KERESÉS search-close

kevés pénz

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kevés pénz"

OECD: kevés pénz megy oktatásra

Az OECD átlaghoz képest még mindig kevesebbet költ Magyarország az oktatásra - ez derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet legfrissebb jelentéséből. Míg az OECD átlag 5 százalék, addig Magyarország a GDP alig 4 százalékát költi erre.

Egészségügy: az államtitkár csomagja

Műsorunk kezdete óta mindennél többet foglalkoztunk két témával: az egyik az oktatás, a másik az egészségügy, mert úgy gondoljuk, leginkább ezeknek a gondjai érintik és foglalkoztatják legtöbbünket. Mindkettőre nemzetközileg párját ritkítóan keveset költ Magyarország. Nagyjából fél éve lett államtitkár Ónodi-Szűcs Zoltán, akit azóta hívunk – most eljött.

Egészségügy: magán és/vagy állami?

Az állami kórházak ugyan túlterheltek, de mégis vannak szabad kapacitásaik. Azaz, például: üresen állnak műtők, főleg délután és hétvégén. Voltak kezdeményezések arra, hogy kórházak fizetős beteget fogadhassanak olyankor, amikor műtőik egyébként állnak, de tavaly óta törvény tiltja, hogy állami kórház fizetős magyar beteget fogadjon. Vannak persze trükkök, nem is kevés, de ez a szabály.

A tapasztalt ápolók is külföldre mennek

Már a legtapasztaltabb, idősebb ápolónők is külföldre mennek dolgozni - ezt tapasztalja a szakdolgozói kamara. Szerintük ez további nehézségeket okozhat az egészségügyben, mert őket még nehezebb lesz pótolni. A legtöbben azért mennek el, mert kevés a fizetésük. A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint nem kapták meg az ígért béremelést sem. Balog Zoltán miniszter azt mondta, a pótlékokat folyamatosan kapják meg a dolgozók.
 

Több a beteg, de kevesebb pénz jut rájuk

Egyre kevesebb pénzből egyre több beteget lát el az Országos Onkológiai Intézet. Az intézet főigazgatója azt mondta, nagyon sok a betegük, így is éjszakába nyúlóan, több műszakban dolgoznak, hogy el tudják látni őket, az épületeket pedig folyamatosan újítják fel.

90 ezret vitt haza, felmondott mentős

Felmondott egy mentőápoló, mert azt mondja, nem lehet megélni abból a pénzből, amit a munkájáért kap. Gódór András havonta 90 ezer forintot vitt haza mentősként. Azért, hogy el tudja tartani a családját, két plusz állást is vállalt. Ősztől külföldön akar dolgozni. Az Egészségügyi Államtitkárság azt közölte Híradónkkal, hogy 2012-ben és 2013-ban már kapott támogatást az Országos Mentőszolgálat a dolgozói béremelésére.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való