KERESÉS search-close

kemoterápia

37 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kemoterápia"

Sokan segítenek a csontdaganatban szenvedő kislány családjának

Máris majdnem kétmillió forint gyűlt össze annak a családnak, amelynek csontdaganatban szenvedő kislányát vasárnap mutattuk be a Híradóban. A 6 éves Zoé hónapokig kemoterápiát kap Budapesten, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő család ezért mindenét otthagyta, hogy a kislány mellett lehessen. Most olyan lakást keresnek, ahol steril körülmények között gyógyulhat Zoé.

Ha segítene a családnak:
Gondoskodás Alapítvány számlaszám
1174405820070098 OTP BANK; közleménybe: Papp Zoé
Ha külföldről utalna
IBAN: HU80-10100716-33827000-01005001; BIC/SWIFT: BUDAHUHB, Papp Zsuzsanna

 

Kemoterápiára jár és kilakoltatják Istvánt, akinek gyerekeit felesége rabolta el

Kemoterápiára jár, és kilakoltatják azt a férfit, akinek a történetét 12 éve követjük. Három gyerekükkel a feleség Mongóliába költözött, az apa minden pénzét arra költötte, hogy a gyerekeit láthassa. A 8 évvel ezelőtt forgatott riportot ide kattintva, a hét évvel ezelőtti ide kattintva nézheti meg.
Abai Istvánnal készült interjút itt nézheti meg.

Ancsa férje súlyos betegsége ellenére is pozitív tudott maradni!

Boross Dávid az első napon megismerkedett Ancsával, aki azzal a feladattal bízta meg őt, hogy az évelő növényeket tegye nagyság szerint sorba. A közös munka során kiderült, hogy az Oázis Kertészet dolgozójának férje daganatos betegséggel küzd és kemoterápiás kezelést kap. Ancsa ennek ellenére is igyekszik pozitív maradni! Kattints ide a teljes adásért!

Hónapok óta nincs lift a kórházban?

Hónapok óta nem működik a lift az egykori MÁV kórház Podmaniczky utcai telephelyén. Erről egy nézőnk írt az RTL Híradónak. Az épületben a kemoterápiás kezelésekre érkező betegeknek is lépcsőzniük kell. Van másik lift, de egy másik utcában lévő épületszárnyban. Az intézmény a Honvédkórházhoz tartozik, onnan azt közölték, soron kívül intézkedtek a szerintük néhány napja meghibásodott lift javításáról.
Ide kattintva megnézheti a kórházban készült felvételeket.
A Honvédkórház reakciója:
"Az MH EK Podmaniczky utcai épületében néhány nappal ezelőtt meghibásodott lift javításának megkezdésére soron kívül intézkedtek. Az akadálymentes betegforgalom biztosítása érdekében alternatív útvonalat jelölt ki a kórház. Ezen kívül üzembe helyeztek egy kulcsos liftet, melyhez kezelőszemélyzetet biztosítanak. Így az épület valamennyi szintje megközelíthető felvonóval. A javítás idejére a betegek és hozzátartozók szíves megértését és türelmét kéri az Egészségügyi Központ."

SZŰCS ADRIÁNA: „Megjártam a poklot!”

Szűcs Adriána ugyanolyan életteli mosollyal beszél és dolgozik, mint előtte. A műtétek, a kemoterápia és a fájdalmai ellenére is elképesztő energia árad a modellből. Hogy, mi a titka? Kiderül az interjúból!

Hónapokat jósoltak neki, meggyógyult

Személyre szabott immunterápiával gyógyult meg egy amerikai asszony, aki mellrákban szenvedett. Az 52 éves nőnek évekkel ezelőtt eltávolították a mellét, de a daganat kiújult. Az új kezelés az ilyen betegek közül a világon először neki segített. Egy kutatás pedig kimutatta, hogy a korai stádiumban felfedezett mellrákok többségénél nincs szükség kemoterápiára.

Őszintén betegségéről: megrendítő interjú Orbán Józseffel

Két milliónál is több hanglemezt adtak el, a 100 Folk Celsiustól nem csak a Paff a bűvös sárkányt kaptuk, de a nagy Ho-Ho-Horgász is az ő country zenéjükre fogja a legnagyobb halat. Az együttes énekese, Orbán József megrendítő interjút adott a Fókusznak azután, hogy tavaly év végén tüdődaganatot diagnosztizáltak nála és emiatt nem csak kezelésekre jár, de az életét is átgondolta.

Károsíthatják a szívet a daganatellenes kezelések

Az orvosok szerint van olyan kemoterápia, ami minden második betegnél súlyos szívbetegséget okoz, például szívelégtelenséget vagy ritmuszavart. Sokan túlélik a rákot, de meghalnak a szív- és érrendszeri szövődményben. A társaság azt javasolja, hogy minden onkológiai betegnél a kezelés előtt mérjék fel a szíve állapotát és az alapján válasszák meg a terápiát.

Székhelyi: mindent a közönségéért!

Sokat fogyott, folyamatosan kemoterápiás kezelésre jár, de egy előadást sem mondott még le Székhelyi József. A Jászai Mari-díjas színész tavaly októberben tudta meg, hogy daganatos betegséggel küzd, a kezelésekbe azonnal bele is kezdett.

Daganatos betegségek: hatásosabb a hagyományos terápia

A hagyományos orvosi kezeléssel, vagyis a kemoterápiával és a sugárkezeléssel van a legnagyobb esély arra, hogy egy daganatos beteg meggyógyuljon - ezt mutatta ki az amerikai Yale Egyetem kutatása. Eszerint 10 betegből, aki ezt választotta, 8 még élt 5 évvel a betegség felfedezése után. Csak alternatív gyógymódokkal viszont majdnem minden második beteg meghalt 5 év alatt. A Semmelweis Egyetem onkológusa szerint az alternatív kezeléseket csak az orvosi terápia mellett, kiegészítésként szabad használni.

Fókusz 2017-05-19


szerző:
2017.05.19. 17:25
Hennával adnak önbizalmat a beteg nőknek

Hennafestéssel szépítették csütörtökön több városban a kemoterápia miatt megkopaszodott nőket önkéntesek. A mozgalmat egy budapesti szalon indította hét éve, azóta már több száz, főleg mellrákos nőnek segítettek a testfestéssel abban, hogy újra szépnek érezzék magukat és visszanyerjék önbizalmukat.

Súlyosbodott Shannen Doherty betegsége!

A színésznőnél tavaly diagnosztizáltak mellrákot. A sugár- és kemoterápiát azonnal meg is kezdte, de hosszú távú, érdemi javulást nem tudott elérni vele. A múlt hét folyamán több megrázó fotót is feltöltött Instagramjára: a hosszú, fekete haját több fázisban vágták szinte teljesen kopaszra. Egy tévéműsorban pedig arról beszélt, hogy ezeket a nehéz pillanatokat is megpróbálták humorral oldani: előbb Pixie, majd Tomahawk frizurát formáltak családtagjaival. 

Rák: korai felismerés, több esély?

Félünk a ráktól. Érthető. Magyarországon minden negyedik ember rákban hal meg, s ha azt nézzük, hogy összesen hányan, kiderül, hogy arányosan a legtöbben Európában. Miért? Milyen esélyei vannak egy magyar rákbetegnek – európai, és ez legalább ennyire fontos, Magyarországon belüli területi összehasonlításban?

Minden, ami a kemoterápia mellett és az ellen szól

Kemoterápia. A rosszindulatú daganatok elleni harc egyik leggyakrabban alkalmazott módszere. Több ellenzője, és több híve is van, s talán éppen ezért: számtalan tévhit kering a köztudatban róla.

Fókusz 2016-01-22


szerző:
2016.01.22. 18:55
Hitek és tévhitek a kemoterápiáról

Kemoterápia. A rosszindulatú daganatok elleni harc egyik leggyakrabban alkalmazott módszere. Több ellenzője, és több híve is van, s talán éppen ezért: számtalan tévhit kering a köztudatban róla.

Kemoterápiára jár, de próbál és koncertezik

Nyolc kemoterápiás kezelésen van túl, mégis naponta több órát próbál és folyamatosan koncertezik zenekarával a Kalef nevű együttes 23 éves frontembere. A fiú vállában tavaly daganatot találtak, megműtötték, de a rák átterjedt mind a két tüdejére. Családja és barátai gyűjtést szerveztek neki a közösségi oldalon, hogy az énekes eljuthasson egy svájci gyógykezelésre.

Küzd a rák ellen a fiatal jégkorongozó

Hősiesen küzd nyirokcsomódaganata ellen egy fiatal jégkorongozó. A 22 éves Hardi Richárd augusztusban tudta meg, hogy súlyos beteg. Azóta négy kemoterápián már túl van, és úgy tervezi, hogy jövő augusztusban már pályára lép. Azt mondja először összetört, de pár nap után eldöntötte, felveszi a harcot a rákkal, hogy minél hamarabb újra játszhasson.

A neten keres magának csontvelődonort

Megfogni újra a párja kezét, megölelni a szeretteit és maszk nélkül sétálni az utcán - ezek egy leukémiás fiatal vágyai, amit a Facebookon osztott meg. A súlyos beteg győri úszómester a közösségi portálon keres csontvelődonort magának. A fiatalember fél éve folyamatosan kemoterápiát kap, egyetlen esélye, hogy hamar találnak neki donort. Segítségkérését már több ezren osztották meg.

Virágokat rajzolnak a beteg nőkre

Hennafestéssel szépít rákbeteg nőket egy önkéntesekből álló csoport. A kemoterápiás kezelések alatt sok beteg haja kihullik, ami a nőket lelkileg különösen megviseli. Önbizalmukat, a gyógyulásba vetett hitüket erősítik a testükre festett minták.

Jó a gyerekeknek az egynapos osztály

A gyerekek rettegnek attól, hogy bent kell maradniuk a kórházban. Ezt mondta az RTL Híradónak a Tűzoltó utcai Gyerekklinika főigazgatója, miután átadták a kórház új, egynapos osztályát. Ennek lényege, hogy a gyerekek miután kórházi környezetben megkapták például a kemoterápiás kezelést, hazamehetnek. Így a járóbetegek nem fertőzik meg őket, és a szülők is bent lehetnek a kicsikkel.

Fókusz 15-04-09


szerző:
2015.04.09. 19:20
Fókusz 15-04-09

Fókusz: Újrakezdés - Damu Roland szabadulása után csak a Fókusznak adott interjút. Kameránk előtt, otthonában váratlanul újra megkérte felesége kezét. Vallomás - Czeizel Endre először beszél házasságon kívüli kapcsolatáról és az abban született néhány éves gyerekeiről. Megmentők - Szülők, akik elvesztették gyermeküket, és gyermekek, akik megvívták csatáikat. És a tábor, amely átsegíti őket a legnehezebb időszakon.

Czeizel Endre: Ezt még el kell mondanom

Április 3-án volt 80, amikor kiderült, hogy leukémiás, orvosai két évet jósoltak neki, ebből másfél hónap van még hátra. Czeizel Endre megváltoztatta korábbi döntését és egy utolsó kemoterápiát mégis bevállal. Előtte azonban mindenről beszélgetett Polgár Géza riporterünkkel.

Akarata ellenére kap kemoterápiát

A 17 éves, rákos lány állami felügyelet alá került, mert megszökött egy korábbi terápiáról, és mert a hatóság szerint szülei túl sokat akartak várni a kezeléssel. Most őr áll kórházi szobája előtt, miután Connecticut állam legfelső bírósága úgy ítélte meg: túl fiatal ahhoz, hogy felelős döntést hozzon.

Czeizel Endre súlyos betegen is a kismamákhoz beszélt

A 70-es évek televíziós tudományos ismeretterjesztő és orvosi felvilágosító műsorainak házigazdája sajtótájékoztatót tartott. A professzor két hete esett át kemoterápián. A 79 éves orvos-genetikusra pénteken a teljes magyar sajtó kíváncsi volt, sőt a Szent Margit Kórházban is híre ment.

12 kemoterápiás kezelésen van túl a kisfiú

Dominiknál másfél évvel ezelőtt Ewing-szarkómát, vagyis gyermekkori rosszindulatú csontdaganatot diagnosztizáltak az orvosok. A gerincéről 4 órás műtéttel távolították el a tumort.

Segítségben reménykedik a rákos kislány családja

A 8 hónapos Gyöngyvér gyógyulásához szükséges steril szobát családja önerőből nem tudja biztosítani.

Fél Kettő 11-05-26


szerző:
2011.05.26. 14:20
Fél Kettő 11-05-26

Fél Kettő: Lakodalom - Bangó Margit unokája Emilio felesége lesz. Forradalmi gyógymódok - Kemoterápia helyett alternatív kezelések. Vidéki szépség - Damnak Jázmin párjával Egerbe költözött. Vendégünk volt az exkirálynő.

A gyógyulás reménysugarát terjesztik

A Madarász utcai Gyermekkórház először tartott találkozót a kis betegeknek, azért, hogy lássák, meg lehet gyógyulni a rákból.

Megjárta a poklot Michael Douglas


szerző:
2010.12.01. 09:57
Megjárta a poklot Michael Douglas

A színész állapota javuló tendenciát mutat a kemoterápiás kezelése után. Májusban már forgatásra készül.

Emlőrákos kismama kap kemoterápiát

Még a babák születése előtt, egy-két héten belül a várandós nő megkapja a kemoterápiás kezelést. Ilyen még nem volt Magyarországon.

Michael Douglas rákos


szerző:
2010.08.17. 18:56
Michael Douglas rákos

Az Oscar-díjas amerikai színésznél garatdaganatot diagnosztizáltak, amit sugárkezeléssel és kemoterápiával kezelnek.

Túlélni a rákot


szerző:
2010.06.09. 20:37
Túlélni a rákot

A statisztikák bizonyítják, hogy a korai stádiumban felfedezett emlőrákból meg lehet gyógyulni. Ligabue Anita elmeséli, hogyan élte túl a betetgséget.

Alattomban támad a veszélyes kór

Nem rák, a gyerekkortól az időskorig előfordul, tünetei nem látványosak, kezelés nélkül azonban többnyire halálos a limfóma.

A kemoterápia elől szöknek


szerző:
2009.05.22. 11:05
A kemoterápia elől szöknek

A beteg kisgyerek szülei nem egyeztek bele a kezelésbe, mert az ellenkezik a hitükkel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való