KERESÉS search-close

lakásár

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lakásár"

Drágultak és továbbra is drágulni fognak a lakások

Magyarországon drágultak legjobban a lakások az Európai Unióban. Az Eurostat adatai szerint az első negyedévben 11,3 százalékkal voltak magasabbak az árak, mint egy évvel korábban. Mindez részben a béremeléseknek köszönhető, mert a vásárlók könnyebben kaptak hitelt és többen mertek lakásvásárlásba fogni. Ingatlanpiaci szakértők a kormány családtámogatási intézkedései miatt további drágulásra számítanak.

Drágulást hozhat az akcióterv

Drágulhatnak az ingatlanok és a 7 személyes autók a családvédelmi akcióterv miatt - a friss piaci elemzések szerint. A Duna House úgy számol, csak az új támogatások hatására egymillió forinttal emelkedhet év végéig egy átlagos, most 30 milliós budapesti lakás ára. A pénzügyminiszter szerint viszont nem okoznak majd drágulást a múlt vasárnap bejelentett intézkedések.

Lakásárak: brutális különbségek

Magyarország legolcsóbb és legdrágább utcáiban forgatott a Fókusz stábja. A pesti Dunára néző, felújítás előtt álló lakás árából szinte az egész ózdi Kisamerika utcát meg lehetne venni, ráadásul ennek az utcának a végén még gyönyörű halastó is van!  

Magyarországon félmillió lakás áll üresen, miközben egekben az ingatlanárak

Több, mint félmillió üres ingatlan van az országban, miközben egekbe szöknek a lakások- és albérletek árai a nagyobb városokban. Tényleg csak a szándék hiányzik? Vagy menthetetlenek ezek a jobb sorsa érdemes épületek?

Drágulhatnak a lakások: a határ a csillagos ég?

Tovább drágulhatnak az ingatlanok. Megszűnik ugyanis a kedvezményes, 5%-os lakásáfa. Varga Mihály azt mondta, 2020-tól, vagyis az eredeti határidő után visszaemelik az adókulcsot 27%-ra. A többletterhet a kivitelezők várhatóan csak részben tudják majd a vevőkre hárítani, az árak viszont már most felfelé indulhatnak a nyilatkozat miatt - az általunk megkérdezett szakértő szerint.

 

Túlpörög a lakáspiac?

A lakásárak mintha megállíthatatlanul nőnének. Ehhez járul az építőanyagok folyamatos drágulása és a szakemberhiány, ezek következtében sok új lakás átadása csúszik. Mik a kilátások a magyar lakáspiacon?  

 

Újabb építkezési hullám

Újabb építkezési hullám indul, csaknem 10 ezer új ingatlanra adtak engedélyt idén az első negyedévben - a KSH friss adatai szerint. Az elkészült lakásokból pedig háromszor annyit adtak át, mint egy évvel korábban, a kereslet viszont ennek ellenére tovább emelkedett.

Negyedével nőttek a lakásárak

Csaknem negyedével nőtt egy év alatt a használt lakások ára. Ez derül ki a legnagyobb ingatlanhirdetési oldal adataiból. Budapest mellett a nagyvárosok is jócskán megdrágultak. Az átlagos négyzetméterár tavaly ilyenkor 350 ezer forint volt - mostanra viszont a 430 ezret is meghaladta. Az RTL-Híradónak nyilatkozó szakértő ezt azzal magyarázza: az alacsony kamatok miatt sokan inkább ingatlanba fektetik a pénzüket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való