KERESÉS search-close

kommunikáció

52 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kommunikáció"

Tóth Bence: „Ha villamosmérnöknek megy az ember, egy óriási világ nyílik ki előtte!”

A mindössze 18 esztendős Tóth Bence a jeltolmács kesztyű ötletének tettekre váltásáért nyerte el a Telekom Tettrekész díját. A fiatal feltaláló betekintést engedett egy tanórára, és elárulta, hogy miért szereti ennyire az elektronikát.

Elbukott a teszten a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere

Két egymás utáni teszten sem működött megfelelően a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere. A Híradó kérdésére a választási iroda elismerte a hibát, de azt írták: ez csak a belső kommunikációs rendszerben okozott fennakadásokat.

Tóth Bence elképesztő találmánya a siketek kommunikációját könnyíti meg

Tóth Bence, a Telekom Tettrekész díjának nyertese egy olyan kesztyűt fejlesztett ki, ami a siketek és nagyothallók egyirányú kommunikációját segíti. Ha kíváncsi vagy, hogyan fogadták a cápák a fiatal fiú találmányát, nézd meg a teljes adást!

A diák, aki sérült embereknek szeretne segíteni találmányával

Tóth Bence egészen elképesztő találmányt mutatott be a cápáknak. Ha még többet szeretnél megtudni a siketek kommunikációját segítő kesztyűről, kapcsolj hétfőn 21:35-kor az RTL Klubra a Cápák között legújabb részéért!

A Villában még a falnak is nyelve van...

A luxusbörtön csendjében a bútorok is elcsevegnek egymással...

 

A telefonfüggő édesapa


szerző:
2018.06.15. 18:00
A telefonfüggő édesapa

Brigi egyre inkább úgy érzi, hogy a párja, Krisztián elhanyagolja őt. A fiú ugyanis túl sokat telefonozik otthon, amivel Brigi szerint a gyereküknek sem mutat jó példát. De vajon Krisztián lányokkal is csetel?

Varjak nélkül el sem tudná képzelni az életét

Zsuzsa szenvedélye akkor indult „szárnyalásnak”, mikor egyszer egy sérült varjat hazavitt magával. Azóta már bővült a madarak száma, ráadásul egy külön szobájuk is van a csicsergőknek!

Orbán Viktor megalázóan is tud beszélni a hozzá közel lévőkkel

Orbán Viktor azt mondta, az új kormányát nem vezetni, hanem irányítani akarja. Hogy ez pontosan mit jelent, majd kiderül a gyakorlatban, és valószínű, hogy mi, választók keveset fogunk ebből tapasztalni. Abból viszont sokat látunk, hogy a miniszterelnök hogyan kommunikál a hozzá közel lévőkkel. Mert erről a saját stábja rak ki videókat a Facebookra.

Mikor kell a sürgősségire menni?

Hazudik az az orvos, aki azt mondja, sohasem kellett még bocsánatot kérnie egy betegtől vagy hozzátartozótól a kommunikációja miatt. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság felügyeleti bizottságának elnöke. A szervezet most kampányt indít, amelyben a betegeknek elmagyarázzák, hogyan működik a sürgősségi ellátás, az orvosoknak pedig azt, hogyan kell beszélni a betegekkel.

RTLII Híradó 2018-01-24


szerző:
2018.01.24. 21:30
60 milliárdot költött a kormány kommunikációra

60 milliárd forint közpénzt adott egyetlen év alatt a kormány tájékoztatásra és kommunikációra – összesítette a hvg.hu. Ennek majdnem a felét – 28,7 milliárd forintot – a menekültekkel kapcsolatos tájékoztató és plakátkampányokra költötte el a Rogán Antal vezette minisztérium háttérintézménye.

 

Szorcsik Vikit hazaküldték, amikor Katarban járt!

Török Gabriella protokoll szakértő elárulta, melyik országokban vannak a legszigorúbb elvárások a turistákkal szemben, valamint, hogy mi mindenre illik odafigyelnünk, ha külföldön vagyunk.  Szorcsik Viktória pedig elmesélte, mi volt az eddigi legszörnyűbb turista élménye!

Ez ám a romantikus reggeli!

Erika teljesen belehabarodott a török kamionsofőrbe, akit egy igazán különleges reggelivel lepett meg. Vajon tényleg megszöktetné őt a férfi, hogy egymáséi lehessenek?

Milyen ember Donald Trump?


szerző:
2016.11.10. 18:00
Milyen ember Donald Trump?

Donald Trump magyar üzlettársa fél évig tartó intenzív tárgyalássorozat alatt sok alkalommal ült szemtől szemben a megválasztott elnökkel, látta, tapasztalta hogyan vág az esze, hogyan kommunikál a környezetével és viselkedik a legkülönfélébb helyzetekben. A magyar üzlettárs azt mondja a milliárdos üzletember kétségkívül lehengerlő szónok, különleges képességeivel képes befolyásolni az embereket.

 

Hogyan kommunikáljunk sikeresen? Íme!

Három évvel ezelőtt a Fókusz felvetette azt a szituációt, mely sokszor ismerős lehetett a számunkra: A nő idegesen hazajön a munkából és rázúdítja férjére az aznapi sérelmeket. A férfi meghallgatja, majd megoldásokat javasol, amitől a felesége még idegesebb lesz. Ugye milyen ismerős élethelyzet?

Mit mondjon a szülő gyermekének a terrorizmusról?

Apa mit jelent az, hogy terrorista? A modern szülőknek teljesen új területre kell felkészítenie a gyerekét. Nem a félelmet kell átadni, hanem a fogalmakat tisztázni és felkészíteni a gyerekeket mi a teendő vészhelyzetben.

Az orvos nem tájékoztat, a beteg nem mer kérdezni

Aki beteg, vagy aki egy beteg hozzátartozója, alapvetően kiszolgáltatott helyzetben van. Nyilván Önökkel is előfordult, hogy azt érezték, az orvos magától nem nagyon mond semmit, és ha kérdezünk, akkor is számunkra érthetetlen módon fogalmaz. Tisztelet persze a számos kivételnek! De persze sok minden a betegen is múlik, aki számára az orvos fontos ember, akitől nem mer kérdezni. Mitől csúszik el a kommunikáció? És mit és hogyan kérdezzünk, ha betegként vagy hozzátartozóként nem kapunk információt?

Zsoltnak végül tetszik Emília?

Zsolt először furcsállotta a doktornő történetét, nem hitt a fülének. Később pedig úgy tűnt, a most szabadult férfinak imponál Emília története, és maga a nő is.

Portré 2016-05-08


szerző:
2016.05.08. 23:45
A digitális világban láthatatlanná lehet válni?

Játékkonzolokon kommunikálnak, hogy ne hallgathassák le őket. Virtuális pénzzel fizetnek, hogy ne legyenek feltűnőek. Hamis papírokkal utaznak, hogy nem bukjanak le és romos házban készítik a bombákat, hogy ne keltsenek feltűnést. Ilyen és ezekhez hasonló módon verték át a terroristák a külföldi titkosszolgálatokat.

Kapcsolattartás felsőfokon: hogyan beszélgessünk?

Manapság mindenki pötyög, vagy a telefonján csacsog. Régen viszont folyamatos volt a személyes kontakt. Mi a legjobb választás? Telefon vagy élőszó?

A kommunikáció átírta a történelmet

Az életünk is könnyebb lehet a kommunikáció fejlődésének köszönhetően. Hálózatba kapcsolt társadalmat építenek a szakemberek, amelyben minden mindennel össze lesz kapcsolva. Jármű közeledésére lámpát gyújtó okos fák, biciklista érkezésére világosodó útburkolati jelek, vagy éppen gyalogos mozgására aktiválódó közlekedési lámpák.

13 éves barátjának köszönheti, hogy újra tud kommunikálni

Egy 13 éves amerikai fiú találmánya tette lehetővé egy beszédképtelen társának, hogy újra kommunikálni tudjon. A fiatal feltaláló barátja két éve bénult le, amikor egy nyári táborban villám csapott belé. Olyan súlyos agyi sérülést szenvedett, hogy azóta sem tud megszólalni. Iskolatársa most egy olyan elektronikus eszközt kísérletezett ki neki, aminek segítségével egyszerű kérdéseket már meg tud válaszolni.

Napi Doktor: bezárkózik, nem beszél: baj van a kamasz gyerekkel?

Nehéz korszak, szülőnek és gyereknek egyaránt, ráadásul nagyban meghatározza a későbbi kapcsolatot is, így fontos, hogy a megfelelő módszerekkel vészeljük át a kritikus kamaszéveket. Sok szülő megijed, amikor a gyermeke nem hajlandó beszélni vele, illetve, amikor mégis szóra bírja, nem biztos, hogy a megfelelő stílusban kommunikál a gyerek. De tényleg baj, ha ebben a korban kicsit bezárkóznak? Erről beszélgettünk Dr. Nuridsány Eszter, gyermekpszichiáterrel.

Brandmánia 2015-11-10


szerző:
2015.11.11. 00:00

Brandmánia 2015-10-29


szerző:
2015.10.30. 00:15
Magyarul Balóval 2015-10-27

Ő felel a kormányzati kommunikációért, az évi 25 milliárdos állami reklámköltésért és a Nemzeti Konzultációkért is. A miniszterelnök kabinetfőnöke azt mondja, nem akart kormánytag lenni, most mégis miniszter lett. Hogy mennyiből gazdálkodik új, 200 fős minisztériuma, még nem tudni. 8 évig volt polgármester, 4 évig frakcióvezető, most új szerepet tanul Rogán Antal.

Brandmánia 2015-10-08


szerző:
2015.10.09. 00:20
Brandmánia 2015-10-08

Egy műsor, amely márkákról és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban dolgoznak, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Teszi mindezt úgy, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formába csomagolja. A Brandmánia szakmai együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. Műsorvezető: Simon Krisztián

Brandmánia 2015-10-01


szerző:
2015.10.02. 00:00
Brandmánia 2015-10-01

Egy műsor, amely márkákról és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban dolgoznak, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Teszi mindezt úgy, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formába csomagolja. A Brandmánia szakmai együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. Műsorvezető: Simon Krisztián

Lemondott Giró-Szász András


szerző:
2015.10.01. 18:29
Lemondott Giró-Szász András

A kommunikációért felelős államtitkár azt mondta: egyelőre a civil életben folytatja. A miniszterelnökkel már beszélt arról, hogyan segíthetné a kormány munkáját, de erről nem mondott bővebbet. Giro-Szász azt mondta: Rogán Antal felkérte, hogy a létrejövő új minisztériumban folytassa eddigi munkáját továbbra is államtitkárként, de erre nem volt hajlandó.

Nem kerül plusz pénzbe Rogán minisztériuma

A Miniszterelnökségtől csoportosítják át a Rogán Antal vezette új minisztériumba a beosztottakat, az irodákat, a szolgálati autókat, és a működéshez szükséges pénzt is. Emiatt módosítják a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség költségvetését, a Fidesz szerint plusz pénzt nem adnak. Azt egyelőre nem tudni pontosan hogy a kommunikáción kívül milyen feladatai lesznek az új minisztériumnak. Az Együtt szerint felháborító, hogy miközben nincs önálló egészségügyi tárca, sőt jelenleg államtitkár sincs, a politikai koordinációra már két minisztérium is van.

Brandmánia 2015-09-10


szerző:
2015.09.10. 23:30
Brandmánia 2015-09-10

Egy műsor, amely márkákról és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban dolgoznak, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Teszi mindezt úgy, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formába csomagolja.
 

Kommunikációs zavar a Keletinél


szerző:
2015.09.04. 18:35
Kommunikációs zavar a Keletinél

Hatalmas a kommunikációs zavar a Keleti pályaudvaron a menekülteket segítő civil tolmácsok szerint. A Menedék Egyesület aktivistái azt tapasztalják, hogy a pályaudvaron maradt családok jó része nem is érti a menedékügyi eljárást, és tévedésből attól tart, hogy egy zárt táborba zsúfolnák be a magyar hatóságok. A rendőrség viszont megfelelőnek tartja a menekültek tájékoztatását.

Hogyan lehet elérni a Z generációt?

A Z generáció legidősebb tagjai épp az egyetemi tanulmányaik vége felé tartanak, de hamarosan munkahellyel rendelkező fogyasztókká válnak. Elérésük rendkívül komoly kihívást jelent a márkák számára, ugyanakkor a kommunikációba való bevonásuk jelentős üzleti hasznot hozhat.

Bábeli zűrzavar a zöld csapatban

A második feladatban a szemben álló felek Ági és Zoli voltak. A búra alatt füstölt, főtt marhanyelvet és zellergumót találtak. Zoli mindenképp szerette volna megszerezni a második pontot, ezért egy különleges ételt eszelt ki. Terve azonban a csapattársai képzelőerejét is felülmúlta. Kitört a kommunikációs zűrzavar a zöld csapatban!

A vizsgadrukk legyőzhető – a szülő szerepe az érettségin

Idén is több ezer diák bizonyíthatja be, mit is tanult az elmúlt években. Mi van azokkal, akik nem bírják a stresszt és már az első napon rossz élményekkel térnek haza? Egy kommunikációs szakértővel arra keressük a választ, hogy ilyenkor miben és hogyan tud segíteni egy szülő gyermekének. Barkó Judit kommunikációs mentorral beszélgettünk. 

A szülőnek nem kell egyenrangúvá tenni a gyereket, nem tartozik minden rájuk

Megismerni és elfogadni saját magunkat egyik legfontosabb feladatunk az életünk során. Szülőként pedig segíteni kell ebben a gyerekeinket, ami nagy felelősség. Vajon a szülői minta, amit otthon lát, ahogy a felnőttek kommunikálnak, mennyire segít ebben erről Somával beszélgettünk.

Cégen belüli kommunikáció


szerző:
2015.03.13. 00:20
Cégen belüli kommunikáció

A Brandmánia következő adásában a cégek inside és outside branding-jéről volt szó, hiszen fontos a vezetők számára, hogy ugyanazt kommunikálják a vásárlók számára, mint amit a cégen belül reklámoznak.

Ismerjük meg a szomszédainkat!

Egy új közösségi kezdeményezésbe vágott bele pár magyar fiatal. Felismerték, hogy sokaknak fogalmuk sincs, hogy kik laknak mellettük, alattuk, vagy éppen felettük, és ha baj van, vagy esetleg szükségük lenne valamire, kínosnak érzik, hogy pont az ismeretlen szomszédtól kérjenek kölcsön egy kalapácsot, létrát, vagy éppen egy hiányzó hozzávalót a vacsorához. Ezt a problémát próbálták meg áthidalni, és közelebb hozni egymáshoz az egy utcában lakókat.

Itt a szép új világ?


szerző:
2015.01.02. 20:00
Itt a szép új világ?

Az életünk is könnyebb lehet a kommunikáció fejlődésének köszönhetően. Hálózatba kapcsolt társadalmat építenek a szakemberek, amelyben minden mindennel össze lesz kapcsolva. Jármű közeledésére lámpát gyújtó okos fák, biciklista érkezésére világosodó útburkolati jelek, vagy éppen gyalogos mozgására aktiválódó közlekedési lámpák.

Hogyan kommunikáljunk egy állásinterjún?

Van, aki elkezd izzadni, mások dadognak, esetleg össze-vissza billegnek, mert nem tudnak megállni a lábukon. Hogy miként kezeljük ezeket a helyzeteket, riportunkból kiderül.

Sztárok a párkapcsolati krízisekről

Erdőhegyi Brigitta, Josh és Csordás Ákos mesélt a szerelem során felmerülő problémák helyes kezeléséről, és saját tapasztalataikat is megosztották műsorvezetőinkkel. Szerintük elengedhetetlen a kommunikáció a két fél között, hisz csak így lehet megoldást találni a gondokra.

Sok politikus nem válaszol az RTL Klubnak

Minden politikusnak válaszolnia kellene a neki feltett újságírói kérdésekre, ezt mondta Híradónknak Kósa Lajos a Fidesz alelnöke.

 

Gyerekek a kommunikációs technológia csúcsán

A 8 és 14 év közötti gyerekek legkedveltebb elfoglaltságaikhoz, a zenehallgatáshoz, tévézéshez, tanuláshoz, játékhoz a legmodernebb eszközöket, okostelefont, tabletet, interaktív tévét, játékkonzolt használnak. Ők a Z generációs fiatalok.

Reggeli - Csak csajok 12-08-16

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Alíznak, Editnek és Virágnak is fontos a tanulás

Rátermettség, talpraesettség, egy kis szerencse: ezek biztosan kellenek a sikerhez. A lányok szerint, ha mindez megvan, akkor kötelező a diploma.

Presztizskérdés volt a médiatörvény kommunikációja

Kovács Zoltán államtitkár szerint kríziskommunikációt folytatott a kormány a médiatörvény kapcsán.

„Fácsén cseteljünk vagy menjünk msn-re?”

Az ELTE Kommunikáció Tanszéke netszó-pályázatot hirdetett, amelyre április végéig várja a netezéssel kapcsolatos, újonnan elterjedt szavakat.

A pápa szerint zsibbaszt a net


szerző:
2010.11.13. 15:40
A pápa szerint zsibbaszt a net

XVI. Benedek arról beszélt, hogy a világháló növeli a magány és elveszettség érzését.

Fél Kettő 10-07-12


szerző:
2010.07.12. 14:25
Fél Kettő 10-07-12

Fél kettő: Hőségriadó - egész héten tart a kánikula, 35 fok is lehet. Pályaelhagyó sztárok - ismert emberek, akik más pályára készültek. Élet az anyaméhben - miért és hogyan rivalizálnak egymással az ikrek már születésük előtt?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való