KERESÉS search-close

kormányhivatal

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kormányhivatal"

Nem vizsgál többé kórházi mintákat a Veszprém megyei kormányhivatal laborja

Nem vizsgálja többé a kórházak baktérium mintáit a Veszprém megyei kormányhivatal laborja. Erről a Népszava írt elsőként. A lap szerint a kórházfenntartó egy magáncéget ajánlott a kórházaknak. Az RTL híradó elérte az érintett mikrobiológiai labort telefonon, egy munkatársuk azt mondta, működnek továbbra is, de csak a járó-beteg ellátásban, a kórházak mintáit keddtől már valóban nem vizsgálják.  

Végrehajtást indított egy hajléktalan a Fővárosi Kormányhivatal ellen

Az asszony korábban pert nyert a hivatal ellen, amiért szabálytalanul vontak meg tőle egy havi 20 ezer 800 forintos ellátást. A nő egy másik perben 250 ezer forint sérelemdíjat és bocsánatkérést is kért a hivataltól, amiért megsértették a személyiségi jogait. A bíróság mindkettőre kötelezte a kormányhivatalt, de határidőre egyik sem érkezett meg a nőhöz.

Van olyan kormányhivatal, ahol mindenki felmondott

Egész osztályok mondtak fel kormányhivatalokban március óta, közben további 2500 álláshely szűnt meg a közigazgatásban. Az index értesülése szerint volt, ahol már válságértekezletet is tartottak, mert annyian mentek el, hogy leállt az ügyintézés. A DK szerint működésképtelenné válhatnak a hivatalok. A cél, hogy kevesebb köztisztviselő legyen - közölte a kormány. Arra a kérdésünkre azonban nem válaszoltak: valóban van-e fennakadás a kormányhivatalok munkájában, és ha igen, akkor hol?

Védett vagy nem védett területen irtották a fát?

Erdőirtás miatt indított vizsgálatot a Veszprém Megyei Kormányhivatal. Erről a 24.hu írt először. Balatonfűzfőn, egy part menti részen tarolták le a fákat. Az önkormányzati területen sportpályák épülnek. A helyi fideszes képviselő szerint a telek Natura 2000 természetvédelmi oltalom alatt áll, így nem lehetett volna kivágni a fákat. A polgármester szerint minden szabályszerű.

Lázár: a posta drága lenne

A kormányhivatali dolgozók viszik házhoz a nyugdíjasok Erzsébet utalványát, mert a posta drága lenne - ezt Lázár János jelentette be. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormányhivatalnokok mellé biztonsági őröket is rendelnek, hiszen sok pénz lesz náluk. Ha valakit nem találnak otthon, annak értesítést hagynak. Az MSZP szerint érdekes, hogy a nemzeti konzultáció kérdőíveinél még nem volt drága a postázás.

Eljárás a volt MDF-székház bontása miatt

Felügyeleti eljárást indított a hatóság a budapesti Bem József téren álló volt MDF székház, egykori Radetzky laktanya átépítése miatt - tudta meg az RTL Híradó. Azt, hogy az eljárás pontosan miért indult, nem közölte a fővárosi kormányhivatal. A befektető kérdésünkre elismerte, valóban indult eljárás, bár többet erről ők sem tudnak. Az építkezés ellen a környéken élők és egy civil szervezet is tiltakozik.

Három hónapja hiába vár a nyugdíjára

Több mint 43 év munka után április elején ment nyugdíjba egy miskolci férfi, a szükséges papírokat beadta a helyi kormányhivatalhoz, ahol azt mondták, hogy 22 nap az ügyintézés. Azóta 93 nap telt el, de azt mondja, se pénzt, se nyugdíjas igazolást nem kapott.

Hónapokig várnak az anyakönyvre


szerző:
2015.07.10. 18:25
Hónapokig várnak az anyakönyvre

Hónapok óta hiába vár gyermekeik anyakönyvére, útlevelére több külföldön élő magyar család. Sokan keresték meg ezzel az RTL Híradót. A családok arról panaszkodnak, hogy így nem tudnak hazajönni látogatóba. Az ügyeket intéző egyetlen kormányhivatalnál azt mondják, többszázezer kérelem torlódott fel náluk, miután a Bevándorlási Hivataltól hozzájuk került az ügyintézés. A Miniszterelnökség most elrendelte, hogy a többi kormányhivatalt is bevonják a munkába.

Sokat csúsznak az anyakönyvi ügyek

Még csak fényképeken láthatta kislányát egy indiai férfi. Magyar feleségével hónapok óta hiába vár arra, hogy házasságukat anyakönyvezzék Magyarországon. Addig nem kaphat vízumot, amivel ideutazhatna családjához. A fővárosi kormányhivatalnál azt mondták Híradónknak, hogy rengeteg elmaradt ügyük van.

Felszámolták az illegális otthont

Magánszálláshelyen működtetett illegálisan idősek otthonát egy hajdúszoboszlói asszony. Csütörtök este a kormányhivatal elköltöztette az otthonban élő 12 idős embert.
 

Megnyírbálják a köztisztviselők fizetését

A munkaügyi központok dolgozóitól a kormányhivatalok vezetői elvonták a szerintük eddig jogszerűtlenül kifizetett bérpótlékot.

Bárki lehet űrturista


szerző:
2010.06.08. 08:30
Bárki lehet űrturista

Az űrbe vágyó, ám kispénzű emberek álma is teljesülhet. Fényképüket felrepítik az űrbe.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való