KERESÉS search-close

kormány

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kormány"

Nem vizsgálja a kormányközeli médiaholding létrehozását a Gazdasági Versenyhivatal

Nem vizsgálja a kormányközeli médiaholding létrehozását a Gazdasági Versenyhivatal. A szervezet azt közölte: szerda óta nincs hatáskörük rá, mert a kormány közérdekre hivatkozva nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította az ügyletet. Kormányközeli üzletemberek múlt héten ajánlottak fel egy alapítványnak az általuk tulajdonolt újságokat, tévéket és rádiókat. Az ügyben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége az Alkotmánybíróság állásfoglalását kéri, az MSZP pedig az uniós versenyjogi biztoshoz fordult.

 

50 órás munkahét, kevesebb szabadság

Több munka, kevesebb szabadság, és nem biztos, hogy több bér! Rabszolgatörvénynek nevezi az ellenzék és több szakszervezet azt a törvénymódosító javaslatot, amelyet két fideszes képviselő nyújtott be. Van, aki örül annak, hogy többet dolgoztathatja az alkalmazottakat: például azok német multicégek, akikkel Szíjjártó Péter tárgyalt nemrég... 

Házon kívül 2018-11-27


szerző:
2018.11.27. 22:50
Működhet az ellenzék egyesítése?

A sikeres hódmezővásárhelyi, majd a keserves országos választási tapasztalatok alapján és után újabb mozgalom indult azzal a céllal, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon mindenütt egyetlen jelölt álljon szemben a kormánypártok jelöltjével. A név: Mindenki Magyarországa Mozgalom. Mit akarnak, és miben reménykednek az alapítók?

Gruevszki-ügy: nincs válasz

A menekültügyi döntések mentesek a politikai befolyástól, ezt mondta hétfőn Orbán Viktor a parlamentben, amikor kérdést kapott a Nikola Gruevszki ügyről. Az ellenzék hiába próbálta megtudni, ki utasította a magyar diplomatákat, hogy segítsenek a volt macedón miniszterelnöknek az országba jutni.

 

A kormány és a főváros együtt döntenek Budapestről

Aláírták a megállapodást, amely Tarlós István feltétele volt ahhoz, hogy újra induljon a főpolgármesteri címért. Ennek értelmében például plusz 80 milliárd forintot ad a kormány a hármas metró felújítására, és a későbbi fővárosi beruházásokról a kormány és a főváros együtt döntenek majd. Az ellenzék szerint ezzel Tarlós István kiárusította Budapestet.

Elismerte a kormány, hogy menedékjogot kért a volt macedón miniszterelnök

Másfél nap után ismerte el a kormány, hogy Magyarországon van és menedékjogot kért a hazájában börtönbüntetésre ítélt, körözés alatt álló Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint különleges eljárásban adhatta be a kérelmét. Azt nem árulták el, hogy hogyan került Magyarországra a volt kormányfő. Macedónia nemzetközi elfogatóparancsot ad ki Gruevszki kiadatását kérve.

Hogy lehet manapság saját lakásunk?

A CSOK a családok többségénél nem elérhető, a lakástakarékpénztárakat tulajdonképpen felszámolta a kormány. Arra voltunk kíváncsiak, milyen lehetősége marad annak, aki lakást szeretne.

Legalább 2020-ig elhalasztanák az új Nemzeti alaptanterv bevezetését

Legalább 2020-ig halasszák el az új Nemzeti alaptanterv bevezetését – ezt javasolja a Magyar Tudományos Akadémia. Szerintük az új alaptanterv gyerekközpontú és modern, de az óraszámok még mindig túl magasak. Az Akadémián, kedden vitát is tartottak erről. Csépe Valéria, az új alaptanterv kidolgozásért felelős szakmai vezető úgy reagált, az iskolák az órák egy részéről szabadon dönthetnek majd.

 

Korábban kocsma volt, most a szemétdíj-tartozásokat országszerte begyűjtő vállalkozás központja

Korábban kocsma volt, most a szemétdíj-tartozásokat országszerte begyűjtő vállalkozás központja egy nagykállói ház. A kukaholding ugyanis tavaly egy Szabolcs megyei kisvállalkozásra bízta a pénz begyűjtését. A cég vezetője kedden azt mondta: mióta ők dolgoznak, kevesebb a szemétdíj-elmaradás az országban. Hogy mennyivel, azt sem ők, sem a kormány nem árulta el.

Személyes adatokat gyűjtenének a szállóvendégektől

A szállóvendégek személyes adatait is begyűjtené a kormány januártól egy új központi turisztikai adatbázisba. A legtöbb panziónak, szállodának a vendégek nevét, születési idejét, okmányaik számát is jelenteniük kellene. Ez azt jelenti, hogy mindenkiről le lehet majd kérdezni, mikor, hol, kivel töltötte az idejét Magyarországon. Az adatbázis létrehozását részben gazdasági, részben statisztikai okokkal magyarázzák.

A béren kívüli juttatások megadóztatása ellen tüntetnek majd

Tüntetnek kedden a legnagyobb magyar szakszervezetek a béren kívüli juttatások, így a cafetéria megadóztatása ellen. Az érdekképviseletek és a munkáltatók azt kérik, maradjon meg az utazási, lakhatási, és az iskolakezdési támogatások adókedvezménye.  A kormány úgy reagált: azt szeretnék, hogy a dolgozók ne utalványban, hanem magasabb bér formájában kapják meg a fizetésüket.

 

Akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást is kaphatnak a szülők

Akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást kaphatnak a szülők az ország nagy részén, ha visszamennek dolgozni - ezt a kormány illetékese közölte az állami hírügynökséggel. 5 hónapostól óvodás korig, a gyerek után fizetendő térítési díj felét állják majd európai uniós forrásból. A rekord magas munkaerőhiányt akarják enyhíteni.

Házon kívül 2018-10-30


szerző:
2018.10.30. 22:05
Dupla állami támogatást kap, akinek csütörtöktől sikerül otthagynia a közmunkát

A pénzügyminiszter bejelentette, havi 45 ezer 600 forintra emelik a tavalyelőtt bevezetett elhelyezkedési juttatást. Varga Mihály szerint így 50 ezerrel csökkenhet a közmunkások száma. A szakszervezetnél viszont azt mondják, alig valaki élhet a lehetőséggel, mert a többség hiába keres, az otthona környékén nem talál munkát.

 

Újabb milliárdos kártérítés

Újabb cafeteria cégnek fizethet milliárdos kártérítést a magyar kormány. Egy nemzetközi testület ugyanis a francia cégnek adott igazat a kormánnyal szemben. A magyar piacról 2012-ben vonult ki mindhárom étkezési utalványokat forgalmazó cég, miután a kormány megemelte az ő utalványaik után fizetendő adót.

Házon kívül 2018-10-16


szerző:
2018.10.16. 22:15

Házon kívül 2018-10-09


szerző:
2018.10.09. 22:10

Házon kívül 2018-10-02


szerző:
2018.10.02. 22:10

81,2 milliárdról mondtak le


szerző:
2018.09.30. 18:30
81,2 milliárdról mondtak le

Egy év alatt több, mint 80 milliárd forint társasági adóbevételről mondott le a kormány sportklubok és stadionépítés javára. Erről az Mfor.hu írt. A TAO-rendszer 2011-es bevezetése óta már több mint 440 milliárd forint ment a költségvetés helyett a kiemelt sportokra. A DK szerint a pénz olyan cégektől érkezik, amelyek aztán a túlárazott állami beruházásokon vissza is kapják az összeget.

Házon kívül 2018-09-25


szerző:
2018.09.25. 22:00
Korrupcióval vádolják a magyar kormányt

„Orbán korrupt oligarchiát épít Magyarországon, és hagyja, hogy mindebből a családja és a barátai húzzanak hasznot” – hangzik el az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) legújabb animált kisfilmjében, amelyben név szerint említik Orbán Viktor mellett Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Simicska Lajost.

Elindult az újabb kormányzati tájékoztatási kampány

A közeljövőben plakátokon, tévében, rádióban, interneten hirdetik majd, hogy az Európai Parlament azért támadja Magyarországot, mert kerítéssel védi a déli határt. A kampányra reagálva a Momentum szórólapokat kezdett el osztani országszerte, hogy felhívják az emberek figyelmét: a Sargentini-jelentés szerintük a kormány bűneiről és nem a bevándorláspolitikáról szól.

 

A Majka-Curtis botrány és a lúgos támadás közelebbről!

Az interneten alázzák és fenyegetik Erikát, a lúgos orvos áldozatát. ÉS: segítség vagy árulás? A zenészek is megosztottak a Majka-Curtis botrányban.

USA-nagykövet: Nincs nagy gond

Bár a korábbi nagyköveteket éles kritikákat is megfogalmaztak a magyar kormányról a diplomata egy lapinterjúban ezzel szemben azt mondta: ő nem tapasztalja a demokrácia leépítését és a korábban többször bírált korrupciót sem.

 

Mekkora teher a tanévkezdés?

Az ellenzéki pártok szerint rendkívül megterhelő az iskolakezdés sok családnak, ezért keveslik a kormány által nyújtott támogatásokat. Az MSZP szerint nem véletlen, hogy ilyenkor megnő a személyi kölcsönt felvevő családok száma, mert máshogy nem tudják kifizetni a szükséges iskolai felszereléseket. A Fidesz szerint ezzel szemben az ellenzéki pártok nemmel szavaztak arra, hogy jövőre több pénz jusson az oktatásra.

 

CSOK: érdemes kivárni?

Szeptember végéig érdemes várni: addig dönt a kormány arról, hogyan változtatnak a CSOK szabályain. Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón az RTL Híradó kérdésére azt válaszolta: az egy és kétgyerekes illetve a használt lakást vásárló családokat is nagyobb összeggel támogathatják, részletekről azonban nem beszélt.

 

„A diktatúra bűzös lehelete”

Visszavágott a kormányközeli sajtóban megjelent írásokra a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. A kutatóintézetet egyebek mellett a kommunista diktatúra bűzös leheletének nevezték, és azt állították, hogy nem végez valódi tudományos tevékenységet. Egry Gábor főigazgató emlékeztetett: fideszes politikusok is voltak az ösztöndíjasaik között.

 

Kiemelt lett a Tiborcz-projekt

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány Tiborcz István egyik cégének szállodaépítési projektjét az V. kerületben. A kormány szerint korábban is minden hasonló beruházást kiemeltek a környéken, miért pont ezzel tettek volna kivételt.

„Egy nyomorult honlapjuk sincs”

A kormány felelőssége is, hogy rossz a hazai kis- és középvállalkozások versenyképessége, ezt mondta Híradónknak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. A pénzügyminiszter csütörtökön Tusványoson bírálta a kisebb cégeket, azt is mondta, hogy sokaknak: „ még egy nyomorult honlapja sincs”. A 444.hu összeállítása szerint működő honlapja nincs több, olyan cégnek sem, amely egyébként milliárdokat nyer közbeszerzéseken. Például Mészáros Lőrinc egyik vállalkozásának.

Nem indítanak végrehajtást a kormány ellen

Nagyvonalúak lesznek, és nem indítanak végrehajtást a kormány ellen, ezt mondta az RTL Híradónak a Helsinki Bizottság ügyvédje. A bíróság kimondta, a kormány valótlanságot állított a civil szervezetről az egyik tavalyi nemzeti konzultációban, az ítéletet azonban azóta sem hajtották végre. A kabinetiroda a Kúriához fordult, és a döntésig arra kérték a Helsinki Bizottságot, hogy ne indítsanak végrehajtást.

A kormány szerint csak sztereotípia a diákok túlterhelése

Csak sztereotípia, hogy a diákok túlterheltek - ezt nyilatkozta a kormány új oktatási államtitkára a Magyar Időknek. Hivatalba lépése óta Bódis József most először adott hosszabb interjút.

Ellenzék: zsarolás volt

Zsarolással érte el a Fidesz, hogy az ellenzék is támogassa a képviselők fizetésemeléséről szóló javaslatot - ezt mondta a Híradónak a Jobbik szóvivője. A kormánypárti képviselők javaslatának az lett volna a következménye, hogy az ellenzéki pártok jóval kevesebbet költhettek volna a frakciójukra. Ebből csak azután engedtek, hogy a képviselők fizetésemelését az ellenzékből is támogatták a Törvényalkotási Bizottságban. Kerestük a Fideszt, azt írták, kompromisszum született.

MTA-elnök: „Nagyon sajnálom!”

Nagyon sajnálja - ezt mondta a Híradónknak adott exkluzív interjúban a Magyar Tudományos Akadémia elnöke azután, hogy az innovációért felelős miniszter lesöpörte javaslataikat a kutatási pénzek elosztásáról. Lovász László szerint a kutatást nem szabad politikai céloknak alárendelni, és a parlament döntése után is ki kell állni a kutatás függetlensége mellett. A miniszter a Magyar Hírlap mai számában jelentette be, hogy az Akadémia által tett alternatív javaslatokat a kormány nem fogadja el.

 

PLÉH CSABA: „Kutatóhelyek szűnhetnek meg”

Váratlanul érte a kormány terve a Széchenyi-díjas pszichológus-nyelvészt. Pléh Csaba, szerint a kabinet ezzel egy több mint 20 éves megállapodást rúg fel. Kutatóhelyek szűnhetnek meg, és fiatal kutatók mehetnek el Magyarországról amiatt, hogy a kormány átalakítaná a Magyar Tudományos Akadémia költségvetését. Ezt mondta Híradónknak Pléh Csaba, Széchenyi-díjas akadémikus.

Egy cégé a milliárdos kampány

Újabb kommunikációs kampányt indít a kormány, ezúttal 2,3 milliárd forintért. Ezt pedig egyedül Balásy Gyula cégcsoportja költheti el. Hiába adták ugyanis ők a legdrágább ajánlatot, a másik két céget – Csetényi Csaba és Kuna Tibor vállalkozásait - kizárták a korábbi szabálytalanságok miatt. A kormány szerint ők mindent törvényesen csináltak, így a verseny sem sérülhet. A Párbeszéd szerint a rossz elvtársak elmennek és jönnek a jó elvtársak.

 

Önállóságát félti az Akadémia

Kiáll az MTA a függetlenségéért a kormánnyal szemben. A támogatásuk egy részét a tervek szerint ezentúl nem közvetlenül, hanem az innovációs tárcától kapnák. Palkovics László miniszter szerint csupán versenyképessé akarják tenni a tudományos kutatás területét. Az MSZP szerint azért büntetik az akadémiát, mert többször is bírálta a kormányt.

Házon kívül 2018-06-05


szerző:
2018.06.05. 22:55

Házon kívül 2018-05-29


szerző:
2018.05.29. 22:50
Egy éven belül a budai várba költözik a kormány

Az újabb dátumot Gulyás Gergely miniszter jelentette be a csütörtöki kormányinfón. Kövér László, az országgyűlés elnöke pedig arról beszélt az Inforádióban, hogy szimbolikus üzenete is van annak, hogy a kormány elhagyja a Parlament épületét. Az LMP szerint ez pazarlás.

Házon kívül 2018-05-22


szerző:
2018.05.22. 22:55
A kormány legrosszabb ötlete

A kormány legrosszabb ötletének nevezte a minisztériumok és államtitkárságok vidékre költöztetését a Miniszterelnökség új vezetője, Gulyás Gergely.

Orbán nemet mondott Szófiában

Nem meglepetés: nem támogatja a menekültek elosztásáról szóló bolgár javaslatot a magyar kormány. A tervet Szófiában, a csütörtöki uniós csúcs előtt ismertették. Orbán Viktor már korábban többször kijelentette: semmilyen kötelező kvótát nem fogad el, és ez még júniusban bekerülhet a magyar alaptörvénybe is. A szocialisták szerint a miniszterelnök belpolitikai célból akadályozza az uniós együttműködést.

Házon kívül 2018-05-15


szerző:
2018.05.15. 22:50
Az LMP felmondaná a magyar-iráni atommegállapodást

A két ország kormánya tavaly állapodott meg a nukleáris együttműködésről. Egy kis teljesítményű atomreaktor kifejlesztésében is megegyeztek. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Semjén Zsolt írta alá Teheránban. Az LMP szerint Irán a terroristákat szponzorálja, ezért az Orbán-kormánynak sem szabadna együttműködnie vele. A kormányt hiába kerestük.

 

Házon kívül 2018-05-08


szerző:
2018.05.08. 22:55
Alakuló ülés lezárásokkal és tüntetésekkel

Az Országgyűlési Őrség, a rendőrség és a TEK együtt készül a parlament holnapi alakuló ülésére. Már ma este lezárták a parlament környékét, éjféltől pedig még nagyobb területen lesz lezárás, de a tüntetések nem maradnak el.

Titkolja a jelentést a kormány

Titkolja a kormány az Európa Tanács korrupciós jelentését. Pedig a strasbourgi testület többször írásban szólította fel az Orbán-kormányt a jelentés nyilvánosságra hozására.

 

Katona a miniszteri a székben

A rendszerváltás óta először ül katona a hadseregből miniszteri székbe. Orbán Viktor pénteken hozta nyilvánosságra negyedik kormánya tagjainak névsorát. Benkő Tibor a Honvédség vezérezredese, az ország első számú katonája váltja Simicskó István KDNP-s politikust a honvédelmi tárca élén.

Végleges az új kormány névsora

Orbán Viktor hivatalosan is nyilvánosságra hozta negyedik kormányának tagjait. Az RTL Híradónak nyilatkozott Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, aki szerint a változtatásokra nem a sikertelenség, hanem az új kihívások miatt volt szükség. Orbán Viktor munkáját a jövőben a Miniszterelnökség és a Kabinetiroda mellett egy új kormányiroda is segíti, amely közvetlenül a kormányfő irányítása alatt működik majd.

Házon kívül 2018-04-24


szerző:
2018.04.24. 22:45
Balog Zoltán nem lesz miniszter

Hat új miniszter lesz az új Orbán-kormányban - tudta meg az RTL Híradó. Mivel a kormányzati struktúra is változik, így egyelőre bizonytalan, hogy a mostani tárcavezetők közül ki megy, és ki marad. Az biztos, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere távozik.

 

Civilek - újabb 4 év ellenszélben?

A kormány most feltehetőleg úgy érzi, hogy masszív választási győzelme voltaképpen biztatásként is értelmezhető a civilek további szorongatására. A legfrissebb hozzáférhető számok szerint nagyjából 62 ezer szervezetről van szó, ezek kevesebb, mint egynegyede működik Budapesten. Hogyan tovább – a választások után, a Stop Soros törvénycsomag előtt.

Házon kívül 2018-04-17


szerző:
2018.04.17. 22:55
Balatonfüred Székesfehérvár elővárosa?

Székesfehérvár elővárosának mutatja a kormány Balatonfüredet az Európai Unió számára. Mindezt azért, hogy az elővárosi fejlesztési támogatásból kapott csaknem 23 milliárd forintból fel tudja újítani a Balaton északi partja egy részének vasútvonalát. A kormány azt mondja, a törvények szerint 100 kilométeres körben lehet elővárosnak nevezni egy települést.

Felkérte Orbán Viktort kormányalakításra Áder János

Az államfő május 8-ára hívta össze az új országgyűlés alakuló ülését, amin megválaszthatja az új parlament Orbán Viktort újra kormányfőnek, valamint az Országgyűlés új elnökét is. Ehhez azonban még néhány feltételnek teljesülnie kell.

 

Ez a harc lesz a végső?


szerző:
2018.04.16. 18:42
Ez a harc lesz a végső?

Továbbra is megbénítja Franciaországot a szakszervezetek és a kormány közötti állóháború. Mióta az Emmanuel Macron munkajogi reformjait ellenző vasúti dolgozók április elején három hónapos sztrájkot hirdettek, csak heti két munkanapon járnak a vonatok. Ha az elnök alulmarad a szakszervezetekkel szemben, lemondhat az Európai Unióval kapcsolatos reformterveiről.

Házon kívül 2018-04-10


szerző:
2018.04.10. 23:00
Így bírálta a Fidesz-képviselő a kormányt

Közösségi oldalán kritizálja a Fideszt és a kormányt a XXII. kerület fideszes önkormányzati képviselője és frakcióvezetője. Azt írta attól fél, hogy a választási győzelem után folytatódik az ország megkárosítása. A kritikus fideszes nyilatkozott Híradónknak és azt mondta, ettől még továbbra is támogatja pártját, illetve Orbán Viktort.

 

Az utolsó pillanatokban is voltak visszalépések

Az utolsó pillanatokban is voltak visszalépések, de az MSZP-Párbeszéd, a DK, az LMP és az Együtt mindössze 6 választókörzetben támogat közösen egyetlen jelöltet. 40 választókörzetben részleges koordinációt értek el. A Jobbik sehol nem léptette vissza jelöltjeit.

 

VÁLASZTÁS: Összeszedtük ki, hol, kinek a javára lépett vissza

Lejárt a visszalépések határideje a holnapi választás előtt. Az utolsó pillanatokban is voltak visszalépések, de az MSZP-Párbeszéd, a DK, az LMP és az Együtt mindössze 6 választókörzetben támogat közösen egyetlen jelöltet. 40 választókörzetben részleges koordinációt értek el. A Jobbik sehol nem léptette vissza jelöltjeit, így a legtöbb helyen a nagyobb pártok közül a Fidesz-KDNP mellett a Jobbikra, és egy vagy több baloldali jelöltjeire lehet majd voksolni.

Házon kívül 2018-04-03


szerző:
2018.04.03. 23:00
Nyaralók után is jár a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentés

Nem csak a lakóházak, a nyaralók után is jár a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentés. Ez derül ki abból az értesítőből, amit már több nyaralótulajdonos is kézhez kapott az elmúlt héten. Az LMP-nél azt mondják, idézem: ez már vicc kategória.

 

„Ez nemzetbiztonsági kockázat”

A kormány eltávolítását tervezik a migrációt szervező Soros szervezetek az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint. Völner Pál pénteken arról beszélt, hogy nemzetbiztonsági kockázat miatt ezeknek a civil szervezeteknek a működését szigorúan szabályozni kell.

 

Csapdát állítottak a provokátornak, ezt állítja a Migration Aid

A menekülteket segítő civil szervezetet egy újságcikkre hivatkozva a napokban vádolta meg a kormány azzal, hogy illegális listát vezetnek a menekültekről. Ők azonban azt mondják, nincs illegális listájuk, egy gyanús férfi kereste meg őket, és azért beszéltek neki egy nem létező excel tábláról, hogy lebuktassák. A kormány szerint a Migration Aid magyarázata: szánalmas.

 

Házon kívül 2018-03-20


szerző:
2018.03.20. 22:50
Több pénzt adnának a fővárosnak

Az ország motorja lehet Budapest, Karácsony Gergely szerint, ha nem olyan kormányfő vezeti az országot, aki utálja a fővárost. Bemutatta Budapestet érintő terveit az MSZP-Párbeszéd szövetség.

 

Házon kívül 2018-03-13


szerző:
2018.03.13. 22:55

Nőnapoztak a politikusok


szerző:
2018.03.08. 18:29
Nőnapoztak a politikusok

Orbán Viktor az Országház éttermének dolgozóit, Karácsony Gergely járókelőket köszöntött virágokkal. A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta, hogy a nők megérdemlik a tiszteletet.

Választás'18: A mezőgazdaság jövője

Választási vitasorozatunk tizedik része az általános médiában ritkán érintett agráriumról – itt dolgozik minden tízedik magyar foglalkoztatott. A kormánypártokat ma is hiába várjuk, így 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak: mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek.

Házon kívül 2018-03-06


szerző:
2018.03.06. 22:50
Orbán: 4%-os növekedés 4 éven át

Négy százalékos gazdasági növekedést ígért a következő kormányzati ciklus éveire Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint, ha ez megvalósul, egyebek mellett minden évben nőhet a minimálbér és a nyugdíj összege, valamint nyugdíjprémiumot is tudnak majd fizetni.

 

Teljes patthelyzet az olasz választások után

Egyik pártnak vagy pártszövetségnek sem sikerült annyi szavazatot szereznie, hogy többségi kormányt alakíthasson. Kemény koalíciós egyeztetések kezdődhetnek, de ebben a pillanatban még az sem biztos, hogy ki kaphat megbízást az államfőtől. Németország után most Olaszországban kezdődhet hosszú huzavona.

 

„Legyen élmény a szülés”

Ezt szeretné elérni a kormány családbarát szülészet programja. A kórházak összesen 10 milliárd forintra pályázhatnak, az elnyert pénzből egyszemélyes szülőszobákat kell kialakítaniuk, ahol az anya dönthetné el, hogyan szeretne szülni. A pénzt költhetik eszközbeszerzésre, a szülőszobák fejlesztésére és a dolgozók képzésére is.

 

Házon kívül 2018-02-27


szerző:
2018.02.27. 22:50
Csaknem négy év után újra lesz Békemenet

Csaknem négy év után újra lesz Békemenet - ezt Bayer Zsolt, a rendezvény egyik szervezője jelentette be az ECHO tévében. Ezt azzal indokolta, hogy az ellenzék győzelmét hozó hódmezővásárhelyi polgármester-választás után meg kell mutatni, hogy mennyien támogatják a kormányt. A tömegtüntetést március 15-re hívták össze.

Rezsicsökkentéssel kampányolnak

A rezsicsökkentés lett a kampány egyik fő témája. Négy éve még a Fidesz beszélt erről, most több ellenzéki párt ígéri, kormányváltás esetén olcsóbbá teszi a rezsit.

Új mozgalmat indítanak a diákok

Új mozgalmat indítanak, és nem hagyják abba a tiltakozást. A minisztériuma szerint a kormány nyitott a vitára és fontos számukra, hogy mindenki versenyképes tudáshoz jusson. Közben az Akadémia egyik Intézete kutatásában arra jutott: gyenge eredményeket produkál a közoktatás.

Házon kívül 2018-02-20


szerző:
2018.02.20. 22:50
TAO: Azt ígérték, átlátható lesz

A kormány 2011-ben írásban vállalta, hogy a nyilvánosság számára átláthatóvá teszi a TAO-támogatások rendszerét, és azt is elismerték, hogy ez közpénz. Ez derül ki a TAO-támogatási rendszer uniós jóváhagyásának dokumentációjából, amit Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője szerzett meg. Szerinte Orbán Viktor tudatosan hazudott, amikor 2014-ben azt nyilatkozta, hogy a felcsúti stadion építésére adott TAO-támogatás nem közpénz. A kormány mostanáig nem nyilatkozott.

Választás: sík vagy lejtős pályán?

Szombattól hivatalosan is megkezdődik és 50 napig tart az amúgy négy éve folyamatosan érezhető választási kampány. A tét: 199 országgyűlési képviselői hely, ebből 93 pártlisták, 106 egyéni jelöltek között oszlik el. A választások törvényi és nyilvánossági keretei és ellentmondásai.

Választás'18: Paks2

Választási vitasorozatunk második része. A kormánypártokat is hívtuk, nem jönnek, így 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak egy-egy témáról, hogy mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A mai téma: Paks2.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!