KERESÉS search-close

külföldi munka

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföldi munka"

ŐSZINTÉN: szeretett rendőr lenni, mégis kénytelen volt váltani

Burik Dorián Szolnokon volt rendőr, januárban szerelt le. Most egy építkezésen segédmunkás Németországban. Azt mondja, ott egy hét alatt keres annyit, mint itthon egy hónap alatt.

Fókusz Plusz 2017-09-23


szerző:
2017.09.23. 18:50

Story Extra 2017-08-03


szerző:
2017.08.03. 17:25

Fókusz 2017-06-19


szerző:
2017.06.19. 18:55

Fókusz 2017-03-07


szerző:
2017.03.07. 19:00
Kihasználták a jótevő kórházfestőt, ezért elhagyta az országot

Külföldön kényszerült munkát vállalni a jótevő kórházfestő! Lakatos Norbertnek elege lett abból, hogy sokan kihasználták a jószívűségét, inkább Németországba ment, hogy eltartsa a családját.

Hol vannak a jó szakemberek?

Szinte eltűntek a szakmunkások az országból, de a háziorvosok is elfogynak nemsokára. 2020-ra a kisfalvakban egyáltalán nem lesz doktor, ha minden így marad. Itthon 150-200 ezer forintot keres egy háziorvos, Németországban majd másfél milliót. A tízszeres fizetéskülönbség túlságosan csábító. Kik dolgoznak akkor itthon? 

Így vágtak neki az ismeretlennek magyar sztárjaink

Gryllus Dorkában, Takács Nicholasban és Kamarás Ivánban az a közös, hogy nem féltek úgy dönteni, hogy külföldön építik tovább karrierjüket. A mai napig ingázva élnek és dolgoznak, Budapest és egy külföldi város között. De milyen lemondásokkal és nehézségekkel jár a külföldi karrier, és mi az, ami miatt mégis megéri?

Magasabb bérek, gyors ügyintézés: mi olyan vonzó Ausztriában?

Magyar pincér, magyar eladó és magyar „ki nevet a végén” egy osztrák faluban. Bertalan Felsőcsatáron, Péter Toronyban él. De eszük ágában sincs Magyarországon dolgozni. Nem csoda. Mivel alig több mint 20 kilométerrel arrébb, az osztrák-magyar határon túl, csaknem 4-szer annyit tudnak keresni, mint itthon.

Fókusz 2016-07-27


szerző:
2016.07.27. 18:55
Mi lesz veled balatoni vendéglátás?

Hiába lenne munka a Balatonnál, nincs munkaerő. Vagy, ha akad is, az meg nem megfelelő. Ausztria elszipkázza a magyar fiatalokat a nyárra, de akkor ki süti majd a lángost és a palacsintát? Csak a fizetés miatt mennek el, vagy ott jobban megbecsülik a magyar alkalmazottakat?

Újabb történelmi csúcs: egyre több magyar vállal munkát Ausztriában

Már majdnem nyolcvanezer magyar dolgozik Ausztriában, háromszor-négyszer annyi fizetésért, mint itthon.

65 fiatal jött haza az állam hívására

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a 100 milliós program iránt hatalmas az érdeklődés, nagyobb mint amire számítottak. Kész Zoltán független országgyűlési képviselő azonban úgy látja: ablakon kidobott pénz, amit az akcióra költöttek.  
 

Eltört mindkét lába, de nem vitték kórházba

Eldőlt az állvány alatta, mindkét lábát eltörte Németországban, de főnöke a kórház helyett Magyarországra hozta haza - állítja egy szobafestő.

Politikusok kontra külföldön élő magyarok

Több százezer magyar dolgozik külföldön. A pártok egymásra licitálva versengenek, hogy közülük minél többen jöjjenek haza. A kormánynak 100 millió forintból eddig 52 fiatalt sikerült visszahoznia. A többiek köszönik, jól, vagy kevésbé jól vannak Londontól Szingapurig, de egyetlen párt ígéreteire sem nagyon mozdulnak. Politikusok a stúdióban, és érintettek külföldi helyszíneken.

A frissen végző orvosok fele külföldre megy

A frissen végzett magyar orvosok fele azonnal külföldre megy - a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese szerint. Azt is mondta, hogy aki már a szakképzést is külföldön végzi, valószínűleg nem jön vissza Magyarországra.

A csábító nyugat: mennyit keresnek a magyarok külföldön?

Az itthoni fizetés hét-nyolcszorosáért tízezrek indultak, indulnak el Németországba, Angliába, Svájcba Magyarországról. Azt mondják, nincs annyi egészségügyis itthon, aki ne találna jól fizető megbecsült munkát tőlünk nyugatabbra. De, aki elmegy, mennyi időben gondolkodik, milyen lehetőségeket remél, és mit kap külföldön?

Fókusz 2015-09-21


szerző:
2015.09.21. 17:25
Fókusz 2015-09-21

Mesés fizetések - Országok, ahol a magyar ápolók akár a nyolcszázötvenezret is megkeresik, és ahol a szakmunkások bére félmilliónál kezdődik. Élnek és virulnak! - Mit csinál ma Elvis, Michael Jackson, vagy Tupac. A rajongók biztosra veszik, hogy nem haltak meg bálványaik. Nincs megállás - A kerítés ellenére folyamatosan érkeznek a menekültek Magyarországra. Az elmúlt 24 óra eseményei és a legfrissebb fejlemények.

Fókusz 15-06-17


szerző:
2015.06.17. 19:25
Fókusz 15-06-17

Fókusz: Súlyos vádak - Nem figyeltek eléggé, és Tamás eltűnése után elvették a mobilokat. Megszólalnak a Szent Anna tónál történt tragédia szemtanúi. Erőszakkal kényszerítve - Roland egy amerikai álláshirdetésre jelentkezett, de bezárták és szexrabszolgaként tartották. A nagy leleplezés - Bemutatjuk, hogy kik lesznek a világ legnépszerűbb tehetségkutatójának magyar zsűritagjai. Garantált a meglepetés!

Tabuk nélkül: magyarok Ausztriában

Bemutatjuk azt az osztrák falut, ahol négyszáz magyar dolgozik. Többet keresnek, mint idehaza, de a külföldi munkának vannak persze hátrányai is. Fizetésről, honvágyról és Magyarországról is beszélnek tabuk nélkül.

Véget ért a külföldi rabszolgamunka, mi lesz a családdal?

Heti 6 nap robot a -5 fokban, hogy eltartsa a családját. De a németországi rabszolgamunka véget ért: hogyan élnek most meg a két gyógyíthatatlan gyerekkel?

Amikor a külföldi munka anyagi kényszer

Olyan családokat kerestünk meg, ahol valaki azért kényszerült külföldön munkát vállalni, hogy az itthon maradók valahogy megéljenek.

Egyre több magyar vágyódik el


szerző:
2011.05.12. 12:13
Egyre több magyar vágyódik el

A rendszerváltás óta még soha nem akarták ennyien elhagyni az országot.

Túl sokáig várt Berlin és Bécs?

2011. május elsején nyitotta meg munkaerő-piacát Németország és Ausztria az új EU-tagok munkavállalói előtt.

Tárt karokkal várják a dolgos magyarokat

Az ausztriai szállodák minden évben mintegy 50.000 állásra keresnek munkavállalókat.

Rekordszámú orvos vágyott külföldre

Soha annyi orvos nem akart külföldön dolgozni, mint amennyi tavaly.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való