KERESÉS search-close

matolcsy györgy

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "matolcsy györgy"

Vajda Zitával utazott legtöbbet

Vajda Zita, Matolcsy György barátnője kísérte el legtöbbször közpénzből fizetett, hivatalos külföldi útjaira a jegybankelnököt - tudta meg az RTL Híradó. Voltak például Londonban, Párizsban, Isztambulban. A jegybank sajtóosztálya azt írta, azért vele utazott a legtöbbször a jegybankelnök, mert az ő feladata volt a kétoldalú találkozók helyszíni előkészítése, és a szervezési feladatok ellátása. Az MSZP-nél azt mondják, ha bárkiről kiderül, hogy közpénzen utaztatja a barátnőjét, akkor kötelessége visszafizetni a pénzt.

RTLII: Hol lakik Matolcsy György?

Elkente a választ és ezzel gyakorlatilag beismerte Matolcsy György, hogy Patai Mihálynak a Bankszövetség elnökének lakását használta - állítja az MSZP. A Nemzeti Bank elnöke a Parlamentben szerdán képviselői kérdésre azt mondta, az ellenzék csak blöfföl, miközben hivatalos lakcíme Balatonakarattyán van. A lakásügyet még a Népszabadság robbantotta ki a lap felfüggesztése előtt.

A nemzetközi sajtóban is hír


szerző:
2016.10.08. 18:50
A nemzetközi sajtóban is hír

A nyugati médiában is megjelentek hírek a Népszabadságról. A BBC megemlíti, hogy a lap újságírói puccsról, a tulajdonosok viszont üzleti döntésről beszélnek. Szóba hozzák, hogy a régóta csökkenő példányszámú Népszabadság gyakran bírálta Orbán Viktort. A tekintélyes Frankfurter Allgemeine Zeitung a legnagyobb magyar ellenzéki újságként ír a Népszabadságról. A német napilap ellenzékieket idézve azt írja: súlyos támadás történt a sajtószabadság ellen. Az osztrák Standard részletesen beszámol arról, hogy a Népszabadság többször írt bíráló cikkeket az utóbbi időben Rogán Antalról és Matolcsy Györgyről.

65 milliós kisjátékfilm jegybanki pénzből

Filmet is készíttet a nemzeti bank egyik alapítványa. Több mint 65 millió forint közpénzt költenek erre - derítette ki az RTL Híradó. A kisjátékfilm a magyar találmányokról szól majd. A céget, amely a pénzt kapta, egy héttel a döntés előtt jegyezték be. Az alapítvány szerint a 25 perces alkotás a kis és középvállalkozások versenyképességét növeli majd. Az DK-nál úgy látják: az alapítványoknak nem dolguk, hogy filmeket finanszírozzanak.

Házon kívül 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 22:35
Matolcsy: Blöff, Blöff és blöff

Blöffnek nevezte Matolcsy György azokat az állításokat, amelyek a jegybanki alapítványok pénzköltéseiről szólnak. A Magyar Nemzeti Bank elnökét Bárándy Gergely kérdezte a Parlamentben. A szocialista politikus szerint a jegybanki alapítványok pénze Matolcsy György rokonaihoz folyik, és így jutott pénz a jegybankelnökről szóló könyv kiadására is. Matolcsy György válaszában azt mondta: balliberális politikai támadás folyik a jegybank ellen.

Saját cégétől kapott hitelt Matolcsy rokona

Szemerey Tamás saját cége is hitelt kapott saját bankjától - erről elsőként a 444.hu írt. A szocialisták törvénytelennek tartják. A portál összesítése alapján több milliárd forint értékben kaptak kölcsönt a banktól olyan cégek, amelyek egykor Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartoztak. Szemerey Tamás pénzintézete viszont azt közölte, az úgynevezett belső hitelek folyósítását semmi sem tiltja.

Matolcsy: nekünk a képzés volt a fontosabb

Fontosabb volt a saját közgazdászképzése a jegybanknak, mint a devizahitelesek veszteségeinek csökkentése - ezt mondta Matolcsy György költekezéseikről a Magyar Nemzetnek. A Nemzeti Bank elnöke bejelentette, hogy most 50 milliárd forintot fizetnek be az államkasszába. A jegybanki alapítványok költései miatt az Együtt feljelentést tett, beadványukat azonban elutasította az ügyészség.

Újabb magyar nevek az offshore papírokban

Magyar milliárdosok és üzletemberek is szerepelnek a Panama-iratokként ismertté vált offshore-dokumentumokban - derül ki a Forbes cikkéből. A leggazdagabb magyar, Csányi Sándor luxushajóján például egy offshore-cég foglalkoztatta a személyzetet. Matolcsy György unokatestvére pedig tulajdonosa és igazgatója volt egy a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett vállalkozásnak. Az offshore cégek birtoklása átláthatatlan, így lehetőséget ad a visszaélésekre - ezt mondta az RTL Híradónak a Panama-iratokkal foglalkozó újságíró.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való