KERESÉS search-close

műemlék

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "műemlék"

Lángokban állt és súlyosan megrongálódott a Notre-Dame

Leégett a párizsi Notre-Dame. A székesegyház egyik tornya és szinte a teljes tetőszerkezete megsemmisült. A tűzoltóknak hosszú órákba telt, mire meg tudták fékezni a lángokat. A bent lévő kincseket kimenekítették, de így is felbecsülhetetlen károk keletkeztek a 850 éves épületben. A francia elnök közölte: újjáépítik a nemzeti szimbólumot. Szinte az egész világ felajánlotta segítségét. A tűzvészben két rendőr és egy tűzoltó könnyebben megsérült.

Opera az egykori járműjavítóban

Már ma is szólt az ária az Eiffel Műhelyházban, bár még javában folyik az ipari műemlék felújítása. A tervek szerint áprilistól vehetik teljesen birtokba az új helyet. Az Opera főigazgatója arról is beszélt, hogy az Andrássy úti Operaház felújítása várhatóan 2020 őszére fejeződik be.

Megrongálták a hősi emlékművet

Az erdélyi zászló színeivel fújták le a román hősi emlékművet Miskolcon. Egyelőre nem lehet tudni, ki és miért rongálta meg az emlékművet, amit második világháborúban elhunyt román hősöknek állítottak az ötvenes évek végén.

 

Engedély nélkül kezdték bontani

Engedély nélkül kezdtek el bontani egy műemlék kastélyt Budapesten. Az index számolt be róla, hogy az újpesti villáról, amiben majd száz évig étterem működött, elbontották a tetőt. A kivitelező szerint ők csak felújítani akarnak, de a fővárosi kormányhivatal leállíttatta a munkát.

Négymilliárdért újítják fel

Mészáros Lőrinc üzlettársának cége fejezheti be régi városháza felújítását a várban. Az épületet kétmilliárd forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank, majd átadta egyik alapítványának. Az most közel négymilliárdot költ rá, a pénzből borszaküzlet és étterem is nyílik a doktori iskola mellett. A Demokratikus Koalíció szerint elherdálják a közpénzt. Az alapítványnál viszont azt mondják, megóvják a műemléket, amely mindenki számára látogatható lesz.

Palócföld ékszerdoboza, Hollókő

Hollókő, a Palócföld és egész Magyarország ékessége, ráadásul világörökség. A Cserhát szívében található Hollókő Közép-Európa egyik legjobb állapotában megmaradt, legegységesebb népi építészeti emléke. Lakosainak száma ma nagyjából mindössze 350 fő.  Varázsát a több mint 60 házból álló műemlék együttes adja.

Életveszélyes küldetés: műkincseket ment az Iszlám Állam elől egy asszirológus

Hazaérkezett a kurd frontvonalon tartott terepszemléjéről dr. Dezső Tamás, aki a fegyveresek által lerombolt ókori műemlékek helyreállításán dolgozott. Tamás már nem először járt a helyszínen. Az azóta bekövetkezett változásokról, a kurd harcosokkal folytatott tárgyalásairól és a várható műkincsvédelemről kérdeztük.

Titokzatos bérház, illusztris lakókkal

Van egy szép épület Budapest belvárosában, ami nagyon régi, műemlék, és nemrég jó sok pénzből felújíttatta az önkormányzat. Mondhatni, gyönyörű lett, kívül is, belül is. A 22 lakásból 20 önkormányzati, csak 2 magántulajdon, az egyik az V. kerület polgármesteréé. Egy másik lakáshoz pedig kulcsa van a miniszterelnök titokzatos és rejtőzködő tanácsadójának, Habony Árpádnak. És a házat magát is titkok lengik körül: például hogy kik és milyen alapon laknak benne, és aki megvehette, az milyen alapon vehette meg. Rengeteg kérdésünk volt a házzal és a lakókkal kapcsolatban.
 

Házon kívül 14-10-22


szerző:
2014.10.22. 23:50
Házon kívül 14-10-22

Házon kívül: Műemlék - A titokzatos bérház illusztris lakókkal. Veszélyes élet - A dizájnerdrogos, aki dolgozik és 17 éve szúr.

meneTrend IttHon: Egerszalók - 2. rész

meneTrend IttHon: Egerszalók - 2. rész: Ismét Egerszalókon és környékén jártunk, a hely nem csupán borkultúrájáról, hanem természeti kincseiről és műemlékeiről is híres.

Civil összefogás a Drechsler-palotáért

Zenés-táncos demonstrációt tart egy civil közösség a palota pusztulása ellen szombat délután.

Rejtett kincsek után kutatva


szerző:
2009.04.18. 10:41
Rejtett kincsek után kutatva

A kevésbé ismert épületeket helyezik előtérbe a Műemléki Világnapon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való