KERESÉS search-close

magyar filmhét

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "magyar filmhét"

Öt életmű díjat osztottak ki az 5. Magyar Filmhéten

Bánsági Ildikó, Venczel Vera, Bodrogi Gyula, Andorai Péter és Koncz Gábor. Ők kaptak életműdíjat első alkalommal a Magyar Filmakadémiától tegnap este. A gálával kezdődött az ötödik Magyar Filmhét, amelyen 203 filmből válogathatnak a nézők szombatig a Corvin moziban. Sőt szavazhatnak is a tavalyi év általuk legjobbnak tartott magyar filmjére.

FILMES NAGYÁGYÚK: Koltai Lajos köszönti Szabó Istvánt

Szinte testvéri a kapcsolat közöttük – mondta Koltai Lajos a IV. Magyar Filmhét megnyitóján, mikor Szabó István Oscar-díjas rendezőt köszöntötte 80. születésnapja alkalmából.

Filmhét: Tarolt a Martfűi rém

Kulka János jelentette be a legjobb nagyjátékfilmnek járó elismerést vasárnap este a Magyar Filmhét gálaestjén. A színész betegsége óta keveset szerepel, azért is volt különleges, hogy színpadra állt. Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje tarolt, összesen kilenc díjat zsebelt be. És nyert az Oscar-díjas Mindenki is.

Díjakat osztanak a filmhéten

Perceken belül zárul a 3. Magyar Filmhét. Egy hete, nem sokkal azelőtt kezdődött a program, hogy újabb magyar film kapott Oscar-díjat. A tavaly készült legjobb magyar alkotások versenyeztek az elmúlt napokban.

„A magyar film új aranykora”

A magyar film legújabb aranykorát éli, amelynek egyik bizonyítéka, hogy ma este újabb Oscarért is szoríthatunk - ezt mondják a Magyar Filmhét szervezői, amely most kezdődik. 2016 filmjeinek legjava versenyez március 5-ig, 23 kategóriában. Aki szeretne, nézhet dokumentum és animációs filmeket, beszélgethet az alkotókkal és szavazhat, ugyanis lesz közönségdíj is.

„ Áldás volt a Saul fián”

Áldás volt a Saul fián - ezt nyilatkozta a friss Oscar-díjas film forgatásáról a főszereplő, Röhrig Géza a Magyar Filmhét egyik pódiumbeszélgetésén. A színész most irodalommal és zenével szeretne foglalkozni. Los Angelesben találkozott a Sonderkommando egyetlen élő tagjával, akivel barátok lettek.

A Filmhéten is vetítik a Saul fiát

Hat kategóriában 270 film versenyez március 1-6 között a Magyar Filmdíjért. Munkatársunk Veress Krisztina a helyszínről tudósított.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való