhetésükért küzdenek. Az év két utolsó hónapja a legerősebb szokott lenni, de most drámai volt a forgalomcsökkenés az előző évekhez képest.

Taxisok bénítják meg a belvárost

Több mint száz taxis torlaszolta el hajnalban a főváros egyik legforgalmasabb kereszteződését. Hat sávból négyet lezártak. Demonstrációjuk Budapest belvárosában óriási dugókat okozott. Azt mondták, addig maradnak, amíg az olcsó internetes személyfuvarozó cégeket - legfőképp az Ubert - a hatóságok engedik Budapesten dolgozni. A sárga autós taxisok azt állítják, hogy a netes alkalmazás miatt csökkent a bevételük és már nem tudnak megélni.

Mennyi pénzre vágyik, aki rendesen szeretne megélni?

Vágyai mindannyiunknak vannak, akármennyi pénzünk is legyen. De vajon mire vágynak azok, akiknek alig van valamijük? Mi az az összeg, amire azt mondják, hogy abból már normálisan meg tudnak élni? Erről a Központi Statisztikai Hivatal is készített egy kutatást, és a magunk módján mi is.

Magyarul Balóval 2015-12-07

4 millióról két millióra csökkentené a szegények számát egy új módszerrel a KSH, mondván, hogy a létminimum több mint a szegénység. De akkor mi a létminimum? A KSH most úgy akar számolni, hogy a szegénységnél több szerény megélhetéshez 2 millió embernek elég napi 1800 kalória és havi 76 ezer forint. Létminimum vita.

Érik a katasztrófa: lassan 2500 orvos hiányzik itthonról

Emberfeletti, amit a kórházakban orvosok, ápolók megtesznek értünk, leggyakrabban több ember helyett, éjjel-nappal végzik a dolgukat. A hivatásuknak élnek, csakhogy nem tudnak megélni belőle. Mi pedig nélkülük nem tudnánk élni. A magyar orvosok elvándorlása miatt katasztrófa közeli állapotba kerültünk, már körülbelül 2500 orvos hiányzik a rendszerből.

Trafikosok, akiknek egykor jól ment az üzlet

Kaposék nagyon szerényen élnek, pedig élhetnének sokkal jobban is. Azt mondják, az állam egy döntéssel elvette az életüket és tízmillióktól fosztotta meg őket. Kádár Jánosnak biztos volt a megélhetése, 20 évig kereskedő volt, szívvel-lélekkel csinálta, most viszont raktáros, de ezt a munkát is csak nagy nehezen találta. Szondi Vanda riportjának szereplői trafikosok voltak, de buktak a pályázatokon. A nyertesek közül viszont sokan hatalmasat kaszálnak, van, ahol óriási üzlet trafikosnak lenni. Sok olyan dohányboltosnak is jól megy, akikről nehéz azt állítani, hogy ne lennének kormányzati kapcsolataik.

Házon kívül 2015-09-30


szerző:
2015.09.30. 23:35
Házon kívül 2015-09-30

Akiket odavezényeltek a menekültek közé; a fotós, a rendőr, a buszsofőr és az orvos extrém munkakörülmények között. Meddig tart a hivatás, és hol kezdődik az emberség? Drága vécé, hatalmas parkoló az egykori fideszes polgármesternek – sok-sok gyanús közbeszerzés. Az ember, akinek elege lett az egészségügyből. Önműtét a sufniban: nem bírta, hogy vidékiként és szegényként kevesebbet ér.

Háború elől vagy a jobb életért jönnek?

Honnan és miért menekül az a 161 ezer ember, aki menedékkérelmet adott be Magyarországon szeptember 10-ig. Nagy többségük, 4 közül hárman, tehát háromnegyedük 4 országból, Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból és Irakból jött. A kormány szerint a menedékkérők többsége egyszerűen jobban akar élni – meglehet nem nálunk, hanem Nyugat- vagy Észak-Európában. Ma főleg erről a 4 országról beszélgetünk, hogy megértsük, miért nem érzik biztonságban magukat azok a milliók, akik sokkolják Európát.

Hatból öt magyar munkavállaló kiégett

Ez derült ki az egyik hazai szervezetfejlesztő cég felméréséből. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértők szerint a kiégést elsősorban a túlhajszoltság, a megélhetés miatti teljesítménykényszer és a túlzott kötelességtudat okozza, és egyre gyakrabban fordul elő 30 év alatt. Arra is figyelmeztetnek: ha nem veszik időben észre a tüneteket és nem kezelik, a kiégés súlyos depresszióhoz és testi-lelki kimerültséghez vezethet.

Van, ahol most is utazni kell a cigiért

Van, ahol még mindig utazni kell a helyieknek, ha rá akarnak gyújtani, ugyanis két évvel az első trafikpályázatok győzteseinek kihirdetése után sincs minden településen dohánybolt. A kormány szerint mégis sikeres a trafikrendszer, amely családi vállalkozások ezreinek adott munkát. Az LMP-s Hadházy Ákos azt mondja, a vidéki kis trafikok vagy veszteségesek, vagy alig élnek meg belőlük a tulajdonosok.

90 ezret vitt haza, felmondott mentős

Felmondott egy mentőápoló, mert azt mondja, nem lehet megélni abból a pénzből, amit a munkájáért kap. Gódór András havonta 90 ezer forintot vitt haza mentősként. Azért, hogy el tudja tartani a családját, két plusz állást is vállalt. Ősztől külföldön akar dolgozni. Az Egészségügyi Államtitkárság azt közölte Híradónkkal, hogy 2012-ben és 2013-ban már kapott támogatást az Országos Mentőszolgálat a dolgozói béremelésére.

Nem kapták meg az ösztöndíjukat

Van, akinek a megélhetése függ tőle. Hiába várják hetek óta, nem kapták még meg az ösztöndíjukat azok a tanárhallgatók, akik részt vesznek a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programban. Az RTL Híradónak nyilatkozó egyetemisták szerint rendszeresen csúsznak a kifizetések, most éppen három hete várják a pénzüket. Az ösztöndíjprogramot tavaly azért indították, hogy népszerűbbé tegyék a tanári pályát.

Hazugságok az állami földpályázatokon

Emberek, akik egy dologhoz értenek: az állatokhoz. Ebből élnek, pontosabban csak éltek mostanáig: mert attól félnek, hogy elvesztik a megélhetésüket. Ők azok a gazdák, akik alulmaradtak az állami földpályázatokon, és most ott tartanak, hogy nincs hová kihajtaniuk a birkáikat, mert a földeket elnyerték előlük. Szerintük olyanok győztek, akiknek állatuk is kevés van, és leginkább a földek után járó támogatásokra hajtanak. Egy pár pályázatról már ki is derült, hogy aki nyert, hamis adatokat adott meg.

Felgyorsult a magyarok kivándorlása

Tavaly másfélszer annyian hagyták el több mint egy évre az országot, mint tavalyelőtt a KSH legfrissebb összesítése szerint. A túlnyomó részük 40 év alatti és egyedülálló. Az LMP a kivándorlást nevezte az ország legnagyobb problémájának, szerintük a kormány hibája, hogy egyre kevesebb fiatal tehetség tud itthon kibontakozni. A kormányszóvivő szerint a külföldi tapasztalatszerzéssel nincs baj, és azt mondta, tavalyelőtt már 35 ezren tértek haza.

Másfél milliót keres, aki szerint meg lehet élni 47 ezer forintból

Emlékeznek még Zsiga Marcellre? Arra a fideszes képviselőre, aki szerint meg lehet élni a közmunkásoknak járó 47 ezer forintból? A fiatal politikus – talán nem túlzás – ezzel a mondatával szerzett országos ismertséget. Zsiga már nem képviselő, viszont nem engedték el a kezét. Egy állami cégnél kapott vezető állást, havi másfélmilliós fizetéssel. Serdült Szilvia a nyomába eredt, hogy megmutassa, mivel is telik Zsiga Marcell munkaideje. De állandóan falakba ütközött.

Házon kívül 15-02-25


szerző:
2015.02.25. 23:35
Házon kívül 15-02-25

Házon kívül: Bátorság - Újabb nővérek beszélnek a rettenetes kórházi körülményekről. Karrier - Másfél milliót keres, aki szerint meg lehet élni 47 ezer forintból. Segítenek - A szekrény, ahonnan bárki vehet, aki éhes.

Fókusz 14-11-27


szerző:
2014.11.27. 19:25
Fókusz 14-11-27

Fókusz: Pörög ezerrel - Tóth Gabi egyszerűen nem tud leállni! Végigkísértük egy napját, mi is leizzadtunk. A szegénység határa - Mire elég 44 ezer forint, és ki tud belőle megélni egy hónapban. Megdöbbentő számok és történetek. Aggódunk, Gyuri bácsi! - Ellentmondó hírek érkeztek Korda György állapotáról. Utánajártunk, kórházban van-e még az énekes.

Házon kívül 14-02-12


szerző:
2014.02.12. 23:50
Házon kívül 14-02-12

Házon kívül: Megmutatjuk, hogyan használja a százmilliókat az évtizeden át nélkülözésben élő család. És olyan családokat kerestünk meg, ahol valaki azért kényszerült külföldön munkát vállalni, hogy az itthon maradók valahogy megéljenek.

Trafik-ügy: Mi lett az egykori tulajdonosokkal?

Van, aki nyert, de nem felhőtlenül boldog. Van, aki nem nyert, és most gondot okoz neki a mindennapi megélhetés. Van, aki haladékot kapott, de nem tudja, miből él majd januártól. És persze vannak, akiknek biztos nagyon jól megy.

Ahol visszasírják a havi 47 ezer forintot

Közmunkások hideg tele: kevesebb a munka, kevesebb a pénz is. Hogy élnek meg 47 ezernél is kevesebből?

Házon kívül 13-01-16


szerző:
2013.01.16. 22:50
Házon kívül 13-01-16

Házon kívül: Közmunkások hideg tele: kevesebb a munka, kevesebb a pénz is. Hogy élnek meg 47 ezernél is kevesebből? Egy sikertörténet, amelyet épp készülnek tönkretenni. Hallgatnak a hivatalok, hallgat a rendőrség. Túlkapás miatt zárhatnak be a romkocsmák.

Házon kívül 12-11-14


szerző:
2012.11.14. 23:20
Házon kívül 12-11-14

Házon kívül: Mostanság minden ötödik magyarnak megfordul a fejében, hogy kivándoroljon. Most olyanokat mutatunk be, akik külföldön élnek. Az egyéni indítékaikra voltunk kíváncsiak.

Házon kívül 12-02-07


szerző:
2012.02.07. 22:25
Házon kívül 12-02-07

Házon kívül: Kevesebb pénzt és kevesebb GYED-et hozott 2012. Matolcsy szerint elég a havi 47 ezer forint. Hiába hajtottak, ugorhat a felvételi.

Ha nincs pénz, miért a sok gyerek?

Három, gazdagnak egyáltalán nem mondható családnál jártunk, ahol összesen 26 gyerek van, ők mesélték el, miért alakult az életük úgy, hogy ennyien lettek.

Veszélyben a devecseri lomisok megélhetése

Az iszapkatasztrófa óta szinte senki sem vásárol a használtcikk piacon, ami a település határától 3 kilométerre van.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való