KERESÉS search-close

külföldi

35 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföldi"

Többe kerül a külföldi nyaralás

Több költőpénz kell a külföldi nyaraláshoz, kevesebb eurót adnak a forintunkért. Hetek óta gyengül, a hét elején történelmi mélypontja közelében is járt a forint. Elemzők szerint ez várhatóan a nyáron így marad. Péntektől az üzemanyagok ára is emelkedik, a dízel ismét 400 forint fölé drágul.

Egy felhőkarcoló ablakából lógott a kisfiú

Egy felhőkarcoló egyik ablakából lógott az a kisfiú, akit a kínai Szecsuán tartományban kellett megmenteni. A nagyanyjának kellett volna vizsgáznia rá, de elment otthonról. A biztonsági őrök résen voltak, és baltákkal indultak feltörni a bezárt lakást, hogy segíthessenek a gyereken.

 

Választási csalást sejt a Jobbik

Több ezer honosítással magyar állampolgárságot kapott külföldi vehet részt a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Jobbik szerint. Az ellenzéki párt választási csalással vádolja a Fideszt, miután kiderült: a térségben a legtöbb településen 20-30 százalékkal több szavazó van most, mint korábban.

Rendőrök ébresztették fel az áldozatot

Egy 19 éves férfi vasárnap éjjel egy padon alvó külföldi zsebéből próbálta ellopni telefonját és értékeit, amikor rajtakapták a rendőrök. Ők ébresztették fel az áldozatot, aki előbb meglepődött, de aztán örült, hogy így telefonja és pénze is megmaradt.

Korlátozzák a külföldi munkavállalók számát

Korlátozza a kormány az Európai Unión kívülről érkező munkavállalók számát, az erről szóló rendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály szerint összesen annyi nem uniós külföldi dolgozhat Magyarországon, ami nem több mint az előző évi munkaerőigény havi átlaga.

Szeretne többet tudni a nálunk élő külföldiekről? Kölcsönözze ki őket!

Vajon hogyan tud beilleszkedni közénk egy afganisztáni menekült, otthonra találhat-e Budapesten egy szíriai, aki hazájában elveszítette otthonát, vagy egy olyan külföldi diák, aki tanulmányai közben rájött arra, hogy köztünk, magyarok között akar élni. Mi lenne, ha ezeket az embereket egyszer kikölcsönözhetnénk egy órára? Akárcsak egy könyvet a könyvtárból? Újvári Mihály riportja.

Élőkönyv: Kölcsönözzön mesélőket!

Vajon hogyan tud beilleszkedni közénk egy afganisztáni menekült, otthonra találhat-e Budapesten egy szíriai, aki hazájában elveszítette otthonát, vagy egy olyan külföldi diák, aki tanulmányai közben rájött arra, hogy köztünk, magyarok között akar élni. Mi lenne, ha ezeket az embereket egyszer kikölcsönözhetnénk egy órára? Akárcsak egy könyvet a könyvtárból? Újvári Mihály riportja.

Egyre több a bevándorló Magyarországon?

Van aki elfogadja őket, van aki nem. A Charlie Hebdo szerkesztőségében végrehajtott mészárlás óta nemcsak Nyugat-Európában, hanem már Magyarországon is egyre több politikus emeli fel a hangját a gazdasági bevándorlók ellen. Részben őket hibáztatva a gazdasági problémákért és a terrorizmusért. Mi most a Magyarországon élő bevándorlók nyomába eredtünk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért jöttek, hogyan választottak ki éppen minket, és hogy mit próbálnak megtenni.
 

Külföldiek a magyar nyelv rejtelmeiről

Állítólag a világ legnehezebb nyelve a miénk, mégis sokan megszeretik, és meg is tanulják. Hogyan tanul magyarul egy indonéz, egy mexikói, egy jamaikai és egy nigériai barátunk?

Magyarország, mint „szabadon választott” haza

A projekt során elkészülő tíz, egyenként ötperces kisfilmben bevándorlók mesélnek arról, mit jelent neki magyarnak lenni.

A külföldiek sem száguldozhatnak büntetlenül

Július óta több mint 700 külföldi gyorshajtót büntettek meg a rendőrök, és csaknem 300 esetben tartották vissza a szabálytalankodók autóját.

18 éves embercsempészen kattant a bilincs

A fiatalember 17 illegális határátlépőt kísért volna a zöldhatárról az őket szállító buszig, de a járőrök elkapták a csoportot.

Fókusz Plusz 11-07-30


szerző:
2011.07.30. 20:00
Fókusz Plusz 11-07-30

Fókusz Plusz: Mitől magyar a magyar? - Hiába kubai származású, Navarette József még most is elsírja magát, ha az olimpiára gondol. Külföldiek magyar színekben.

Turisták rémtúrája Budapesten


szerző:
2011.07.25. 19:55
Turisták rémtúrája Budapesten

Ha külföldön járunk, nem mindig egyszerű elmagyarázni, amit akarunk, és nem mindig értjük, amit próbálnak elmutogatni. Ám magunkat látva turistaként már nehezebb megítélni, hogy mennyire tudjuk kezelni a hozzánk érkező külföldiek problémáit.

Külföldiek ingyen tataroznak Berekfürdőn

A világ minden részéről érkezett önkéntesek négy önkormányzati házat újítanak fel, amelyben szegény családok laknak.

Akik magyar lányért hagyták el hazájukat

Magyarországon élő olaszokat mutatunk be a Fókuszban. Hogyan került ide és mi tartja itt a szakácsot, a mezőgazdasági vállalkozót és a tehenészt?

Jásztott, felmászott, ottmaradt


szerző:
2011.02.27. 18:44
Jásztott, felmászott, ottmaradt

A tűzoltók hoztak le egy külföldi fiút a margitszigeti Domonkos-rendi kolostor romjairól.

Jól jövedelmez a külföldiek oktatása

Az Új Széchenyi Terv keretében megpályázott pénzből még több külföldit vennének fel az orvosi egyetemek.

Külföldiekre támadtak Jemenben


szerző:
2010.10.06. 17:39

Viharos búcsú a Szigettől


szerző:
2010.08.15. 18:36
Viharos búcsú a Szigettől

Világsztárokkal és valószínűleg heves esőzéssel zárhatja kapuit a 2010-es Sziget Fesztivál.

Pontelszámolás


szerző:
2010.07.28. 14:21
Pontelszámolás

Kevesebb pontot kapott egyetemi jelentkezéskor, mint amennyi korábban kiszámolt. Fellebezést javasolnak neki.

Válságban a hazai egészségturizmus

Harmadával kevesebb külföldi beteg kezelteti magát Magyarországon.

Csöppnyi Pakisztán Magyarországon

A nálunk élő, körülbelül mindössze 60- 70 pakisztáni családból ismerkedtünk meg kettővel. Farukhék és Khan úr, bár szeretik eredeti hazájukat, nálunk vertek tábort és itt találták meg boldogságukat.

Egzotikus külsejű sztárok hazánkban

Onyutha Judit, Tücsi, Pákó, Luanda és Alexis: vajon hogyan érvényesülnek Magyarországon?

Külföldiek is gyújtogattak Bangkokban?

A thaiföldi kormány szombaton bejelentette, hogy két külföldi állampolgár is érintett a bangkoki épületek felgyújtásában.

Egy varázslatos világ intim pillanatai

Beépültünk nálunk élő japán családok életébe, akik azt állítják, itt, a magyarok között találták meg a boldogságot.

Erősödő lottóturizmus Magyarországon

A 20 hete halmozódó nyeremény a külföldiek figyelmét is felkeltette, 5 millió fogadásra számítanak.

Külföldi rendszámmal Magyarországon

Egyesek olcsón veszik a drága, külföldi rendszámú autókat, és a közlekedési bírságokat is megúszhatják. Meddig marad ez így?

Kétségbeesett utasok keresik a megoldást

Egyre többen hirdetnek az interneten is: autóst, vagy utasokat keresnek, hogy valahogy hazajussanak.

„Drasztikus fordulat, káosz és késlekedés”

A Fidesz várt győzelmét, az MSZP súlyos vereségét, Jobbik előretörését és az LMP vártnál jobb szereplését emelik ki a magyar választásokkal kapcsolatban a külföldi médiumok.

Magyar ugródeszkáról a hírnév felé

Külföldi csodabogarak, akik saját hazájuktól több ezer kilométerre, épp Magyarországon lettek sztárok.

Külföldi diákok bábeli zűrzavarban

Megmutatjuk, hol élnek, és hogyan bulizzák át az éjszakát a nálunk tanuló külföldi diákok.

Nem ússzák meg a bírságot a külföldi autósok

Hamarosan külföldről is behajthatóak lesznek a közúti bírságok. A kezdeményezésben nyolc közép-kelet-európai ország vesz részt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való