KERESÉS search-close

légszennyezés

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "légszennyezés"

Köhögnek a rossz levegőtől


szerző:
2019.01.13. 18:10
Köhögnek a rossz levegőtől

Köhögést és szemirritációt okoz a légszennyezettség több településen. A Népegészségügyi Központ figyelmeztetést adott ki az északkeleti régióra. Például Miskolcon és Putnokon is rossz a levegő. A szakemberek szerint ezt az okozza, hogy sok helyen műanyaggal és gumival is tüzelnek a kályhákban. Jövő héten szeles idő lesz, így a levegő várhatóan tisztul.

Szmog: aki teheti, ne tartózkodjon a szabadban

Olyan rossz a levegő most az országban, mint a rendkívül szennyezett Kínában és Indiában – mondta az RTL Híradónak a Greenpeace szakértője. Különösen a városokban haladta meg az egészségügyi határértéket a szállópor tartalom. Több településen a szmogriadó tájékoztatási fokozatát is elrendelték.

Légszennyezés: a néma gyilkos

Csendes, de globális vészhelyzetnek nevezi a légszennyezést az Egészségügyi Világszervezet, a WHO főigazgatója. A Chicago Egyetem tanulmánya azt állítja, hogy a világ egészét tekintve a légszennyezés inkább rövidíti az élettartamot, mint akár a dohányzás, vagy az alkohol- és a droghasználat. Világátlagról van szó, de akadnak országok, ahol az elvesztett életévek száma kétszámjegyű. Magyarország a legrosszabbak közé tartozik Európában.

Magyar légszennyezés: halálos kór

A légszennyezéssel alig foglalkozik a politika, pedig világszerte évente milliók halnak meg miatta. Egy 2014-es nemzetközi tanulmány szerint a magyar légszennyezettségi adatok javulnak, de még mindig olyanok, mint a horror-példaként emlegetett Kínában. A szálló por egyedül Budapesten évente 1500-1800 életbe kerül.

 

Egyik mérőállomás sem működik

Majdnem egy hónapja nincs friss, nyilvános légszennyezettségi adat Budapestről. Ezt a Levegő Munkacsoport vette észre. A 12 fővárosi mérőállomás egyikéről sem érkezik adat. Az illetékes kormányhivatal azt válaszolta, augusztus 18-án áramkimaradás volt, ami informatikai hibát okozott.

Szmogban fuldoklik Madrid


szerző:
2016.12.29. 18:37
Szmogban fuldoklik Madrid

A napok óta tartó súlyos légszennyezettség miatt csütörtökön csak a páros rendszámú gépjárművek közlekedhetnek Madridban. Aki megszegi a rendelkezést, csaknem harmincezer forintnak megfelelő összegű büntetésre számíthat, a tömegközlekedést viszont ingyenessé tették. A szmog Európa több nagyvárosában is egyre komolyabb problémát jelent.

Súlyos szmoghelyzet Kínában

1,4 millió négyzetkilométert vagyis az ország területének egy hetedét érinti az egészségre ártalmas légszennyezés, ami miatt iskolákat zártak be, korlátozásokat vezettek be a közlekedésben és leállítottak több üzemet. Ráadásul a kínai meteorológiai intézet szerint a java még hátravan.

Szmogfelhő Nagy-Britannia felett


szerző:
2015.04.11. 18:45
Szmogfelhő Nagy-Britannia felett

Hatalmas szmogfelhő borította be Londont és a dél-angliai Brighton városát. A légszennyezettséget elsősorban az autóforgalom okozza, ezen belül is a dízelautók által kibocsátott nitrogén-dioxid. Az orvosok a légzőszervi betegségben szenvedőknek azt ajánlják, hogy egy időre kerüljék az erős fizikai megterhelést.

Csigákkal a tiszta levegőért


szerző:
2011.02.04. 13:08
Csigákkal a tiszta levegőért

Csigákat állított szolgálatba egy szentpétervári szennyvíztisztító üzem a légszennyezettség mérésére.

Szennyezett a levegő az országban

A szálló por koncentrációja több városban, köztük Sopronban, Pécsen, Nyíregházán és Budapesten is meghaladta a tájékoztatási határértéket.

Szmogstop a környezetre károsabb kocsikra

A járművek környezetvédelmi besorolását fogják figyelembe venni, ha korlátozást kell bevezetni.

Nem várható szmogriadó a hétvégén

Szombaton és vasárnap marad a szélcsendes idő, de úgy tűnik, hogy a levegő nem lesz rosszabb.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való