KERESÉS search-close

mélyszegénység

32 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mélyszegénység"

Rendszeresen főz egy hevesi falu lakóinak egy önkéntes csapat

Rendszeresen főz egy hevesi falu lakóinak egy önkéntes csapat. A mélyszegénységben élő tarnabodiaknak ilyenkor 500 adag ételt készítenek, amiből a falu minden lakójának jut. Emellett programokkal, gyűjtésekkel is támogatják az ott élő gyerekeket. Mindezt adományokból teremtik elő, az idei költségekre egy jótékonysági vacsorával egybekötött árverésen gyűjtenek.

 

Egyes képviselők fizetése 70 százalékkal nőtt

Az átlag fölött emelkedett az országgyűlési képviselők fizetése 2014 óta, ezt az MFOR számolta ki. Míg azóta a bruttó bérek országos átlagban 55 százalékkal, egyes képviselők díjazása 70 százalékkal nőtt. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondja, így is kevesebbet keresnek, mint abban az időben, amikor még lehettek polgármesterek, vagy lehetett polgári állásuk is. A DK szerint nem az egyébként is jól kereső politikusok bérének emelésére kellene költeni.

 

 ÁCS DANI: Egyre szűkül az a felület, ahol az emberek elmondhatják a problémáikat!

A 444-esek a 2017-es Hégető Honorka-díjátadón többek közt egy kazincbarcikai mélyszegénységben élő rapper mindennapjait bemutató filmért kerültek a dobogó legfelső fokára. A film egyik alkotóját Ács Danit kérdeztük arról, hogy miért tarja fontosnak a szocio témákat.

Sylvester Stallone a mélyszegénységből tört ki

Bár sokan nem tudják róla, egészen a mélyszegénységből tört ki Sylvester Stallone. Színészei karrierjének beindulása előtt kilátástalan volt helyzete. Történetét azért osztotta meg, hogy megmutassa, sosem szabad feladni. 

 

Nem segített az önkormányzat

Becsületkasszás boltot nyitna a kapott adományokból egy pécsi, mélyszegényeket segítő egyesület. A boltban ruhát, műszaki cikkeket, bútort vehetnének a rászorulók, a bevételből tartós élelmiszert vásárolnának, amit később adományként osztanának ki. Ehhez ingyenes használatra kértek egy helyiséget az önkormányzattól – ám azt nem kapják meg.

 

Létezik egy postás, aki direkt a legszegényebbek közé kérte magát!

Alig volt valaki, aki ne nézte volna bolondnak Szőke Tibor postást, amikor direkt Pécs legproblémásabb területére kérte magát. Mélyszegénységben élnek ott az emberek, nagyon nehéz körülmények között. Tibor viszont pont azt gondolta, hogy az itt élők kapják az élettől a legkevesebb jót, és neki az a dolga, hogy pótolja ezt a hiányt. A György-telepiek nagyon hamar megszerették őt is és a kis cetliket is a pozitív gondolatokkal, amiket a levelek és csekkek mellett otthagy náluk.

Fókusz 2017-01-10


szerző:
2017.01.10. 18:55

Fókusz 2016-12-23


szerző:
2016.12.23. 19:00

Házon kívül 2016-11-09


szerző:
2016.11.09. 23:45
Színészek segítenek a mélyszegényeken

Mobil színházi nevelési programot indított a Katona József színház. Hetente tartanak színházi foglalkozásokat a Heves megyei Szúcs község bányatelepén. Azt szeretnék elérni, hogy az ott élőknek sikerüljön kitörni a mélyszegénységből, és a gyerekek közül minél többen tanuljanak tovább.

Mélyszegénységből a nagy arénákba?

Ronaldo és Messi utódját keresi, és mélyszegénységben kutatja a tehetségeket egy zagyvapálfalvai fociedző. Zoltán ingyenórákat tart, egyik jelöltjére már fel is figyeltek Hollandiában. Magyarok, akiknek már összejött, és akikre még vár az álomszerződés.
 

Mélyszegénységben élőkön segítenek

Van úgy, hogy az ember nagyon szeretne cselekedni, de önerőből nem megy. Ilyenkor nagy lökést adhat egy kis külső segítség. Ezt érzi most Pécsen kilenc mélyszegénységben élő család, akiknek otthonát egy alapítvány és egy hozzá csatlakozó vállalkozás felújítja.

Életek fűtés, otthon és szeretet nélkül

A legfrissebb statisztikák szerint ma Magyarországon négymillió ember él a létminimum alatt, és minden harmadik, azaz több mint 3 millió ember tekinthető szegénynek. Számukra az is gondot okoz, hogy megvegyék a mindennapi élethez szükséges ételt, vagy ruhát. De vannak, akik sokkal nehezebb helyzetben vannak.

Négymillióan élnek a létminimum alatt

Egyre többen vannak, akik segítségre szorulnak. A legfrissebb statisztikák szerint ma Magyarországon négymillió ember él a létminimum alatt, és minden harmadik, azaz több mint 3 millió ember tekinthető szegénynek. Számukra az is gondot okoz, hogy megvegyék a mindennapi élethez szükséges ételt, vagy ruhát. De vannak, akik sokkal nehezebb helyzetben vannak. Nehéz elképzelni, milyen az élet fűtés nélkül, otthon nélkül, szeretet nélkül vagy kilátás nélkül.

Jól szituált fiatalok a mélyszegénységben élőknél

Tóth Ákos is segítő. A fiatalember gyermekvédelmi szakember, masszőr, és egy alapítvány vezetője. Családja nincs, az élete arról szól, hogy mélyszegénységben élő gyerekeknek segít. Amikor Moskovics Judit találkozott vele, éppen budapesti, jól szituált családokból származó fiatalokkal ment Toldra, az ország egyik legszegényebb településére. Adományokat vittek, és a gyerekek Ákos szerint tanultak is. Azzal, hogy látták, hová kerül az, amit összegyűjtöttek.


 

Házon kívül 14-12-17


szerző:
2014.12.17. 23:45
Házon kívül 14-12-17

Házon kívül: Jó szándékú embereket mutatunk be, akik szegényeken segítenek, és megismerhetnek egy 11 gyerekes családot, akik most, karácsony előtt kerültek különösen nehéz helyzetbe.

195 tonna adomány gyűlt össze pár nap alatt

30 ezer mélyszegénységben élő család karácsonyát teszi könnyebbé idén az Élelmiszerbank. A szervezet önkéntesei egy hétvége alatt 195 tonna adományt, konzervet és tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a rászorulóknak.


 

Esznek vagy fűtenek?- így él a legszegényebb tíz százalék

Magyarországon szegénység van.  Ez nem csak statisztikai adat, sokkal több annál. Érzelmeket vált ki, azokat pedig nem lehet kozmetikázni.
 

Statisztikai csúsztatás, vagy tényleg ennyire nagy a baj?

Magyarországon szegénység van. Ez nem csak statisztikai adat, sokkal több annál. Érzelmeket vált ki, azokat pedig nem lehet kozmetikázni.

Egyre nő a szegénység Magyarországon

A kormányzati intézkedések ellenére évről évre nő a szegények száma itthon. Ez derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának adataiból, amit a Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete dolgozott fel.
 

A postás, aki direkt a legszegényebbek közé kérte magát

Alig volt valaki, aki ne nézte volna bolondnak Szőke Tibor postást, amikor direkt Pécs legproblémásabb területére kérte magát. Mélyszegénységben élnek itt az emberek, nagyon nehéz körülmények között. Tibor viszont pont azt gondolta, hogy az itt élők kapják az élettől a legkevesebb jót, és neki az a dolga, hogy pótolja ezt a hiányt. A György-telepiek nagyon hamar megszerették őt is és a kis cetliket is a pozitív gondolatokkal, amiket a levelek és csekkek mellett otthagy náluk. A különleges postást Moskovics Judit kísérte el a telepre.
 

Házon kívül 14-11-12


szerző:
2014.11.12. 23:40
Házon kívül 14-11-12

Házon kívül: Családi összefogás - A Szijjártó család vagyonának nyomában. Adóemelések - Drágább lesz jövőre a bevásárlás, a kispénzűek járhatnak rosszabbul. Jótevő - A postás, aki direkt a legszegényebbek közé kérte magát.

Kiút azoknak, akikkel szóba se állnának a bankok

Néhány százezer forint hitel azoknak, akiket a bankfiókokból páros lábbal rúgnának ki, hatalmas lehetőséget jelenthet.

Házon kívül 11-09-20


szerző:
2011.09.20. 23:15
Házon kívül 11-09-20

Házon kívül: Van, akinek LCD-tévére kellett, és van, aki ebből fizette ki a villanyszámlát. Egy a közös bennük: a felvett hitel többszörösét fizették vissza a kiemelkedően magas THM-ek miatt. Mivel jár, ha a kormány 30 százalékban maximálja a THM-eket? Honnan szerez majd pénzt, aki igazán rászorul? - Tünde boltot nyitott, Dénes disznókat vett, Anita pedig zöldségeket árul. Elindult a szegények bankjaként ismert Kiútprogram, amely azokat hitelezi, akiket páros lábbal rúgnának ki a bankokból. Mire jutottak a kezdő, de lelkes vállalkozók?

Házon kívül 11-01-06


szerző:
2011.01.06. 23:30
Házon kívül 11-01-06

Házon kívül: Nobel-díjat ért az ötlet, amelyet most Magyarországon is megvalósítanak. Mikrohitel a mélyszegénységben élőknek, akikkel amúgy egyetlen bank sem állna szóba. Néhány százezer forintot kapnak, hogy szigorú feltételekkel, de elindíthassák a vállalkozásukat. Van, aki tyúkot tenyészt majd, és van, aki kisboltot nyit. A szegények bankja, az újdonsült vállalkozók és az ötletek először a Házon kívülben! 300 ezres vízszámla, amit nem ért a ház tulajdonosa, mert fél évig a nyaraló felé sem nézett. Tízezrekért lecserélt vízórák, amelyekkel nem tudni, mi lehet a baj. Viták a vízszolgáltatóval, és a kérdés: tényleg mindig az ügyfél a hibás?

Százezrek élnek szegénytelepen


szerző:
2010.11.06. 09:42
Százezrek élnek szegénytelepen

Körülbelül háromszázezer ember lakik szegénytelepeken Magyarországon.

Fagyhaláltól rettegnek Borsodban


szerző:
2010.11.02. 16:26
Fagyhaláltól rettegnek Borsodban

Krízishelyzet Abaújszolnokon. Levélben kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét a település.

Látogatás a mélyszegénységben élőknél

A fiatalok többsége előítéletes a cigánysággal szemben.

Élet a wi-fi faluban


szerző:
2009.10.30. 09:26
Élet a wi-fi faluban

Számítógép és szélessáv ott, ahol alig-alig jut pénz a mindennapi betevőre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való