KERESÉS search-close

levegő

43 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "levegő"

Légszennyezés: a néma gyilkos

Csendes, de globális vészhelyzetnek nevezi a légszennyezést az Egészségügyi Világszervezet, a WHO főigazgatója. A Chicago Egyetem tanulmánya azt állítja, hogy a világ egészét tekintve a légszennyezés inkább rövidíti az élettartamot, mint akár a dohányzás, vagy az alkohol- és a droghasználat. Világátlagról van szó, de akadnak országok, ahol az elvesztett életévek száma kétszámjegyű. Magyarország a legrosszabbak közé tartozik Európában.

Szabó Zsófi: „Hiszem, hogy mindenki le tudja küzdeni a saját félelmeit!”

Szabó Zsófi az utolsó pillanatban ugrott be Michl Juli helyett, ugyanis Juli eltörte a lábát a próbák alatt. Exkluzív interjúnkból kiderül, hogyan készült fel Zsófi mindössze három nap alatt, és hogy mi volt számára a legnagyobb kihívás!

Bence vs. Berci - Ki bírja tovább a fullasztó tartályban?

Istenes Bence és hű társa, Berci kipróbálták a Holtak Szigetén felállított egyik kegyetlen játékot. A két srác a fullasztó tartályba dugva a fejét párbajozott, ám egyikőjük tovább bírta a víz alatt. Mit gondolsz, kinek fogyott el előbb a levegője? Nézd ma este 18:55-től a Survivort!

Anna nem adja fel a küzdelmet

Nem segítene rajta egy újabb transzplantáció, ezért nem kaphat harmadszorra is új tüdőt az a fiatal lány, akinek a történetét vasárnap mutattuk be. Ezt Dr. Lang György, a Tüdő transzplantációs bizottság tagja mondta az RTL Híradónak. Annának már két tüdőátültetése volt. Tavaly úgy tűnt, hogy meggyógyulhat, még a Kékest is megmászta, szervezete azonban a második tüdőt sem fogadta be, Anna most már az életéért küzd. Abban bízott, hogy egy harmadik átültetés megmentheti az életét, de ezt elutasították.

 

Óriási lángokkal égett a raktár

Három kilométer magasra szállt a füstoszlop Pétfürdőn, ahol kigyulladt egy ezer négyzetméteres vegyianyag-raktár. A környéken élő 1500 embert arra kérték, maradjanak zárt helyen, és a gyerekeket sem engedték ki az osztálytermekből, mert attól tartottak, hogy veszélyes anyag kerülhetett a levegőbe. A tüzet végül megfékezték, és a mérések szerint egészségre ártalmas anyag nem került ki a szabadba.

Újra szennyezett a levegő

Megint szmog van Budapesten. Ez hosszútávon a szakemberek szerint akár tüdőrákot is okozhat. Ilyenkor a kistestű házikedvenceket lehetőleg ne sétáltassák a szabadban - ezt javasolja az általunk megkérdezett állatorvos, ugyanis a szmog ugyanúgy káros az állatokra, mint az emberekre. A kismamák pedig olyan babakocsit válasszanak, amelyben a csecsemő legalább 1 méterrel a talaj felett van. A meteorológiai előrejelzések szerint a helyzet csak péntekre javulhat.

Szmog: Ingyenutazás Szegeden

Ingyenes a tömegközlekedés a szmog miatt Szegeden. Budapesten viszont nem lesz az, hiába kéri az MSZP és a DK is. 23 városban van szmogriadó, a meteorológus szerint ezen a héten már nem várható komolyabb változás, marad a fagy és a rossz levegő. Sportolni is csak a hegyekben érdemes, ezt mondta Híradónknak egy pécsi futó egyesület elnöke.

Egy tizenöt éves magyar fiú a levegő királya

Levegőben úszó testek, szemet gyönyörködtető koreográfiák, zenére kidolgozott lélegzetelállító mozdulatok. Egy igazi légi balett és egy új, őrült sport, amiben egy tizenöt éves magyar fiú, Laki Lukács a világ egyik legjobbja.

Kórokozók is vannak a szmogban

Az összes antibiotikumnak ellenálló szuperbaktériumot találtak a szennyezett városi levegőben svéd tudósok. Pekingben - ahol különösen nagy a szmog - találták a legtöbb ilyen baktériumot. Egy mikrobiológus szerint nem kizárt, hogy Magyarországon is jelen vannak a szmogban a veszélyes kórokozók. Mindez a szakember szerint a sok és helytelen antibiotikum használat miatt lehet.

Valkó Esztiék pénzgyűjtése

A feladat elsőre egyszerűnek tűnt, azonban Valkó Eszteréknek rendesen meggyűlt a baja a bankjegyek megkaparintásával!

Szabó Zsófiék pénzgyűjtése

A feladat elsőre egyszerűnek tűnt, azonban Szabó Zsófiéknak rendesen meggyűlt a baja a bankjegyek megkaparintásával!

Peller Annáék pénzgyűjtése

A feladat elsőre egyszerűnek tűnt, azonban Peller Annáéknak rendesen meggyűlt a baja a bankjegyek megkaparintásával!

Felsorakoznak a legújabb levegőhajtású járgányok

Idén május 6-án és 7-én rendezik meg a Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyt, melyen több országot képviselő, egyetemisták által épített, sűrített levegővel hajtott járművek állnak a rajthoz.

DOMINIK SKY: Emberi zászló, biztosítókötelek nélkül

Íme Dominik Sztaresinics, művésznevén Dominik Sky - Emberi zászló című produkciója. Biztosítókötelek és segítők nélkül, ég és föld között lebegve, egy rögzített kiskamerával. Az ilyen vakmerő kunszthoz komoly fizikai és szellemi előkészületek kellenek.

Húsz városban veszélyes a szmog


szerző:
2016.01.25. 18:17
Húsz városban veszélyes a szmog

Köhögést, szemviszketést, vagy akár szívproblémákat is okozhat a szmog. Még mindig több mint 20 városban magasabb a por koncentrációja a levegőben, mint ami még elviselhető. Ezért azt tanácsolják a szakemberek, hogy aki teheti, most ne menjen hosszabb időre a levegőre és ne sportoljon kint. Leghamarabb hétvégén lesz erős szél, akkor tisztulhat ki a levegő.

Veszélyes volt a levegő több városban

Pécsen és Miskolcon sokan már fojtogatónak érzik a levegőt. Ez azért van, mert hatalmas a szmog. Az elmúlt napokban az egészségügyi határérték többszörösét mérték ebben a két városban. Az orvos azt tanácsolja, hogy ha valaki jobban köhög, menjen az ügyeletre, mert akár tüdőgyulladást is kaphat.

Több nagyvárosban is veszélyes levegőt venni

A levegő magas szállópor-koncentrációja miatt már hat település és Budapest levegőjét is egészségtelennek minősítette az Országos Közegészségügyi Központ. Emellett több város került az ún. kifogásolt levegőminőségű csoportba is, a fővárosban pedig tegnap óta szmogriadó van érvényben. Mit jelent ez pontosan, azt most Dr. Páldy Annától, az Országos Közegészségügyi Központ főorvosától szerettük volna megtudni.

Káros lehet a magas ózonszint


szerző:
2015.07.04. 18:10
Káros lehet a magas ózonszint

A levegő minőségének sem tesz jót a nagy meleg, 10 városban az egészségügyi határérték felett van az ózon mennyisége. A színtelen gáz nemcsak a légúti betegségben szenvedőkre, de az egészséges emberekre is rossz hatással van. Ilyenkor a nehéz fizikai munka, vagy a sportolás is veszélyes lehet.

Három településen egészségtelen a levegő

Egészségtelen szintet ért el a levegő szállópor tartalma három településen is a Sajó völgyében, de tizennégy másik városban is kifogásolható a levegő minősége. A szállópor olyan mikroszkopikus méretű szennyeződés, ami főleg a fatüzelésű fűtés miatt kerül a levegőbe. Az asztmásokra és a szívbetegekre különösen veszélyes.

Szellőztetés - többször, röviden

Többször és rövidebb ideig - így kell rendesen szellőztetni. Mindenki azt hiszi, hogy tudja, hogyan kell, pedig rosszul csinálja – ezt mondja az ÁNTSZ tisztifőorvosa. A fűtésszezon alatt főleg oda kell figyelni, mert a levegő gyorsan elhasználódik, ezért naponta háromszor akár 5 percre is kinyithajuk az ablakokat. Így megelőzhetjük a falpenészt is, ami káros az egészségre.

A szmog növeli a a koraszülés kockázatát

A szennyezett levegő miatt 30 százalékkal magasabb a koraszülés kockázata.

Tisztítsd a levegőt a ruháddal!


szerző:
2011.07.08. 14:00
Tisztítsd a levegőt a ruháddal!

Mosás közben a ruhákba levegőt tisztító vegyületet tudnak bejuttatni brit kutatók.

Freefly bajnokok vették birtokba az eget

Lenyűgöző felvételek a Fókuszban. Négyezer méteres magasságban repülő vagy zuhanó emberek parádés mutatványait láthatják. A magasságban a hétvégi freefly versenyen nulla fok volt, vagy inkább kevesebb. De szerencsére csak emiatt volt fagyos a légkör.

Méhek „mesélnek” a légszennyezettségéről

A helyi méhek és az általuk termelt méz tanulmányozásával vizsgálják a levegő minőségét a Schönefeld repülőtéren.

Sótéglából épült fal a devecseri oviban

Sószobát kap a devecseri óvoda a tiszta levegő biztosítására. A beruházás adománygyűjtéssel valósult meg.

Ismét szmogriadó a fővárosban


szerző:
2011.03.01. 08:50
Ismét szmogriadó a fővárosban

Több helyen a riasztási küszöbértéket is átlépte a levegő szálló por koncentrációja.

Tisztult a levegő a fővárosban


szerző:
2011.02.03. 11:01
Tisztult a levegő a fővárosban

Javult a levegő minősége Budapesten, így már nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására.

Egyre rosszabb a levegő


szerző:
2011.01.31. 08:39
Egyre rosszabb a levegő

Átlépte a riasztási küszöbértéket Debrecenben a szálló por koncentrációja.

Fellélegezhet az ország


szerző:
2011.01.04. 11:36
Fellélegezhet az ország

Csökkent a szállópor koncentrációja, a szakemberek szerint a hét végére viszont újra romlik majd a helyzet.

Nem javul az ország levegője


szerző:
2011.01.02. 09:45
Nem javul az ország levegője

Nemcsak Budapesten, hanem az egész országban magas a levegő szállópor-szennyezettsége.

Porzik Budapest


szerző:
2010.12.21. 10:41
Porzik Budapest

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el hajnalban Tarlós István főpolgármester a fővárosban.

Szennyezett a levegő az országban

A szálló por koncentrációja több városban, köztük Sopronban, Pécsen, Nyíregházán és Budapesten is meghaladta a tájékoztatási határértéket.

Siklóernyővel bunkfenceztek a levegőben

Hajmeresztő világrekord: 45 bukfenc siklóernyővel egy kilométeres magasságban. A két magyar extrém sportoló életveszélyes mutatványával - rajtuk kívül - még soha senki sem próbálkozott.

Módosul a szmogrendelet


szerző:
2010.08.06. 08:26
Módosul a szmogrendelet

Ezentúl a járművek környezetvédelmi besorolását fogják figyelembe venni, ha korlátozást kell bevezetni.

Délutánra kitisztulhat a levegő


szerző:
2010.04.19. 10:40
Délutánra kitisztulhat a levegő

Nincs már szemmel látható nyoma Magyarország felett az izlandi vulkánkitörés után keletkezett hamufelhőknek.

Fellélegezhet Budapest?


szerző:
2010.02.25. 14:30
Fellélegezhet Budapest?

Javuló képet mutat Budapest légszennyezettsége az elmúlt 18 év adatai alapján.

Hagyd otthon az autódat!


szerző:
2010.01.29. 19:10
Hagyd otthon az autódat!

Budapest erősen szennyezett levegőjére hívja fel a figyelmet felvilágosító kampányával a Levegő Munkacsoport.

Jót tesz a havazás az ország levegőjének

A szél és a havazás miatt, ha lassan is, de országszerte csökkent csütörtökön a szálló por mennyisége a levegőben.

Csapnivaló Budapest levegője


szerző:
2010.01.28. 11:54
Csapnivaló Budapest levegője

A főváros vezetése arra kéri a budapestieket, korlátozzák az autóhasználatot, hogy a szmogriadó elkerülhető legyen.

Vigyázat, rossz a levegő!


szerző:
2010.01.25. 20:14
Vigyázat, rossz a levegő!

A szállópor szem-, orr- és toroknyálkahártya irritációt, köhögést és asztmás rohamokat okozhat.

Agykárosodást szenvedhetett a kislány

Homokfal omlott a gyerekre, 15-20 percig nem jutott levegőhöz. Továbbra is életveszélyben van.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való