KERESÉS search-close

kutatóintézet

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kutatóintézet"

Több mint ezren írták alá a Manfred Webernek címzett nyílt levelet!

Már több mint  1000 kutató és diák írta alá azt a nyílt levelet, amelyben az Európai Néppárt frakcióvezetőjének segítségét kérik, hogy ne csatolhassák el az akadémiától a kutatóintézeteket. A levelet megfogalmazó Kertész János fizikus abban bízik, hogy Manfred Weber hatást gyakorolhat az ügyben a magyar kormányra.

Váratlanul szembefordult a kormánnyal a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége

A testület egyhangú döntéssel elutasította, hogy kiszervezzék az MTA kutatóintézeteit. Ahhoz is ragaszkodnak, hogy az intézmények irányításában kétharmados többségben legyenek a tudósok. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium úgy reagált: a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a kutatóintézetek önállóan működjenek.

Palkovics László havi 800 ezret kapott

Éveken keresztül havi 800 ezer forintot kapott az Akadémia egyik kutatóintézetétől Palkovics László, annak ellenére, hogy publikációt nem készített - ezt írta a Magyar Narancs. Palkovics László most miniszterként felel az akadémiai kutatóintézetek átalakításáért, ami az MTA szerint lényegében ellehetetleníti a jelenlegi rendszert. A minisztert ma hiába kerestük, az MSZP feljelentené Palkovics Lászlót.

A kutatóintézeteket is elveszik az MTA-tól?

Nem csak az állami támogatást, hanem az összes kutatóintézetet is elveheti a kormány a Tudományos Akadémiától. Ez derül ki egy miniszteri telefonbeszélgetés leiratából, ami az Index birtokába jutott. Palkovics László az egyik kutatóintézet vezetőjét tájékoztatta. Ezzel szemben Gulyás Gergely miniszter tegnap tagadta, hogy az intézményekhez is hozzányúlna a kabinet. Az RTL Híradónak nyilatkozó akadémikus szerint a kormány erővel elnyomja az akadémia független kutatóit.

„A diktatúra bűzös lehelete”

Visszavágott a kormányközeli sajtóban megjelent írásokra a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. A kutatóintézetet egyebek mellett a kommunista diktatúra bűzös leheletének nevezték, és azt állították, hogy nem végez valódi tudományos tevékenységet. Egry Gábor főigazgató emlékeztetett: fideszes politikusok is voltak az ösztöndíjasaik között.

 

Boncolást is nézhettek a Kutatók éjszakáján

A Kutatók éjszakáján az ország több mint 200 pontján olyan helyekre, mondjuk kutatóintézetekbe, orvosi szobákba, vagy akár boncterembe is be lehetett jutni, ahova máskor például csak az orvosok mehetnek be. Volt, ahol a meghirdetés után azonnal beteltek a helyek, annyira kíváncsiak voltak az emberek.

Saját szállodát akar a Művészeti Akadémia

Saját szállodát akar a Magyar Művészeti Akadémia - ezt Fekete György elnök közölte a Heti Válasszal. A két éve alapított kutatóintézetük ösztöndíjasait helyeznék el a budai Hild-villánál, egy új épületben. Fekete György a kutatómunkáról egyébként azt mondta, idézzük, először is azt kell kutatni, hogy mit kell kutatni. Az RTL Híradónak nyilatkozott az akadémia főtitkára, aki szerint csak egy vendégház épülne, és milliárdos állami támogatást remélnek az új ösztöndíjprogramhoz. Az MSZP szerint ez az urizálás netovábbja.

Társadalmi riport: Felzárkózás vagy leszakadás?

Magyarország felzárkózik vagy leszakad az Unióhoz és önmagához képest? A Tárki kutatóintézet 1990 óta kétévenként kiad egy Társadalmi riport című könyvet, amely alapos, sokrétű és széles áttekintésű képet kínál Magyarországról. Nemrég jelent meg a 13. Társadalmi riport, amelynek egyik szerkesztője Tóth István György szociológus.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való