KERESÉS search-close

karácsonyfa

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "karácsonyfa"

Durva! Vasvári Vivi karácsonyfával támadt Fecsóra

Úgy tűnik, nem véletlenül kerültek be a Nyerő Páros győztesei az olaszos vetélkedőbe, hiszen még Szenteste is állt náluk a bál.

Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Halmokban állnak a kidobott karácsonyfák

Halmokban állnak a kidobott fenyőfák a budapesti utcákon. A Fővárosi Közterület-fenntartó ugyan korábban azt ígérte, hogy Vízkereszt után külön járatokkal gyűjtik össze és szállítják el a karácsonyfákat, Újlipótvárosban többen azt mondták, egyre nagyobbak a kupacok az utcákon. Az Közterület-fenntartó azt közölte: Vízkereszt után több mint félmillió fenyőt dobnak ki Budapesten, de nem egyszerre. Így idő kell, mire elszállítják azokat.

Majdnem tragédiába fulladt Sebestyén Balázs karácsonya!

Egy csillagszóró okozott nagyobb ijedtséget a műsorvezető otthonában szenteste.

Mától szedik le a karácsonyfákat

Vízkereszt napja van, ezzel véget ért a karácsonyi ünnepkör, és ma szedik le a legtöbben a feldíszített karácsonyfát. Ebben az időszakban csak Budapesten akár félmillió fenyőfa kerülhet az utcára. A Fővárosi Közterület-fenntartó mindenkit arra kér, vagy konténer mellé, vagy a kijelölt gyűjtőpontok egyikére vigye a már nem használt fenyőfát.

Távhő lesz a karácsonyfákból

Áram és távhő lesz a karácsonyfákból Pécsen. Hétfőtől indulnak a kidobott fenyőket összegyűjtő járatok, hogy a helyi biomassza-erőműbe szállítsák a fákat. Budapesten is hasonló módon hasznosítják újra a kidobott fenyőket, amelyeket a kommunális hulladékhoz kevernek és a rákospalotai égetőben tüzelnek el. A falvakban jellemzően a vegyes tüzelésű kazánokban égetik el a fenyőket, ami veszélyes is lehet.

Idén is fenyőfát állítottak a Balaton vizébe

Idén is fenyőfát állítottak a Balaton vizébe Szigligetnél. Az átlagosnál enyhébb volt az idő, de a víz így is alig 2 fokos, így ketten vállalkoztak arra, hogy a tóba viszik a feldíszített fát, sokan inkább a partról figyeltek.
A faállítást teljes hosszában ide kattintva nézhetik meg.

Van, aki az utolsó pillanatra hagyta a karácsonyfa-vásárlást

Az árusok még december 24-én is kint voltak a piacokon, hogy eladják a maradék fenyőfát. A vásárlók körében idén is a nordmann volt a sláger. Stábunk tapasztalata szerint a bevásárlóközpontokba már csak az apróságokért szaladtak el az emberek. Idén egyébként többet költöttünk karácsonyra, mint tavaly. Összesen több mint 100 milliárd forintot.

 

A plafonról lóg a sztár fája

Egymás után osztják meg a külföldi sztárok is a karácsonyi dekorációjukat, és bár egymást próbálják felüllicitálni, Ariana Grande okozta a legnagyobb meglepetést…

LÁTVÁNYOS: Így készülnek az ünnepekre az egyenruhások

Az ünnepek közeledtével az egyenruhás testületek is igyekeznek megmutatni emberibb arcukat. Az Országos Mentőszolgálat karácsonyi videóján két mentős egymással versengve énekel ünnepi dalokat, a rendőrség pedig különleges szirénázó rendőrautókból kirajzolt karácsonyfával készül az ünnepekre.

Sokan figyelnek a divatszínekre

Van, aki már most díszíti a karácsonyfáját, hiába van két hét az ünnepig. Az általunk kérdezett virágkötő szerint sokan figyelnek a divatszínekre is, idén a zöld és a pasztellszínek hódítanak a karácsonyfákon. Aki nem szeret bajlódni a díszítéssel, komplett karácsonyfát is rendelhet már.

Sofia Vergara égig érő karácsonyfája!

Az Egyesült Államokban gyakran már december elején felállítják a karácsonyfát, hogy egész hónapban éke lehessen az otthonoknak. Sofia Vergara nem aprózta el méretet, a plafonig érő fenyőjét tetőtől-talpig feldíszítette, szinte az egész nappali fényárban úszik.

Még csak november van, de már megtaláltuk az év legviccesebb karácsonyfáját!

Sokan még neki sem láttak a készülődésnek, de már meg is van az év leggiccsesebb karácsonyfája. Ami pedig nem másé, mint a Mikulásé. Ő is halad a korral, így 836 ezer követővel rendelkező közösségi oldalán osztotta meg, hogy hogyan készül az ünnepekre.

Kidőlt Eger főterén a karácsonyfa

 Egy napig állt csak az egri Dobó téren a hatalmas, 12 méteres karácsonyfa. A videón jól látszik, amint reggel 6.34-kor az erős szél kidöntötte.

Elárasztották a várost a csupasz karácsonyfák!

A hétvégén mindenki leszedte szépen a karácsonyfáját. Mára viszont fa temetővé vált a város. A sarkokon felhalmozva rontja az összképet a sok-sok kidobott zöld. Kíváncsiak voltunk, mikorra tűnnek el a fenyőfakupacok. Horváth László szakreferenst kérdeztük.

Karácsonyfa a Balatonban

Idén is felállították a vízben illetve a vízen a Balaton karácsonyfáját Szigligeten. A szokatlanul enyhe időben szinte piknik hangulat volt a parton. A 4 fokos vízbe végül csak ketten mentek be.

Állatbiztos karácsonyfa: létezik?

Mit tegyünk, ha karácsonyfát is szeretnénk, és a kisállatunkat sem akarjuk az ünnepek idejére „panzióba” küldeni? A Fókusz riportere összeszedte a legjobb ötleteket!

 

Fókusz 2017-12-22


szerző:
2017.12.22. 17:20

Story Extra 2017-12-22


szerző:
2017.12.22. 15:40

Műfa vs. igazi fenyő?


szerző:
2017.12.20. 06:00
Műfa vs. igazi fenyő?

Már tavaly is feltettük a kérdést: igazi, vagy mű legyen a karácsonyfa? Mert már akkor úgy tűnt, szinte semmi nem osztja meg az embereket annyira, mint ez. A természetes fákat nem akarják kivágatni a műfenyősök, a valódi, illatos karácsonyfáért harcolók viszont azt mondják, sokkal több káros anyag keletkezik egy műanyag fával, mint amennyi kárt az igazi kivágása jelent.

Milyen lesz idén a karácsonyfa trend?

Piros, arany, zöld, pink, fekete, fehér, mű vagy éppen klasszikus fenyő. Karácsonykor a fa a lakás legnagyobb ékessége, és bizony, ahogy mindennek, a karácsonyfadíszeknek is megvan a maga trendje. Vajon milyen lesz a trend 2017-ben? Mutatjuk!

 

Fókusz 2017-12-19


szerző:
2017.12.19. 17:20

Így válassz karácsonyfát!


szerző:
2017.12.19. 09:15
Így válassz karácsonyfát!

Milyen a tökéletes karácsonyfa? Ritkább vagy sűrűbb? Mű vagy igazi? Mit érdemes választani? Megyeri Szabolcs, kertészmérnök és Nick Zsófia, kertészeti vezető elárulták!

Nem bírta a szárazságot a lucfenyő

Drasztikusan megdrágult a lucfenyő. Sokan ragaszkodnak karácsonykor ehhez a fajtához annak ellenére is, hogy a száradó fa tűlevelei teleszemetelik a lakást. Az illata miatt kedvelt. Azért kerül métere 300-500 forinttal többe a tavalyinál, mert a száraz nyár megtizedelte az ültetvényeket.

Fiatalok ajándékoztak karácsonyfát hajléktalanoknak

Egy miskolci ifjúsági iroda tagjai lepték meg a hajléktalanszálló lakóit. A majdnem 3 méteres fát együtt díszítették fel. Alá pedig ajándékokat is tettek a fedél nélkül élőknek. Na de hogy mit rejtenek a dobozok, csak karácsonykor derül ki.

Kaposvári hagyomány: közösen díszítették a fát

Fogyatékos és egészséges gyerekek együtt segítettek és készülődtek a karácsonyra Kaposváron. A tűzoltók karácsonyfáját díszítették fel közösen. Ez már évek óta hagyomány a somogyi megyeszékhelyen. A gyerekek nevelői szerint nagyon sokat jelent a kicsiknek, hogy másoknak segíthetnek.

Napi poszt: Hódít a karácsonyfa szemöldök

Egy kanadai blogger nemcsak karácsonyfa alakúra fésüli szemöldökét, hanem még fel is díszíti azt. Az új divatot sokan kirívónak tartják, mások viszont egészen odáig vannak érte. Szerinted?

Tüzelő lesz a karácsonyfából

Minden eddiginél több karácsonyfát állított idén a Hello Wood. Az építészcsapat öt fenyőinstallációt készített, ezek közül három van Magyarországon, kettő pedig európai városokban. Évek óta segítik így a rászorulókat.

53 ezer izzó a 23 méteres fenyőn

Fényárban a New York-i Rockefeller center előtti hagyományos fenyőfa. Összesen 50 ezer izzó gyulladt fel a több mint 23 méter magas, 12 tonna súlyú norvég fenyőn.

 

 Baj lett a fenyőszállításból

Beszakadt a térkő a város karácsonyfáját szállító teherautó alatt Győrben. A fenyőt már leemelték a 8 tonnás kocsiról, a sofőr meg akart fordulni, amikor egyszerűen beomlott alatta a tér.

Sérült az ország karácsonyfája

Sérülten, megtépázva áll az ország leendő karácsonyfája a budapesti Kossuth téren. Több ága eltört, máshonnan lehullottak a tűlevelek, pedig mielőtt kivágták még teljesen ép volt.

Tankot a karácsonyfára

Tankokkal, hadihajókkal és vadászgépekkel is díszíthetik a karácsonyfákat idén Oroszországban. A legendás GUM-áruházban ugyanis "Hagyományaink"-néven katonai tematikájú karácsonyi díszeket dobtak piacra.

 

Már vágják a karácsonyfának való fenyőket

Már vágják a karácsonyfának való fenyőket a Dél-Dunántúlon. Azt mondják, idén kevesebb és húsz százalékkal drágább lesz a legkedveltebb lucfenyő, de a tavalyihoz képest a többi fajta ára is emelkedik. Az árusok december tizedike körül jelennek meg a piacokon.

 

Íme, New York karácsonyfája

Idén is felállították a karácsonyfát az ünnepi New York szívében, a Rockefeller Centernél. A 23 méter magas és 13 tonna súlyú fenyőt pótkocsival hozták Pennsylvania-ból és daruval emelték a helyére. Sok minden kerül majd rá a fára: Közel 50 ezer lámpával és swarowski csillaggal díszítik.

Fókusz 2017-11-09


szerző:
2017.11.09. 17:20
Lebontják a karácsonyfákat

Vízkereszt napja van. A háromkirályok látogatásának, Jézus megkeresztelésének, és a karácsonyfák leszedésének napja is. Csak Budapestről évente közel félmillió fát gyűjtenek be, hogy újrahasznosítsák azokat. A közterületfenntartó szakemberei azt kérik, senki ne fűtsön be vele a kályhába, mert veszélyes lehet. Az pedig még inkább, ha az ablakból, dobják az utcára.

Wifivel díszítették a fát

Az ország első wifi jelet szóró karácsonyfája áll a Zala megyei Bánokszentgyörgyön. A netkapcsolatot biztosító berendezésen kis sárga égők is vannak, ezért nemcsak internetet szolgáltat, hanem díszíti is a fát. A falubeliek örülnek az újdonságnak, sokan használják a közeli megállóban a buszra várva. A különlegességnek azonban már nem sokáig örülhetnek az arra járók. Vízkeresztkor ugyanis lebontják.

Karácsonykor égett ki a panel

Méteres lángok csaptak ki egy újpesti, kilencedik emeleti panellakás ablakán. A ház lakói közül többen úgy tudják, hogy egy csillagszóró miatt gyulladt fel a már száraz karácsonyfa. A két lakó hiába próbálta oltani a tüzet, egy idő után jobbnak látták, ha kimenekülnek és hívják a tűzoltókat. Több más lakót is menteni kellett: volt, akit emelőkosárral hoztak le, mások viszont lejutottak a lépcsőházon keresztül.

Kígyózó sor a pénztárak előtt

Most is sokan halasztották az utolsó órákra a karácsonyi bevásárlást. Budapesten több helyen még szombaton is hosszú sorok alakultak ki a pénztáraknál. Nemcsak a vacsorához valót vették meg sokan az utolsó pillanatban, hanem például a fenyőfát is.

Mata Ricsi:

Ricsiéknél nem az ajándékozás kapja a főszerepet karácsonykor, hanem a szeretet. Elmesélte, hogy mi volt a legszebb ünnepi emléke, és hogy milyen hagyományaik vannak a családjában.

KARÁCSONYFA: Földön, vízben, műanyagban

Csillogó gömbök, szaloncukor, és már retrónak számító festett díszek a fán. Körülbelül 200 éve állítunk karácsonyfát, a hagyomány Németországból ered, a téli napfordulóhoz kötődik - mondja a néprajzkutató.

Éjjel-Nappal Karácsony – Az ünneplés tragédiába fulladt!

Három évvel ezelőtt az Éjjel-Nappal Budapest szereplői nagyban készülődtek a közös karácsonyra. Lali elő is vette nagyszülei égősorát, ezzel emelve az ünnep szépségét. Joe és barátai már épp a vacsorához készülődtek, mikor Lali kedves égősora megunta a szolgálatot és zárlatos lett. A nagy zűrzavarban nemcsak a fa kapott lángra, hanem Lali köpenye is.

Már árulják a karácsonyfákat

Kinyitottak az első karácsonyfaárusok. Bár azt mondják, a forgalom ilyenkor még nem az igazi, azért vannak, akik szeretnek válogatni és hamar beszerezni az ünnepi fát. A fővárosban hétvégére várják a vásárlói rohamot, Szombathelyen viszont a szemfülesek már előre lefoglalhatták, hogy pontosan milyen fát szeretnének, ezzel is el akarják kerülni a kapkodást.

Már vágják a karácsonyfákat

Elkezdték kivágni a karácsonyi fenyőket Surdon. Minden évben több százezer fa kerül Somogy megyéből a piacokra. Az árak valószínűleg idén sem változnak: egy két méteres nordmann fenyő nagyjából 14 ezer, egy ugyanekkora luc viszont csak 6 ezer forintba kerül majd.

Osbourne-éknál már áll a fa!

Az Egyesült Államokban az egész december a karácsony jegyében telik, nem ritka, hogy már novemberben állnak a karácsonyfák. Ozzy Osbourne családja is túl van a díszítésen: a 32 éves Kelly és anyukája, Sharon ezúttal a rockelgenda Ozzy nélkül volt kénytelen nekifogni a műveletnek. Talán majd karácsonykor már újra együtt ünnepel a teljes család.

Lángra kapott a karácsonyfa


szerző:
2016.01.09. 18:10
Lángra kapott a karácsonyfa

A karácsonyfát bontották, amikor az lángra kapott – egy székesfehérvári család lakása teljesen kiégett, a lakók pizsamában menekültek ki az utcára. A tűzoltók arra figyelmeztetnek, hogy mostanra nagyon kiszáradtak a karácsonyfák, mindenki vigyázzon. Egy gyáli családi ház teteje is leégett, összesen heten kaptak füstmérgezést, ebből három kisgyerek. Még nem tudni, hogy mi okozta a tüzet.

Az utcára is ki lehet tenni a karácsonyfát

Újrahasznosulhat a karácsonyfa, ha gyűjtőhelyre kerül. Egyre többen szabadulnak meg a napokban a fenyőfájuktól. Ugyanis január 6-án van vízkereszt, a karácsonyi ünnepkör vége. A Fővárosi Közterület-fenntartó úgynevezett karácsonyfajáratokat indít, és hulladékhasznosítóba viszi a fenyőket.

Mentősök vitték az adományt

Mentősök gyűjtöttek karácsonyi ajándékokat egy mórahalmi tanyán élő hatgyermekes családnak. Az adományokat a mentőállomáson lehetett leadni, egy kisbuszra való gyűlt össze. Játékokat, könyvet, biciklit, ágyat és feldíszített karácsonyfát is kaptak a gyerekek.

45 másodperc elég a tragédiához

45 másodperc – ennyi idő alatt ég le az egész nappali, ha valami lángra kap, legyen az egy adventi koszorú, vagy egy hibás fényfüzér a karácsonyfán. A tűzoltókat már ebben a szezonban legalább 15 ilyen esethez riasztották, most adnak néhány jó tanácsot, hogy az ünnep ne váljon rémálommá.

TŰZ: Így ég le 45 másodperc alatt egy nappali

Felcsendül a csendes éj dallama, és látszik, amint a karácsonyi égősor a talpnál meggyullad. A videót angol tűzoltók készítették, azt akarták bemutatni vele, hogy egy kis lángból 45 másodperc alatt pusztító lakástűz lesz. Először a karácsonyfa mellett álló kanapé és a fotel gyullad meg, erről terjed tovább a tűz a szőnyegre és a szekrényre is, néhány másodperc múlva a sűrű, fekete füsttől már semmit nem lehet látni. Forrás: youtube/firekillscampaign
 

Karácsonyfatrend 2015


szerző:
2015.12.23. 09:31
Karácsonyfatrend 2015

A karácsony egyik legszebb pillanata, amikor a család, a barátok körbeállják a feldíszített fát, és a szokásoktól függően elénekelnek egy karácsonyi dalt, vagy koccintanak a szeretet ünnepére. Nem mindegy hát, hogyan van feldíszítve a fánk. Ahogy az sem mindegy milyen maga a fa, amit kiválasztunk! Erről beszélgettünk Móri Imre, virágkötő mesterrel.

Karácsonyfatrend: Hagyományostól a különlegesig

Legyen élő fenyőből, vagy műanyagból, kézzel készített figurákkal, vagy színes üveggömbökkel, a lényeg, hogy a karácsonyfák is mindig a saját ízlésünket tükrözzék.

Fókusz 2015-12-22


szerző:
2015.12.22. 18:55
Fókusz 2015-12-22

David Beckham - A világsztár Magyarországról csak a Fókusznak nyilatkozott. A világ legsármosabb férfija mindenkit elvarázsolt. Extrém trendek – Van, aki az egyszínűre, más a szivárványra esküszik, de ki díszíti a fáját Yodával és Darth Vaderrel? A legcukibb felvételek - Arattak a pandák az év legjobb Fókuszos videóin, de a macskák és a fókák is belopták magukat a nézők szívébe.

Mi az idei karácsonyfa trend? Utánajártunk!

Legyen élő fenyőből, vagy műanyagból, kézzel készített figurákkal, vagy színes üveggömbökkel, a lényeg, hogy a karácsonyfák is mindig a saját ízlésünket tükrözzék.

Sokan már megvették a fenyőfát

A nordmann a legnépszerűbb fa idén karácsonykor is – ezt keresik a legtöbben. A lucból és az ezüstből is sok fogy – ezek jóval olcsóbbak. Az árusok azt mondják, hétvégén lement a nagy roham, és egyre kevesebben hagyják az utolsó pillanatra a favásárlást.
Az pedig az árustól függ, hogy december 24-én olcsóbban adja-e a karácsonyfát.

Lássuk, kik és hogyan ünneplik a karácsonyt

Szörföző Mikulás, bőrönddel rohangáló ünneplők, feldíszített banánfa, piros és sárga fehérnemű. Csak néhány érdekesség a nagyvilágból a karácsonyi és szilveszteri szokások közül. Lássuk, hogy ünnepelnek most a nálunk élő olaszok, spanyolok és más nemzetiségűek.

Ahány nemzet, annyi karácsonyi szokás

Szörföző Mikulás, bőrönddel rohangáló ünneplők, feldíszített banánfa, piros és sárga fehérnemű. Csak néhány érdekesség a nagyvilágból a karácsonyi és szilveszteri szokások közül. Lássuk, hogy ünnepelnek most a nálunk élő olaszok, spanyolok és más nemzetiségűek.

Búvárok karácsonyoztak Hegyeshalomban

A víz alatti karácsonyfa-állítás már hagyománnyá vált, így idén is lemerültek a helyi bányató fenekére, hogy a feldíszített fenyőt a többi mellé helyezzék. A bátrabbak fürdőnadrágban mártóztak meg az alig 8 fokos vízben. A búvárok felvételt is készítettek arról, hogyan vitték le a fát.

Tüzifából építettek karácsonyfát Budapesten

A Hello Wood nevű alkotócsapat ötletét tavaly valósították meg először, a fát az ünnepek után szétbontották és rászorulóknak adták. Az idei fa dupla akkora lett, mint a tavalyi. A 40 tonna tüzifát januárban az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével osztják szét 20 rászoruló családnak.

Készítsünk karácsonyfadíszeket házilag!

Közelednek az ünnepek, nem árt időben gondoskodni arról, hogy a nagy napon meglegyenek a legszebb díszek, amik a karácsonyfa ékei lesznek. Gyergyai Krisztina, kreatív blogger segítségével ma megtudhatjuk, hogy hogyan készíthetjük el konnyen, gyorsan, költséghatékonyan a saját karácsonyfadíszeinket.

Indul a karácsonyfaszezon


szerző:
2015.11.22. 18:23
Indul a karácsonyfaszezon

Elkezdték kivágni a karácsonyra szánt fenyőfákat az ország legnagyobb termőterületein, Zala és Somogy megyében. Az egész országba szállítanak, és meg külföldre is jut: Ausztriában, Németországban is árulnak magyar fenyőfát. A termelők szerint idén sem emelkednek az árak. A nordmann a legnépszerűbb fajta, de ez a legdrágább is: egy két méteres példány akár 10-12 ezer forintba is  kerülhet.

Rászorulók kapnak a „karácsonyfáról”

Nehéz helyzetben lévő családok tudnak fűteni tél végéig az Erzsébet téri karácsonyfával. A Hello Wood alkotócsapat építette 2014 adventjén a különleges fát, amelyet csaknem 150 mázsa tűzifából raktak ki.

Sírós és elgondolkodtató ajándékokat kaptak a villalakók

A villalakók hihetetlenül örültek az ajándékoknak, nem is bírták magukba fojtani az érzéseiket. Volt, akinek a meghatódottságtól, volt, akinek elkeseredettségben potyogtak a könnyei.


 

Jordana Brewster kisfiával, Julian-nal ünnepi dekorációt vásárolt

A kis Julian most fogja ünnepelni második Karácsonyát, és már készül is rá anyukájával, a Dallas szépségével, Jordana Brewster-rel.

Karácsonyfát állítottak a Balatonba

Évek óta hagyomány a Szigligeten, hogy a legbátrabbak fürdőnadrágra vetkőzve egy feldíszített fát visznek a tóba. Azt mondják, kellemes ilyenkor a víz, mert melegebb, mint a levegő.
 

A végén már féláron ment a fenyőfa

24-én, délelőtt szinte az összes árus olcsóbban adta a fákat. Az illata és az ára miatt idén is a lucfenyőt választották a legtöbben.

A 16. fa is elmerült


szerző:
2014.12.20. 18:55
A 16. fa is elmerült

Ha karácsony, akkor bizony a hegyeshalmi búvárok lemerülnek. Ezúttal is tucatnyian mentek a közeli bányatóra, hogy elhelyezzenek egy karácsonyfát a tó fenekén. 16 éves hagyomány náluk, hogy minden évben összejönnek karácsony előtt és feldíszítenek egy fát, amit a mélybe visznek, és odalent filmre is vesznek.


 

Vannak, akiknek már nem telik fenyőre

Megindult a roham a fenyőkért. Idén is a luc, az ezüst és a nordmann a legnépszerűbbek. Ugyan van még néhány nap karácsonyig, de a faárusok már most azt mondják, idén kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy fára költsenek.


 

Megmutatjuk, milyen lesz az idei karácsonyfatrend!

Legyen lila, vagy piros, gömb alakú vagy éppen figurás, karácsonyfadíszből soha nem lehet eleget tenni a fára. A Fókusz annak járt utána, hogy idén melyek a legdivatosabb díszek és színek. Fúrás és faragás helyett, fújtunk és festettünk, hogy kiderítsük, hogyan készül egyáltalán egy karácsonyfadísz.

Extrém karácsonyfatrendek a hagyományostól a giccsparádéig

Már tíz milliónál is többen nézték meg a karácsonyfát díszítő kutyusok videóját. Úgy tűnik ez akkor is trendi, ha nem az éppen legdivatosabb gömböket teszik fel a fára a kutyusok. Ezúttal nem velük, hanem Aleska Diamonddal és Molnár Andival készülünk az ünnepre, ők kézzel , és szájjal is csodaszép és egyedi  díszeket hoztak össze.

Karácsonyfa díszek házilag, együtt a kicsikkel

Minek vennénk meg a méregdrága üveggömböket és a többi karácsonyfadíszt, amikor mi magunk is elkészíthetjük őket, akár a kisebb, nagyobb gyerekekkel közösen. Így két legyet ütünk egy csapásra, hiszen amellett, hogy egyedi díszekben pompázik majd a karácsonyfánk, hasznosan telik az együtt töltött idő is.

Hogy érdemes bánnunk a karácsonyfával?

Sokan már most megvásárolják a karácsonyfát, azért, hogy a legszebb darabok közül tudjanak választani, és egyre népszerűbbek a cserepes fenyők is, amelyek a karácsony után is őrzik az ünnepek emlékét. Hogyan tároljuk és gondozzuk a fenyőt a "nagy napig", amíg felkerülnek rá a díszek, mit tegyünk, hogy minél tovább megtartsa üdeségét?

19,5 méter magas az ország karácsonyfája

19 és fél méter magas és nagyjából két tonnás az ország karácsonyfája. A hatalmas fenyőt rendőri felvezetéssel vitték a Kossuth térre. A fát kedden díszítik és január hatodikáig bárki megcsodálhatja a Kossuth téren.
 

Nem lesz drágább a fenyőfa


szerző:
2014.12.03. 18:30
Nem lesz drágább a fenyőfa

Nem változnak az árak, nagyjából annyiért vásárolhatunk fenyőfát karácsonyra, mint az elmúlt években – legalábbis ezt ígérik a termelők és kereskedők. Az egyszerű luc métere 2-3 ezer forint lesz, az illat nélküli, viszont tartós nordmannért várhatóan 6-7 ezer forintot kell fizetni. A szakemberek azt mondják, idén nem választhatunk rosszul, mert év közben sok volt a csapadék és emiatt a fák üdék, zöldek és tartósak.
 

Idén nem divat a csúcsdísz


szerző:
2014.11.20. 18:20
Idén nem divat a csúcsdísz

Beindult a karácsonyfaszezon! A Somogy megyei Csurgón már zúgnak a motorfűrészek és ezrével vágják a fákat. Egyelőre külföldre szállítanak, a magyar piacra később kezdenek dolgozni. Közben az üzleteket elárasztották a fenyődíszek.
 

Könnyed csillogás vagy harsány giccs: milyen legyen a fa?

A karácsonyfadíszeket idén az ex-Villalakó Kinga maga fújta üvegből. Ő az aranyra esküszik, mi pedig megmutatjuk, hogy fekete vagy fehér fán lila gömböket, akár pink boákat is elhelyezhetünk. A giccs is divat, a legbátrabbak saját maguk öltöznek karácsonyfának!

A falu, ahol a karácsonyfák születnek

Ki hallott már olyanról, hogy egy településen minden csak a karácsony körül forog? Mert bizony van ilyen.

Cikis ajándék tippek a Fókusztól

Pizsamát és zoknit ajándékozni karácsonyra. Ez közvélemény-kutatásunk szerint a lehető legcikibb. Vannak még rémesen ötlettelen ajándék tippjeink. Egy kutatás szerint tíz nőből nyolc repülőjegyet látna legszívesebben a karácsonyfa alatt.

Rekorder szaloncukor az igazán édesszájúaknak

A világ legnagyobb szaloncukra 209 kiló, és körülbelül egy 30 emelet magas karácsonyfán mutatna méretarányosan. Kistestvéréből napi 20 tonna készül, hogy elég legyen az ünnepekre, miközben kizárólag Magyarországon fogyasztjuk ilyen lelkesen.

Több mint félmillió fenyő megy a darálóba

Több mint 600 ezer budapesti fenyőfát kell elszállítania a kukásoknak a következő hetekben.

Karácsonyfa okozta a paneltüzet

A tűzben nem sérült meg senki, de hat embert, köztük egy gyereket a tűzoltóknak kellett kimenteniük a füsttel telítődött lépcsőházból.

Figyelmesen gyújtsunk gyertyát!

Óvatosságra intenek a tűzoltók az ünnepek kapcsán.

A zselést szopogatjuk a legszívesebben

A zselés-gyümölcsös ízű szaloncukor végzett az élen a Magyarország kedvenc szaloncukra szavazáson.

Hírességek Karácsonya


szerző:
2010.12.17. 19:17
Hírességek Karácsonya

Malek Miklós párjával együtt készülődik, Benkő Dániel a kertjét díszíti fel, szépségkirálynőnk pedig extrém díszítést tervezget. Utánajártunk a legújabb karácsonyfa-trendeknek is!

Óvatosan a fényfüzérekkel!


szerző:
2010.12.15. 13:53
Óvatosan a fényfüzérekkel!

Bár évről-évre egyre kevesebb a balesetveszélyes termék, mégis találkozni olyan fényfüzérrel amely tüzet vagy áramütést okozhat.

Karácsonyfa helyett marihuána bokor?

Egy karácsonyfaként feldíszített marihuána bokrot foglaltak le a német rendőrök „egy öreg hippi” lakásában.

Ruhát és kiegészítőket ajándékozunk

A magyarok háromnegyede kevesebb, mint 30 ezer forintot tervez ajándékokra elkölteni az idei karácsonyi szezonban - derül ki egy felmérésből.

Kigyúltak a fények Amerika karácsonyfáján

A 20 méteres fenyő fényei idén energiatakarékos LED-izzókból vannak, és január 1-éig világítanak majd.

Óriás karácsonyfa tündököl a Vatikánban

A 30 méter magas, körülbelül 80 éves tűlevelű az ünnep alatt dísziti majd a Szent Péter teret.

Rendkívül tűzveszélyesek a karácsonyfák!

Januárban már annyira szárazak, hogy nem ajánlatos csillagszórót gyújtani rajtuk.

Egyre több a kidobott karácsonyfa

Idén is körülbelül hatszázezer fenyőfára számít a közterület fenntartó - csak Budapesten.

Gyűjtőpontok karácsonyfáknak

Évente körülbelül 5-600 ezer fát kell elszállítaniuk a FKF munkatársainak.

Idén a gyökeres fenyő lehet a sláger

A hagyományos vágott helyett, egyre többen keresik idén a töves és a bérelhető fenyőfákat.

Teljes pompájában a vatikáni karácsonyfa

Két olasz kisgyerek kapcsolhatta fel rajta a díszkivilágítást.

Előzzük meg a karácsonyfatüzet!

A tüzoltók évente félszáz ilyen esethez vonulnak ki a karácsonyi időszakban.

Lajcsi kislányát tette a fa alá

A zenész legmeghatóbb karácsonya az volt, amikor már apaként ünnepelhetett.

Fenyőfa és lucaszék a víz alatt

A hat fokos vízben 21 békaember ünnepelte a karácsonyt.

Rómába érkezett a Vatikán karácsonyfája

A munkások a Szent Péter téren azon dolgoznak, hogy minden dísz a helyén legyen december 18-ára.

Vigyázat, életveszélyes égősorok!

A vizsgált égősorok 95,7 százalékánál „súlyos meg nem felelési” hibákat találtak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való