KERESÉS search-close

lámpa

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lámpa"

Három rendszerrel bővült a viharjelzés a Balatonnál

Egyedülálló módon, három rendszerrel bővült a viharjelzés a Balatonnál. Az ország minden taván ma indultak el a viharjelzők. Elsőfokú jelzéskor percenként 45-öt villannak a lámpák, ilyenkor legfeljebb 500 méterre lehet eltávolodni a parttól. Másodfokú viharjelzésben – amit 90 villanás jelez – már egyáltalán nem szabad fürödni vagy csónakázni.

A MÁV szerint működik, az autósok szerint nem

Autósok százainak okozott bosszúságot egy hibás vasúti átjáró a Borsod megyei Sajószentpéteren  - erről a boon.hu írt először. A lámpa időnként magától átváltott pirosra, a sorompó is lezáródott, úgy, hogy egyetlen vonat sem járt arra. Az autósok csak negyedórás, fölösleges várakozás után tudtak továbbmenni. A MÁV szerint minden berendezés jól működött a kereszteződésben.

Veszélyes lámpák a polcokon

A fogyasztóvédelmi hatóság által vizsgált lámpák, csaknem 90 százaléka megbukott a teszteken. Volt olyan lámpa, aminek a műanyag borítása nem volt eléggé tűzálló, így akár lakástüzet is okozhat. A veszélyes lámpákat a hatóság visszahívja a boltok polcairól, de blokk ellenében később a vásárlók is visszavihetik az üzletekbe.

Lázár: az előírások betartását vizsgálták

Fényes nappal vizsgálta a Fejlesztési Minsztérium az új dunaújvárosi lámpákat - értesült az Index. A városban 238 milliós beruházással energiatakarékos izzókkal cserélték le a régieket, de a helyiek panasza szerint ezután sötétebb lett a városban. Az ügyben az adóhivatal és az ügyészség is nyomoz. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint csak azt vizsgálták: megfelelt-e a beruházás az uniós előírásoknak.

Hangulatvilágítás és lámpakészítés saját kezűleg

A nappalok rövidülésével hamarabb köszönt be a sötétség ősszel, saját készítésű világító testekkel azonban hangulatosabbá tehetjük az otthon töltött őszi estéket. Kun Inez, dekorációs tanácsadótól kaptunk praktikus tippeket.

Uniós támogatáshoz igazították a lámpák árát

Tízmilliókat spórolhattak volna az önkormányzatok a közvilágítás fejlesztésén, ha az ELIOS minden településen ugyanazokkal az árakkal dolgozik - derítette ki a Direkt36. A portál szerint az akkor még Orbán Viktor veje résztulajdonában álló cég ugyanazokat a LED-es lámpákat más-más áron szállította és szerelte a különböző településeknek. A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz az ügyben.

Egy tucat ember nem volt elég az égőcseréhez

13 ember kellett egy utcai lámpa izzójának cseréjéhez, legalábbis ennyit küldött ki a helyszínre Gloucestershire grófság önkormányzata.

30 ezer forint bírság a pirosnál „ólálkodóknak”

Hadat üzent a rendőrség a piros lámpánál az autók között koldulóknak, szórólapozóknak, szélvédőmosóknak és újságárusoknak.

Még az olimpikont is megbüntették

Ha a közlekedési szabályokat be is tartják, a kerékpárokról gyakran hiányoznak a KRESZ-ben előírt tartozékok.

Zöldhullámban repeszthetnek a fővárosiak

Áthangolják a lámpákat, hogy gyorsabb legyen a közlekedés Budapesten.

Lámpák figyelmeztetnek a metróajtó csukódására

Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében olyan lámpákat szerelnek a metrókra, amelyek az ajtók záródására figyelmeztetik az utasokat.

Lámpaosztás a bringásoknak


szerző:
2011.04.21. 19:03
Lámpaosztás a bringásoknak

Láthatósági mellényekkel és a közlekedési szabálygyűjteménnyel ajándékozták meg a a kerékpárosokat.

Fény a kutyaürülékből


szerző:
2010.09.23. 12:22
Fény a kutyaürülékből

Üzembe állították egy amerikai városban a szerkezetet, amely kutyaürüléket átalakítva világít.

Karambol piros lámpánál


szerző:
2009.10.31. 14:53
Nem minden sárgán átmenő autóst bírságolnak

Nem igaz, hogy 50 ezer forintra bírságolnak minden autóst, aki a sárga jelzésénél áthalad.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való