KERESÉS search-close

külföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföld"

RTLII Híradó 2019-01-16


szerző:
2019.01.16. 21:30
Durva óvintézkedéssel mentették ki a gyerekeket a thai barlangból!

Július 10-én 17 nap fogság után egy profi mentőcsapatnak sikerült kimentenie az összes thai gyereket és edzőjüket a Tham Luang-barlangrendszerből. Fél évvel később kiderült, hogy a mentés körülményeiről még a thaiföldi gyerekek szüleiknek is hazudtak. Vajon miért?

Nem tudta az ellenzék megbuktatni Theresa May-t a parlamentben

Túlélte Theresa May kormánya az ellenzéki Munkáspárt bizalmatlansági indítványát. A képviselők csekély többsége annak ellenére szavazott bizalmat a miniszterelnöknek, hogy egy napja több mint kétszer annyian utasították el a Brüsszellel kialkudott Brexit megállapodást, mint ahányan támogatták. Theresa May most az ellenzékkel is tárgyalni akar arról, miként hagyják el az Európai Uniót.

RTLII Híradó 2019-01-15


szerző:
2019.01.15. 21:30
Brexit: Megbukott a megállapodás

Nem szavazta meg a Brexitről szóló megállapodást a brit parlament. Súlyos vereséget szenvedett Theresa May miniszterelnök. Az unióval kialkudott egyezséget több mint kétszer annyi képviselő utasította el, mint amennyi támogatta. A szavazás előtt a kormányfő arról beszélt, a megállapodás elutasítása tovább növelné a bizonytalanságot a szigetországban. Most valóban nyitott kérdés, milyen következménye lesz a parlamenti döntésnek. Az ellenzéki Munkáspárt vezetője máris jelezte: bizalmatlansági indítványt nyújt be a brit kormány ellen.

Kim Kardashian ismét anya lesz

A gólyahír igaz, Kim Kardashian 2019-ben ismét anya lesz egy béranya segítségével. Férjével, Kenya West-tel immár negyedik gyermeküket várják, akiről azt is elárulta a híresség, hogy kisfiú lesz.

Ilyen egy tökéletes talajgyakorlat!

Nem mindennapi mutatvány kering az interneten. Az amerikai tornászlány, Katelyn Ohashi, tökéletes talajgyakorlatot mutatott be egy tengerentúli versenyen.

Terrortámadás Kenya fővárosában

Terrortámadás Kenya fővárosában. Helyi idő szerint kedden dél körül lövéseket és legalább két robbanás zaját lehetett hallani Nairobi egyik jómódú negyedében, ahol irodaépületek és egy luxushotel is van. Több halott és sebesült lehet.

Hókáosz és lavinaveszély Ausztriában

Nem szűnik a hókáosz Ausztria több tartományában. Van olyan település, amelyet már helikopterrel sem lehet megközelíteni. Ezreket vágott el a hó a külvilágtól. Szlovákiában a helyi közútkezelő azt tanácsolja, hogy senki ne induljon útnak a Tátrában.

Döntő Brexit-szavazás Londonban


szerző:
2019.01.15. 17:45
Döntő Brexit-szavazás Londonban

Ma este döntenek a brit parlamentben az Európai uniós kilépés, népszerű nevén a Brexit feltételeiről, miután egyszer már elhalasztották a londoni alsóházban a szavazást.

 

RTLII Híradó 2019-01-14


szerző:
2019.01.14. 21:30
ALPAKA FARM: Vannak, akik imádják a telet

30 alpaka futkorászik boldogan Jolanta Kuoriene farmján, Litvániában. Jolanta volt az első, aki a turizmus fellendítése és a gyapjuk miatt tenyészteni kezdte ezeket az eredetileg Dél-Amerikában őshonos teveféléket. Ha jobban szemügyre vesszük őket, nem nehéz kitalálni, hogy miért érzik olyan jól magukat a kemény, litván télben is. Az alpakák bundája ugyanis hatszor melegebb, mint a birkák gyapja. Jolanta 30 alpakája közül 10 érkezett Chiléből, a többi már ott a farmon született. Csoki, Mokka, Karamell, Áfonya és a többiek mind élvezik a mínusz 6 fokos téli hideget és erről a kamerába is elmondták a véleményüket.

Holtverseny a színésznőknél a Golden Globe-gálán

Nem tudtak dönteni a kritikusok, Lady Gaga és Glenn Close megosztva kapta a legjobb színésznőnek járó elismerést a tegnap este Los Angelesben megrendezett díjátadó ünnepségen. Nem ez volt az egyetlen kategória, amiben holtverseny alakult ki.

Halálra késelték Gdansk polgármesterét

Halálra késelték a lengyelországi Gdansk polgármesterét egy jótékonysági rendezvényen. Az északi kikötővárost több, mint tíz éve vezető Pawel Adamowicz-ot a színpadon, a nézők szeme láttára szúrta le egy ámokfutó. A politikust megműtötték, de belehalt sérüléseibe, a 27 éves, büntetett előéletű merénylőt őrizetbe vették.

Kútba zuhant egy 2 éves kisgyerek Spanyolországban

Már több mint egy napja próbálnak kimenteni egy kétéves kisgyereket egy több mint százméteres kút mélyéről. A kisfiú játék közben esett bele a szűk, földbe fúrt lyukba, szülei szerint eleinte még lehetett hallani odalentről a sírását. 

Cikis jelenetet filmeztek a polgármesterről

Kellemetlen videó került nyilvánosságra az egyik dominikai város polgármesteréről. Verekedésbe keveredett egy nővel a strandon, majd miután a nő paprikasprayvel megfutamította, a polgármester egy méretes kókuszdiót akart hozzávágni, de a strandolók szétválasztották őket. A vitát amúgy egy vitatott helyen leszúrt napernyő okozta.

Teljes a káosz Szíriában

Egyre nagyobb a káosz a sokszereplős szíriai polgárháborúban: miközben Törökország a kurdok lerohanására készült, egy iszlamista terrorszervezet váratlanul átvette a hatalmat az általa támogatott felkelők területén. A kurd felkelőket pedig jelenleg az eddig ellenséges szír kormányerők és az oroszok védik, miközben az amerikaiak még ki se vonultak onnan.

Robbanás hegesztés közben

Kis híján meghalt két hegesztőmunkás Kolumbiában, amikor egy tartálykocsin dolgoztak. A tartályba bejutott a művelethez használt gáz, amely aztán berobbant. Csodával határos módon csak kisebb égési sérüléseket szenvedtek. Egy biztonsági kamera az egész jelenetet rögzítette.

Ilyen volt a párizsi robbanás helyszíne

Még mindig kritikus állapotban van 10 ember a tegnapi párizsi gázrobbanás sérültjei közül. A négy halálos áldozattal járó detonáció okait még vizsgálják. Az olasz Rai televízió egyik munkatársa éppen a pékséggel szemben lévő hotelben aludt a tragédia idején, és felvette a robbanás után történteket.

Méteres hó a Balkánon


szerző:
2019.01.13. 17:59
Méteres hó a Balkánon

Továbbra sem enyhül a tél szorítása a Balkánon, ahol még mindig súlyos gondokat okoz a hó. Legsúlyosabb a helyzet Bosznia-Hercegovinában, ahol sokfelé egy méteres hó esett a héten. A havazás több települést elvágott a külvilágtól. Számos iskolát bezártak.

DURVA FELVÉTELEK: közvetlenül a robbanás után

Igazi csatatér, kiabálás, sikítás, felborult autóroncsok, romok és tűz – ezt filmezte le a párizsi gázrobbanás helyszínén az olasz tévé munkatársa, aki éppen a szemben lévő hotelben lakott.

Kanada fogadta be a szaudi nőt


szerző:
2019.01.12. 18:57
Kanada fogadta be a szaudi nőt

Kanadában kapott menekültstátuszt az a fiatal szaúdi nő, aki múlt héten a nőket érő elnyomás és egy rá váró kényszerházasság miatt menekült el az arab országból.

 

 

Juncker figyelmeztette Romániát

Európa-párti és korrupcióellenes tüntetők fogadták Jean-Claude Junckert Bukarestben annak alkalmából, hogy a következő hat hónapban Románia lesz az Unió soros elnöke. Az Európai Bizottság elnöke még a nyitóünnepségen is a jogállamiság és a demokratikus szabályok betartására figyelmeztette a román kormányt.

RTLII Híradó 2019-01-11


szerző:
2019.01.11. 21:30
800 ezren nem kaptak fizetést Amerikában

Hiába van fizetésnap, 800 ezer amerikai pénteken nem kapja meg a jussát, mivel költéségvetés hiányában az amerikai szövetségi kormányzat három hete részlegesen leállt. Több amerikai városban tüntetettek, mert már kölcsönökből élnek.

 

Megmentett egy totyogó kisfiút egy buszsofőr

Megmentett egy totyogó kisfiút egy buszsofőr Milwaukee-ban. Menet közben vette észre, hogy a kicsi a járdán szaladgál mezítláb, egyszál trikóban, és pelenkában. Milwaukee az Egyesült Államok északi részén van, ilyen télen nagy hidegek vannak arrafelé.

 

Méteres hófalak, ítéletidő Európában

Meghalt egy kisfiú, mert rádőlt egy fa Németországban. A fát a rá nehezedő hó súlya döntötte ki. Több dél-német járást is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Az embereket arra kérik, hogy kerüljék el az életveszélyessé vált erdőket. Lezárták Bajorország legforgalmasabb autópályájának egy szakaszát. Több százan rekedtek a hegyi területeken. Ausztriában is komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta.

RENDKÍVÜLI HÓHELYZET: Méteres hóval kell megküzdenie az osztrákoknak

Ausztriában komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta. Azt mondta nekünk, hogy az autópályák mentén heliopterek dolgoznak, így próbálják meg letakarítani a fákról a havat. A nem szűnő havazás miatt csütörtökre az országban több ezer háztartás maradt hosszabb-rövidebb időre áramellátás nélkül.

RTLII Híradó 2019-01-10


szerző:
2019.01.10. 21:30
Látványos, drámai mentés helikopterrel

Sérült síelőt kellett lehoznia a hegyimentőknek 2200 méter magasságból a francia Alpokban, ám a meredek hegyoldalon hagyományos módon nem tudott leszállni a pilóta, ezért egy látványos manővert mutatott be. Közben egyre súlyosabb a hóhelyzet Ausztriában, Németországban, Csehországban és Szlovákiában.

RTLII Híradó 2019-01-09


szerző:
2019.01.09. 21:30
Lóháton megy könyvtárba egy kislány Kolumbiában

Lóval a könyvtárba! Más közlekedési eszköz híján így teszi meg az oda-vissza csaknem másfél órás utat egy kolumbiai kislány, ha új könyvet szeretne kikölcsönözni. Családja szegény, okostelefonra nem telik, a gyerek sokat olvas. Szülei és tanárai szerint is példamutató, amit tesz azért, hogy eljusson a könyvtárba.

Hókáosz a környező országokban

Nem szűnik a hókáosz a környező országokban sem. Ausztriában még mindig van olyan település, amely el van zárva a külvilágtól. Szlovákiában és Csehországban is megbénult a közlekedés a havazás miatt, sok baleset történt. Északabbra, Lengyelországban 19 kocsi csúszott egymásba az autópályán. 

DRÁMAI: Másodpercekig hadakozott a rendőrnő és a támadó

Drámai videófelvételt hozott nyilvánosságra az amerikai rendőrség egy körözött bűnöző elfogásáról. A férfi fegyvert rántott egy rendőrnőre, aki hosszú másodpercekig hadakozott vele. Végül egy másik rendőr tette ártalmatlanná a támadót, aki azonnal meghalt.

RTLII Híradó 2019-01-08


szerző:
2019.01.08. 21:30
Jávorszarvas legelt a kórházban, mókus a rendőrőrsön

Különös állatjárás borzolja a kedélyeket az Egyesült Államokban. Egy alaszkai kórházban megjelent egy jávorszarvas, majd a biztonságiakra fittyet hányva lelegelte a recepció előtti szobanövényeket, és játszott egy kicsit a fotocellás ajtóval. Illionis-ban pedig egy mókus okozott nagy riadalmat egy rendőrörsön.

A hullám ledöntötte a világítótornyot

Döbbenetes sorozatfelvételt készített egy fotós arról, ahogy a viharos Michigan-tó egyik hatalmas hulláma ledönt egy világító tornyot. Szemtanúk azt mesélték, hogy több hullám ostromolta a tornyot, mielőtt a legnagyobbtól összeomlott az épület a mólón.

Kevin Spacey bíróság előtt


szerző:
2019.01.08. 18:57
Kevin Spacey bíróság előtt

Pár percig tartott a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey első bírósági tárgyalása az amerikai Nantucket-ben.  Az 59 éves színész elleni vád szerint 2016-ban leitatott és megfogdosott egy 18 éves fiút, akivel egy étteremben ismerkedett meg.

 

Magyarok haltak meg Bangokban


szerző:
2019.01.08. 18:54
Magyarok haltak meg Bangokban

Meghalt két magyar Thaiföld fővárosában, miután motorjuk belement egy furgonba.

15 év után kegyelmet kapott Cyntia Brown

15 év börtön után kegyelmet kapott az az életfogytiglanra ítélt amerikai nő, aki 16 évesen agyonlőtte egy kuncsaftját. Cyntia Brownt gyerekként prostitúcióra kényszerítették, ügye nagy visszhangot váltott ki Amerikában, sokan inkább áldozatot láttak benne, mint bűnöst. Életéről dokumentumfilm készült, és több hollywood-i sztár is kiállt a szabadon bocsátásáért.

Sítáborozó gyerekeket mentettek Ausztriában

Magyarok is a hóban rekedtek Ausztria több területén. Sítáborozó gyerekeket kellett lehozni a präbichli síterepről, ahol 6 napja vesztegeltek a hó miatt. Egy hochkari szállodában dolgozó magyar nőt a személyzet többi tagjával 3 napra temette be a hó, végül speciális mentőkonvojjal tudtak hazamenni. Tirol környékén négyes fokozatú lavinaveszély van, a hegyek felé vezető utakat lezárták. A következő napokban pedig ismét havazás várható.  

Repülőgépen kérte meg barátnője kezét

Az egész gépet lefoglalta az eljegyzéshez, meghívta a rokonokat, és az egész utasteret feldíszítette. Légiutaskísérő barátnője az első osztályon dolgozott, amikor áthívták a másodosztályra, ekkor vette elő a vőlegény a gyűrűt. A várva várt igen után pedig hatalmas bulit csaptak a sok lufi, szivecskék és vörös rózsák között.

RTLII Híradó 2019-01-07


szerző:
2019.01.07. 21:30
Elérte a Déli-sarkot Rakonczay Gábor

Elérte a Déli-sarkot Rakonczay Gábor első olyan magyarként, aki ezt gyalog, külső segítség nélkül tette meg. Az extrémsportoló 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot. A testsúlya 10 százalékát elégette a gyaloglásban, arcán fagyási sérüléseket is szerzett. Híradónk nemrég telefonon elérte: azt mondta, hogy a nehézségek ellenére boldogabb, mint valaha.

Családja elől menekül a szaúdi nő

Hatalmas médianyilvánosságot kapott egy fiatal szaúdi nő, aki családja elől Thaiföldre menekült, és ott elbarikádozta magát egy hotelszobában, hogy ne toloncolhassák vissza. Miután drámai internetes videóüzenetekben kért segítséget a világ bármely országától, az ENSZ nyomására a thai hatóságok végül úgy döntöttek, nem adják ki.

 

Már legalább hat halálos áldozata van a lavináknak az Alpokban

Már legalább hat halálos áldozata van a lavináknak az Alpokban, ahol a hétvégén több mint egy méteres hó esett. Több embert eltűntként keresnek, a mentést viszont sok helyen lehetetlenné teszi az időjárás. A hózuhatag településeket zárt el a külvilágtól, és ezrek maradtak áram nélkül.

 

Egészséges gyermeke született egy 14 éve kómában fekvő nőnek!

Az arizónai Phenixben lévő Hacianda egészség- és rehabilitációs központ dolgozóinak maga a terhesség fel sem tűnt, és azt sem értették, miért nyögdécsel betegük. Külföldi értesülések szerint mire a nővér odaért, már kint volt a kisbaba feje is! Az áldozat ügyvédje DNS-tesztet sürget, a hatóságok szexuális visszaélés gyanújával indítottak eljárást, a kórház pedig igyekszik növelni a biztonságot.

Bekeményített a tél Európában

Bajorországban két ember halt meg, egy nőt lavina sodort el. A közlekedés megbénult, sok légijáratot töröltek. Szlovákiában annyi a hó, hogy mesterségesen kellett lavinát előidézni a veszély miatt. Görögország kifehéredett.

Gyerekrablás a benzinkúton


szerző:
2019.01.06. 18:30
Gyerekrablás a benzinkúton

Gyerekrablás biztonsági kamerák előtt. A texasi San Antonio egyik benzinkútjáról vitt el egy kocsit egy 8 hónapos kisfiúval egy még ismeretlen nő, miközben az apa bent vásárolt.

 

Targoncás ostrom Párizsban

Egy targoncával támadták meg a karácsonyi nyugalom után újra harciassá vált sárgamellényes tüntetők a francia kormány szóvivőjének hivatalát. Miközben tartott az ostrom a főbejárat ellen, a szóvivő a hátsó ajtón elmenekült. A sárgamellényesek 8 hete demonstrálnak, először az üzemanyag-adó emelése ellen, majd annak visszavonása után, az államfő lemondását követelve.

Rendkívüli állapotot vezetne be Donald Trump

Rendkívüli állapotot is kész kihirdetni az amerikai elnök, azért, hogy kerítést építhessen a mexikói határon. Donald Trump azután beszélt erről, hogy az ellenzéki demokratákkal immár harmadik hete nem tudnak megegyezni a költségvetésről. Emiatt részlegesen leállt az amerikai kormányzat, és 800 ezer szövetségi alkalmazott hetek óta nem kap fizetést.

Kigyulladt egy kisállat-kereskedés, minden kölyköt kimentettek

86 kölyökkutyát mentettek ki a tűzből egy kisállat-kereskedésben, az Egyesült Államok keleti részén.

Tragédia  - öt lány halt meg a szabadulószobában Lengyelország

Tragédia Lengyelországban – öt lány meghalt a szabadulószoba nevű kalandjáték közben, miután tűz ütött ki, feltehetően egy gázpalack robbant fel. Mindegyik áldozat 15 éves volt, egyikük születésnapját ünnepelték a szórakozóhelyen. A szabadulószoba egyik alkalmazottja súlyosan megsérült.

RTLII Híradó 2019-01-04


szerző:
2019.01.04. 21:30
Támadás német politikusok ellen

Bomba robbant a legnagyobb német ellenzéki párt, a szélsőjobboldali AFD egyik irodája előtt csütörtök éjjel. A környéken több lakás megrongálódott, ablakok törtek be. Közben ismeretlen hekkerek politikusok, köztük Angela Merkel kancellár személyes adatait hozták nyilvánosságra. A szivárogtatás hetek óta tarthatott, de a hatóságok csak most léptek az ügyben.

Szükségállapot a Tátrában

Szükségállapotot hirdettek ki Szlovákia több részén a hóhelyzet miatt. Rövid idő alatt annyi hó hullott, hogy számos út járhatatlanná vált. Ezrek rekedtek a menedékházakban. Komoly lavinaveszély van, senkinek nem ajánlják, hogy síeljen vagy túrázzon a hegyekben, még a könnyebb útvonalakon sem.

Magyarok is Thaiföldön rekedtek

Több tízezer turista - köztük sok magyar - ragadt Thaiföld déli részén, miután lecsapott a Pabuk nevű trópusi vihar. Leállították a kompközlekedést és több repteret is bezártak. Az egyik szigeten, Szamujin ragadt Kálmán Tamás és menyasszonya, a Híradónknak küldött videóüzenetükben azt mondták: őket nem kellett kitelepíteni, szállodájukban vészelik át a vihart.

Rendőrség elől próbált biciklit lopni egy férfi Oregonban

Alig kezdődött el az év, máris megvan az első komoly jelölt a legbénább tolvaj díjra. A rabló egy kerékpárt próbált elkötni, azonban azt feltehetőleg nem vette észre, hogy ezt éppen a helyi rendőrség épülete előtt teszi.

Ausztriában vállaltak munkát, és azt mondják jól döntöttek

Mindössze hat órányi autóútra Budapesttől, Ausztria szívében egy igazi ékszerdoboz fekszik – Obertauern. Az alig kétszáz fős falu nagyjából 2000 méteres magasságban egy kráterszerű völgyben helyezkedik el, amit sífelvonók tucatjai öveznek. Itt találkoztunk Zsolttal, Gabriellával és Veronikával, akik mertek nagyot álmodni és a jobb megélhetés érdekében elhagyták Magyarországot.

Lecsapott Thaiföld déli részére a Pabuk nevű trópusi vihar. Az RTL Híradónak sikerült elérnie egy magyar párt, akik a vihar kellős közepén vannak Ko Samuj-on, azaz Szamuj-szigetén. Videó forrása: Kálmán Tamás

RTLII Híradó 2019-01-03


szerző:
2019.01.03. 21:30
Kína leszállt a Hold „sötét oldalán”

Újabb lépést tett Kína, hogy szuperhatalommá váljon. Leszállt a Hold úgynevezett sötét oldalán a kínai holdistennőről elnevezett Csang'o 4 szonda. Ilyen még nem volt az űrkutatás történetében.  Első szerkezetként egy szovjet szonda landolt a Holdon, első emberként amerikaiak jártak ott. Most már van valami, amiben Kína is első.

 

Megkönnyíti az esőerdők kivágását a brazil elnök

Utat nyitott a beiktatott szélsőjobboldali brazil elnök az esőerdők pusztítása és az ott élő indián törzsek elűzése előtt.

270 konténer esett a tengerbe

Mérgező és gyúlékony anyagot is szállított az a teherhajó, amelyről 270 konténer zuhant az Északi-tengerbe a viharban. A rakomány jelentős része már partot is ért Hollandiában. A hullámok tévéképernyőket, autóalkatrészeket, bútorokat, ruhákat és gyerekjátékokat sodortak a szárazföldre, ahol megjelentek a kincsvadászok, és a környezetszennyezés miatt aggódó természetvédők is.

RTLII Híradó 2019-01-02


szerző:
2019.01.02. 21:30
Letette a hivatali esküt Brazília új elnöke

A szélsőjobboldali politikus, Jair Bolsonaro beiktatásán arra tett esküt, hogy országában megszűnteti a korrupciót és megálltíja az erőszakot. A magát a trópusok Trumpjának nevező elnök beiktatásán 12 ország vezetője vett részt, köztük Orbán Viktor, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu és Evo Morales, Bolívia elnöke.

 

Súlyos vonatbaleset Dániában

Súlyos vonatbaleset történt Dániában. A nagy viharban tárgyak repültek le egy tehervonatról, amik aztán egy szembejövő személyvonatnak csapódtak. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a szerelvény első kocsija teljesen összeroncsolódott. Hatan meghaltak, 16-an megsérültek.

RTLII Híradó 2019-01-01


szerző:
2019.01.01. 21:30
Sikerült az átrepülés a NASA űrszondájának

Elérte a legtávolabbi vizsgált égitestet a NASA űrszondája. A Plútóról is felvételeket készítő szonda legújabb felvételeit várhatóan holnap hozzák nyilvánosságra. A roppant nagy távolság miatt további hónapokba telik, míg minden információt haza tud küldeni a New Horizons.

Élve találták meg a csecsemőt a felrobbant ház romjai között

Élve találtak meg egy 11 hónapos csecsemőt az oroszországi házrobbanás helyszínén. Az orvosok szerint életveszélyes állapotban van, de minden esélye megvan, hogy felépüljön. A tegnap hajnali detonáció óta nyolc holttestet emeltek ki a romok közül. 36 emberről viszont semmit sem tudni.

Szilveszter a magasban


szerző:
2019.01.01. 18:24
Szilveszter a magasban

Ezt a Szilvesztert valószínűleg soha nem felejti majd el az a nyolc francia fiatal, akik egy vidámparki látványosságon rekedtek.

Így mászik fát Gáspár Győző!

A BeleValóVilág házigazdája külföldről üzent a nézőknek, és mivel nem volt a közelben almafa, kénytelen volt egy pálmafa mellett dönteni...

RTLII Híradó 2018-12-31


szerző:
2018.12.31. 21:30
Hírességek, akik 2018-ban hagytak itt minket

Avicii, Burt Reynolds vagy Aretha Franklin. Fiatalok és idősebbek. Közös bennük, hogy mind a szórakoztató iparban dolgoztak, és mindannyian az idén hunytak el. Rájuk emlékezünk.

Szökött oroszlán ölt meg egy állatkerti gyakornokot

Oroszlán mart halálra egy állatkerti gyakornokot az Egyesült Államokban. A 22 éves egyetemista alig két hete dolgozott a dél-karolinai állatmentő központban. Az oroszlán egyelőre tisztázatlan körülmények között kiszökött a kerítéssel körülzárt otthonából, és így került a gondozók közelébe. A Matthai névre keresztelt állatot a támadás után kilőtték.

Leomlott egy lakóház Magnyitogorszkban, 70 ember eltűnt

Túlélők után kutatnak a -25 fokos hidegben a kelet-oroszországi Magnyitogorszkban, ahol reggel leomlott egy 10 emeletes sorház egy része. A szerencsétlenséget valószínűleg gázrobbanás okozta. A hatóságok négy holttestet találtak eddig, de az épület lakóinak több mint a fele, csaknem 70 ember tűnt el.

Sztálin népszerűbb, mint Putyin

Idén már nem Vlagyimir Putyin az újévi naptárak legnagyobb sztárja Oroszországban, hanem a Szovjetunió egykori diktátora, Sztálin. A milliók haláláért felelős kommunista vezér képeivel díszített kalendárium olyan népszerű, hogy már harmadjára kell újranyomni, az első két kiadást ugyanis villámgyorsan elkapkodták.

Leszáll a Holdra Kína

Néhány napon belül Holdra száll Kína. Jelenleg a leszállóegység rendszereit tesztelik, hogy aztán megkezdődjön az ereszkedés, a magyar származású tudósról, Kármán Tódorról elnevezett kráterbe. A kínaiak rohamtempóban fejlesztik űrprogramjukat. Új rakétát, és űrrepülőgépet is építenek, és már a holdbázist tervezik.

Újra tízezrek tüntetnek Belgrád utcáin

Ismét tízezrek tüntettek tegnap Belgrádban a szerb kormány és az államfő ellen.

 

Trump ellenségével állapodtak meg a kurdok

Folytatódik a politikai játszma a szíriai kurdok körül. Miközben az amerikai csapatok kivonulnak Szíriából, a kurdok megállapodtak Trump ellenségével, a Moszkva által támogatott damaszkuszi kormánnyal. Ezzel pedig keresztülhúzták a török elnök számítását, aki arra készült, hogy végleg leszámol a kurdokkal.

Turistabusz mellett robbantottak Egyiptomban

Négyen meghaltak, amikor terroristák felrobbantottak egy buszt Egyiptomban. A merénylet a turisták egyik kedvenc helye, a Gízai-piramisok közelében történt. A buszon vietnámi turisták voltak. Eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára a támadást, az egyiptomi rendőrség azonban egy rajtaütésen 40 embert megölt.

RTLII Híradó 2018-12-28


szerző:
2018.12.28. 21:30
Kéken világított New York ege

Különleges látványnak voltak szemtanúi a new yorkiak csütörtök este. Kéken világított az égbolt, miután felrobbant egy transzformátor a helyi közműcég telepén. A látvány beindította emberek képzeletét. Volt, aki viccelődve azt írta: földönkívüliek inváziója lehet a háttérben. 

Egy gyerek csodás menekülése a lavinából

Csodával határos módon lábtöréssel túlélte egy 12 éves francia fiú, hogy csaknem háromnegyed órán át volt egy lavina foglya, a francia Alpokban. Egy mentőkutya talált rá. A gyerek megmentéséről videó készült.

RTLII Híradó 2018-12-27


szerző:
2018.12.27. 21:30
Hazahozná a bíróság a gyerekeket

Kötelezte egy belga bíróság a brüsszeli kormányt, hogy hozasson haza két nőt és kettejük hat gyerekét. A nők öt éve szöktek az Iszlám Államért harcoló férjükhez. A terrorszervezet katonai bukását követően fogolytáborba kerültek Szíriában. A belga kormány fellebbezett a döntés ellen.

RTLII Híradó 2018-12-26


szerző:
2018.12.26. 21:30
Japán nem mond le a bálnákról

Japán hivatalosan is újraindítja a kereskedelmi bálnavadászatot, és kilép az ezt tiltó nemzetközi egyezményből. A szigetország halászai eddig is több százat ejtettek el évente a védett állatokból, de eddig ezt tudományos kutatás címén tették. Természetvédő szervezetek tiltakoznak a döntés ellen.

Földrengések az Etna miatt

Legalább tízen megsérültek Szicíliában az Etna miatt keletkezett földrengésekben. A tűzhányó működése az elmúlt napokban erősödött föl. Vagy ezer kisebb földmozgást észleltek már a környéken, ezek egyike viszont jóval nagyobb volt.

RTLII Híradó 2018-12-25


szerző:
2018.12.25. 21:30
Kinevetett egy hétéves gyereket Donald Trump

Kinevetett egy hétéves gyereket Donald Trump, amiért még hisz a Mikulásban. Sokan bírálják emiatt az amerikai elnököt. Trump a Twitteren folyamatosan posztolt, miután az államigazgatás lebénulása miatt nem utazhatott el floridai üdülőjébe. Keményen beolvasott mindenkinek, a jegybank elleni kirohanásával pedig a tőzsdéket is káoszba döntötte.

 

A cunamit okozó vulkán kitörése még mindig nem ért véget

Újabb és újabb holttesteket találnak a mentőcsapatok Indonéziában, ahol szombaton szökőár pusztított. A halálos áldozatok száma már 429-re emelkedett. Nagyjából 150 embert továbbra is keresnek. A cunamit okozó vulkán kitörése még mindig nem ért véget.

 

RTLII Híradó 2018-12-24


szerző:
2018.12.24. 21:30
Gyilkolásra felhatalmazott mesterlövészeket vetnek be

Gyilkolásra felhatalmazott mesterlövészeket vetnek be hamarosan a hatóságok Rio de Janeiróban. Az lesz a feladatuk, hogy kilőjék azokat, akiknél fegyver van. Ezt is megígérte a nemrég megválasztott szélsőjobboldali brazil elnök. Emberi jogi szervezetek hevesen tiltakoznak.

 

Újabb szökőár jöhet Indonéziában

Már a 400-hoz közelít az idonéziai szökőár eddig megtalált halottainak száma. A hatóságok mindenkit felszólítottak, hogy maradjon távol a partoktól, mert tovább tart a cunamit okozó vulkánkitörés, és újabb szökőár is lehet. A Krakatau a világ legfélelmetesebb tűzhányója. Ez produkálta az írott történelem legnagyobb kitörését, amely még a globális éghajlatra is hatással volt 1883-ban.

 

Újra működik az Etna


szerző:
2018.12.24. 16:28
Újra működik az Etna

A kitörést távolról is érzékelhető földrengés kísérte.

A kitörést távolról is érzékelhető földrengés kísérte

Újra működik az Etna. A kitörést távolról is érzékelhető földrengés kísérte.

 

Katonalovak csontvázait találták meg régészek

Lovak csontvázait találták meg régészek a Vezúv kitörésétől, időszámításunk után 79-ben elpusztult Pompeiiben.

Lovak csontvázait találták meg


szerző:
2018.12.24. 16:17
Lovak csontvázait találták meg

Lovak csontvázait találták meg régészek a Vezúv kitörésétől, időszámításunk után 79-ben elpusztult Pompeiiben.

Összedőlhet a 36 emeletes épület?

Több ezer embernek kellett elhagynia otthonát Sydney-ben, miután az olimpiai park egy 36 emeletes épületében, illetve annak közelében hangos reccsenéseket hallottak.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való