KERESÉS search-close

kedvezmény

50 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kedvezmény"

Szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akciótervről

Nemcsak első házasok és gyermektelenek, de elváltak és özvegyek is felvehetik a három gyermek születése után vissza nem térítendő támogatássá alakuló kedvezményes kölcsönt. Erről Novák Katalin családügyi államtitkár beszélt. Mióta a miniszterelnök bejelentette, hogy a 40 év alatti nők 10 milliós hitelt kaphatnak, szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akcióterv pontjáról. A kormány szerint a végleges szöveg még februárban a parlament elé kerülhet.

 

A rászorulók kimaradhatnak a családtámogatási kedvezményekből

A minimálbéresek nem kapnák meg egyszerre az új 10 milliós életkezdési kölcsönt és a 15 milliós CSOK-hitelt a Bankmonitor szerint. Úgy számolnak, legalább havi nettó 220 ezer forint jövedelmet kell igazolni együtt a két kölcsönhöz. Az új családpolitikai intézkedéseket Orbán Viktor jelentette be múlt vasárnap. A családügyi államtitkár ezután arról beszélt, hogy akár 35 millióhoz juthatnak, akik 3 gyereket vállalnak. A közmunkások és a munkanélküliek önmagában a kamatmentes hitelt sem tudnák felvenni - az eddig kiderült feltételek alapján.

CSOK: gyorsan elfogyhat az előny

Gyorsan dönteniük kell a lakásvásárlásra készülőknek, ha ki akarják használni az új, kibővített CSOK-hitel előnyét - a Portfólió szerint. Úgy számolnak, hamarosan teljesen felemésztheti a most bejelentett többlettámogatás értékét a kedvezményes lakásáfa megszüntetése.

Az apáknak is járjon kedvezmény!

Diszkriminatív a kormányrendelet, amely szerint csak nők élhetnek a diákhitel kedvezményekkel - ezt állapította meg Székely László, az Alapvető Jogok Biztosa. Az idei évtől a háromgyerekes anyáktól a teljes, a kétgyerekesektől pedig a tartozás felét átvállalja az állam - apáknak viszont nem jár ugyanez a kedvezmény.

Áprilisban írhatják jóvá a téli rezsit

Várhatóan az áprilisi számlán írják jóvá a tizenkétezer forintos állami kedvezményt a távhőszolgáltatók. Ezt Kósa Lajos tárca nélküli miniszter jelentette be. Akinek tizenkétezer forintnál kevesebbet kell fizetnie áprilisban, annak májusban vonják majd le a támogatás maradékát. A kormány hétfőn dönt a részletekről. 

Kinek jár az adókedvezmény?


szerző:
2018.03.07. 07:54
Kinek jár az adókedvezmény?

A támogatott betegségek között vannak súlyos fizikai és szellemi fogyatékosságok, és sok olyan betegség is, ami mellett még lehet normális életvitelt folytatni (pl. laktózérzékenység, cukorbetegség). Ezek után is jár adókedvezmény. 

Pisilj a kedvezményért!


szerző:
2018.01.16. 07:42
Pisilj a kedvezményért!

A svéd áruház marketingesei arra kérik vásárlóikat, pisiljenek a katalógusban található szórólapra, mert így aktiválódik a kedvezményre jogosító kupon. Az egyoldalas hirdetés egyben terhességi teszt is. Pozitív minta esetén a képen látható babaágy ára felére csökken a papíron.

Bérfeszültség: előnyben a multik

13. havi bért fizet, és 10 százalékos vásárlási kedvezményt ad dolgozóinak - így igyekszik megtartani munkavállalóit a Spar. Az elmúlt hetekben a munkaerőhiánnyal küzdő kereskedelmi multik rendre megállapodtak a szakszervezetekkel. A boltosok többsége viszont kisebb üzletben dolgozik, és többnyire legfeljebb a garantált bérminimumra számíthat, amelyet már idén is alig tudtak kigazdálkodni a tulajdonosok.

Félmillió nyugdíjas munkaerő

A nyugdíjasokat is bevetnék a kormánypártok a munkaerőhiány ellen. Egy friss törvényjavaslattal szövetkezetet hoznának létre azoknak az időseknek, akik dolgozni szeretnének. Aki ezen keresztül vállal munkát, fizetést és kedvezményeket kapna nyugdíja mellé. A Fidesz frakcióvezetője szerint félmillió nyugdíjast lehetne munkába állítani. Az MSZP szerint a kormány azért akar a nyugdíjasoknak munkát adni, mert nem tudták visszacsábítani külföldről a fiatalokat.

CSOK: 27 ezren vehették fel

Már több mint 32 ezer CSOK kérelmet hagytak jóvá tavaly július óta, erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára beszélt. Dömötör Csaba elmondta, az otthonteremtési kedvezmény összértéke eléri a 73 milliárd forintot. A kormány a javuló gazdasági adatok és az emelkedő bérek miatt a kérelmek számának emelkedésére számít. A jövő évi költségvetésben a kabinet 211 milliárd forintot biztosít otthonteremtésre. A Családi Otthonteremtési kedvezmény a lakáspiacra is kedvező hatással van, idén 2 és félszer annyi új lakás építésére adtak engedélyt, mint tavaly.

CSOK: Sok pénz, sok ház, sok gyerek?

Kialakultak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény végleges szabályai, vannak szigorítások és lazítások is. Megmutatjuk, hogy milyen támogatás kérhető használt illetve új lakás vásárlásához. Milyen hatásokkal járhat a CSOK a magyar gazdaságban és az ingatlanpiacon?

CSOK: Ki húz hasznot az egészből?

Boldog boldogtalan a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésén töri a fejét. A feltételek részben változtak. Akár palotákra is jár állami támogatás, de akinek nem születnek meg vállalt gyerekei, nagyon eladósodhat. Mit gondolnak a pártok? Mennyibe fog kerülni az államnak, tehát az adófizetőknek a CSOK? És ki húz hasznot az egészből? Politikai vita és szakmai elemzés.

Sokan lecsúszhatnak a kedvezményről

Az érdeklődők nagy része lecsúszhat a sokszorosára bővített CSOK-ról a Bankmonitor szerint, amiért a negatív adóslistán szerepelőket kizárták a kedvezményből. Jelenleg több mint 1 millió 800 ezer bedőlt hitelt tartanak nyilván, sokan azt sem tudják, hogy szerepelnek a rendszerben.

Aki keveset keres, nem kap támogatást

Nem csak a közmunkások, hanem a gyermekeiket egyedül nevelő, gyesen és gyeden lévő szülők, és az alacsony keresetűek sem részesülhetnek a nagycsaládosoknak járó új családtámogatási kedvezményből. Ezt mondta a minisztérium államtitkára, aki szerint muszáj határt húzni az igényléseknek.

Februárnál előbb nem tudnak utalni

Hiába lépett életbe a 10 plusz 10 milliós támogatás január elsejétől, egyelőre egyetlen bank fogadja be az igényeket. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint leghamarabb februárban folyósíthatnak új CSOK-ot. Ők egyelőre még a tájékoztatókat fogalmazzák, azt sem tudták megmondani, milyen formanyomtatványokat kell majd az igényléshez benyújtani. Az viszont kiderült, emeletráépítésre és tetőtér beépítésre is járhat a kedvezmény.

Újabb részletek a 10 milliós támogatásról

Január elsejétől járna a 10 milliós állami lakástámogatás, és továbbra sem utólag fizetnék a CSOK-ot - ezt közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL Híradóval. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán jelentette be, hogy sokszorosára bővítik a CSOK-ot, az alig fél éves Családi Otthonteremtési Kedvezményt, és a háromgyerekesek 10 milliós vissza nem térítendő támogatást, és mellé 10 milliós kedvezményes hitelt kapnának, ha újépítésű lakást vásárolnak. Az igénylés feltételein sem szigorítanak.

Mire várnak a végtörlesztő devizahitelesek?

A kedvezményes végtörlesztéssel megszűnt hitelnél – ha a fogyasztó kérte – a pénzügyi intézmények november végéig küldik meg az elszámolási értesítőket. A törvény szerint ugyanakkor a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét. Így sokaknak nem jár visszatérítés. Hogy is van ez? Erről kérdeztük Dr. Fülöp Zsuzsannát, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivő-helyettesét.

Nem lehet népszavazás a férfiak nyugdíjáról

Mégsem lehet népszavazást tartani arról, hogy a férfiak 40 év munka után nyugdíjba mehessenek. Így döntött az Alkotmánybíróság. A testület egyelőre csak a döntést hozta nyilvánosságra, az indoklást nem. A népszavazáshoz aláírásokat gyűjtő szakszervezetek megdöbbentek a döntésen. Az MSZP szerint politikai döntés született, a Fidesznél azt mondják, a kedvezményes nyugdíjazás nyugdíjcsökkentéshez vezetett volna.

Fidesz: könnyebb lesz a beiskolázás

Az általános iskolások többsége ingyen vagy kedvezményesen kapja a tankönyveit - ezt mondta hétfőn Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője. Az általunk megkérdezett szülők azt mondták, van mire költeni ilyenkor a tankönyvek árát.

Önerőnek számít-e a CSOK?

Rengeteg kérdés felmerült azóta, amióta rendelkezésre áll a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), ezek közül az egyik, hogy önerőnek számít-e a hitelfelvétel során? Ezt tisztáztuk a Pénzcentrum szerkesztőjével.

Már lehet pályázni a mosógépcsere-programban

Ma indul a mosógépcsere-program, így akár a bolti ár 50%-át hozzáteszi az állam az új, energiatakarékos mosógépünk árához. A további részleteket és a legfontosabb tudnivalókat Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője mondta el.

Júliustól igényelhető a családi otthonteremtési kedvezmény

Jelentősen kibővül július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK, korábbi nevén lakásépítési támogatás, köznyelven szocpol). Arról beszélgettünk, hogyan működik az új támogatási rendszer.

Szoknyás fürdőnadrág

Állami támogatás és egyéb kedvezmények lakásvásárláshoz. Júliusban jön a CSOK, megbeszéljük, hogy mit is jelent ez pontosan. Itt a jó meleg, fürdőzésre csábítanak a bányatavak, de, hogy milyen veszélyeket rejtenek, megtudhatjuk holnap. Valamint érkezik hozzánk Cooky, aki elárulja mit szól az új divathoz, a szoknyás fürdőnadrághoz.

V. kerület: Steinerék is sok kedvezményt adtak

Négy év alatt ugyanannyi kedvezményt adott az V. kerületi ingatlanok árából a szocialista Steiner Pál vezette önkormányzat, mint a fideszes Rogán Antal nyolc éves polgármestersége alatt.

Milyen juttatásokra számíthatnak jövőre a családok?

Számos változásra számíthatnak majd a kis- és nagycsaládosok, valamint a friss házasok jövőre, ami a juttatásokat, illetve a különböző kedvezményeket illeti, hiszen a héten elfogadta a parlament az új adócsomagot. Riportunkból kiderül, mit jelent ez pontosan?
 

Kétnapos nászéjszakáért trükköznek a rabok

Hogy élvezhessék a nősüléssel járó kedvezményeket, rendszeresen válnak el és házasodnak újra feleségükkel egy romániai börtön férfi rabjai.

Megszűnt a MÁV-kedvezmény


szerző:
2011.07.01. 18:49
Megszűnt a MÁV-kedvezmény

Megszünteti a MÁV az ötvenöt éven felüliek utazási kedvezményét.

Demonstráltak a sofőrök a „diktatúra” ellen

A korengedményes és korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen tiltakoztak mozdony- és buszvezetők.

Csőd szélén álló boltokat karol fel Miskolc

A bérleti díjak csökkentésével segítené a miskolci önkormányzat a bajba jutott belvárosi kereskedőket.

Sörtérképpel tisztelegnek a húsvét előtt

Aki a térképen megjelölt vendéglátóhelyeken megfelelő mennyiségű sört iszik, kedvezményt kap.

Olcsó színházjegyek időseknek a fővárosban

Megnyitották a Szépkorú Last Minute Ticket Centert csütörtökön Budapesten, a Tisztelet Társasága irodájában.

Házon kívül 11-03-10


szerző:
2011.03.10. 23:50
Házon kívül 11-03-10

Házon kívül: Dadusnak állt a kecskeméti fideszes frakcióvezető. Etet, mulattat, pelenkáz és annyiból él, mint egy valódi bölcsődei gondozó. - Korán mehet nyugdíjba a színész, a polgármester, a buszvezető, a táncos. Vajon miért jár nekik a kedvezmény, amelyet most a kormány el akar venni? - 39 évesen 16 milliárd a vagyona. Átalakítja a belvárost és monumentális házat épít magának Buda elit részén. Csipak Péter ingatlanfejlesztő portréja.

Miért lehet valaki 45 évesen nyugdíjas?

Korán mehet nyugdíjba a színész. A polgármester. A képviselő. A kiszolgáló a MÁV büfékocsijából. Vajon miért jár nekik a kedvezmény, amit most a kormány el akar venni?

Marad a nyugdíjaskedvezmény


szerző:
2011.02.22. 16:52
Marad a nyugdíjaskedvezmény

A kedvezményrendszer átalakításán 10 milliárdot kellene spórolnia az államnak, de a nyugdíjasok utazási kedvezményét nem törlik el, mert ez volt a miniszterelnök kérése.

Elszálló utazási kedvezmények


szerző:
2011.02.15. 18:05
Elszálló utazási kedvezmények

10 milliárd forinttal kevesebb jut idén az utazási kedvezményekre.

Rózsaszín ködbe borultak az üzletek

Rózsaszín plüssfigurák, szív formájú sütik és óriási akciók. Készülnek a boltok a Valentin napra, a szállodákban is több a foglalás a hétvégére.

Gázkedvezmény nagycsaládosoknak


szerző:
2011.01.17. 11:16
Gázkedvezmény nagycsaládosoknak

Hétfőtől jelezhetik a nagycsaládosok a gázfogyasztáshoz járó kedvezményre vonatkozó igényüket.

Változik a gázártámogatás


szerző:
2010.12.25. 16:58
Változik a gázártámogatás

A fűtési szezon végéig biztosan megmarad a gázártámogatás. A jövő év szeptemberétől azonban átalakul a támogatási rendszer.

Több gyereket szeretne Medvegyev


szerző:
2010.11.30. 17:28
Több gyereket szeretne Medvegyev

Az elnök kedvezményekkel és juttatásokkal ösztönözné a családokat, hogy vállaljanak három vagy több gyereket..

A számlatartozás felét is elengedheti az E.ON

A befizetéssel azonos összeget enged el az áram- illetve a gázszámla tartozásból az E.ON Energiaszolgáltató Kft.

Hogyan érinti a családokat az adóváltozás?

A még meg nem született gyerekre is érvényes lesz a családi kedvezmény.

Műemléki világnap másodszor


szerző:
2010.04.08. 10:40
Műemléki világnap másodszor

Idén is ingyen vagy kedvezményesen látogatható több mint 200 hazai műemlék, kiállítóhely és múzeum.

MÁV: maradnak a kedvezmények


szerző:
2009.12.03. 07:33
MÁV: maradnak a kedvezmények

Változnak januártól a MÁV tarifái, a kedvezmények rendszere viszont nem.

Marad az ingyenes utazás


szerző:
2009.11.16. 07:38
Kedvezmények sokasága az autósoknak

Akár 70 százalékos kedvezményt is elérhet az az autós, aki új biztosítóhoz szerződik.

Ugrik az uniós MÁV-kedvezmény


szerző:
2009.10.18. 17:32
Ugrik az uniós MÁV-kedvezmény

Eddig tizedáron utazhattak az EU-s tagországokból érkezők a vasúton, évente 4-szer.

A gyerekek menzáján spórolna a kormány

A kieső részt az önkormányzatok a menza díjának emelésével pótolnák.

Kiakadtak az E.ON-ra Gellénházán

A szolgáltató sokaknak nem fizette még ki a beígért díjkedvezményt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való