KERESÉS search-close

lakáshitel

85 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lakáshitel"

Fix kamatozású hitelt ajánlanak a bankok

130 ezer jelzáloghiteles kap levelet a következő hónapokban a bankjától, amelyben azt ajánlják, hogy hosszú távra rögzítsék jelenlegi változó kamatozású hitelüket. Két személyre szabott ajánlatot tartalmaz majd a levél, ezek alapján bár a törlesztőrészlet nőni fog, hosszabb távon kiszámíthatóak lesznek a költségek. Az ügyfeleknek 30 napjuk lesz dönteni. A szerződésmódosítás díját a lehető legalacsonyabbra szorítják a Bankszövetség ígérete szerint.

Kilencgyerekes nagycsaládra vár a kilakoltatás - mi lesz velük?

Krisztina 9 gyerekével és férjével a pesti megyei Zsámbokon él egy lerobbant házban. De már nem sokáig. Május elején, nem sokkal azután, hogy lejár a kilakoltatási moratórium, elárverezik az otthonukat. És egyelőre fogalma sincs arról, mi lesz velük. Krisztina négy éve az őt bántalmazó férjétől menekült el a gyerekekkel, tőle megszabadult, de a házon lévő hiteltől nem.

Figyelmeztető levél az MNB-től

130 ezer család kap figyelmeztető levelet bankjától, hogy fix törlesztőkre cserélje változó kamatozású lakáshitelét - jelentette be a jegybank. Megállapodtak a kereskedelmi bankokkal, azok kapnak ajánlatot nyártól, akiknél még legalább 10 év van hátra a futamidőből. A havi részlet drágulhat az új, kiszámítható konstrukcióval, de maga a váltás minimális egyszeri költséggel jár majd a Nemzeti Bank szerint.

Olcsóbb lehet a hitelkiváltás

Jelentős kedvezménnyel, várhatóan néhány 10 ezer forintos költségen biztonságos, fix törlesztőkre válthatnak a változó kamatozású lakáshitelesek százezrei - ezt Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára árulta el a Híradónak adott interjújában. A rekord alacsony kamatok emelkedésnek indulhatnak, a pénzintézetek már több mint egy hónapja tárgyalnak a jegybankkal. A főtitkár azt is mondta, a bankolás 25%-kal lehet olcsóbb a tranzakciós illeték csökkentése után.

MNB: Aki nem lép, rosszul járhat

Rosszul járhat, aki nem lép, és nem cseréli biztonságosabb fix törlesztésűre a lakáshitelét - az általunk megkérdezett elemzők szerint. A Nemzeti Bank is elégedetlen, szerintük az emberek nem érzik a kockázatot a jelenlegi, rekord alacsony kamatok miatt.

Újra csúcson a lakáshitelezés

Megközelítőleg annyi lakáshitelt vesznek fel a magyarok, mint 10 éve a devizahitelezés csúcsidőszakában - a legfrissebb adatok alapján. A Nemzeti Bank szerint nincs ok aggodalomra, mert a családok forintban adósodnak el, és egyre többen legalább 5 évre fixált kamatozású kölcsönt választanak.

A kockázatot akarják csökkenteni

Minél többen válasszanak hosszú időre fixált kamatozású lakáshitelt a kockázatos, rövid időszakonként változó kamatozású helyett - ezt szeretné elérni a Nemzeti Bank a szerdán nyilvánosságra hozott rendeletével.

Minden, amit az ingatlanpiacról tudni kell!

Kiadó egy-másfél szobás lakás 80-150 ezer forintért. Ugyanekkora lakás eladó 30-37 millióért. Gomba mód szaporodó újépítésű lakások, magas ingatlan árak és munkaerőhiány. Kedvezményes áfakulcs, jó hitel konstrukciók, vagyis minden, amit az ingatlanpiacról tudni kell. Albérlet vagy saját lakás? Érdemes-e hitelt felvenni? És ha igen, mikor kell lakást venni?

Drágulni kezdtek a lakáshitelek

7 éve nem volt ilyen, drágulni kezdtek a lakáshitelek. 2500 forinttal havi 65 ezerre nőtt a legkeresettebb fix kamatozású kölcsönök átlagos törlesztője két hónap alatt - a Bankmonitor szerint. Emelték a hitelkamatokat a pénzintézetek, miután a befektetők más, jövedelmezőbbnek tartott országokba viszik a pénzüket. A már meglévő lakáskölcsönök legtöbbjéért átlagosan néhány száz forinttal kell majd többet fizetni havonta.

 

Hitel, hitel hátán: mi lesz 2030-ra?

Magyarországi hitelezés: a 2008-as csúcs után erős visszaesés van a hitelezés terén, majd 2014-től újraindul a hitelnövekedés, de még messze van a 2008-as csúcstól. Amit az MNB szerint utol kell érni és túl kell lépni rajta.

 

Sokan túlvállalják magukat

Havonta csaknem ezer család veszíti el azért az otthonát, mert nem tudja fizetni a lakáshitelét. Ez derült ki a jegybank legfrissebb jelentéséből. Ezek a tartozások még döntően devizahitelek. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő arra figyelmeztet, hogy a lakásvásárlók ne vállalják túl magukat.

Drámai és egyben megható pillanattal ért véget A Fal első adása

Vajon aláírta a kevesebb mint egymillió forintról szóló szerződést Peti, vagy több mint 11 millió forint üti a markukat? Nézd meg A Fal első adásának utolsó pillanatait, ami garantáltan könnyeket csal majd a szemedbe!

Csökkenhet a törlesztőrészlet

Akár több mint ezer forinttal is csökkenhet egy átlagos lakáshitel havi törlesztője a jegybank tegnapi döntése után, számolta ki a Portfólió. A változásra már októbertől számíthatnak azok, akik változó kamatozású hitelt vettek fel. A Híradónk által megkérdezett elemzők szerint a bankközi kamatláb még hónapokig történelmi mélyponton maradhat.

Előző rész (2017. augusztus 24.)

Hanna elhatározza, kideríti, mi folyik Judit körül. Lászlóban bűntudat ébred, amiért kinevette Bözsi autóvezetői ambícióit. Megkapják-e a lakáshitelt Alizék? Sikerül-e Ágnesnek teljesíteni Ludwig újabb követelését?

Következő rész (2017. augusztus 24.)

Hanna elhatározza, kideríti, mi folyik Judit körül. Lászlóban bűntudat ébred, amiért kinevette Bözsi autóvezetői ambícióit. Megkapják-e a lakáshitelt Alizék? Sikerül-e Ágnesnek teljesíteni Ludwig újabb követelését?

Összejöhet az ingyen lakáshitel

Összejöhet az ingyen lakáshitel - a Bankmonitor szerint. Ennek feltétele, hogy mégegyszer annyit félre tudjanak tenni havonta, mint amennyibe a törlesztőjük kerül. A sprólt pénzükhöz adott állami támogatás annyit hozhat a konyhára, amennyibe a lakáskölcsön kerül. Elvi lehetőségről van szó, amely azt feltételezi, hogy a kamatok a futamidő végig nem emelkednek. Elemzők szerint mégis tízezrek fantáziáját mozgathatja meg a rendkívüli piaci helyzet.

Nem adhatják el túl olcsón

Mégsem lesz kötelező a bankoknak elengedniük árverés után a lakáshitelesek fennmaradó tartozását, bár délelőtt még erről beszéltek a KDNP és a Fidesz politikusai is. A törvénymódosító javaslat szövegébe azonban ez a könnyítés nem került be. Változtatnak viszont az árverések szabályain. Eszerint a lakások kikiáltási árából egy évig nem lehetne engedni, és utána is csak maximum 20 százalékot.

Ha nem figyelnek, drága lehet a hitel

Akár tizenöt százalékkal drágulhat 200 ezer lakáshiteles törlesztőrészlete. Hónapokon belül lejárnak ugyanis az első, öt évre kötött árfolyamgátas szerződések, az adósoknak pedig kamatostól vissza kell majd fizetniük a felhalmozott tartozásukat. A jegybank szerint, akik már most, önként felmondják és módosítják a szerződéseket, több százezer forintot spórolhatnak.

Megszüntették az ingyenes előtörlesztést

Egy kivétellel az összes bank megszüntette az ingyenes előtörlesztést. Ezt két hete törvény teszi lehetővé a pénzintézeteknek. Ez azt jelenti, hogy mostantól átlagosan 44 ezer forintba kerül egy lakáshitelesnek, ha olcsóbb havi részleteket szeretne, és ezért a tőketartozásának csökkentését kezdeményezi. A változás százezreket érinthet. A Bankmonitor piackutatása szerint a pénzintézetek fele a már meglévő szerződéseknél is felszámolja a díjat.

Hasznot nem ígérő bankbetétek

Megjelentek a hasznot nem ígérő bankbetétek, miután a jegybank kedden újabb történelmi mélypontra, 1,2%-ra csökkentette az alapkamatot. A megtakarítások egy részét sokszor annyiba kerülhet kivenni a bankból, mint amennyit kamatoznak. A lakáshitelesek viszont jobban jártak, az átlagos havi törlesztő 2800 forinttal olcsóbb, mint egy éve a Portfolió szerint.

Forintosítás után: fizetési gondok

Mi lesz az immár forintosított, deviza-alapú lakáshitelekkel? A kérdés alapja az a tény, hogy a forintosítás után is egyre többeknek okoz gondot a törlesztés. Azoknak az aránya, akik nem fizetnek, megint nő. Ha megnézzük, hogy a nem fizetők mit nem fizetnek, az derül ki, hogy a majdnem ezermilliárdos hiteltartozás négyötöde lakáshitel.

Forintosítják az autóhiteleket


szerző:
2015.08.19. 18:30
Forintosítják az autóhiteleket

Eldőlt, forintosítják a deviza alapú autóhiteleket és személyi kölcsönöket is. Végső soron olyan árfolyamon, mint amilyenen korábban a lakáshiteleket. Ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, miután megállapodást írt alá a Bankszövetséggel.

Forintosíthatnák a bankok az autóhiteleket

Ugyanazon az árfolyamon forintosítanák az autóhiteleket, személyi kölcsönöket, mint a lakáshiteleket - értesült az RTL Híradó. A kormány akár adókedvezményt is adna a bankoknak a kedvező árfolyamért cserébe. Az adó és pénzügyi államtitkár azt mondta, nem tenné kötelezővé a forintosítást, mégis a maradék devizahitelek tömeges kivezetésére számítanak év végéig. A Bankszövetség megerősítette, hogy az autóhitelek átváltásról tárgyalnak.

Házon kívül 15-02-04


szerző:
2015.02.04. 23:15
Házon kívül 15-02-04

Házon kívül: Kiakadt a polgármester, zavarja, ha sokan kíváncsiak az önkormányzat pénzügyeire. Lakáshitelesek igen, autóhitelesek nem? Bajban lévő hitelesek, számukra nélkülözhetetlen az autó. A miniszterelnök szerint nem léteznek, mi mégis találtunk gazdasági kivándorlókat.

Magasabb kamatra adhatnak majd hitelt

Drágulhatnak a lakáshitelek az úgynevezett fairbank törvény következtében. A Fidesz frakció is támogatja azt a javaslatot, hogy a bankok 3 évig ne változtathassanak a kamatokon. Ez védi a hitelfelvevőket, de meg is drágítja a hitelt.
 

Házon kívül 14-01-22


szerző:
2014.01.22. 23:45
Házon kívül 14-01-22

Házon kívül: Több család is azt hitte, hogy a nagylelkűnek tűnő adományozó megváltoztatja az életüket. Miért verte át őket? Aztán: Árván maradt testvérpár, 6 milliós lakáshitellel. Hogy képesek megélni? És: Mi értelme a közmunkások képzésének?

Hogyan boldogul az árván maradt testvérpár?

Alig nagykorúak, és alig van pénzük, mégis egyedül kell boldogulniuk a bürokrácia dzsungelében, miközben megpróbálnak talpon maradni és tanulni. Mire jutnak a bankkal?

Zűrök lehetnek az eszközkezelős lakások körül

Egy lakáshitelest megmentett az állam, de a társasház közben tönkremegy. Hiba a rendszerben?

Senkit nem érdekel az árfolyamrögzítés?

A csaknem egymillió lakáshitelesből valamivel több mint háromezren kérték, hogy fix árfolyamon fizethessék a törlesztést.

Rámehet a lakásuk a közüzemi díjjal tartozóknak

Folyamatosan nő azon ügyek száma, amelyek követeléskezelőkhöz kerülnek, mert a szolgáltató már nem bízik abban, hogy az ügyfél fizet.

Eladják féltett kincseiket, hogy törleszthessenek

Egyre több család dönt úgy, hogy eladják az ékszereiket azért, hogy ki tudják fizetni a devizahitelüket a kedvezményes árfolyamon.

Végtörlesztés: év végéig kell jelentkezni a banknál

December végéig jelezhetik a deviza alapon eladósodott lakáshitelesek a bankjuknál, hogy szeretnének élni a végtörlesztés lehetőségével.

Még nem bólintottak rá a Fidesz javaslatára

A fix árfolyamon történő visszafizetésről vasárnap tárgyalt a kormány.

Megbéníthatják a gazdaságot a devizahitelesek

Több mint ezer milliárdos veszteséget okozhat a bankoknak, ha az adósok elfogadják a javaslatot.

Egekben a svájci frank és a törlesztők

Történelmi csúcson, 228 forint közelében járt hétfőn a svájci frank.

Az uniós szabályoknak megfelelő a hitel

Maradhatnak a támogatott áthidaló lakáshitelek – így döntött az Európai Bizottság.

Házat kapnának a bajbajutott hitelesek

Családi házakat épít az állam a bajbajutott lakáshiteleseknek.

Tényleg fellélegezhetnek a rossz adósok?

Mi van azzal, akinek már vinnék a lakását, vagy aki időközben áthidaló kölcsönt vett fel? Vajon mindenkinek jó a rögzített árfolyam? A javaslat elsőre szebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

Szeptembertől jön a fix árfolyam

A fix árfolyamot mindenki megkaphatja, aki a lakására vett fel hitelt, mindegy, hogy a pénzt mire költötte.

Védettség jár októberig a lakáshiteleseknek

Októberig biztosan nem kerülhet utcára a bajba jutott lakáshitelesek többsége.

Segít, de nem eleget a hiteles mentőöv?

Az elemzés szerint a kormány ott követi el a hibát, hogy túlzott várakozásokat teremtett a kérdésben.

Fix árfolyam a kevesebb törlesztőrészletért

180 forintos fix árfolyamon számítanák ki a svájci frank alapú lakáshitelek törlesztőrészleteit 2014 közepéig.

Vádlottak padján a Fészekrakó-csalók

Megkezdődött a tárgyalás a lakásvásárlási visszaélések ügyében Miskolcon.

Könnyebb lesz a devizahitelesek élete?

Július elsejével feloldják a lakáshitelezéssel kapcsolatos árverezési moratóriumot.

Masszívan tartja magát a frankárfolyam

Szakemberek szerint érdemes elgondolkozni a svájci frank hiteleseknek azon, hogy átváltják a kölcsönüket euró alapúra.

Nem lesz tömeges árverezés!


szerző:
2011.04.02. 18:00
Nem lesz tömeges árverezés!

Várhatóan csak akkor lesz árverezés, ha a lakás tulajdonosa sem a bankkal, sem az önkormányzattal nem hajlandó megállapodni.

Több ezer embert lakoltathatnak ki

Legfeljebb tízezer lakást fognak elárverezni, ha véget ér a kilakoltatási moratórium - tudta meg az RTL Híradó a bankszövetségtől.

Fellélegezhetnek az adósok


szerző:
2011.03.17. 18:57
Fellélegezhetnek az adósok

Csökkent azoknak a lakáshiteleknek a nagysága, ahol nem fizetik pontosan a törlesztőrészleteket.

Április 15 után se lehet kilakoltatni?

Már egyeztetnek az április 15-én lejáró kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról.

Elment a kedvünk a lakáshiteltől

Egyre kevesebb lakáshitelt vesznek fel. Három év alatt negyedére csökkent a folyósított hitelek összege.

Egyenleg: mínusz 1 milliárd forint

Tévesen egymilliárdos tartozást követelt egy bank egy ügyféltől hónapokon keresztül.

Áprilisban kilakoltatási hullám lesz?

Két bank összesen tízezer hitelszerződés felmondását készítette el a napokban.

Nem győzzük a törlesztést


szerző:
2010.12.21. 18:43
Nem győzzük a törlesztést

A várakozásokkal ellentétben nem csökkent, hanem gyorsuló ütemben nőtt a hiteleiket nem fizetők aránya.

Hatályba lép a banki szigorítás

A bankok a kamatot az adós terhére csak szigorú szabályok mentén emelhetik egyoldalúan.

Illegalitásba hajszolt adósok


szerző:
2010.12.04. 10:11
Illegalitásba hajszolt adósok

A kilakoltatási moratórium végeztével még lakásuk elvesztése után is tartozni fognak a banknak az adósok.

Segítség a hiteleseknek lépésről lépésre

Első lépésben a bankok feladata, hogy megakadályozzák a lakáshitelek bedőlését, az állam csak akkor segít, ha ez a megoldás nem működik.

Nem lehetnek nyugodtak a lakáshitelesek

Mégsem érezhetik biztonságban magukat a bajba jutott lakáshitelesek, ugyanis továbbra sem álltak le a végrehajtási eljárások.

Reménysugár a devizahiteleseknek


szerző:
2010.10.26. 08:58
Reménysugár a devizahiteleseknek

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta az Országgyűlés hétfőn a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célzó törvénycsomagot.

A hitelt annak kell visszafizetnie, aki felvette

Ebben egyetért a Fidesz és a bankszövetség, megállapodás a devizahiteleseket segítő nyolcpontos csomagról azonban nem született.

Fidesz: A bankok vállaljanak több kockázatot!

Nyolc javaslattal állt elő a Fidesz a lakáshitelesekért, a Magyar Bankszövetség azonban elutasította kezdeményezéseit.

Mentőövet dob a Fidesz a lakáshiteleseknek

Nyolcpontos intézkedéscsomagot nyújt be az Országgyűlésnek a Fidesz a lakáshitelesek védelme érdekében.

Csaknem százezer fizetésképtelen lakáshiteles

Több mint 97 ezer lakáshiteles nem tudja fizetni a törlesztő részleteit - ez derül a PSZÁF legújabb adataiból.

Egyre nagyobb bajban a devizahitelesek

A svájci frank csütörtökön éves csúcsára erősödött, egy frankért 210 forintot kértek el. Elemzők szerint nem várható gyors változás.

A könnyítés sem segített a hiteleseken

Az összes adós közül minden harmadik késve fizeti a részleteket. Közülük minden tizedik a lakáshitelét nem tudja időben törleszteni.

Mentőöv a devizahiteleseknek


szerző:
2010.05.12. 17:58
Mentőöv a devizahiteleseknek

A devizahitelek forint alapúra váltása, vagy az önkormányzat tulajdonszerzése és bérleti jog.

Nehezebb hitelhez jutni


szerző:
2010.03.01. 17:07
Nehezebb hitelhez jutni

Március 1-jétől változnak a jelzálog- és a gépjármű-hitelezés szabályai is.

A fiatal pároknak lesz a legnehezebb

A Bankszövetség szerint tavasztól főleg a pályakezdők tudnak majd sokkal nehezebben lakáshitelt felvenni.

Több lehet a forinthitel


szerző:
2009.12.29. 17:59
Több lehet a forinthitel

A forinthitelek felé tereli az embereket az új kormányrendelet, pedig azok kamata még mindig nagyon magas.

Több lakáshiteles juthat segítséghez

Könnyítettek a feltételeken, ugyanis a segítség eddig kevés rászorulóhoz jutott el.

Egyre többen nem tudnak törleszteni

Csaknem 12 ezer problémás lakáshitel van már végrehajtás alatt vagy követeléskezelőnél.

Többen kaphatnak áthidaló kölcsönt

Jövőre már azok is élhetnek a lehetőséggel, akiknek közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonyuk.

Itt az új lakástámogatási rendszer

Elsősorban a fiatalok és a többgyerekes családok lakáshoz jutását segíti a konstrukció.

Lazíthatnak a bankok a lakáshiteleken

Egyszeri díjak elengedése, mérséklése és a hitelbesorolás változtatása lehetséges.

Féláron viszik az otthonokat


szerző:
2009.09.10. 17:40
Féláron viszik az otthonokat

Nyolcezer gyanús lakáshitel szerződést vizsgál át a PSZÁF és az NNYI.

Összefogás az adósok védelméért?

AZ MSZP támogatta a Fidesz javaslatait is a Szociális Bizottságban.

Tartozásai miatt eladná veséjét

A négygyermekes, kétegyházi asszony tudja, hogy törvénytelen, amit tenne, de nem lát más kiutat.

Több ezer kilakoltatott lakáshiteles

Háromezer családot költöztettek ki otthonából 2008 szeptembere óta, mert nem tudták fizetni a lakáshitel törlesztést.

Segítség a lakáshiteleseknek


szerző:
2009.07.28. 16:22
Segítség a lakáshiteleseknek

Keddtől igényelhetik az áthidaló kölcsönt, akik nem tudják fizetni a lakáshitelük törlesztést.

Segítség a lakáshiteleseknek


szerző:
2009.07.14. 11:49
Segítség a lakáshiteleseknek

Állami áthidaló kölcsönt kaphatnak azok, akik a válság miatt nem tudnak törleszteni.

Az Unió dönt a lakáshitelesek védelméről

Az önkormányzatok elővásárlási jogot kapnának azokra a lakásokra, amelyeket el akarnak árverezni.

Szavaznak a hitelesek megsegítéséről

Albérlőként lakhatnának lakásukban azok a családok, akik nem tudják fizetni hitelüket.

Részletek a lakáshitel-garanciáról

Várhatóan 10 millió forintig vállal majd az állam visszafizetési garanciát.

Nem adathatnák el az adósok lakásait?

Jogszerűtlen, hogy a bankok a fizetésképtelen lakáshitelesek ingatlanjait eladják.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való