KERESÉS search-close

münchen

35 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "münchen"

A terror magyar áldozatai

Megszólal a müncheni magyar áldozat apja, akinek 15 éves fiát ölte meg a tömeggyilkos. A gyászoló család itthon szeretné eltemetni fiát.

Fókusz 2016-07-25


szerző:
2016.07.25. 18:55
Már egy éve tervezhette a tömeggyilkosságot a lövöldöző

Már egy éve tervezte a támadást a müncheni ámokfutó. Ez is kiderült a 18 éves lövöldözőről. Biztossá vált az is, hogy a német-iráni kettős állampolgárságú támadó pszichiátriai kezelés alatt állt. A közösségi oldalakon próbált minél több fiatalt a bevásárlóközponthoz csalni. Sikerült is neki, mert az áldozatai többsége tizenéves fiatal. A lövöldözés előtt az idegeneket szidalmazta és azt kiabálta, hogy ő német. Ezt az egyik szemtanú mondta, aki az egyik áldozaton próbált segíteni, de hiába.

Több éve Münchenben élt a megölt magyar fiú

Tíz éve Münchenben élt, ott is járt iskolába. Egyelőre ennyit lehet tudni arról a 15 éves magyar fiúról, aki a pénteki müncheni ámokfutó egyik áldozata. A lövöldöző 9 embert ölt meg, majd magával is végzett. A magyar-német kettős állampolgárságú fiú édesanyja péntek éjjel egy közösségi oldal zárt csoportjában kért segítséget fia megtalálásához. Azt írta, hogy gyermeke nem veszi fel a telefont. Pár órával később a magyar konzulátusról hívták, tőlük tudta meg, hogy fia is az áldozatok között van.

Magyar áldozata is van a vérengzésnek

Egy fiatal magyar férfi is a müncheni áldozatok között van. Ő kettős állampolgár, de egyelőre csak ennyit lehet tudni róla. A főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal. Münchenben több mint 10 ezer magyar él, közülük többen is ott voltak a támadás helyszínén. Volt, aki egy vasajtó mögé bújt egy raktárban, más pedig arról beszélt az RTL Híradónak, hogy a férje mellett lőttek le egy férfit.

Sokk és pánik a támadás után

A kilenc halott közül nyolcan tizenévesek. Többségük bevándorlók gyerekei: három török és három koszovói halt meg a mészárlásban. Pristinában nemzeti gyásznapot hirdettek vasárnapra. A lövöldözésben 16-an sérültek még meg. Hárman súlyosan.  A müncheniek a kezdeti sokk, majd pánik után megdöbbenve emlékeznek a meggyilkoltakra. A környék lakói közül többen ott voltak a lövöldözésnél. Egy apa azt mesélte: a fia megpróbálta megmenteni egy meglőtt gyerek életét – megpróbálta elszorítani a sebet, de hiába.

9 halott a müncheni lövöldözésben

A lövöldözés pénteken néhány perccel este hat előtt kezdődött. Hatalmas volt a fejetlenség Münchenben: a rendőrség órákon át három elkövetőt keresett. A bajor fővárosban leállították a tömegközlekedést, arra kérték a münchenieket, hogy maradjanak otthon. Mostanra pedig kiderült, hogy a 18 éves iráni származású fiatal már Münchenben született. Az eddigi rendőrségi vizsgálat szerint a gyilkosnak semmi köze az Iszlám Állam terrorszervezethez, vagy a menekültválsághoz. Egy magyar-német kettős állampolgár is a müncheni lövöldözés halálos áldozatai között van, erről a bajor rendőrség értesítette a müncheni magyar főkonzulátust. Az áldozatról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy fiatal férfi.

RÉMÜLET: Előbb az utcán, majd parkolóház tetején lövöldözött

Pánik, majd fejvesztett menekülés – péntek ennem sokkal este hat óra előtt dördültek el az első lövések a müncheni Olympia bevásárlóközpontnál. Ezen az amatőr felvételen is látszik, amint fedezéket keresve rohannak az utcán.

LÖVÉSEK UTÁN: Pánik és menekülés Münchenben

Hatalmas volt a káosz a bajor fővárosban miután pénteken nem sokkal hat óra előtt lövések hallatszottak egy bevásárlóközpontnál. A rendőrség órákon át azt sem tudta hány elkövető van. Münchenben leállították a tömegközlekedést, mindenkit arra kértek: maradjon otthon.

Müncheni lövöldöző: „Német vagyok, itt születtem!”

Egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár lövöldözött péntek este Münchenben. A kilenc halálos áldozatot követelő lövöldözés elkövetőjének indítékairól egyelőre semmit sem tudnak, és nincs arra utaló jel, hogy lettek volna társai. A fiatalember több mint két éve lakott Münchenben, nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásokban. Egyetlen pisztollyal lövöldözött. Még nem tudni, hogy a fegyver milyen típusú és hogyan szerezte.

RTL II: Lövöldöztek Münchenben, több halott

Terrortámadás-sorozat Münchenben péntek este. Több videó is felkerült az internetre.

Terrortámadás Münchenben: menekítik az embereket

Egyes hírek már 15 halottat említenek rendőrségi forrásokra hivatkozva, de a német média 6 halottról ír. Szemtanúk három fegyveresről beszéltek, akiket három különböző helyen láttak.

Terrortámadás Münchenben: videó a rémületről

Egyes hírek már 15 halottat említenek rendőrségi forrásokra hivatkozva, de a német média 6 halottról ír. Szemtanúk három fegyveresről beszéltek, akiket három különböző helyen láttak.

Lövöldözés történt egy müncheni plázában

A segélyhívás pénteken 18 óra után érkezett a rendőrségre. A fegyveres állítólag egyedül volt, ahogy belépett az üzletközpontba, lövöldözni kezdett.  Egyes hírek 15, mások 10 halálos áldozatról és sok sebesültről szólnak, más források egy halottról beszélnek. Több száz rendőr vonult a plázához, lezárták a környéket. Az Olympia pláza felett helikopterek köröznek, rendőri egységek keresik a támadót.

Lövések dördültek Münchenben

Terrortámadás-sorozat Münchenben péntek este. A támadásokról már több videó is felkerült az internetre.

Frontálisan ütközött a két vonat

Legkevesebb kilenc halottja van a reggeli németországi vonatbalesetnek, amely Münchentől 60 kilométerre délre történt. Két vonat ütközött frontálisan egy olyan szakaszon, ahol csak egyetlen nyomtáv van. Mivel a baleset egy kanyarban történt, azt feltételezik, hogy a mozdonyvezetők nem látták egymást és nem fékeztek. A szerencsétlenségben 100-an sebesültek meg, 50-en súlyosan. Két utast nem találnak. Magyar érintettről nem tud a Külügyminsztérium.

 

Szörnyű részletek kerültek nyilvánosságra

Rettenetes dolgok kerültek nyilvánosságra a közelmúlt egyik máig ható tragédiájáról, az 1972-es müncheni olimpián történt véres eseményekről, amelyekben a palesztin túszejtők mellett 11 izraeli sportoló halt meg. A több évtizedes hallgatást megtörve a New York Times-nak interjút adott az egyik sportoló özvegye, és olyan fotókat mutatott, amiket az amerikai napilap nem volt hajlandó közölni, annyira szörnyűek.

Így fogadják Münchenben a menekülteket

Németország csak a hétvégén 40 ezer menekült érkezésére számít. Münchenben egyelőre szinte euforikus a hangulat, bár a német város egyre nehezebben birkózik meg a menekültek áradatával, ezért több másik tartomány segítségét kérték.
 

Otthonában fogadott minket Mándoki László

Kicsoda Mándoki László? Annyit biztos mindenki tud róla, hogy bajszos, német zenész, aki a Dschinghis Khan tagjaként 3 éve alatt világhírű lett.

Mándoki László otthonában adott interjút

Kicsoda Mándoki László? Annyit biztos mindenki tud róla, hogy bajszos, német zenész, aki a Dschinghis Khan tagjaként 3 éve alatt világhírű lett.  Jó, de hogyan vált bejáratossá a német politikusok közé, hogy szedte össze világhírességekből álló zenekara, a Soulmates tagjait? Közelgő koncertje előtt müncheni otthonában beszélgettünk vele.

Ukrajnai vérontás: az utolsó esély a békére

Eljött az egyik utolsó esély az ukrajnai vérontás leállítására. Ezt a francia elnök mondta a müncheni biztonságpolitikai fórumon, ahol több ország részvételével próbálnak tető alá hozni egy béketervet.
 

Terry Black újra elhagyja az országot

A két gyereket nevelő Terry elhatározta, hogy összepakol és meg sem áll Münchenig, ahol korábban már több mint tíz évet lehúzott. Ezúttal a nevelt fia, Danika tanácsára döntött a költözés mellett.

Közel hétmillióan látogatták az Oktoberfestet

Idén 7,5 millió korsó sört szolgáltak fel a szomjas vendégeknek.

Bécsbe költözik az Oktoberfest?

A híres müncheni Oktoberfest sikerét megirigyelve sörfesztivált rendeznek Bécsben is.

Középpontban a sör!


szerző:
2011.09.18. 18:25
Középpontban a sör!

Százezrek vettek részt a müncheni sörfesztivál első napján.

Szélsebesen hasít a méregdrága szuperbringa

Csaknem 60 ezer euróért kínálja különleges, Forma 1-es technikával készült elektromos kerékpárját egy müncheni cég.

Karácsonyfa helyett marihuána bokor?

Egy karácsonyfaként feldíszített marihuána bokrot foglaltak le a német rendőrök „egy öreg hippi” lakásában.

Ételmérgezés miatt kényszerleszállás

Kényszerleszállást hajtott végre egy járat Reykjavikban, miután öt utas valószínűleg ételmérgezést kapott.

Ürülnek már a söröskorsók

München város polgármestere szombaton délben csapra verte az Oktoberfest első hordóját.

Meghalt a müncheni terrortámadás kitervelője

Szerda délután tartják Gázában Amin al-Hindi palesztin vezető temetését.

Kiszavazhatják a cigarettát az Oktoberfestről

A bajorok népszavazáson dönthetik el, hogy csak korlátozottan vagy egyáltalán ne lehessen dohányozni.

Légtérzár Horvátországban és Németországban

Légtárzárat vezettek be Münchenben, Horvátország egy része felett is, és lezártak két repülőteret az Adriai-tenger partján.

Bombariadó a müncheni repülőtéren

Robbanóanyagot mutattak ki a repülőtér biztonsági műszerei egy férfi laptopjában.

Sörfesztivál és terrorveszély Németországban

Internetes fenyegető üzenet miatt megerősített biztonsági intézkedések mellett kezdődött az Oktoberfest.

Tinik vertek halálra egy férfit Münchenben

Egy vasútállomáson sokak szeme láttára verte agyon két fiatal az 50 éves férfit.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való