KERESÉS search-close

leukémia

47 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "leukémia"

A táborban sikerült elfelejteni a sok küzdelmet, fájdalmat, sírást

A Turgonyi család élete 2014-ben teljesen megváltozott. Az akkor alig hároméves, down-szindrómás Daninál ugyanis leukémiát diagnosztizáltak. Édesanyja éppen várandós volt, ezért férje maradt bent közel egy évig a kórházban Danival. Itt hallottak először a Bátor Táborról. Amikor Dani túl volt a kezelések nehezén, akkor vágtak bele. A családi táborban mind az öten megtapasztalhatták, mit is jelent egy ilyen közösséghez tartozni. Így lehet adományozni!

Leukémiával küzd a fiatal kosaras lány

Leukémiával küzd a szekszárdi kosárlabdacsapat fiatal játékosa. A 19 éves Gereben Lívia ezt két napja tudta meg egy orvosi vizsgálat után. Családja azonnal kórházba vitte, ahol megkezdődött a kezelése. A kosárlabdázó Híradónknak azt mondta: nem adja fel, harcolni akar a betegség ellen. A küzdelemben sporttársai és a szövetség is támogatja. Visszavárják a pályára.

Gyebnár Csekka és férje életük egyik legnehezebb szakaszáról meséltek

Két évvel ezelőtt Csekka és férje félelmetes hírt kaptak az orvosuktól: a színésznő szerelménél leukémia gyanút állapítottak meg.

Gyerekek és fiatalok, akik megküzdöttek a leukémiával

Egy kisfiú, akinek életét saját kistestvére mentette meg. Gréti csontvelője segített Matyinak. Egy másik kisfiú, akinek Izraelből volt a megfelelő donor. Akiket most látnak, mind megküzdöttek a leukémiával. Tudják mi a csontvelőátültetés, a kemoterápia, a sugárkezelés. A saját önarcképével nemzetközi fotópályázatot nyert Réka is, akinek kreativitása végtelen, hite rendíthetetlen, és akinek egy begyulladt bölcsességfoggal és véraláfutásokkal kezdődött mostani élete. Hogy mit tanult Réka a betegségéből hosszabban megnézhetik: ITT.

PÁVÓ RÉKA: „Meg kell tanulni egy ilyen küzdelemben nevetni önmagunkon”

Pávó Réka története egy begyulladt bölcsességfoggal és véraláfutásokkal kezdődött, majd egy borzalmas vérképpel folytatódott. A fiatal lány pontosan felépített élete tavaly augusztusban változott meg egyik pillanatról a másikra, amikor kiderült, hogy leukémiája van. Azóta viccet csinál a rémálomból, blogot ír, de vidám, jópofa képivel elsősorban jókedvre deríteni akar: saját magát és bajtársait is. Nézd meg a Fókusz riportját is!

Hajas László életében évek óta jelen van a jótékonykodás

Hajas László nem csupán itthon, külföldön is segít, ahol tud. Mi az az alternatív hajshow, és hogyan tud a fodrászkodással segíteni  László? A Reggeliben kiderült!

8 négyzetméteren él beteg lányával

Nyolc négyzetméteres házban él hét éves, leukémiás kislányával és három éves kisfiával egy fülöpi édesanya. Most fürdőszobát szeretne kialakítani Tiffaninak, akinél idén januárban diagnosztizáltak leukémiát, azóta már hat kemoterápián van túl. Az anya azt mondja, minden lehetőséget szeretne megadni kislányának a gyógyuláshoz.

 

A beteg kislány egyetlen reménye egy új kezelés

Közösségi oldalán kért segítséget egy nagyon beteg borsodi kislány anyja. A kilencéves Aletta leukémiában szenved és eddig már annyi kemoterápiás kezelést kapott, hogy többet nem bírna ki a szervezete. A család egyetlen reménye egy bécsi kórház és egy ottani speciális kezelés.

 

Újabb fejlemények! Megműtötték Caramel leukémiával diagnosztizált kislányát

Molnár Ferenc Caramel és Szilágyi Szilvi kislányát hétfőn akut limfoid leukémiával diagnosztizálták. Az ALL a legjobban gyógyítható gyermekkori daganatok közé sorolható, a kis Szofi kezelése pedig már el is kezdődött.

Caramel megrázó hírt jelentett be

Megrázó hírt közölt kedd délután Molnár Ferenc Caramel rajongóival. Az énekes és felesége a közösségi média oldalukon jelentették be, hogy kislányuk Szofi leukémiás.

Drámai hírt jelentett be Caramel

Molnár Ferenc Caramel hosszú Facebook-posztban mondta el követőinek: kislánya, Szofi leukémiával küzd. A diagnózist lidérces álomhoz hasonlította az énekes, amit egyelőre képtelenek felfogni.

Megható történet: A leukémiás Elizabet készen áll az anyaságra

A leukémiában szenvedő Elizabet rá szeretné venni a párját, Nikolettet az újbóli gyerekvállalásra. Elizabet korábban már teherbe esett, de mivel elvesztette a babát, ismét próbálkozni szeretne. Nikolett számára pedig nagy a dilemma: mi történik, ha szerelme betegsége végzetesre fordul? Így is bevállalja a gyereket?

Áttörés a leukémia gyógyításában!

Az MTA Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportja is részt vesz egy olyan kutatási programban, amely osztrákok és torontói kutatócsoportok közreműködésével jött létre. A felnőttkori akut leukémiák leggyakrabban jelentkező formáját, a csontvelői eredetű akut leukémia terápiás lehetőségeinek megújítását tűzte ki célül, melyben áttörést értek el! A témával kapcsolatban Keserű György Miklós, gyógyszerkutató, egyetemi tanár volt a Reggeli vendége.

Bébibumm a Barátok köztben!


szerző:
2018.01.27. 05:00
Bébibumm a Barátok köztben!

Négy évvel ezelőtt Berényi Juli családját nagy trauma sújtotta. Petiről kiderült, hogy leukémiában szenved, és a kezelések miatt le kellett nyírnia a haját. A szörnyűségek közepette egy olyan dolog történik velük, amiről álmodni sem mertek: kiderült, Juli babát vár.

Nagy túlélő a Survivorben


szerző:
2017.08.30. 18:00
Nagy túlélő a Survivorben

Élete legnagyobb harcát már 11 évesen megvívta a Survivor egyik játékosa. Bundy Gergő leukémiás volt, de sikerült legyőznie. A lelki sebek viszont máig nem gyógyultak be. Most, a világ másik felén kicsit ezért is küzd. Olajos Lilla pedig azért, hogy túlélje a nomád körülményeket.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Nem adja fel a leukémiás édesanya

A 27 éves Magosi Viktória nem hagyja, hogy a leukémia átvegye az uralmat. Sem a szervezete, sem a külseje felett. Bár meghízott és a haja is kihullott, egy pillanatra sem hagyja el magát. Ugyanolyan nagybetűs nő, mint a diagnózis előtt.

Leukémiás kislánynak segítenek

Jótékonysági koncertet szervezett egy édesanya, fia osztálytársának, így próbál segíteni egy 12 éves leukémiás kislánynak. Csighy Alexandra októberben lett rosszul. Kiderült, hogy csontvelő-transzplantációra és olyan külföldi vizsgálatokra van szüksége, amire nincs pénze a családnak. A Kormorán Zenekar a pénteki jótékonysági koncert teljes összegét felajánlotta a kislány gyógykezeléseire.

Koncert a beteg gyerekekért

Jótékonysági koncertet tart a Magyar Állami Operaház a leukémiás és a daganatos gyerekekért. A jegybevételből származó pénzt, a Tűzoltó utcai gyerekklinika Őrzők Alapítványa kapja. Az összegből felújítják az intézmény egyik műtőjét. A gyermekkori leukémia ma már nyolcvan százalékban gyógyítható. A szakorvos szerint ennek az orvostudomány fejlődésén túl pszichés okai is vannak. A gyerekek ugyanis kitartóbbak, és sokszor betegségtudatuk sincs a gyerekklinika igazgatója szerint.

Felépülhet a fiatal, leukémiás edző

Meggyógyulhat az a fiatal leukémiás férfi, aki hónapokig a Facebookon keresett csontvelődonort magának. A férfinak nincs testvére, az édesanyja pedig az életkora miatt már nem lehetett donor, ezért kért csontvelőt a közösségi oldalon. Rengetegen jelentkeztek, de nem találtak neki megfelelő csontvelőt. Ezért végül mégis az anyukájától kapott. Hetekig élet halál között volt, de végre úgy tűnik, meggyógyulhat.

Tegyünk együtt a leukémiás gyerekekért!

A legnagyobb fájdalom, ha egy szülő azt látja, hogy a gyermeke beteg, pláne, ha olyan súlyos betegségtől, mint a rák, ami sajnos ma Magyarországon 1500-2000 gyermeket érint. A kór nem csak érzelmileg és sokszor fizikálisan, de anyagilag is megterhelő a családok számára a sok kezelés, gyógyszer és kórházi ellátás, illetve a sok utazás miatt. Az Együtt a Leukémiás gyermekekért Alapítvány azt a cél tűzte ki, hogy megpróbálja minél elviselhetőbbé tenni a beteg gyerekek és a családjaik életét, hogy nekik lehetőleg kizárólag a gyógyulásra kelljen összpontosítaniuk.  Vendégeink voltak Fodor Zsuzsanna és Rózsa Magdolna. 

Sütemény a beteg gyerekeknek


szerző:
2015.11.16. 18:42
Sütemény a beteg gyerekeknek

Süteményekkel leptek meg leukémiás gyerekeket vasárnap Debrecenben. Az Örömsüti programot háziasszonyok találták ki, de ma már rengetegen csatlakoztak hozzájuk az ország minden részéből és szinte minden korosztályból. A debreceni beteg gyerekeknek például egy 15 éves fiú sütött emeletes tortát.

Százak vettek végső búcsút Czeizel Endrétől

Czeizel Endrét pénteken, negyed négykor temették el az Óbudai Temetőben. A sír mellet a család barátja, Hirtling István szavalta Karinthy Frigyes versét. A világhírű orvos-genetikus elismerése megkésett Magyarországon, akit 81 évesen, augusztus 10-én hajnalban hunyt el, leukémiában.

Örök nyugalomra helyezték Czeizel Endrét

Czeizel Endrét pénteken, negyed négykor temették el az Óbudai Temetőben. A sír mellet a család barátja, Hirtling István szavalta Karinthy Frigyes versét. A világhírű orvos-genetikus elismerése megkésett Magyarországon, akit 81 évesen, augusztus 10-én hajnalban hunyt el, leukémiában.

Czeizel Endrére emlékezünk

Életének 81. évében, tegnap hajnalban elhunyt Czeizel Endre, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Kenedy-díjas orvos, genetikus, epidemiológus. Két éve diagnosztizáltak nála leukémiát, és tavaly úgy tűnt, hogy a második kemoterápia után javult az állapota, de végül alulmaradt a betegséggel szembeni küdelemben. Halálhírét Czeizel Barbara, az orvos lánya közölte. Számos tudományos eredményt jegyeztek a nevével és megannyi párt segített hozzá a gyermekáldáshoz. Most rá emlékeztünk kollégájával, Dr. Vereczkey Attilával.

Czeizel Endrére emlékezünk


szerző:
2015.08.10. 18:30
Czeizel Endrére emlékezünk

Kennedy-díjas orvos, genetikus, epidemiológus a vele született rendellenességeket kutatta, intézeteket vezetett, kifejlesztette a közegészségügyi genetikát, a magzatvédő vitamint, és megtalálta a Down-kór kémiai okait. Hétfő hajnalban örökre lehunyta a szemét.

Elhunyt Czeizel Endre


szerző:
2015.08.10. 18:20
Elhunyt Czeizel Endre

Az ország a televízióból ismerte meg, kollégái szerint a tudomány mellett az oktatás volt a legfontosabb számára. Czeizel professzor fő területe a veleszületett rendellenességek megelőzése volt, és 75 ezer gyermek jött világra a segítségével.

Czeizel Endre titkai


szerző:
2015.04.09. 19:00
Czeizel Endre titkai

Czeizel Endre először beszél házasságon kívüli kapcsolatáról és az abban született néhány éves gyerekeiről. Polgár Géza riportja.
 

Czeizel Endre: Ezt még el kell mondanom

Április 3-án volt 80, amikor kiderült, hogy leukémiás, orvosai két évet jósoltak neki, ebből másfél hónap van még hátra. Czeizel Endre megváltoztatta korábbi döntését és egy utolsó kemoterápiát mégis bevállal. Előtte azonban mindenről beszélgetett Polgár Géza riporterünkkel.

Miért lett kopasz Hernádi Judit és Vásáry André?

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány különleges kampánnyal szeretné felhívni a figyelmet a betegségben szenvedő gyerekekre, akik nap, mint nap megküzdenek az életben maradásért, mégis sokszor többet mosolyognak a világra, mint az egészséges felnőttek. 

„Hogy érzed magad, ha nincs hajad?”

Ezt a kérdést teszi fel az a kampány, amely a leukémiás gyermekek támogatására hívja fel a figyelmet. Az akcióhoz magyar hírességek csatlakoztak, nem is akárhogyan. Többek között Hernádi Judit, Csonka András, Németh Kristóf, Muri Enikő is vállalta, hogy megmutatja magát kopaszon, és így készítettek közös fotókat leukémián már átesett gyerekekkel.

Dóri előre megírta verseiben tragikus sorsát

Pócsi Dóra 13 évesen hunyt el rendkívül gyors lefolyású leukémiában. Hátborzongató, hogy a verseit még évekkel azelőtt írta, hogy betegsége kiderült. 2013. december 12-én halt meg.

Reflektor 13-07-25


szerző:
2013.07.26. 00:55
Reflektor 13-07-25

Reflektor: Nabiha csak a szerelemnek és a zenének él. Pintácsi Viki kisfia legyőzte a rákot. A most tizenegy éves Viktornál bő másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak leukémiát, amelyet követően az egész család nagyon nehéz időszakon ment keresztül.

Reggeli - Csak csajok 12-05-14

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-03-05

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-02-13

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Fókusz 12-02-09


szerző:
2012.02.09. 19:57
Fókusz 12-02-09

Fókusz: Az utolsó börtöninterjú - Pár nappal szabadulása előtt bevallotta, mitől fél. Exkluzív interjú a Viszkissel! Friderikusz a fedélzeten - Szakácsot, edzőt is fogadott, és 15 kilót fogyott, mielőtt visszatért az RTL-be. Egy őrült nap Fridivel. Szuperszexi feltörekvők - 2012-ben biztosan megőrjítik a világot. Újgenerációs ikonok Selena Gomeztől Palvin Barbaráig.

Pintácsi Viki kisfia a leukémiával harcol

Nemcsak a színpadon, otthon is tudja, milyen anyának lenni. Pintácsi Viki 3 gyermeket nevel, és álmában sem gondolta volna, hogy Viktorral, nemcsak kivételes sportteljesítménye, vagy színpadi szereplése miatt áll kamera elé.

Közösségi oldalon keresnek csontvelődonort

Több mint ezren ajánlották fel segítségüket eddig a Facebookon a gyors lefolyású leukémiában szenvedő lánynak.

Laurát legyőzte a leukémia


szerző:
2011.10.18. 17:10
Laurát legyőzte a leukémia

A 4 éves nyíregyházi kislány 2 évig harcolt a leukémiával, de néhány nappal ezelőtt, sok szenvedés után meghalt.

Rákból gyógyult lány álmát teljesítette Wolf Kati

Majdnem egy éve az X-Faktorban tűnt fel Wolf Kati, és majdnem egy éve egy kórházban fekvő súlyos beteg lány Katiból merített erőt. Adriennek az a vágy segített gyógyulni, hogy egyszer személyesen is beszélhet az X-Faktor versenyzőjével.

95 éves nénit motoztak a reptéren

Lánya elmondása szerint a leukémia végső stádiumában lévő asszonyt megmotozták, megalázták.

Fél Kettő 10-11-04


szerző:
2010.11.04. 14:40
Fél Kettő 10-11-04

Fél kettő: Egy karrier kezdete - Robert Pattinson magyar dublőre Angelina Jolie filmjében is majdnem szerepet kapott. Harc a leukémiával - Hogyan erősítsük a gyógyulásba vetett hitet? Vendégünk Zeffer András. Hogyan lesz egy dalból sláger? Erről is beszélgettünkk Rakonczai Viktorral.

Futball-legenda a kórházi ágyon


szerző:
2010.10.26. 14:17
Futball-legenda a kórházi ágyon

Törőcsik András augusztusban agyvérzést kapott, kórháza került. Megműtötték, állapotáról tucatnyi hír jelent meg. A Fókusz meglátogatta az egykori híres válogatott focistát a kórházban.

Rémhír, hogy több gyerek lett rákos

Az RTL Híradó által megkérdezett szakember cáfolta, hogy az utóbbi években nőtt volna a leukémiás gyerekek száma Ajka környékén.

Új sikerek a leukémia ellen


szerző:
2010.08.06. 20:55
Új sikerek a leukémia ellen

Az antwerpeni egyetem kutatói szerint áttörést értek el a leukémia legagresszívabb típusa elleni küzdelemben.

Tábor leukémiás gyerekeknek


szerző:
2009.06.28. 17:02
Tábor leukémiás gyerekeknek

Szüleik mellett két orvos, szakápoló és gyógytestnevelő vigyáz a gyerekekre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való