KERESÉS search-close

kilakoltatás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kilakoltatás"

Rengeteg adomány a 9 gyerekes családnak

Rengeteg pénz gyűlt össze a kilakoltatásra váró 9 gyernekes családnak. Rendeződhet az adósság és új házat is tudnak majd venni maguknak. Velük töltjük a hetet, amikor megváltozik minden.

Rendkívüli ülés a kilakoltatás ellen, a kormánypártiak nem mentek el

Bojkottálták a kormánypárti képviselők az Országgyűlés mai rendkívüli ülését. Az ellenzéki pártok a kilakoltatások leállítását és a devizahitelesek megsegítését célzó javaslatokat akartak elfogadni, ezért hívták az össze az ülést, de a törvényhozás a Fidesz és a KDNP képviselői nélkül nem volt határozatképes.

Több, mint 11 millió gyűlt össze a 9 gyermekes családnak

Több, mint 11 millió forint gyűlt össze a kilakoltatás előtt álló 9 gyermekes családnak - az asszonynak, akinek sorsát a Házon kívül mutatta be, Szalai Kriszta színésznő kezdeményezett gyűjtést. Nem is remélte, hogy ennyien segítenek - azt sem, hogy a csütörtökön kiírt kezdeményezése után ma már házvásárláson gondolkozhat az eddig reménytelen helyzetben levő család.

SZALAI KRISZTA: 11 millió forintot gyűjtött a 9 gyermekes asszonynak

Szalai Krisztát megrendítette a 9 gyermekes, kilakoltatás előtt álló asszony története. A színésznő  korábban gyűjtött már lélegeztetetőgépre is, majd pár napig az utcára is kiköltözött - csak hogy felhívja a figyelmet a hajléktalanok helyzetére. Most pedig a zsámboki család érdekében kezdett gyűjtést. Egy nappal később már kétmilliónál tartottak az adományok. A teLjes riportot megnézheti: ITT.

Élet a kilakoltatás után: mihez kezd most Bíró Ica?

Bíró Ica egy hete élte át élete legnagyobb traumáját, amikor egy nap kétszer is csengetett a végrehajtó, és mögötte a rendőrök. Fél nap alatt két lakásából tették ki. Május harmadika mindenképpen fordulópont lesz Ica másfél évtizede tartó devizahiteles ügyében.

BÍRÓ ICA: „Nincs miért szégyellni magam”

A Metal Lady-nek másfél hete élete egyik legnagyobb traumáját kellett átélnie. Egy nap alatt két ingatlanát is elveszítette. Most egy barátja lakásában húzza meg magát, de ott sem maradhat sokáig. Ica nem titkolja, hogy lelkileg is megviselték a történtek, ennek ellenére mégis erősnek érzi magát, és készen áll arra, hogy a világ végére is elmenjen az igazáért.

Segítséget kért, jótanácsokat kapott a kilakoltatott család a miniszterelnöktől

Részletes jogi tanácsokat adott, és kitartást kívánt a Miniszterelnöki Kabinetiroda a kilencgyermekes, kilakoltatás előtt álló asszonynak, aki Orbán Viktortól kért segítséget. A családanya, akit a Házon kívül című műsorban mutattunk be, elkeseredésében írt a miniszterelnöknek levelet. Ellenzéki képviselők szerint lakhatási válság van, ezért rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek - a kormánypártok szerint a kezdeményezés kampánylufi.

Bíró Ica ismerősökkel próbálta megakadályozni a kilakoltatást

Óriási botrány Bíró Ica házánál: a metal lady-nek a legrosszabb forgatókönyvvel ért véget a hosszú évek devizahiteles harca. Péntek délelőtt botrányos körülmények között lakoltatták ki.

Kilencgyerekes nagycsaládra vár a kilakoltatás - mi lesz velük?

Krisztina 9 gyerekével és férjével a pesti megyei Zsámbokon él egy lerobbant házban. De már nem sokáig. Május elején, nem sokkal azután, hogy lejár a kilakoltatási moratórium, elárverezik az otthonukat. És egyelőre fogalma sincs arról, mi lesz velük. Krisztina négy éve az őt bántalmazó férjétől menekült el a gyerekekkel, tőle megszabadult, de a házon lévő hiteltől nem.

Lejár a kilakoltatási moratórium

Jövő héttől megugrik a kilakoltatások száma, ahogy lejár a téli moratórium - ezt a Bírósági Végrehajtói Kar alelnöke mondta Híradónknak. Úgy számolnak, 60-70 százalékban egykori devizahiteleseknek kell távozniuk otthonukból. Ellenzéki pártok rendkívüli ülésen fogadtatnák el, hogy gyerekkel senkit ne lehessen utcára tenni. A Fidesz erre úgy reagált, mára több százezer család veszítette volna el a lakását, ha az ellenzéken múlik.

Bécy mindenkit kidobott a lakóhajóról

Bécy közölte Kareszékkal, hogy költözniük kell a hajóról…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Bori végleg szakított Rolanddal?

Bori kételkedni kezdett az esküvőben. Karola és Márk összefogtak Teóék ellen. Kareszék lakóhajója léket kapott.

Bécy verőemberekkel dobatta ki Rolandékat a házból

A Bécy-ház lakói elbarikádozták magukat, hogy megússzák a kiköltöztetést…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Mesi: „Karesz rengeteget változott, elképesztő apuka lett!”

Bécy kidobta a villa lakóit. Mesi ráeszmélt, hogy Karesz mennyit változott. Laura teljesen beleesett Dávidba.

Bécy sokkolta a Bécy-ház lakóit

Bécy mérgesen kidobta a házából az albérlőit…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Bécy kilakoltatja a teljes villáját

Dávid meglepte Joe-t. Bécy megdöbbentette Boriékat. Lali kétségbeesetten segíteni próbált Joe-n.

Egyre több a kilakoltatás

Több mint 3200 kilakoltatás történt tavaly a 24.hu értesülései szerint. Annak ellenére rekordközeli ez az adat, hogy tavaly az áprilisi választások miatt a szokottnál egy hónappal később, csak májusban járt le a kilakoltatási moratórium. Egy civil szervezet azt követeli, hogy legalább a kisgyermekes családokat ne lehessen az utcára tenni. A kormány szerint az egyes esetek megítélése elsősorban az önkormányzatok feladata.

Utcára kerülhet Bíró Ica?


szerző:
2018.11.07. 08:49
Utcára kerülhet Bíró Ica?

A Metal Lady budai házát elárverezték a feje fölül, november közepéig bármelyik percben kilakoltathatják, habár ő mégis abban reménykedik, hogy újratárgyalják az ügyét.

Bíró Ica házát elárverezték a feje fölül

A Fókusz stábja ott volt Bíró Icával, amikor devizahitel-károsultak és szimpatizánsok gyűltek össze a házában. Ica budai házát is elárverezték a feje fölül, november közepéig bármelyik percben kilakoltathatják, mégis reménykedik abban, hogy újratárgyalják az ügyét.

A kilakoltatás ellen tüntettek

Senkit ne lehessen megfelelő elhelyezés nélkül az utcára rakni - ezért tüntetett szombat délután a Város Mindenkié Csoport. Szerintük az új törvénymódosítással, amely szerint tilos lesz közterületen életvitelszerűen élni, sorsuk miatt büntetik a hajléktalan embereket.

Újabb érdekes fordulat a rákos fiú életében

Az RTL Híradó a múlt héten mutatott be egy asszonyt, akit hamarosan kilakoltatnak a rákos fiával együtt. Az első fordulat az volt, hogy civilek egy nap alatt 2 millió forintot gyűjtöttek össze nekik. A második pedig az, hogy miközben a kispesti önkormányzat azért utasította el a nő kérelmét, mert szerintük nem volt üres bérlakás a kerületben, mi egy nap alatt kettőt is találtunk.

Hiába törlesztette a tartozást, mégis az utcára került

Hiába törlesztette a tartozást, mégis az utcára került egy kisgyerekes család a fővárosi kilencedik kerületben. A Város Mindenkié akciócsoport élőlánccal próbálta megakadályozni, hogy a lakókat kirakják a végrehajtók, végül nem sikerült. Húsz éve laktak ott. Az önkormányzat szerint az asszony már rég jogcím nélküli lakáshasználó volt.

KILAKOLTATÁS: Kisgyerekes család került utcára

Hiába törlesztette a tartozást, mégis az utcára került egy kisgyerekes család a fővárosi IX. kerületben. A Város Mindenkié akciócsoport élőlánccal próbálta megakadályozni, hogy a lakókat kirakják a végrehajtók, végül nem sikerült.

Naponta nyolc családnak kell elhagynia otthonát

A jegybank friss adatai alapján naponta nyolc család vesztette el otthonát idén az első félévben bedőlt hitel miatt. Az MSZP szerint a kormánypártok magukra hagyták a bajba került adósokat. A KDNP viszont azt írta, dolgoznak a könnyített törlesztés lehetővé tevő javaslatukon.

Riportunk után indult gyűjtés a beteg fiúnak

Több mint egy millió forint gyűlt össze az RTL Híradó riportja után annak az anyának és 18 éves gyermekének, akiket tegnap mutattunk be. Az autista, epilepsziás, rákos kamasznak és édesanyjának október elején kell elhagyniuk jelenlegi albérletüket, mert elárverezték a házat, ahol élnek. Adásunk után Homonnay Gergely író, újságíró indított gyűjtést egy közösségi oldalon.

ADOMÁNY A RÁKOS FIÚNAK: Egyre többen küldenek pénzt

Híradónkban mutattuk be annak az autista, epilepsziás, rákos fiúnak és édesanyjának a történetét, akiket a kilakoltatás fenyeget. Nézőink és "Erzsi, a cica" is azonnal gyűjteni kezdtek!

ADOMÁNYOK A RÁKOS FIÚNAK: egyre többen küldenek pénzt

Híradónkban mutattuk be annak az autista, epilepsziás, rákos fiúnak és édesanyjának a történetét, akiket a kilakoltatás fenyeget. Nézőink azonnal gyűjteni kezdtek!

Mennie kell a beteg gyerekkel


szerző:
2018.09.16. 18:12
Mennie kell a beteg gyerekkel

Kilakoltatás fenyeget egy anyát és beteg fiát. A gyerek autista, epilepsziás és rákos. A házat, amelyben eddig egy pici lakrészt béreltek, hiteltartozás miatt elárverezték, a végzés szerint október 3-ig ki kell költözniük. Egyelőre nincs hova menniük, mert az albérletárakat nem tudják kifizetni, szociális lakásra pedig nem jogosultak.

Napi 12 családot lakoltatnak ki

Több mint 1300 családot lakoltattak ki májustól mostanáig - árulta el a Miniszterelnökség egy DK-s képviselő írásbeli kérdésére. Ez azt jelenti, hogy a kilakoltatási moratórium vége óta naponta 12 család került az utcára. 130 olyan család is elveszítette otthonát, akik korábban a Nemzeti Eszközkezelővel állapodtak meg.

Még mindig sok tízezren nem tudtak kilábalni a devizahitel-válságból

Hiába próbálta megoldani a kormány, még mindig sok tízezren nem tudtak kilábalni a devizahitel-válságból. Az Igazságügyi Minisztérium legutóbbi adatai szerint 30 ezer olyan család lehet, akiket bármikor kilakoltathatnak. Három napja Inárcson eddig példa nélküli, szélsőséges eset történt: azért gyilkolta meg az ügyével foglalkozó családsegítőt egy férfi, akit kilakoltatás fenyegetett, mert nem kapott segítséget.

 

Annát és Sanyát kilakoltatták

Anna ledöbbent, mikor a főbérlője közölte vele, hogy szüksége van a lakásra, ezért ki kell költözniük onnan Sanyával már másnap. Sanya visszaesett, és nagyon gyenge volt, ezért Anna nem akarta terhelni a rossz hírrel, inkább megpróbálta egyedül megoldani a problémát. Miután rájött, hogy a lakóhajóra nem mehet, kénytelen volt elfogadni Roland ajánlatát, és a Bécy-házba költözni.

Anna kényszerből költözött vissza Rolandhoz

Joe Tamarával töltötte a napot. Annának ki kellett költöznie a lakásából. Bécy megleckéztette Gáborékat.

Autójában él egy győri nő

Kilakoltatták kisebbik fiával együtt, így egy lakótelep parkolójában, a kocsiban lakik, fia pedig diákszállón. A 47 éves nő egy tóban fürdik, a ruháit is abban mossa. Mosdóba pedig a közeli benzinkútra vagy a bokrokba megy. Egyetlen vágya, hogy újra együtt lehessen a fiával, ezért több munkára is jelentkezett.

Ide kattintva még többet megtudhatnak az asszony hétköznepjairól.

 

Mégsem kerülnek utcára


szerző:
2018.06.21. 18:32
Mégsem kerülnek utcára

Boldog és megkönnyebbült, hogy mégsem kerülnek az utcára - ezt mondta Híradónknak Viktorka édesapja. Az agyhártyagyulladás miatt végtagjait elveszítő négyéves kisfiú családjával eddig egy földszinti önkormányzati lakásban élt, de úgy tűnt menniük kell.

Ki kell költözniük a gyerekekkel

El kell hagynia az önkormányzati bérlakást Lakatos Viktor családjának. Ő az a négy éves kisfiú, akinek tavaly mindkét a lábát amputálták agyhártyagyulladás miatt. Bár kérték a szerződés meghosszabbítását, a 20. kerületi önkormányzat képviselőtestülete elutasította.

Kilakoltatták Fekete Pákót?

Négy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Pakónak csúnyán meggyűlt a baja a főbérlőjével, aki azzal vádolt a férfit, hogy évek óta nem fizetett semmit sem, és egyszerűen nem tudta őt kitenni a saját lakásából, emiatt bírósághoz fordult a fiatal nő.

Könnyített törlesztést kaphatnak

Könnyített törlesztést kaphatnak a bajba jutott lakáshitelesek - ezt a KDNP frakcióvezetője közölte Híradónk kérdésére. Tegnap járt le a meghosszabbított kilakoltatási moratórium, és mától ismét családok ezrei kerülhetnek utcára. Nem csak a bedőlt hitelesek.

Védenék a gyerekes családokat

Egyetlen gyerekes családot se lehessen cserelakás nélkül kilakoltatni, ezt szeretné elérni a Város Mindenkié csoport. Javaslatukat az Együtt, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is támogatja, holnap közös törvénymodósító javaslatot nyújtanak be az Országgyűlésnek.

A gyermekes családok kilakoltatása ellen kampányolnak

A gyermekes családok kilakoltatása ellen kezdett kampányba a Város Mindenkié Csoport. Törvénymódosítást szeretnének, hogy az önkormányzatoknak kilakoltatáskor kötelező legyen elhelyeznie a gyerekes családokat.

RTLII Híradó 2018-01-25


szerző:
2018.01.25. 21:30
Gyermekes családok is az utcára kerülhetnek

Szerdán tárgyalt a kőbányai képviselő-testület a Bihari utcában álló egyik önkormányzati épület ügyéről. Az itt élők többsége hosszútávra tervezett, maguk is sokat költöttek a bérlakásukra. Most mégis le akarja bontatni a házat az önkormányzat. Cserelakást azonban nem mindenkinek garantálnak.

Ezrével lakoltatják ki őket

Ezrével lakoltatják ki, és zavarják el a belső migránsoknak nevezett vándormunkásokat Pekingben. Ezúttal egy nagyobb városrész átépítése miatt telepítik ki őket, de a kínai főváros vezetésének célja, hogy a kínai gazdasági csoda alapjait megteremtő, és éhbérért dolgozó sok tízezer vándormunkás létszámát drasztikusan csökkentsék.

 

Totót újabb albérletből dobták ki

Reggel Zoé híreket kapott: Totót kitették az albérletből, ahol eddig lakott. A fiú egyből visszaakart költözni Zoéhoz az albiba, a lány azonban nemet mondott testvérének, amivel megsértette őt. Később aztán furdalni kezdte a lelkiismeret a Zoét, és megengedte Totónak, hogy odaköltözzön hozzájuk, ő azonban addigra meggondolta magát, és úgy döntött más megoldást keres problémájára.

Leállítaná a kilakoltatást a Párbeszéd

A párt szerint nemsokára precedensértékű ítéletek születhetnek az Európai Bíróságon arról, hogy nemcsak az egykori devizahiteleseknek kell viselniük az árfolyam-kockázatot, hanem a bankoknak is. Nemrég egy magyar bíró arról beszélt: a devizahiteles szerződések egy részénél még a legalapvetőbb fogyasztóvédelmi elvek sem jelennek meg, de még ezeket sem semmisítik meg.

Beteg gyermekével lakoltatták ki

Nem kegyelmezett a végrehajtó, beteg gyermekével lakoltattak ki egy 55 éves asszonyt hétfőn délelőtt Pécsen. Az édesanya a beteg gyermekkel délelőtt utcára került. Még késő délután sem tudták, hol alszanak majd.

Kilakoltatták, még fizethet is

Kilakoltatás után még a harminc éves függönyöket is ki kell fizetnie a hetven éves asszonynak. Matuszka Emőke történetét még júliusban mutattuk be. Az asszonyt és tizenöt macskáját azután lakoltatták ki önkormányzati lakásából, hogy több mint egymillió forintos lakbértartozást halmozott fel. Az asszony úgy gondolta, ezután már nem nőhet az adóssága, mostanra, azonban kiderült, hogy akár újabb egymillió forintot terhelhetnek rá.

 

Beteg lányával lakoltatták ki

Kilakoltattak egy 69 éves asszonyt 40 éves beteg lányával és 15 macskájával együtt Szegeden. Az asszony évek óta nem tudta fizetni a szociális bérlakás díját. Volt banki tartozása is, amit nyugdíjából vontak rendszeresen, így megélhetésre 50 ezer forintja maradt havonta. Kért kisebb, olcsóbb lakást, de mivel tartozása volt, nem kaphatott. Híradónknak azt mondta, nincs hová mennie.

Sebestyén Ági kilakoltatta Snezit

Ági Luna segítségével pakolta össze és zsákolta be Snezi ruháit, mert már nem bírta elviselni a lányt lakótársaként... Vajon mit szól majd ehhez Snezi?

Nézd meg Snezi reakcióját, amikor rájön, hogy el kell költöznie!

Snezi másnap reggel ért haza Bécsből, és meglepődve szemlélte a ruháit tartalmazó zsákokat. Majd amikor Ági felvilágosította, hogy mennie kell, kiakadt, és bosszút eszelt ki...

Ellenálltak a kilakoltatásnak

Rendőrök cipelték ki egyesével a Város Mindenkié csoport aktivistáit egy újpesti ház udvaráról, amikor kedden meg akartak akadályozni egy kilakoltatást. Az aktivisták szerint a nő, akit kilakoltattak, több százezer forintot költött a szociális bérlakás felújítására, átmenetileg nehéz helyzetbe került, és az önkormányzat az utcára teszi. Az újpesti jegyző azonban közleményében azt írta, a nőt azért lakoltatták ki, mert majd egy évig nem fizetett lakbért és rezsit, és többször félrevezette a hatóságot.

Kilakoltatás: az adósok érdeke?

Aki tartósan és nagyobb összeggel tartozik – rezsivel, lakbérrel vagy hitellel, annak tartania kell attól, hogy előbb-utóbb elveszíti az otthonát. De előtte hosszasan küzdenie kell hatóságokkal, közműcégekkel, bankkal, végrehajtóval. Decembertől márciusig tilos a kilakoltatás, de a fennmaradó 9 hónapban…ki tudja, hány embert lakoltatnak ki Magyarországon? Ha jól értjük, pontosan senki.

Kevesebb lehet a kilakoltatás


szerző:
2017.03.01. 18:35
Kevesebb lehet a kilakoltatás

Már a héten megkezdődhetnek a kilakoltatások azoknál az adósoknál, akik ellen tartozásaik miatt végrehajtási eljárás indult. A Város Mindenkié Csoport aktivistái a kilencedik kerületi polgármesteri hivatal előtt tiltakoztak amiatt, hogy egyes önkormányzati képviselők a piaci ár töredékéért jutnak bérlakáshoz, miközben a rászorulóknak azt mondják, nincs elég lakás. A bírósági végrehajtók azt mondják, idén feleannyi kilakoltatás várható, mint amennyi tavaly volt.

Két gyerekkel lakoltatták ki

Kilakoltatták két gyerekével, mert nem volt pénze eltemettetni az apját – a köztemetés díját pedig nem tudta rendezni. Bota György 74 ezer forinttal tartozott a szegedi önkormányzatnak, ennyibe került apjának 2009-es temetése. Kérte, hogy engedjék el a tartozást, de hiába volt munkanélküli, fizetnie kellett. Örökségül kapott házát végül a 74 ezer forint miatt elárverezték, a gyerekek most a nagymamához kerültek.

Nem találják a kiégett lakásban élő nőt

Keresik azt az idős nőt, akinek lakása reggel kigyulladt Miskolcon, egy tízemeletes lakóházban. A tűz miatt 64 embert ideiglenesen ki kellett költöztetni. A tüzet hamar eloltották, egy óra múlva mindenki visszatérhetett otthonába, a hetven év körüli bérlő viszont azóta sem került elő. Úgy tudjuk, kilakoltatást várt rá, ma délelőtt érkeztek volna a végrehajtók. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják.

Háromgyerekes családot lakoltattak ki

Tudtak volna fizetni, mégis kilakoltatták a háromgyerekes családot az egyik budapesti önkormányzati bérlakásból. A kétmillió forintos tartozásra részletfizetést szerettek volna kérni, de azt mondják, az önkormányzat nem engedte. A kilakoltatást aktivisták próbálták megakadályozni, őket a rendőrök vitték el. A család most átmeneti szállón éjszakázik, de maximum két hétig maradhatnak. Az önkormányzatot hiába kerestük az üggyel kapcsolatban.

Fizetett az áramért, mégis mennie kell

Nem enged a X. kerületi önkormányzat, szerintük lopták az áramot, ezért két gyerekével kiköltöztetnek egy anyát az 5 éve bérelt lakásból. Már a jövő héten menniük kell. Az asszony a szomszédból hozza az áramot, de a vezetéket a saját mérőórájára kötötte, és így fizet is az áramért. Az önkormányzat szerint azonban ez így teljesen szabálytalan.

Devizahitelesek - még mindig százezreket fenyeget a kilakoltatás

A 75 éves János gyakran lejár egy konditerembe edzeni, hogy fitt maradjon. Sokáig szeretne élni, mert törlesztenie kell hónapról hónapra a devizahitelét, és még nagyon sok van hátra. János pénze a törlesztésre elég, a számlákra és ennivalóra már alig marad. Sokszor az edzéstársai visznek neki ételt, mert neki arra már nem marad pénze. János egy a 130 ezer devizahiteles közül, akiknek 3 hónapnál régebbi tartozása van. Hogy sikerült akkor tulajdonképpen a devizahitelesek megmentése? Ennek jártunk utána.

Házon kívül 2016-04-06


szerző:
2016.04.06. 23:30
Újrakezdődtek a kilakoltatások

Már el is kezdődtek a kilakoltatások, miután kedden lejárt a téli időszakra vonatkozó moratórium. 140 ezer család legalább 90 napos késésben van jelzáloghitelének törlesztésével, főleg őket fenyegeti a végrehajtás. Az LMP felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul könnyítsen a szerintük megbukott magáncsőd feltételein, és bővítse a Nemzeti Eszközkezelő kapacitásait is. A nemzetgazdasági miniszter Híradónknak azonban azt mondta, a kormány egyelőre nem is tárgyalt a kérdésről.
 

Patkányok és csótányok a főbérlők

Hiába dolgoznak, nincs annyi pénzük, hogy az áram és fűtés nélküli lakásból albérletbe költözhessenek. Nincs kiút az életveszélyes helyzetből?
 

Bérleti díjat kérnek az életveszélyes lakásért

Önkényesen költözött egy üres önkormányzati lakásba egy pécsi család. Másfél évig voltak hajléktalanok, azt mondják, nem volt más választásuk. Azt, hogy beköltöztek, be is jelentették a hivatalban, erre kikapcsolták náluk a villanyt és a vizet. A lakás ráadásul életveszélyes. A lakbért ennek ellenére beszedik tőlük, és a kilakoltatás fenyegeti őket.

Egy édesanya, aki soha nem adja fel

Egy édesanya, aki a padlóra került, de felállt és sikerült egyben tartania a családját. Október végén mutattuk be Lendvai Andreáék történetét. Az asszony agytumoros, férje is súlyos beteg. Két gyerekükkel kilakoltatták őket józsefvárosi, szociális bérlakásukból. Négyen, négyfelé szakadtak. Az asszony sugárkezelésekre jár, és pihenés helyett is dolgozik. Az mondja: nincs olyan, hogy fáradtság. Olyan elszánt, hogy új otthont is talált maguknak. Lendvai Andrea az RTL Híradó Év embere díjának egyik jelöltje.

Egy anya, aki a padlóra került, de felállt

Andreát és a családját októberben mutattuk be először, akkor, amikor kilakoltatták őket az otthonukból. Úgy tűnt, hogy a család szétesik, négyen négyfelé mennek: sajnos nem ritka, ami velük történt. Az viszont egyáltalán nem mindennapi, ahogy Andrea felállt a padlóról, és elképesztő erővel, a súlyos betegsége dacára mindent megtett azért, hogy legyen új otthonuk, és együtt maradhassanak.

Befalazták az ajtókat, hátha elmennek

Befalazzák az ajtókat, így próbálnak megszabadulni a lakóktól egy 9. kerületi önkormányzati tulajdonú házban. Áram sincs, ezért a ház lakhatatlan. Akinek van bérleti szerződése az önkormányzattal, az másik lakást kap, 20 embernek azonban nincs, ők attól félnek, hogy az utcára kerülnek. Az önkormányzat azt írta, hogy a házat régóta el akarják adni, és nem tudnak lakást adni az önkényes lakásfoglalóknak.

Kilakoltatás után – Az anya tartja egyben a szétszakadt családot

Két hete láthattak riportot egy családról, amely a kilakoltatás után négyfelé szakadt. Az anya, aki súlyos beteg, kórházba került, az apa átmeneti szállóra, a nagyfiú egy barátjához, a kicsi pedig gyerekotthonba. Két hét telt el azóta, és az anya a kórházból is emberfeletti küzdelmet folytatott, hogy valahol és valahogy újra együtt lehessen a család. Moskovics Judit velük töltötte a múlt hetet, hogy kiderüljön, sikerült-e felállniuk ebből a lehetetlennek tűnő helyzetből.

Segítettek a rokkantnyugdíjasokon

A könnyeivel küszködve mondott köszönetet a pórul járt nyugdíjas asszony. Konzervek, liszt, cukor, só. Hónapokra elegendő adományt kapott az a két pécsi rokkantnyugdíjas, akiket vasárnap mutattunk be az RTL Híradóban.

Amikor a négytagú család négyfelé szakadt

A 12 éves Milán láthatóan sokkban volt, amikor találkoztunk vele. A kisfiút elszakították a családjától, egy otthonban aludt, idegen gyerekek között, és nem vehette fel a saját ruháit, amikor iskolába ment. A családot a múlt héten lakoltatták ki önkormányzati bérlakásukból, mert tartozást halmoztak fel. Az anya ugyanis beteg lett, és akaratuk ellenére, de megcsúsztak a fizetéssel. Moskovics Judit azt a pár órát örökítette meg, amikor a négytagú család négyfelé szakadt.

Civilek tüntettek a kilakoltatások ellen

Több száz civil tüntetett a lakhatási szegénység ellen Budapesten. Az Üres Lakások Menete elnevezésű demonstrációt a Város Mindenkié csoport és a Magyar Szegénységellenes Hálózat szervezte. Azt mondják: a megmozdulást azért a nyolcadik kerületben tartották, mert itt a legtöbb a kilakoltatás. Legutóbb csütörtökön kellett egy családnak elhagynia az egyik józsefvárosi bérlakást. Az asszony agytumoros, két gyerekével és szintén súlyosan beteg férjével kellett kiköltözniük.

Kilakoltatták az agydaganatos nőt

Kilakoltatták azt az agydaganatos asszonyt és családját, akik egy józsefvárosi szociális bérlakásban éltek. A család több mint egymillió forintos lakbér-hátralékot halmozott fel, emiatt a bíróság már két éve elrendelte a kilakoltatásukat.

Bréking! Rendőri beavatkozással kilakoltatták az agytumoros asszonyt és családját!

Csütörtökön délelőtt kilakoltatták VIII. kerületi otthonából az agytumoros asszonyt, vesebeteg férjét és műtét előtt álló 12 éves kisfiúkat.

Miri kimenti a bajból Drexéket

Bár Karesz és Drex durván kiosztja Mirit, mégis a lány menti meg őket a kilakoltatástól.

Utcára kerülhet az agydaganatos asszony

Egy agydaganatos asszonyt akarnak kilakoltatni szintén súlyosan beteg férjével és két gyerekével Józsefvárosban, október 15-én. A család egy önkormányzati lakásból kerülhet az utcára azért, mert több százezer forintos lakbértartozásuk van.

Kezdődik a kilakoltatás?

Szeptember közepétől december elejéig csak a bankok jóindulatában bízhatnak azok az adósok, akik már több mint 90 napja nem tudják hitelüket törleszteni. A napokban megindulhatnak az elszámolási folyamat idejére leállított végrehajtások, kilakoltatások. Hogy ez pontosan mit jelent, és mit tehetnek az adósok, arról Lovas Juditot kérdeztük. 

Pártos Csillát kilakoltathatják Pécsi Ildikó lakásából

Sajtóértesülések szerint Pártos Csillát kilakoltathatják lakásából, ami egyébként jogilag, Pécsi Ildikó nevén van. A színművésznő fia és Csilla válásakor, a rokonoknál szokásos jogi gyakorlat szerint, ún. szívességi lakáshasználat keretében, megengedte, hogy Csilla és fia ott lakjon, amíg a fiú le nem érettségizik. Igen ám, viszont kiderült, hogy a rezsi egy részét fizette csak és több százezre tartozást halmozott fel a lakás terhére. Az eset kapcsán az ilyenkor életbelépő jogi gyakorlatról Dr. Lichy Gábor, ügyvéddel beszélgettünk.

Fókusz 15-08-06


szerző:
2015.08.06. 19:25
Fókusz 15-08-06

Fókusz: Kilakoltatás - Hiába a jogszerű döntés, Tóthék nem akarták elhagyni kisajátított otthonukat. Rendőrök vitték el őket. Milliárdosból koldus - Stadler elvesztette mindenét, de a jókedvét nem. Börtöninterjú a juhászból lett vállalkozóval. A brit fenegyerek - Senkit sem hagy hidegen Robbie Williams, aki hétfőn kápráztatja majd el a Sziget közönségét.

A Fókusz kamerája előtt lakoltatták ki a négytagú családot

A III. kerületi Aranyvölgy utcában a rendőrök többszöri felszólítás után lefogták, majd a rendőrautóhoz kísérték Tóthné Halász Juditot. Az asszony nem bűnöző, nem követett el semmit, csak nem volt hajlandó elhagyni otthonát, amit a 10-es főút nyomvonalának kiszélesítése miatt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kisajátított.

Jogosan lakoltatták ki a négytagú családot?

A család életében nem ez az első eset, hogy házuk egy építkezés útjában áll. 17 évvel ezelőtt azért költöztek ide, mert a házat, melyben lakásuk volt, el kellett bontani.

Kilakoltatás ellen küzdöttek, bírságot kaptak

Szabálysértést követtek el a Város Mindenkié aktivistái, amiért nem engedelmeskedtek a rendőröknek, így döntött a bíróság. Ketten pénzbírságot, ketten pedig figyelmeztetést kaptak. Még novemberben próbáltak megakadályozni egy család kilakoltatását, de végül a rendőrök egyesével vitték el őket.

Down-kóros gyerekével tették az utcára

Down-kóros gyermekével költöztettek ki önkormányzati lakásából egy anyát Ózdon – az asszony szerint 68 ezer forint bérleti díj- és közműtartozás miatt. Az esetről a Magyar Narancs számolt be elsőként. Ózdon májustól szigorúbb feltételekkel lehet önkormányzati lakást bérelni. Rendszeres jövedelem kell hozzá, és a bérlőknek nem lehet díjhátralékuk.

Csatornázás miatt ment tönkre a felcsúti ház?

Átlátni egy felcsúti ház falán, annyira reped az épület. Kovácsék otthonát már csak a köré állított gerendák tartják össze. Azt mondják: azóta van baj, mióta csatornáztak az utcában. A kétségbeesett asszony már Orbán Viktornak is elmondta a gondját, de a miniszterelnök nem tudott segíteni. Az építési hatóság most lakhatatlanná nyilvánította a házat és költözésre kényszeríti a felcsúti családot, csak épp azt nem tudják hová.

Téves számla miatt kerülhetnek az utcára?

Sírva mondta a 73 éves nagymama, hogy nincs hova menniük. Egy Budafokon élő család végső elkeseredésében Híradónkhoz fordult segítségért, mert hamarosan kilakoltatják őket. Szerintük önhibájukon kívül jutottak ebbe a helyzetbe. Egy éven keresztül ugyanis havi 90 ezer forintos villanyszámlájuk jött.

Mától újra kilakoltatják a tartozókat

Vége a kilakoltatási moratóriumnak, vagyis mától újra az utcára kerülhetnek azok, akiknek lakbér-, rezsi- vagy lakáshitel-tartozásuk van. A Város Mindenkié Csoport szerint ma Magyarországon 2,5 millió ember él lakhatási szegénységben.

Három gyerekkel lakoltatták ki


szerző:
2014.11.24. 18:32
Három gyerekkel lakoltatták ki

Élőlánccal védték a házat, a négyfős családnak mégis mennie kellett. Egy héttel a kilakoltatási moratórium előtt tették az utcára a fiatal nőt, fiát és két árván maradt testvérét, mert elmaradtak a lakbérrel és a rezsivel.

Egyelőre nem költöztetik ki a családot

Nagyon sokan segítettek a Horváth családnak, akiket pénteken mutattunk be a Híradóban. Akkor kapták meg a határozatot, hogy tartozásuk miatt ma kilakoltatják őket az önkormányzati lakásból, és attól féltek, hogy beteg kisfiukat, és unokájukat is elveszíthetik.

Beteg kisgyerekes családot lakoltatnak ki

Három napja maradt annak a családnak, hogy elhagyja a szociális bérlakást, akik egy izomsorvadásos kisfiút is nevelnek. Többszázezer forintos tartozásuk van. Kétségbe vannak esve, mert nem tudják hova menjenek.
 

Háromszáz lakásból költöztették ki a lakókat

Egy II. világháborús szárnyas aknát találtak egy csatornában. A lakóknak néhány órára kellett elhagyniuk az otthonukat, addig, amíg a tűzszerészek elszállították a bombát.

Még az erdő is felmerülhet, mint új otthon

Kilakoltatás előtt, mire elég az utolsó hónap? Mit tegyenek? Végignéztük az összes lehetőséget.

Házon kívül 13-03-13


szerző:
2013.03.13. 23:05
Házon kívül 13-03-13

Házon kívül: Elszakadt a cérna: a nyugdíjas, aki nekiesett a polgármesternek, aki kormánypárti országgyűlési képviselő is. Már csak pár hét a kilakoltatásig: az erdőbe megy majd lakni az anya és a lánya? Számba vettük, milyen lehetőségeik vannak, hogy ne kerüljenek az utcára. Égből pottyant lehetőség: titokzatos jótevő segített a párnak, akik több mint 10 éve egy erdei kunyhóban élnek. Most saját otthonhoz juthatnak.

Kocsis Tibinek el kell hagynia lakását

Garázs és parkolóhelyek. Ezekből van kevés, állítólag ezért nem kapott több mint két éve használatbavételi engedélyt az a ház, amelyben Kocsis Tibornak is van lakása.

Már közel 150 ezer adóst fenyegethet a kilakoltatás!

A bankok ezekben a napokban értesítenek sok adóst, hogy az ingatlanukat kényszerértékesítésre jelölték ki. Az RTL Híradó olyan devizahiteleseket keres, akik az utóbbi napokban, hetekben levelet kaptak a bankjuktól, amelyben a kényszerértékesítésről tájékoztatják őket.

Házon kívül 11-12-20


szerző:
2011.12.20. 22:40
Házon kívül 11-12-20

Házon kívül: Az égből jön a segítség? - Egy hatgyerekes család költözése, akik egy lepusztult tanyáról költözhettek Budapestre. Káosz az étkezési utalványok körül - Ami eddig volt, nem lesz, amennyi eddig volt, annál kevesebb lesz, és ahol eddig használhattuk, ott nem biztos, hogy használhatjuk majd. Miről álmodik a srác, akinek nagy pénz ütheti a markát? - A 19 éves Zsolt 20 millió forintot nyert az államtól, mert lebénult a kötelező védőoltástól.

Az égből jön a segítség?

Kilakoltatott családoknak ad esélyt a Református Egyház: lakást bérelnek nekik, segítenek munkát keresni, és az életüket egy mentor segíti, hogy minél előbb talpra állhassanak.

Házon kívül 11-12-13


szerző:
2011.12.13. 22:45
Házon kívül 11-12-13

Házon kívül: Csak átmeneti segítség a sok adomány. A Vajas család kilakoltatásáról három hete láthattak riportot a Házon kívülben. Most visszamentünk hozzájuk, mert a riport óta nagyot változott az életük. Vakon tanultunk önvédelmet a mestertől. Belestünk a híres-hírhedt Tasnádi-villába.

Házon kívül 11-12-06


szerző:
2011.12.06. 22:45
Házon kívül 11-12-06

Házon kívül: Három, gazdagnak egyáltalán nem mondható családnál jártunk, ahol összesen 26 gyerek van, ők mesélték el, miért alakult az életük úgy, hogy ennyien lettek. Jól éltek, tehetősek voltak, fizették a havi félmilliós törlesztést, mégis megjelent náluk a végrehajtó. A családot egy régi jóbarát verte át, miattuk úszott el mind a három ingatlanuk. Egy bosszús nézőnkkel indultunk el megérteni, miért alkották érthetetlenre a fővárosi parkolási rendszert.

Házon kívül 11-11-22


szerző:
2011.11.22. 22:40
Házon kívül 11-11-22

Házon kívül: Erőn felül - Összefogás a kislányért, aki új szívet kapott. Pedofil-ügy - Egy apróságon bukott le az újpesti banda. Család az utcán - Egy kilakoltatás három napja.

Egy kilakoltatás három napja

Az első nap még kemények voltak, azt gondolták, hogy bírni fogják. A második nap már látszott rajtuk a kétségbeesés. A harmadik napon pedig megjelentek a végrehajtók, és megkezdődött a Vajas család kilakoltatása.

Arborétumba rejtette gyerekeit


szerző:
2011.08.26. 19:05
Arborétumba rejtette gyerekeit

Elrejtette gyerekeit az a bábolnai férfi, akinek önkormányzati bérlakását pénteken ledózerolták, mert életveszélyes.

Tisztességtelen módon járt el a bank?

Nem számolt el az adóssal a bank – erre hivatkozva függesztette fel egy 90 éves asszony szerdára tervezett kilakoltatását a bíróság.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való