KERESÉS search-close

kerekesszék

60 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kerekesszék"

Kerekesszéket kapott a kacsa


szerző:
2019.03.01. 19:55
Kerekesszéket kapott a kacsa

Szegény kacsa korábban szinte gumikacsaként lebegett egy kád vízben, mert az egyik lábát szinte egyáltalán nem tudta használni és úszni sem volt képes a rossz végtaggal. De a napokban megkapta ezt a speciális kerekes szerkezetet!

Fenyvesi Zoltán is feltűnt a Tanárban!

Miután Szilárd egy napra kerekesszékbe kényszerítette tanítványát, titokban még egy „spontán” találkozót is leszervezett valakivel, hogy elbeszélgessen Júliával.

Kerekesszékkel A Tanárban

Nyilván nem csak gyerekként lehet iszonyúan nehéz szembenézni azzal, ha egy sérülés miatt abba kell hagyni a sportot és feladni az álmokat. A Tanár legfrissebb epizódjában pont egy ilyen helyzetbe kerül Júlia karaktere, amit még színészként sem volt egyszerű átélnie.

A Tanár: „Kerekesszékbe akarsz kerülni?!”

Szilárd diákja, Júlia már teljesen megtervezte az életét és most mindent ahhoz igazít, hogy sportolóként profi karriert csináljon. Amikor a suliban balesetet szenved, a lány olyan tényekkel szembesül, ami gyökeresen változtatja meg a terveit. Szilárdnak pedig az a feladata, hogy elfogadtassa vele a kialakult helyzetet.

A TANÁR: Júlia kerekesszékben

Murai Emma (a sorozatbeli Júlia) a forgatások alkalmával ült életében először kerekesszékben.  Azt mondja, különös érzés volt…

KEREKESSZÉKKEL: ilyen az élet!

Fenyvesi Zoltán soha nem tudott járni. Kiskorától kerekesszékes. A Tanár című sorozat forgatásakor ő segítette Murai Emmát, a filmbeli Júliát, akinek ezúttal kerekesszékben kellett boldogulni.

Eltörték a kerekesszékét, több százan segítettek neki

Szállítás közben gyakorlatilag használhatatlanná vált speciális kerekesszéke, de a légitársaság nem akart segíteni. Bessenyey Zoltán kerekesszékes raliversenyző menyasszonyával utazott Abu Dhabiba, de egymás után érték a kellemetlenségek. Közösségi oldalán kért segítséget ismerőseitől, hogy valaki küldje utána a tartalék székét. Megdöbbenésére többszázan jelentkeztek.

Nem akarta felengedni a buszra a kerekesszékes utast a sofőr

A mozgáskorlátozott férfi szóváltásba keveredett vele emiatt, ezt videóra is vette. Percekig vitatkoztak, végül a kerekesszékes utas feljutott a járműre. A BKV szerint ilyen esetekben a sofőr dönt, de ezt nem a megfelelő hangnemben közölte.

Ez igen: sérült gyerekek Star Wars-témájú kerekesszékeket kaptak!

Az idei Comic-Conon rengeteg új filmről láthattunk előzetest, és sajnos botrányból sem volt hiány, egy azonban biztos: ennél szívmelengetőbb sztorit rég hallottunk!

Nemes célért küzdenek A Falban

Andi és Györgyi megálmodott egy központot azoknak, akik valamilyen szerencsétlenség folytán kerekesszékbe kerültek. Testi-lelki támogatást szeretnének nyújtani a sérülteknek és hozzátartozóiknak egyaránt. Hiszen nekik nem volt segítségük a nehéz időkben.

Dani segítőt keres!


szerző:
2018.01.31. 07:40
Dani segítőt keres!

A Facebookon több mint 4000-en osztották meg a Dani segítőt keres című videót. „Mások segítsége nélkül nem tudnék létezni. Osszátok izomból, hogy összehozzon a sors a megfelelő emberrel.” – tette ki Csángó Dani a felhívást. Vendégeink a kerekesszékes fiú és operatőr barátja voltak.

Határtalan szerelem!


szerző:
2017.11.28. 09:10
Határtalan szerelem!

Talán önmagában nem egyedülálló történet, hogy Lilla, egy kerekesszékes lány, egy ép férfi, István mellett találta meg az igaz szerelmet. Viszont sajnos rengeteg előítélettel találkozhatunk egy ilyen történetet hallva. Például, hogy „az ilyen kapcsolat biztosan nem tart sokáig”, vagy az, hogy „egy egészséges férfi úgyis talál magához illő nőt”. Hát ők alaposan rácáfolnak ezekre!

Solti Ádám üzent az aggódó rajongóknak!

Pár napja még az a hír járta, hogy a Barátok közt színésze öregkorára kerekesszékbe kerülhet.

Korláttal zárták le a mozgáskorlátozottak feljáróját

Korláttal zárták le a mozgáskorlátozottak feljáróját az egyik szombathelyi vasúti megállóhelyen. A kerekesszékesek ugyan szabadon elindulhatnak felfelé a rámpán, de fent a korlát állja útjukat. A GySEV szerint ez csak ideiglenes. Azt közölték, ha elkészül az állomás melletti parkoló, leszerelik a korlátot.

Fesztiválozás kerekesszékkel


szerző:
2017.08.10. 09:16
Fesztiválozás kerekesszékkel

Magyarországon mintegy 250 ezer mozgássérült él. Egyikőjük Csángó Dániel, aki egy évvel ezelőtt két társával közösen álmodta meg a Mozduljunk ki! Egyesületet. A tavaly indult kezdeményezés célja, hogy a mozgássérült fiatalok közül minél többen át tudják élni a társas események, koncertek, fesztiválok nyújtotta élményeket. A kampány egyik idei helyszíne a Sziget Fesztivál, ahova 25 kerekesszékes fiatal és segítőik mennek el bulizni, és ahol további önkénteseket is toboroznak.

Magyar lány lett a kerekesszékes karate világbajnok!

Dobos Réka magyar és világbajnok kerekesszékes karate versenyző és Prondvai- Pacsika Ferenc karate edző meséltek tapasztalataikról, milyen eredményeket ért el Réka a balesete előtt és után, valamint, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie a versenyek során.

Fókusz 2017-01-05


szerző:
2017.01.05. 18:55
Mozgássérült kerekesszékét lopta el a tolvaj

Kerekesszéket lopott el egy férfi Békéscsabán egy lépcsőházból. A tulajdonosa, egy mozgássérült asszony kórházban van, férje vette észre, hogy az elektromos kerekesszék eltűnt a tárolóból. Az eszközt egy járókelő találta meg a környéken, a tolvajt még keresik. Egy ilyen kerekesszék több mint félmillió forint és csak nyolcévente lehet igényelni. Ha ellopják, akkor előbb is pótolható.

Kerekesszékből az edzőterembe


szerző:
2016.02.04. 19:10
Kerekesszékből az edzőterembe

Krisztián úgy néz ki, mint egy görög félisten. Pedig volt idő, amikor néhány hónapot adtak csak neki, és amikor úgy tűnt, sosem száll ki a kerekesszékből. Története valójában az akaraterő diadala, érdemes erőt meríteni belőle.

A szerelem gyógyító hatásával bármit elérhetünk

Attila életét egy közlekedési baleset írta át, ma mégis gyönyörű feleség, és egy azóta született ikerpár, Fahéj és Lolita aranyozzák be mindennapjait. Vivien és Zsolt is beletörődhettek volna korlátaikba, de pontosan tudják, hogy a boldogság nekik is ugyanúgy jár.

Ellopták az elektromos kerekesszék töltőjét

Teljesen összeroppant egy zalaegerszegi, mozgáskorlátozott férfi, akitől elloptak egy akkumulátortöltőt. A Zalai Hírlap írta meg, hogy a zárt lépcsőházból vitte el valaki, miközben a tulajdonos az elektromos kerekesszékét töltötte. A rokkantnyugdíjas férfi nagyon nehéz helyzetbe került: a kerekesszék nélkül ugyanis egyedül sehová sem tud elmenni.

„Sosem fogom feladni” – ez Mosolyka életfilozófiája

Mosolyka néven ismeri egy egész ország, ami nem is csoda, hiszen pozitiv életszemlélete átragad arra, akivel találkozik. Azélet nem volt mindig kegyes vele, de ő ezen is képes volt túllendülni és kerekeszékben is teljesebb életet él, mint sokan anélkül. Nem hiányzik a társ, a szerelem sem az életéből, emellett folyton dolgozik, gondolkozik, hogyan adhatna még több erőt, annak, aki híján van. Vendégünk volt Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka, valamint férje, Tóth Sándor.

Újabb fekete áldozat egy rendőri intézkedésben

Általános a felháborodás Amerikában, miután egy újabb végzetes rendőri intézkedés történt, aminek áldozata ezúttal is egy afroamerikai. A feszültséget fokozza, hogy a 28 éves áldozat kerekesszékben ült, amikor a rendőrök lelőtték az utcán. Most előkerült egy amatőr videó a tragikus pillanatokról.

Fókusz 15-08-28


szerző:
2015.08.28. 19:25
Fókusz 15-08-28

Fókusz: A tragédia nyomában - A magyar teherautóban elhunyt menekültekről beszél a világ. Találtunk egy hasonló járművet, rekonstruáltuk az eseményeket. Szexi, de veszélyes! - A magyar modell, aki fellökte 50 Centet. Lilla riporterünkön is megmutatta a világhírű dobást. Bevállalták - Világsztárok, akik utcai koncerttel lepték meg a járókelőket. Az érzést a Spoon is kipróbálta.

Már határidő sincs az akadálymentesítésre

Kerekesszékkel használhatatlan az alacsonypadlós villamos Széll Kálmán téri megállója. Erre panaszkodtak az RTL Híradónak mozgássérültek. Olyan nagy a távolság a villamos és a peron között, hogy beszorulhat a kerék.

Másfajta érzékekre is hat a Sziget

Nemcsak bulizni lehet a Szigeten. Kerekesszékben kosaraztak és bekötött szemmel fociztak pénteken a fesztiválon. Az ability parkot, vagy másnéven a képességek próbáját azért hozták létre, hogy a fesztiválozók kipróbálják, milyen egy fogyatékkal élő bőrébe bújni.

Teljes életet élni, kerekesszékben is

Három különleges ember, akik a sportban és a munkájukban is megállják a helyüket és egyvalami összeköti őket. Tibor, ha csak teheti felszántja az aszfaltot, Sándor rögbiben halmozza a serlegeket. Gyöngyi pedig vív. Nem is akárhogyan. Pár éve a világ második legjobbja volt. D. Tóth András riportja.

Három kerekesszékes megindító története

Tibornak 2002-ben tört el a gerince. Motorozott, és elé kanyarodott egy autós, szabálytalanul. Akkor nagyon haragudott a sofőrre. Sándornak is motorbalesete volt. Neki 2010-ben. Eltört a gerince és majdnem leszakadt a bal karja. Gyöngyi pedig kamaszként, egy szerelmi csalódás után leugrott egy négy emeletes kaposvári ház tetejéről. Ahogy Gyöngyinek, Sándornak is a sport segített átlendülni a holtponton.

Fókusz Plusz 15-06-06


szerző:
2015.06.06. 19:10
Fókusz Plusz 15-06-06

Fókusz Plusz: Biztonságban vagyunk? - Mennyire biztonságosak a magyarok által közkedvelt turistaparadicsomok? Nyaralás a terrortámadás félelme nélkül. Mindent elölről - Kerekesszékbe kerültek, most mégis boldogabb és teljesebb életet élnek. Hogyan lehet újrakezdeni egy súlyos baleset után?

Mozgássérült tervezett kerekesszéket

Ultrakönnyű, összecsukható és szétszedhető kerekesszéket épített egy mozgássérült tervező Magyarországon. A férfi saját tapasztalatiból merített a tervezéskor. Az úgynevezett aktív kerekesszék nem csak praktikus, de dizájnos is a tervező szerint. Ezt a tolókocsit könnyebb használni a hétköznapokban, mert a kerekei nem akadnak be például a macskakövekbe sem. Ha beválik, akkor a tervező szeretné elkészíteni az elektromos változatát is.

Kerekesszékkel suhantak a Vivicittán

Kerekesszékkel, speciális biciklivel vagy kutyával. Bármilyen segítséget használni lehetett a Vivicitta futóverseny Suhanj futamán, ahol mozgássérültek és fogyatékkal élők versenyeztek a 700 méteres távon. A Suhanj! Alapítvány ötödik éve rendezi meg versenyét. A szervezet elnöke azt mondja, a legnagyobb dolog, hogy családok tucatjai kezdtek el együtt sportolni mozgássérült gyermekeikkel.

Így érezheti magát egy kerekesszékes

Életerős 17 évesek kerekesszékben. A fogyatékkal élők mindennapjaiba pillanthattak be gimnazisták hétfőn Budapesten. Olyan hétköznapi feladatokat kellett megoldaniuk, amihez csak a karjukat használhatták. A Mozgáskorlátozottak Országos Szövetségénél azt mondják, ahhoz, hogy elfogadóbbá váljon a társadalom, az iskolában kellene kezdeni a felvilágosítást.

Varnus Xavér majdnem kerekesszékbe került!

Vendégünk volt Varnus Xaxér, akit csigolyatörése sem gátolja a munkában. De itt volt velünk VV Dóri, Csobot Adél és Hegyi Barbara is. S hogy milyen témáink voltak, az tovább olvasva kiderül.

Két milliméteren múlt, hogy Varnus Xavér nem bénult le!

Xavér elárulta, hogy viseli a bezártságot és a kényszerpihenőt, valamint azt is, hogy szerinte miért érik támadások a betegen is vállalt szereplések miatt.
 

Kerekesszékekkel demonstráltak


szerző:
2014.12.03. 18:25
Kerekesszékekkel demonstráltak

Kerekesszékekkel demonstráltak Budapesten és Zalaegerszegen is a fogyatékkal elők világnapján. Budapesten Kis Adrienn, az egyetlen kerekesszékes rallyversenyző egymaga mutatta meg, hogy mennyire nehéz, ha elfoglalják a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeket, Zalaegerszegen pedig bárki kipóbálhatta, hogy milyen az, ha egy bevásárláshoz is segítséget kell kérnie.


 

Fókusz 14-12-01


szerző:
2014.12.01. 19:25
Fókusz 14-12-01

Fókusz: Halálút - Életveszélyes, mégsem nyúlnak hozzá! A gyorsforgalmi út 70 éve szedi az áldozatait, de a mai napon országszerte törtek az autók. Csúcshatás - A férfi, akiért még Palvin Barbi is rajong. Zoltán kerekesszékből is csodásnak látja a világot, nemrég a New York maratont is teljesítette. Őket hibáztatja! - Miközben az Illés slágerétől ma felrobbant az internet, a kieső édesanyja nekiment a mentoroknak.

Mihalik Enikő és Palvin Barbi is imádja! Ki ez a srác?

 Fenyvesi Zoli soha nem tudott járni, születése óta mozgássérült.  Két keréken imádja az életet, mindenki más pedig őt. Rajong a divatért, a futásért, szeret bulizni és egy nagyjátékfilm főszerepe is az övé. A legutóbbi elképesztő teljesítménye pedig maga a New York Marathon teljesítése.

Nagy Zsolt kerekesszszékbe ült egy film kedvéért

A Fekete leves c. filmet egy kedves barátjuk emlékére készítették Zsolték, melyben a színésznek az volt a feladata, hogy egy kerekesszékes karaktert formáljon meg. A film élményeiről és nehézségeiről Őmaga, valamint színésztársai meséltek.

Életét kapta vissza a mozgássérült férfi

Pálházai Csaba türelmetlenül várta, hogy lassan 3 hónap után visszakapja a mozgás és a helyváltoztatás szabadságát. Stábunk pedig megörökítette a megható pillanatokat.

Fókusz 13-08-26


szerző:
2013.08.26. 19:45
Fókusz 13-08-26

Fókusz: Az apja lehetne - Párok, akik dacoltak a nagy korkülönbséggel. Meghökkentő választások és szerelmi vallomások. Tiszta ciki - Hatalmas esések, színpadi bakik. Ganxsta és a többiek legkínosabb jelenetei. Megcsinálta! - 25 óra 15 fokos vízben. Először a Fókuszban az a zalaegerszegi férfi, akinek a minap sikerült átúsznia a La Manche-csatornát.

Nem csak a székét, az életét is ellopták

Pálházai Csabának a lábát lopták el. A 27 éves fiatalember maga mondja ezt, és azóta minden méter megtétele komoly erőpróba számára. A lehetetlent súrolja.

Kerekesszékkel a Föld körül


szerző:
2013.06.06. 19:00
Kerekesszékkel a Föld körül

Nagy Bendegúz, a közel 80 országot bejárt, 8 nyelven beszélő, erdélyi építészmérnök húszévesen került kerekesszékbe egy sziklamászó edzés miatt.

Házon kívül 13-03-20


szerző:
2013.03.20. 23:20
Házon kívül 13-03-20

Házon kívül: Riporterünk a hó fogságában. Moskovics Judit a családjával töltött több mint 20 órát az M7-es autópályán. Szubjektív beszámoló a katasztrófáról. Cipő nem vállalta, mások viszont igen. Milyen más szívével élni? Megváltozik-e a személyiség? Elmeséli, aki új szívet kapott. És egy díjnyertes film a Hégető Honorka riportpályázatról: egy különleges fiatalember különleges kalandjai a VOLT Fesztiválon.

3 milliót nyert barátjának


szerző:
2012.10.12. 20:10
3 milliót nyert barátjának

Az 1 perc és nyersz! 2012-es szériájának eddigi legnagyobb nyereményét vitték el. És most volt a műsor történetének egyik legmeghatóbb jelenete is.

Fókusz 12-09-05


szerző:
2012.09.05. 20:50
Fókusz 12-09-05

Fókusz: Összevesztek - Mire kitöltötték a szerelemtesztet, Gáspárék vérig sértették egymást, és egy titokra is fény derült. Kínos ügy - Benkő Dániel büszke örmény származására és nem titkolja véleményét. De élnek-e azeriek Magyarországon? Titkos kapcsolat? - A címlapok azzal vádolják Zámbó Krisztiánt, hogy Malek Miklóssal jól ismerik egymást. Mi az igazság?

Fókusz 12-02-09


szerző:
2012.02.09. 19:57
Fókusz 12-02-09

Fókusz: Az utolsó börtöninterjú - Pár nappal szabadulása előtt bevallotta, mitől fél. Exkluzív interjú a Viszkissel! Friderikusz a fedélzeten - Szakácsot, edzőt is fogadott, és 15 kilót fogyott, mielőtt visszatért az RTL-be. Egy őrült nap Fridivel. Szuperszexi feltörekvők - 2012-ben biztosan megőrjítik a világot. Újgenerációs ikonok Selena Gomeztől Palvin Barbaráig.

Fókusz 11-08-26


szerző:
2011.08.26. 20:30
Fókusz 11-08-26

Fókusz: Új időszámítás a magyar televíziózásban! Az RTL Klub elsőként áll át az eddigiről a mágikus 16:9-es képformátumra, és ezzel a mai legmodernebb tecnhikára. De átalakul a Fókusz, a Híradó, és több magazinműsor is. Azelső képeket a megújult, fantasztikus világból, nálunk láthatják először.

Otthona rabja az üvegcsontú férfi

Hét lépcsőfok miatt nem tud kijutni az utcára, a kétmilliós korlátliftet pedig nem tudják kifizetni.

Fizettek, mégse nyaralhatnak


szerző:
2011.08.09. 18:19
Fizettek, mégse nyaralhatnak

Több mint ötven családnak dőlt be a már befizetett nyaralása, mert bezárt a hotel, ahová utaztak volna.

Az LMP a fogyatékossággal élőkért akciózott

Kerekesszékkel indult Szigetszentmiklósról a Parlamenthez Kaufer Virág, az LMP képviselője az esélyegyenlőség világnapján.

Kerekesszékkel veti magát az életbe

Szabadesés, száguldás, szerelem - bemutatjuk az ország legvidámabb kerekesszékes extrémsportolóját!

Fókusz 11-02-07


szerző:
2011.02.07. 20:45
Fókusz 11-02-07

Fókusz: Magyarázzák a bizonyítványukat - Kiderítettük, hogyan jeleskedtek az iskolapadban a Villa-lakók. Veszélyben Kubica karrierje - Kérdéses, hogy tud-e még vezetni a balesete után a Forma-1-es pilóta. Elnök úr! - Egy svájci gyáros kerekesszékes fiának furcsa története. Hogyan lett belőle vállalatigazgató?

Kerekesszékkel borultak a villamossínre

Rendőrök segítettek két mozgássérült férfin, akik kerekesszékükkel a villamossínekre borultak az éjszaka Budapesten.

Teljes élet kerekesszékben


szerző:
2010.10.07. 20:20
Teljes élet kerekesszékben

Egészségesen született, egy gyerekkorban kötelező védőoltástól bénult le, most ügyvédnek készül. A lány azért jár a jogi egyetemre, hogy sorstársainak segíthessen. Az elképesztő kálvária részletei a Fókuszban.

Akitől csak tanulni lehet


szerző:
2010.09.27. 20:00
Akitől csak tanulni lehet

Adrienn szerencsésnek tartja magát, annak ellenére, hogy a helyváltoztatáshoz - mint mondja, - egy verdára van szüksége.

Tömeges halál egy bolgár gyerekotthonban

A gyerekek közül sokakat odakötöztek ágyaikhoz, illetve kerekesszékeikhez, másokat szexuálisan bántalmaztak.

Bemutatták a jövő kerekesszékét

A prototípus robogóra emlékeztet, és nagyobb mozgásszabadságot ígér a használójának.

Kerekesszékkel vitték volna a lopott fémet

Vasat adtak volna le a felvásárló telepen, ezért kerestek szállítóeszközt a fiatalok.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való