KERESÉS search-close

lakcím

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lakcím"

Egy vadidegen ukrán férfit jelentettek be egy budapesti nő lakásába

Egy vadidegen ukrán férfit jelentettek be egy budapesti nő lakásába. Ezt csak véletlenül tudta meg, amikor a férfi nevére érkezett egy levél. Feljelentést tett, de a rendőrség az eljárást megszűntette. Az RTL Híradónak nyilatkozó ingatlanjogász szerint ilyesmi mással is előfordulhat, a hivatalban ugyanis nem ellenőrzik, hogy tényleg a tulajdonos aláírása szerepel-e a lakcímbejelentőn.

Mit tegyen, aki nem a lakhelyén szeretne szavazni?

Választási kisokos című sorozatunkból megtudhatják, hogy legkésőbb április 6-ig kérhetik a magyarországi lakcímmel rendelkező szavazók, ha április 8-án nem a lakóhelyükön szeretnének szavazni. A kérelmeket a helyi választási irodáknak kell benyújtani postán vagy személyesen, de a Nemzeti Választási Iroda honlapján online is elintézhető.

340 ember van bejelentve egy lakcímre

Több mint 1400 honosított állampolgár ügyében indított nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ügyészség. A gyanú szerint sokan csak papíron laknak Magyarországon, valójában sosem éltek az országban. Az RTL Híradó megtalálta azt a lakatlan, tornyospálcai házat, ahova például 340 honosított állampolgár van bejelentve. A falusiak azonban még egyikükkel sem találkoztak.

Pákó összekeverte lakcímét...

Az énekes nem tudta megmondani, hogy hol lakik Budapesten - ez pedig igencsak megnehezítette Sebestyén Balázs dolgát.

Aki feladja lakcímét, szavazhat levélben

Ha lemondanak a magyar lakcímükről, akkor a külföldön dolgozó, vagy tanuló magyarok is szavazhatnak levélben az októberi népszavazáson. Ha nem, akkor csak személyesen voksolhatnak valamelyik külképviseleten. Levélben szavazni most csak a határon túliak tudnak. A kormány szerint ez már az előző országgyűlési választásoknál is így volt, amit nemzetközi szervezetek sem kifogásolták. A választási szakértő szerint azonban alapjogot sért, hogy különbséget tesznek külföldön élő magyarok között.

Rendet tesznek a káoszos utcanevek között

88 utca nevét vagy számozását változtatja meg a Pest megyei Őrbottyán önkormányzata, erről már döntés is született. A polgármester szerint kaotikus az utcarend a városban, rengeteg rosszul számozott ház áll egymás mellett, sokszor a mentők is eltévednek. A hétezres kisvárosban viszont sokan nem akarnak új utcaneveket és tartanak a lakcím változás miatt költségektől is.

NVI: azok is szavazhatnak, akik nem íratták át a címüket

Azok a választópolgárok is szavazhatnak, akiknek a lakcíme közterület-átnevezés miatt megváltozott, és még nem íratták át az új címüket.

Kossuth szülőházában lakhatnak, papíron

Állandó lakcímet ígér Monok polgármestere a kettős állampolgárságért folyamodó határon túliaknak.

Negyvenezren válhatnak hajléktalanná

Egy jogszabály szerint nem tekinthető belföldi személynek, akinek nincs állandó bejelentett lakhelye.

7 ezer név került a végzés mellé

Lakcímek is jártak a felszámolási határozathoz. Az adatbiztos szerint ez aggályokat vet fel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való