KERESÉS search-close

laktózmentes

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "laktózmentes"

Balogh Levente szerint a Mentes nem alkalmas a gépiesítésre

Balogh Levente és Balogh Péter kiértékelték a Mentest prezentálók pitchét. Extra videónkból kiderül, hogy mit gondol a két befektető a vállalkozásról!

Az egyik befektető hoppon maradt a Cápák között utolsó részében!

Zsolt és László úgy döntöttek, hogy csak az egyik Cápa ajánlatát fogadják el. Vajon Apró Anna vagy Fehér Gyula ajánlata volt szimpatikusabb számukra? Nézd meg a Cápák között 9. adását az RTL Moston!

A Mentes bebizonyította, hogy a glutén-, laktóz- és cukormentes sütemények is ugyanolyan finomak!

A K&H Cápák között különdíjának jelöltjei, Oltványi Zsolt és Sebestyén László a lemondások nélküli cukrászsütemények mesterei. 60 millió forintot kértek a befektetőktől 20% tulajdonrészért cserébe. A Cápák között 9. adását ide kattintva tudod visszanézni!

Ételérzékenység: népbetegség?

Régen tejet vettünk és kenyeret. Ma – meglehet egyre többen – laktózmentes, vagy éppen rizstejet veszünk és gluténmentes kenyeret. Mi ez? Divat vagy civilizációs népbetegség az ételallergia és az ételérzékenység?
 

Esküvői torta glutén- és laktózmentesen

Sajnos egyre több embert érintenek az ételallergiák. Nyakunkon az esküvőszezon, és talán az egyik legkardinálisabb kérdés ilyenkor az, hogy milyen legyen a torta. Főleg, ha a nászpár egyik tagja érzékeny bizonyos összetevőkre. De aggodalomra semmi ok, van megoldás!

"Túrórudi" – "Diórudi"


szerző:
2014.12.10. 13:38

Hozzávalók:

  • A Túrórudihoz 20 dkg kesudió
  • A Diórudihoz 20 dkg mandula, vagy kesu és mandula vegyesen (a képen ez látható), vagy dió
  • 1 dl kókusztejszín
  • Stevia vagy xukor ízlés szerint

10 dkg keserű csokoládé

Beigli – mákos, diós, gesztenyés

Hozzávalók:

  • 6 tojás a tésztába
  • 1 db tojás a tészta kenéséhez
  • 5 evőkanál szezámpehely
  • 10 evőkanál mandulaliszt
  • Paleolit édesítő (stevia és/vagy xukor, porxukor)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 dkg jászvaj (ghee) – 2/3-ad rész a töltelékbe, 1/3-ad rész a tészta tetejére
  • 1 dl kókusztej + kevés víz
  • 1 marék mazsola
  • Vanília vagy rumaroma (elhagyható)

Zöldségrúd – bacon vagy sajt bundában

Hozzávalók:

  • 0,5 kg vegyes zöldség
  • 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors – ízlés szerint
  • 0,5 kg bacon
  • 10 dkg kemény sajt – cheddar vagy parmezán ajánlott

Sonkás pizza


szerző:
2014.12.10. 13:31
Sonkás pizza

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • Pizza forma függő – 15-20 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál nyílgyökér liszt (Lehet más világos színű paleo pellet, kivéve a kókuszliszt!)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanálnyi reszelt cukkini, vagy uborka a tésztába
  • 2 evőkanál citrom
  • Házi paleo ketchup
  • 2 szál újhagyma
  • Reszelt uborka – 2 evőkanálnyi
  • 10 dkg sonka apróra vágva
  • 5 dkg reszelt Cheddar sajt

Rakott

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0.5 kg vegyes mélyhűtött vegyes zöldséget (karfiol, brokkoli, sárgarépa) főzz kb. 15 percig puhára, ami inkább aldante puhaságot jelentsen
  • Főzz keményre 6 db tojást és karikázd fel
  • 20 dkg kolbászt vágj karikákra és pirítsd meg
  • 2-3 szelet szalonnát bevagdosva szintén süss ropogósra
  • A felsorolta hozzávalókat – sózva, borsozva – keverd össze
  • 1-2 dl magtejfölt is önthetsz a rakottasra, amit természetesen el is hagyhatsz

"Paprikás krumpli" zellerből


szerző:
2014.12.10. 13:27

Hozzávalók:

  • 1 kg zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
  • 1 evőkanál zsír (kacsa-, liba-, vagy sertészsír)
  • Víz
  • Só, őrölt bors, paprika por
  • 1-2 db erős paprika (elhagyható!)
  • Kolbász – opcionális! Nekem sikerült adalékmentes kolbászt vennem a Spar-ban – “Békéscsabai Pároskolbász”-t

Hal - heck, ponty, naphal tojásos bundában

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 kg –> 3 nagy szelet haldarab –> 6 részre vágva – A képen egyhatod rész látható!
  • Alaposan locsold meg a halszeleteket citromlével és kb. 2 kávéskanál sóval sózd ezt a mennyiséget; hagyd állni a páclében minimum 1 órát
  • Forgasd meg valamilyen világos színű paleo lisztben, én szezámlisztet használtam
  • 2 db egész tojást levegősre verjél fel villával vagy habverővel
  • A lisztezett halat mártsd be a tojásba, majd tűzforró sütőedényben – zsíron – előbb az egyik, majd a másik oldalát süsd meg
  • A sütés maximum – egyik-másik oldal – 5-5′-et fog igénybe venni

Lenmagos kenyér


szerző:
2014.12.10. 13:21
Lenmagos kenyér

Hozzávalók:

  • 15 dkg őrölt lenmag – 7-8 evőkanál (lenmaglisztként is árusítják, de ez nem zsírtalanított!
  • 10 dkg – 5 evőkanál szezámliszt  vagy amaránt liszt (más világos liszt is lehet!)
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál só (2 dkg)
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 2 dkg útifűmag héj (lapos evőkanál)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Fél citrom leve
  • Víz – kb. 1,5 dl -, de alapvetően annyi, hogy a tészta ruganyos, és nem folyós legyen

Kenyérlapok


szerző:
2014.12.10. 13:20
Kenyérlapok

Egy nagyszerű felfedezésemet osztom meg veletek:

  • A szezámliszt és a makadámdió lisztje – 2:1 arányban, szinte mindig majdnem teljesen azonos eljárással használható kenyérlapok és pogácsák készítésére.

Fűszeres karfiol adalékmentes virslivel

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 1 kg karfiol rózsát főzz puhára, majd leöntve róla a vizet – sóval, őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezd és összetörve – egy kizsírozott kisebb mély tepsiben halmozd fel
  • Végy tetszőleges mennyiségben adalékmentes virslit, helyezd a karfiol halomba, és a virsliket keresztben és hosszában vagdosd be
  • 2 egész tojást alaposan keverj ki egy kevés sóval, és öntsd a halom tetejére – a virsliket kikerülve
  • Kb. 20 perc alatt fog az étel megsülni, de lehet ennél hosszabban is sütni, akkor az én tálalásomhoz képest barnás kéreg fog sülni

Almaszirmos ropogós rántott csirke

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé vagy filézett csirke felső comb – természetesen lehet filézés nélküli hús is (nálunk a filézettnek van nagyobb keletje)
  • 1-2 dl kókusztej, ez el is hagyható
  • Zúzott fokhagymagerezdek vagy fokhagymapor
  • Só, őrölt bors (elhagyható)
  • A bundázáshoz:
    • Szezámpehely vagy szezámliszt
    • 2 db tojás
  • Apróra tört almaszirom – lehet házilag szárított vagy készen vásárolt
  • 2 evőkanál zsír

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való