KERESÉS search-close

kitörés

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kitörés"

Óriási hamufelhő gomolyog a Popocatépetl vulkánból

Több kilométer magas hamufelhő tört ki az egyik mexikói vulkánból. A Popocatépetl névre hallgató tűzhányó kráteréből először szerdán délután egy 2,5 kilóméteres hamuoszlop tört felszínre, amelyet másnap reggel egy kisebb kitörés követett. 

LÁTVÁNYOS: Képek a mexikói vulkánkitörésről

Egymás után kétszer is óriási hamufelhő robbant ki a mexikói Popocatépetl vulkánból. A kitörésről látványos felvételek is készültek.

200 ezren veszélyben


szerző:
2019.03.03. 18:57
200 ezren veszélyben

200 ezer embert veszélyeztetnek Kaliforniában a vulkánok. Egy most közölt kutatás szerint igen nagy az esélye, hogy a következő néhány évtizedben egy vagy több nagy tűzhányó kitör. A szakemberek azt mondják, nem akarnak pánikot kelteni, de jobb, ha mindenki tisztában van a veszéllyel.

Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akikért egy falu küzd

A horvát határ menti Gilvánfán jártunk. A Baranya megyei kis község évek óta a legszegényebb magyar települések közé tartozik. Szinte embert sem látni az utcán. Pedig 380-an laknak itt, ennek a fele gyerek. Ugyanúgy vannak álmaik és vágyaik, de nekik szinte esélyük sincs megvalósítani azokat. Mindannyian halmozottan hátrányos helyzetűek, nagyon nehéz körülmények között élnek.

Sylvester Stallone a mélyszegénységből tört ki

Bár sokan nem tudják róla, egészen a mélyszegénységből tört ki Sylvester Stallone. Színészei karrierjének beindulása előtt kilátástalan volt helyzete. Történetét azért osztotta meg, hogy megmutassa, sosem szabad feladni. 

 

Mozdulatlan egyenlőtlenségek

Ön szeretne többre jutni, mint a szülei? És szeretné, hogy a gyerekei többre vigyék, mint ön? Azazhogy: milyen a társadalmi mobilitás Magyarországon? A számok szerint többre jut-e ön? És: mekkora esélye van a gyerekeinek, hogy többre jussanak, mint ön? Hogyan áll és merre tart a társadalmi mobilitás Magyarországon?

REMÉNY: „Ki lehet jönni a hajléktalanságból!”

Újra visszakerülhet az utcára egy pécsi nő, aki nemrég tört ki a hajléktalanságból. A 68 éves asszony nemrég újra munka nélkül maradt, így kérdéses, hogy be tudja-e fejezni a háza felújítását. Azt mondja, elsősorban nem pénzt szeretne, hanem építőanyagot, vagy olyan berendezési tárgyakat, amelyek még használhatók az új otthonában.

VULKÁNKITÖRÉS: videón!


szerző:
2018.06.28. 15:02
VULKÁNKITÖRÉS: videón!

Mutatjuk, hogyan ontja magából a Galapagos-szigeteken a Sierra Negra nevű vulkán a lávát.

Szegénység: alig lehet kitörni

Átlagosan hét generáció kell ahhoz Magyarországon, hogy valaki ki tudjon törni a szegénységből. Ezt a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet állapította meg egy friss tanulmányban. A statisztika alapján Magyarország Indiával, vagy Kínával van egy szinten. A kormány szerint a mélyszegénységben élők száma évek óta csökken.

 

Lakóházak között tört fel a magma

Több mint 30 házat pusztított el és több százat veszélyeztet a Hawaii Nagy szigetén csütörtökön kitört Kilauea vulkán. Csaknem kétezer embernek kellett elhagynia otthonát.

Megpróbálták berobbantani a börtön falát

Húszan meghaltak köztük egy rendőr, amikor rabok próbáltak meg kitörni egy börtönből Brazíliában. Külső segítségük is volt, akik megpróbálták berobbantani a börtön falát.

Story Extra 2017-06-07


szerző:
2017.06.07. 17:25
Röszkén is kitörtek a menekültek

Kitörés Röszkénél – több száz menekült tört ki délelőtt a röszkei hangárból, ahová a rendőrök szállítják a zöldhatáron érkezett embereket. Azonnal hajtóvadászat indult utánuk a tanyavilágban, akik pedig nem jutottak ki a táborból folyamatosan azt skandálják a kerítésnél, hogy Freeedom, Freedom, vagyis szabadság.

Előzetes Kitörés Röszkénél


szerző:
2015.09.04. 14:34
Előzetes Kitörés Röszkénél

Több száz menekült tört ki péntek délelőtt a röszkei hangárból, ahová a rendőrök szállítják a zöldhatáron érkezett embereket. Azonnal hajtóvadászat indult utánuk a tanyavilágban, akik pedig nem jutottak ki a táborból folyamatosan azt skandálják a kerítésnél, hogy Freeedom, Freedom, vagyis szabadság. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Hogy lehet kitörni az elátkozott környékről?

Emlékeznek még a legdurvább helyek című sorozatunkra? Riportjainkban az ország néhány gettóját mutattuk be, olyan helyeket, ahová csak az megy szívesen, aki ott lakik. A salgótarjáni Zöldfa utcáról is forgattunk, aminek régóta nagyon rossz a híre. Itt él a 16 éves Martina is, aki szeret ott lakni, de mégis azon dolgozik, hogy kitörhessen a Zöldfa utcából. Be szeretné bizonyítani, hogy egy Zöldfa utcai is lehet tehetséges, szorgalmas és sikeres. Serdült Szilvia riportja.

VULKÁNKITÖRÉS: Lángoszlopok csaptak fel a kráterből

A Japán déli részén lévő Aszó vulkán szürke hamut lövell a magasba. Az Aszó aktivitását már 1500 éve dokumentálják a japánok, és azóta több mint 165 kitörését jegyezték fel. A szakemberek szerint utoljára bő 20 évvel ezelőtt történt ilyen erős kitörés

A hegyen érte őket a vulkánkitörés

Legalább 32-en meghaltak, amikor kitört Japán második legmagasabb vulkánja. Az Ontake-hegy a japánok egyik kedvelt kirándulóhelye. A kitörés pillanatában is több százan voltak ott.
 

Tűzhányó ébredezik a nyaralók mellett

Növekszik a félelem a Kanári szigeteken, hogy rövidesen kitör az El Hierro nevű szigetecskén lévő vulkán.

Terjed a repülési tilalom a tűzhányó miatt

A hamufelhő leghamarabb a hétvégén érheti el Nagy-Britannia és Norvégia légterét.

„Felébredt” a fekete óriás


szerző:
2010.11.24. 12:33
„Felébredt” a fekete óriás

Csaknem féléves szunnyadás után ismét kitört a Tungurahua vulkán Ecuadorban.

Óriási kitörés-buborékokra bukkantak

A jelenséget feltehetőleg a Tejút közepén lévő óriási fekete lyuk hozta létre.

Forrongó vulkánok és földrengés

85-re emelkedett a Merapi kitörésében meghaltak száma. Erős földrengés rázta meg a Fülöp-szigeteket.

Újra több tucat életet követelt a Tűz Hegye

Legkevesebb 54 ember életét vesztette, amikor ismét kitört az indonéziai Merapi vulkán.

Nem nyugszik a Merapi vulkán


szerző:
2010.11.01. 15:34
Nem nyugszik a Merapi vulkán

Hétfőn ismét felerősödött az indonéziai Merapi tűzhányó működése. Összesen 22 vulkánnál van riadó Indonéziában.

Nőtt a szökőár áldozatainak száma

Már 413 halottja van az Indonézia nyugati részét sújtó szökőárnak. Ismét kitört a Merapi vulkán.

Tovább füstölög a vulkán


szerző:
2010.10.28. 16:02
Tovább füstölög a vulkán

Újra kitört csütörtökön az indonéziai Merapi vulkán, amelynek keddi kitörése 32 embert ölt meg.

Sötét hamufellegek gyülekeznek


szerző:
2010.04.19. 20:24
Sötét hamufellegek gyülekeznek

A vulkánkitörés miatt még mindig nagy a káosz, miközben felénk újabb hamufelhő közeledik! Összefoglaljuk a legfrissebb információkat.

Közel merészkedtek a tűzhányóhoz

A rossz időjárás miatt eddig nem lehetett megközelíteni a tűzhányót. A stáboknak csak most sikerült közel menniük.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való