KERESÉS search-close

külföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföld"

Az ISIS elveszítette területeit, de teljes legyőzése még hátra van

Győzelmet hirdetett szombaton az Iszlám Állam felett Kelet-Szíriában az amerikai támogatású fegyveres koalíció. Sikerült felszabadítaniuk az utolsó olyan települést, amelyet az ISIS még ellenőrzés alatt tartott. Bár az ISIS elveszítette a területeit, a szervezet teljes legyőzése még hátra van.
Nadiye Murad felkavaró, exkluzív interjút adott kollégánknak arról, hogy 2014-ben az Iszlám Állam elrabolta, és szexrabszolgaként tartották fogva.

Magányos elefánt

Egy magányos elefánt tett városnéző körutat egy dél-nyugat kínai településen. A helyiek szerint az állat úgyszólván a semmiből bukkant fel, senki nem látta, honnan jött és mikor, egyszer csak megjelent a központban. Kissé zavartnak tűnt, mintha eltévedt volna, meglehetősen céltalanul lófrálgatott az utcákon. Nem zavarta sem a forgalom, sem az emberek - bár nyugodt viselkedése ellenére egy-két útjába kerülő parkoló autót azért megtiport.

Szegényekre költi nyereményét a világ legjobb pedagógusának választott kenyai tanár

Egy kenyai falusi tanár lett a világ legjobb pedagógusa. A ferences rendi szerzetes természet-tudományokat tanít egy elmaradott vidéken fekvő iskolában, ahova nagyon szegény gyerekek járnak. Sokan közülük árvák vagy félárvák. Peter Tabichi atya a díjjal járó 1 millió dollárt, az iskola felszerelésére és szegények megsegítésére fordítja.

Orosz-ügyben tisztázták Trumpot

Donald Trump nem játszott össze az oroszokkal - ez derül ki az úgynevezett Mueller-jelentésből. Robert Mueller, különleges ügyész két éven át vizsgálta, hogy Trump kampánycsapata 2016-ban egyeztetett-e az amerikai választásba beavatkozó oroszokkal azért, hogy elnök legyen. A jelentés ebben a kérdésben felmenti az elnököt, azzal kapcsolatban azonban, hogy Trump  akadályozta-e az igazságszolgáltatást, már nem fogalmaz ilyen egyértelműen.

Vasvillával ment a tigrisnek

Vérfagyasztó élményben volt része egy szibériai nyugdíjasnak, aki arra nyitott be az istállójába, hogy egy hatalmas amuri tigris marcangolja a teheneit. A férfi először egy vasvillával próbálta felvenni a küzdelmet a ragadozóval - óriási szerencséje volt, hogy végül ki tudott futni a puskájáért, amellyel aztán kénytelen volt lelőni a védett állatot.

Orángutánt csempészett a bőröndben

Akár öt év börtönt is kaphat az az orosz férfi, aki egy elkábított orángután-bébit akart kicsempészni a bőröndjében Bali szigetéről. A reptér biztonsági kapujánál bukott le, mint mondta, házi kedvencnek akarta hazavinni a védett állatot. A kismajom, aki az egész kalandot átaludta, egészségesen megúszta a rablási kísérletet.

Terror sújtotta övezetre emlékeztet Párizs belvárosa

A rohamrendőrség mellett már a hadsereget is ki kellett vezényelni a sárgamellényes tüntetők ellen.

Mindenki megmenekült az elszabadult óceánjáróról

Csaknem 500 utast mentettek ki egy luxus óceánjáróról helikopterekkel a norvég partoknál. A hajó motorjai leálltak, és egy ideig tehetetlenül hánykolódott a viharos tengeren. A mentőakciót végül leállították, mert sikerült a négyből három motort újraindítani, és egy norvég kikötőbe vinni a hajót. 16-an megsérültek, hárman súlyosan.

Hivatalosan is vége az Iszlám államnak

Nagyszabású katonai parádét tartottak a szíriai Baghuzban, ahol hivatalosan is kihirdették: vége az Iszlám Államnak. A terrorszervezet kezén lévő utolsó települést néhány napja foglalták el az amerikai légierő támogatását élvező, kurd vezetésű csapatok. Sokan azonban arra figyelmeztetnek: ha a területét el is vesztette, az Iszlám Állam továbbra is fenyegetést jelent.

Mise közben szúrták meg a papot

Megszúrtak egy papot mise közben a kanadai Montreálban. Mindezt élőben közvetítette egy katolikus csatorna. A pap nem sérült meg súlyosan, és már haza is mehetett a kórházból. Azt még nem tudni, hogy miért támadták meg.

Nem mozdult a kocsiban hűsölő koala

A hőség elől mászott be egy borász autójába, amíg a férfi a szőlőjét ellenőrizte. Nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy kutyája ki-be járkálhasson. Így jutott be a koala az autóba. Hiába noszogatta a borász, hogy szálljon ki, az állat makacsul ragaszkodott klimatizált rejtekéhez.

Rövid haladékot kapott a Brexit

Az Európai Unió állam- és kormányfői a brüsszeli csúcson úgy döntöttek, hogy Nagy-Britanniának május 22-ig kell elhagyniuk a közösséget. Abban az esetben azonban, ha Theresa May korábbi alkuját újra elutasítja a brit parlament, akkor április közepén újabb javaslattal állhat elő London. Theresa May szerdán június 30-ig kért haladékot, de ezt csak az uniós parlamenti választásig kapta meg.

Óriási holdhalat sodort partra a víz

Egy hatalmas holdhal tetemét vetette partra a víz a hétvégén egy dél-ausztráliai strandon. Az erről készült fotók most kerültek nyilvánosságra. Az állat csaknem két méteres, de még igy sem fajának legnagyobb képviselője. A holdhalak ugyanis akár 4 méteresre, és több mint 2 és fél tonnásra is megnőhetnek.

KOALA: Gondolt egyet, és beült hűsölni egy kocsiba

Beszökött a hőség elől egy borász légkondicionált kocsijába egy koala Ausztráliában. A férfi a szőlőjét ment ellenőrizni, és nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy a kutyája szabadon ki-be járkálhasson. Igy jutott a koala az autóba. Se a kutya nem tetszett neki, se a visszatérő borász finom nógatása, hogy távozzon. Egyszer oda is suhintott a mancsával, ami azt jelentette, hagyják békén. Pedig a férfi kedves volt hozzá, még vízzel is kínálta. Végül a koala elment.

3 hónapos a dél-koreai klón rendőrkutya

Az első kutyaklónozást 2005-ben hajtották végre Dél-Koreában. Azóta nagyipari szinten űzik ezt, főleg a milliomosok kedvenceit reprodukálják. Kunxun, a klón rendőrkutya most 3 hónapos és hamarosan iskolapadba ül.

Különleges lézer a graffitik ellen

Különleges lézert fejlesztett ki egy toszkánai cég, amellyel nyomtalanul tüntethetőpek el a graffitik a történelmi épületekről Itáliában. A fény a festéket távolítja el a több száz, vagy akár ezer éves épületek felszínét nem sérti meg.

Halaszthatja-e a Brexitet Nagy-Britannia?

Erről döntenek az uniós állam- és kormányfők csütörtökön Brüsszelben. A szigetország az eredeti tervek szerint jövő pénteken lépett volna ki az Európai Unióból. Csakhogy a brit kormányfő által kialkudott kilépési egyezményt nem fogadta el a brit barlament. Ezért Theresa May szerdán június 30-ig halasztást kért. Ez csak akkor lehetséges, ha mind a 27 ország támogatja azt. 

Így vágta el szó szerint a netet a temesvári polgármester

Rontják a városképet, ezért saját kezűleg vágta le az internetkábeleket az oszlopokról az erdélyi Temesvár polgármestere. Akciója nyomán a város egy jó részén megszűnt a szolgáltatás. Mint mondta, 10 éve kérik már a szolgáltatókat, hogy rejtsék a föld alá a kábeleiket, mindhiába. Most viszont még saját hivatalát is leválasztotta a világhálóról a nem éppen kábelbarát polgármester. 

Legyőzték az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet Szíriában

Az Egyesült Államok által támogatott katonák másfél hónapja húzódó ostrom végére tettek ezzel pontot. A nehezen elért győzelem azonban nem jelenti a szíriai konfliktus végét, az országot ugyanis továbbra is egymással szemben álló érdekkörök tartják uralmuk alatt. 

Milliókat sújt az árvíz Afrikában

Drámai helyzet alakult ki Afrika délkeleti részén a ciklon múlt heti pusztítása nyomán. Az ENSZ adatai szerint milliókat sújt az árvíz három országban is. A világszervezet közölte: ez az egyik legsúlyosabb természeti csapás, amely a Föld déli féltekéjét valaha elérte, és sürgős segítségre van szükség. A halottak száma valószínűleg meghaladja az ezret.

Eltemették a múlt pénteki újzélandi mészárlás első két áldozatát

Az apa és fia a szíriai polgárháború elől menekült az országba. Egy szélsőjobboldali terrorista ötven embert ölt meg, amikor két mecsetben is lövöldözni kezdett. Ezt élőben közvetítette az interneten, ami miatt többen a közösségi oldalak felelősségét is felvetették.

Putyin hadászati bombázókat vezényelt a Krím-félszigetre

Atomfegyverek hordozására alkalmas hadászati bombázókat vezényelt a Krím-félszigetre Vlagyimir Putyin orosz elnök. Moszkva szerint erre azért van szükség, mert az Egyesült Államok Romániába telepített rakétavédelmi eszközöket. Mindez akkor történt, amikor Putyin részvételével nagyszabású rendezvényekkel ünnepelték meg a félsziget Ukrajnától való elcsatolásának, a Nyugat szerint elrablásának ötödik évfordulóját. Hogy békés hangulatot is sugározzanak, Putyin felavatott két hőerőművet.

 

Terrortámadás lehetett a keddi utrechti lövöldözés

Terrortámadás lehetett a keddi utrechti lövöldözés - állítják a holland hatóságok. Bár korábban személyes leszámolásra gyanakodtak, azóta a török támadó menekülésre használt autójában találtak egy olyan levelet, amely terrorcselekményre utal. Közben az interneten felbukkant egy nyolc évvel ezelőtti felvétel, amelyen a gyanúsított egy ismert riporternőt sérteget a nyílt utcán az öltözködése miatt.
A teljes videót, amin az elkövető a riporternőt sértegeti, ide kattintva megnézheti.

17 perces élő videóban közvetítette az elkövető a tömegmészárlást!

Megrendülten nyilatkozott az a mentőtiszt, aki elsőként érkezett a kollegáival az új-zélandi Christchurchbe ahhoz a muszlim mecsethez, ahol pénteken egy férfi lövöldözni kezdett. Az elkövető válogatás nélkül lelőtt mindenkit, aki az útjába került, mindezt pedig egy 17 perces élő videóban közvetítette Facebookon. A támadás során ötvenen meghaltak, negyvenkilencen pedig súlyosan megsérültek.

Szigorítják a világ egyik legmegengedőbb fegyvertartási törvényét

Vonattal érkezett Bukarestből Magyarországra az új-zélandi terrorista tavaly november végén - közölte a Terrorelhárítási Központ. Ennél többet egyelőre nem tudni arról, mit csinált itt a férfi, aki pénteken 50 embert mészárolt le két mecsetben az új-zélandi Christchurch városában. Közben az ország miniszterelnöke bejelentette, hogy szigorítják a világ egyik legmegengedőbb fegyvertartási törvényét. Eddig ezt a vadászok és a fegyverlobbi rendre meghiúsította.

Elfogták az Utrechtben lövöldöző férfit, három embert ölt meg

Elfogták a hollandiai Utrechtben lövöldöző férfit. Három embert ölt meg, amikor tüzet nyitott egy villamoson, majd elemenkült. Hajtóvadászat indult és este megtalálták a 37 éves török származású gyanusítottat. Sajtóinformációk szerint nem terrortámadásról, hanem családi leszámolásról lehet szó.

Tüntetők a belgrádi állami tévében

Behatolt a szerb állami tévé épületébe kormányellenes tüntetők egy csoportja, szombaton este, végül a rendőrök kiszorították őket. Szószólóik szerint a tévé nem biztosít megjelenési lehetőséget az ellenzéknek, kizárólag a kormány, illetve az államfő szócsöveként működik, amiből elegük van. Az "Egy az ötmillióból" nevű tiltakozássorozat több mint három hónapja tart Belgrádban, és más szerbiai városokban.

Sör 133 éves élesztőből

Egészen különleges sört mutattak be az Egyesült Államokban. Az egyik New York-i főzde egy bő 130 évvel ezelőtt elsüllyedt hajóból szerezte be hozzá az egyik legfontosabb hozzávalót, az élesztőt. Állítólag finom az ebből készült sör.

Gyújtogattak és fosztogattak a sárgamellényesek Párizsban

Régen volt annyira erőszakos a sárgamellényesek tüntetése Párizsban, mint tegnap. A francia elnök lemondását követelő demonstrálók közé vegyült agresszív csoportok gyújtogattak, luxus üzleteket támadtak meg, fosztogattak, és egész nap utcai harcot vívtak a rendőrökkel. Csaknem 150 embert őrizetbe vettek.

CUKISÁG: Bemutatkozott a berlini állatkert jegesmackója

Bemutatta új jegesmedve-sztárját a nyilvánosságnak a német főváros állatparkja, csaknem pontosan 8 évvel az után, hogy tragikus körülmények között elpusztult a berlini állatkert világhírű jegesmedvéje, Knut. A kis bocs most lépett ki először a szabadba anyjával, Tonjával. A kicsi 3 hónappal ezelőtt született. A bocsnak még nem adtak nevet, várják a javaslatokat. Annyi tudni, hogy a kis jegesmedve nőstény.

LÁTVÁNYOS: Elkápráztatja a turistákat a kaliforniai víznyelő

Özönlenek a turisták Kalifornia egyik tározójához, hogy megcsodálják különleges víznyelőjét, amelyben örvényként tűnik el a többletvíz. Ez szó szerint egy lefolyó, ugyanolyan, mint az otthoni mosogatóban vagy a kádban lévő, csak éppen sokkal nagyobb, és betonból készült.

Lakóházakat döntött romba a földcsuszamlás Kínában

Földcsuszamlás döntött romba vagy temetett maga alá épületeket Kína északi részén. A tragédiában heten meghaltak, és sokan megsebesültek. 20 embert sikerült kimenteni a romok alól, de 13-at eltűntként tartanak nyilván. A földcsuszamlás egy olyan területen történt, amelyet nem lehet munkagépekkel megközelíteni.

Bíróság előtt az új-zélandi mészárlás fő gyanúsítottja

Brenton Tarrant a tárgyalásig mindenképpen rács mögött marad, óvadékért sem kerülhet szabadlábra. Két másik ember is őrizetben van, de azt még vizsgálják, hogy milyen részük volt a vérfürdőben. A lövöldözésben 49-en meghaltak, 48-an pedig megsebesültek. Sokan továbbra is életveszélyes állapotban vannak.

103 évesen tanul írni-olvasni Mexikó legidősebb diákja

103 évesen iratkozott be az általános iskolába Mexikó legidősebb diákja, hogy megtanuljon írni-olvasni. Az 1916-os születésű ük-nagypapa elmondta, hogy annak idején nem volt lehetősége iskolába járni, mert már gyerekkorától a földeken dolgozott családjával. Most már viszont, hogy van ideje, szeretné bepótolni a hiányosságokat.

Terrortámadás Új-Zélandon, két mecsetben lövöldöztek

49-en meghaltak, 20-an pedig megsebesültek, amikor két új-zélandi mecsetben tüzet nyitottak a hívőkre. Egyikük, egy 28 éves ausztrál férfi élőben közvetítette az interneten a mészárlást. Fegyvereire és a tölténytáraira muszlimok elleni harcok egyes eseményeinek dátumát írta. Legalább három magyar vonatkozású is van rajtuk.

Elhalasztanák a Brexitet a britek

Az Egyesült Királyság alsóházának képviselői csütörtökön este nagy többséggel úgy döntöttek, kezdeményezik, hogy országuk ne március végén, hanem később léphessen ki az Európai Unióból. Ehhez a többi 27 uniós tagállamnak is hozzá kell járulnia, ellenkező esetben jöhet a megegyezés nélküli Brexit március 29-én. Az Európai Unió több vezetője is jelezte, csak akkor mennek bele a halasztásba, ha van esély egy olyan megállapodásra, amely a briteknek és az Uniónak is elfogadható.

Már sehol sem repülhet a Boeing 737 MAX

Franciaországba vitték a vasárnap lezuhant etióp utasszállító fekete dobozait. A vizsgálatot az amerikaiak is felajánlották, ám az etióp légitársaság inkább a franciákra bízta az adatok elemzését. Közben az amerikai légügyi hatóság - világszerte az utolsók között - megtiltotta a Boeing 737 MAX típusú gépek repülését.

Újabb szavazások a Brexitről

Csütörtökön is szavaznak Brexit-ügyben a brit parlamentben. Ezúttal arról, elhalasszák-e a kilépést az Európai Unióból. És arról is, hogy jövő héten újra szavazzanak-e az eddig már kétszer elutasított Brexit-megállapodásról.

Maffialeszámolás New Yorkban

Otthona előtt, a nyílt utcán végezték ki a New York-i maffiavezért. Hat golyót eresztettek bele, majd ezután még autóval is áthajtottak rajta. Legutóbb több mint három évtizede volt hasonló maffia leszámolás a városban.

Leszavazta a brit parlament a megállapodás nélküli brexitet

A brit parlamenti képviselők elutasították, hogy az Egyesült Királyság megegyezés nélkül lépjen ki az Európai Unióból. korábbban nemet mondtak Theresa May Brexit-megállapodására is. Csütörtökön újabb szavazás lesz, akkor arról, kitolják-e a kilépés március 29-i határidejét. Az Európai Unió közben azt kéri a britektől, döntsék el végre, mit akarnak.

Széteshet az Egyesült Királyság?

Teljes a káosz a brexit körül. A brit parlamenti képviselők leszavazták Theresa May kilépési egyezményét tegnap. Ezért ma a megegyezés nélküli kilépésről szavaznak. Ha ezt is elutasítják, holnap újra szavaznak, akkor már a brexit elhalasztásáról. Az Európai Unió közben azt kéri a britektől, döntsék el végre, mit akarnak.

Hat év a pedofil bíborosnak

Pedofília miatt hatéves börtönbüntetésre ítélték George Pell ausztrál bíborost, akiről bebizonyosodott, hogy 1996-ban rendszeresen zaklatott szexuálisan két 13 éves kóristafiút. A Vatikán egykori kincstárnoka a legmagasabb rangú egyházi tisztségviselő, akit bűnösnek találtak pedofília vádjában. A bíboros ártatlannak vallotta magát és fellebbez a döntés ellen.

Szemétben tartotta a kislányát a jól öltözött nő!

Szeméttel és csótányokkal teli lakásban tartotta 5 éves gyerekét egy nő Moszkvában. A szomszédok szerint az egyébként jól öltözött nőről soha nem gondolták, hogy borzalmas körülmények között lehet a gyereke. Kiderült, hogy a kislány nem beszél és nagyon rossz állapotban van, azonnal kórházba vitték.

Az etiópiai légikatasztrófa előtt jelezték a pilóták a hibát!

Amerikai sajtóforrások szerint a vasárnapi etiópiai légikatasztrófa előtt már hónapok óta panaszkodtak pilóták a Boeing 737 Max robotpilótájára. Mivel a gyanú szerint az októberi malajziai gép lezuhanását is ennek a rendszerhibája okozhatta, a világ több légitársasága nem engedi felszállni ezt a típust.

Újra megbukott May Brexit-egyezsége

Másodszor is megbukott a londoni parlamentben Theresa May Brexit-egyezsége. Erről este szavaztak újra. Ez azt jelenti: továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy az Egyesült Királyság 17 nap múlva megállapodás nélkül, úgymond kizuhan az Európai Unióból. Ez komoly gazdasági károkat okozna mind a szigetországnak, mind az uniónak, és a teljes bizonytalanság időszakát hozná. 

Ma dőlhet el Nagy-Britannia sorsa

Ma eldőlhet, hogyan és mikor lép ki Nagy-Britannia az Európai Unióból. Kulcsfontosságú szavazás lesz este a brit parlamentben. A képviselők a januári elutasítás után újra szavaznak Theresa May és az Európai Unió egyezségéről. Ha elfogadják, akkor március 29-én a szigetország az egyezmény alapján végrehajtja a Brexitet. Ha nem, akkor teljes bizonytalanság időszaka következik.

Az első tengeralatti, élő adás

Megkezdődött az első tengeralatti élő közvetítés. Egy brit alapítású kutatócsoport kis búvárhajói a Seychelle-szigetek mellett több száz méteres mélységbe merültek, hogy felfedezzék, amennyire lehet, az Indiai-óceánt. A búvárhajók kamerái kapcsolatban vannak a küldetés hajójának fedélzeti számítógépeivel, amelyekkel amerikai médiapartnerünk, AP továbbítja az internetre a beérkező képeket.

Két gyerekkel itthagyni házat, hazát sok könnyel és fájdalommal jár

Erikát, Csabát, Csengét és Nándit már ismerhetik az Isten veled, Magyarország nézői. Ők azok, akik a Békés megyei Dévaványáról a németországi Hockenheimbe költöztek. A családot néhány hónappal később meglátogatta a stáb. Kíváncsiak voltak, hogyan változott meg az életük? Hogyan viselték a gyerekek a váltást és javult-e a pár viszonya? Ma este kiderül a Cápák között után az RTL Klubon.

Berágott a szelfiért a jaguár!

Kis híján az életével fizetett egy nő egy jaguáros szelfiért egy arizonai állatkertben. Átmászott ugyanis a biztonsági korláton, és beállt közvetlenül a nagymacska ketrece elé. A vadállat azonban ezt nem vette jó néven, és a ketrecen kinyúlva elkapta. Végül a többi látogatónak sikerült elvonnia figyelmét áldozatáról, aki így sérülésekkel megúszta a kalandot.

Felavatják az 1 méteres autópályát!

Elkészült, és pénteken ünnepélyesen fel is avatják azt az egy méter hosszú autópályát, amelyet egy romániai vállalkozó a saját pénzén épített meg a moldvai Szucsáva mellett. Az üzletember a rendhagyó beruházással az autópályák hiánya ellen akart tiltakozni, akciója már országos támogatást kapott a közvéleményben.

Mire mennek nyelvtudás nélkül Angliában?

Mit ér a diploma nyelvtudás nélkül Angliában? No és mihez kezd két magyar tanár, ha itthon már kiégtek, kinn viszont egyikük csak fizikai munkában reménykedhet? Erre volt kíváncsi az Isten veled, Magyarország stábja, amikor hónapokon át követték a tatabányai családot.

Megtalálták a fekete dobozokat

Megtalálták a tegnap Etiópiában lezuhant utasszállító repülőgép fekete dobozait. A repülési adatokat rögzítő eszköz vizsgálatától várják, hogy kiderül, miért csapódott földnek a gép, amelyen 157-en haltak meg. A katasztrófa miatt a járatot működtető Etióp légitársaság és a kínai légügyi hatóság is úgy döntött, nem engedi felszállni Boeing 737 Max típusú repülőit. Fél éven belül ugyanis már a második ilyen gép zuhant le.

Kötelező volt megszavazni a párt képviselőjelöltjeit Észak-Koreában

Zenés-táncos népünnepély keretében országgyűlési választásokat tartottak Észak-Koreában. Az állami televízió felvételein látható lelkes tömeg azonban nem spontán módon gyűlt össze a jeles eseményre: kötelező volt ugyanis megszavazniuk a párt képviselőjelöltjeit. Mivel választási lehetőség nem volt, a szavazólapokat egyszerűen csak be kellett dobni az urnába.

157-en voltak a lezuhant gép fedélzetén

Lezuhant az etióp légitársaság egyik utasszállítója. A kenyai fővárosba tartó gép fedélzeten 157-en voltak, és egyikük sem élte túl a katasztrófát. A szerencsétlenül járt gép ugyanolyan típus volt, mint az indonéz Lion Air októberben tengerbe zuhant repülője. Ez is szinte teljesen új volt még: egy éve sincs, hogy használták. Az etióp gépen több mint 35 ország állampolgárai utaztak. Magyar nem volt köztük.

Elhagyta, de visszakapta nyertes lottószelvényét egy amerikai férfi

Kétszer is nagy szerencséje volt egy amerikai férfinak! 273 millió dollárt, azaz körülbelül 77 milliárd forintot nyert a lottón, viszont a nyertes szelvényt véletlenül New Jerseyben, a boltban felejtette, ahol megvásárolta. 

60 éves lett a Barbie baba


szerző:
2019.03.09. 18:50
60 éves lett a Barbie baba

Ma 60 éves Barbara Millicent Roberts, vagyis ahogy jóval többen ismerik Barbie. A világ legsikeresebb játékbabáját ma 60 éve mutatták be a New York-i játékvásáron. Készítőinek célja az volt, hogy egy sikeres, divatos nőt ábrázoljanak, és ezzel inspirálják a kislányokat.

Testközelből a részeg kapitány ámokfutása

Új felvételeket hoztak nyilvánosságra annak az orosz hajónak az ámokfutásáról, amelyik 10 napja elsodort egy yachtot, majd nekihajtott egy hídnak a dél-koreai Puszan kikötőjében. A teherszállító részeg kapitánya először próbálta letagadni a parti őrségnek, hogy bármi is történt volna - később pedig azzal védekezett, hogy nem értette, mit mondanak neki angolul.
A manőverezésről készült felvételt itt nézheti meg hosszabban.

Visszatért a földre az Space X magáncég űrhajója

Ripley hazatért. Sikeresen földet ért a Space X magáncég ember szállítására is képes űrhajója. Most csak egy bábu volt rajta, de nyáron már két űrhajós indulhat el a Crew Dragonnal a Nemzetközi Űrállomásra.

ITTAS VOLT A KAPITÁNY: Egyenesen nekiment a hídnak a 6000 tonnás uszállyal

"Emellett még elférünk" - bizakodhatott az orosz Seagrand teherszállító kapitánya, amikor ráeszmélt, hogy nyílegyenesen a dél-koreai Puszan kikötőjében álló hajók felé tartanak - mire aztán valaki a legénységből beleüvöltött a rádióba, hogy állítsa le a motort, már késő volt. A 7,4 kilométer hosszú Gvangan-híd Dél-Korea második legnagyobb városának egyik fő látványossága - ennek sikerült frontálisan nekihajóznia a 6000 tonnás uszállyal.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Egy nap különbséggel született a 6 kistigris

Kis tigrisek morognak halkan, de ijesztően a nap felvételén. A dél-kínai tigriskölykök egy nap különbséggel születtek január elején Közép-Kínában. A két anyától származó három hím és három nőstény nagymacskát azóta a gondozók nevelik.

Vegyétek vissza a tövis felét

Sztrájkok, tüntetések, Boszporuszba ugrás és Vlagyimir Putyin lóháton - ha különbözőképpen is, de világszerte megünnepelték a Nemzetközi Nőnapot. Országoktól és kultúráktól függetlenül az ünnep üzenete mindenhol ugyanaz volt: tiltakozás a nők hátrányos megkülönböztetése, valamint az őket érő erőszak és zaklatás ellen.

Transznemű férfi szült gyereket

Transznemű férfi szült gyereket az Egyesült Államokban. A 28 éves texasi Wyley Simpson, hét éve esett át részleges nemátalakító műtéten, és férfihormonokat szedett, ezért teljesen megdöbbentette, hogy állapotos. Bár párjával nem álltak készen a gyerekvállalásra, megtartották a babát.

Droggal vegyített vizespalackot dobtak a csimpánzok közé egy norvég állatkertben

Csaknem egy idős csimpánz életébe kerül egy rosszindulatú ember szórakozása Európa egyik legjobbnak tartott állatkertjében, Norvégiában. Még keresik a rendőrök tettest, miután egy droggal vegyített vizes palackot dobott a csimpánzok közé, és a 39 éves hím ivott belőle. Az állatkert közlése szerint az állat remélhetően felgyógyul.

Trump: Csalódnék Kimben, ha igaz

Csalódott lenne Donald Trump, ha kiderülne: Észak-Korea újraépíti egyik rakétakilövő állását. Az amerikai elnök azután nyilatkozott, hogy tegnap közzétett műholdfelvételek szerint, Phenjan megkezdte a helyreállítást. Tavaly ősszel a rakétakilővő állás lebontását sokan a megígért észak-koreai atomleszerelés egyik első lépésének tekintették. Közben a kommunista ország televízója dokumentumfilmben dicsőítette a múlt heti vietnámi, Trump-Kim csúcstalálkozót, teljesen elhallgatva annak kudarcát.

Halála után is bosszút állt haragosain egy német férfi

A rendőrség szerint az 59 éves kertész-tájépítész mielőtt meghalt, gyilkos csapdákat helyezett el azoknál, akikkel valamilyen személyes vagy üzleti konfliktusban állt. Az egyik eszköz, egy házilag készített pokolgép egy fogorvos életét kioltotta, egy robbanóanyaggal átitatott tűzifa pedig súlyosan megsebesített egy asszonyt és négyéves lányát. 

Páratlan képek a hatalmas kaliforniai viharról

Óriási vihar söpört végig Kalifornia déli részén. A nagy eső mellett rengeteg villám csapott le, amelyekről páratlan fotók készültek.

Savas támadást szervezett saját fia ellen, volt feleségére akarta rákenni

16 év börtönre ítélték Nagy-Britanniában egy brit férfi, mert 3 éves fia ellen szervezett savas támadást.

Eladták a világ legdrágább autóját

Megvették a világ legdrágább autóját, amit a genfi autószalonon mutattak meg. A Bugatti a Fekete Kocsi nevű csodaautó ára: 5 milliárd és 200 millió forint. A cég 110. születésnapjára készítette az autót, amelynek formáját egy 30-as évekbeli modell adta.

Óriási hamufelhő gomolyog a Popocatépetl vulkánból

Több kilométer magas hamufelhő tört ki az egyik mexikói vulkánból. A Popocatépetl névre hallgató tűzhányó kráteréből először szerdán délután egy 2,5 kilóméteres hamuoszlop tört felszínre, amelyet másnap reggel egy kisebb kitörés követett. 

LÁTVÁNYOS: Képek a mexikói vulkánkitörésről

Egymás után kétszer is óriási hamufelhő robbant ki a mexikói Popocatépetl vulkánból. A kitörésről látványos felvételek is készültek.

Terrorizmusvád miatt tartanak fogva gyerekeket Irakban és Szíriában

Legalább 1500 gyereket tartanak fogva terrorizmusvád miatt Irakban és Szíriában - egy nemzetközi emberi jogi szervezet szerint. A szerdán nyilvánosságra hozott jelentésben azt írják, több esetben kínzással kényszerítik őket arra, hogy beismerjék, együttműködtek az Iszlám Állammal. A nemzetközi jog tiltja, hogy gyerekeket börtönözzenek be.

Óriási vihar az esküvőn: szállt a dekoráció, a függöny, az eszcájg

Óriási vihar csapott le egy esküvő vendégeire Mexikóban. A szél betörte az ablakokat, és tönkretette a berendezést. Többen megsérültek, de egyikük sem súlyosan. Az ifjú pár azt mondta, számítottak a rossz időre, de erre nem. Az esküvőn készült videó gyorsan bejárta a világhálót.

MEGHATÓ: Átölelte megmentőjét a kutyus

Ponyvába gabalyodott kutyát mentett meg egy rendőr Chilében. A szerencsétlenül járt állat sehogy sem tudott megszabadulni a teste köré csavarodott vászontól, csak panaszosan nyüszített fájdalmában. Mivel gazdái nem voltak otthon, a szomszédok hívtak segítséget. Végül egy rendőrtiszt érkezett a családi házhoz, átmászott a kerítésen, óvatosan megközelítette a csapdába esett négylábút, majd egy késsel levágta róla a ponyvát. Amikor a kutya végre megszabadult béklyóitól, örömében két lábra állva ölelte át megmentőjét.

 

Titkos levéltári dokumentumokat nyitnak meg

Ferenc pápa úgy határozott, hogy meg kell nyitni a II. világháború idejének egyházfőjével, XII. Piusszal kapcsolatos titkos levéltári dokumentumokat, amit zsidó szervezetek már több évtizede követelnek. A fő kérdés, amire a dokumentumok választ adhatnak, hogy XII. Piusz hallgatott, ahogy vádlói állítják, vagy valójában tiltakozott, amikor a nácik és kiszolgálók elhurcoltak és meggyilkoltak több millió zsidót.

Áttörés az AIDS elleni küzdelemben

Megvan a második tünetmentes HIV-fertőzött. Az első embert 12 éve gyógyították ki a betegségből, az orvosok azóta próbálták megismételni a sikeres terápiát. Ez most egy londoni betegnél sikerült, ő másfél éve tünetmentes. Az eljárás viszont veszélyes, ráadásul egy olyan génmutációra is szükség van hozzá, ami csak fehér bőrű embereknél fordul elő.

Archív: Luke Perry-re emlékezünk

Az amerikai színész 52 évesen hunyt el. A videóban mutatjuk ünnepelt színészként és régi felvételeken fiatalon, a Beverly Hills, 90201 tinibálványaként is.

Tinédzserek mentették meg a síliftről lógó gyereket

Rendkívüli hőstettet hajtott végre öt, 13-14 év közötti fiú egy észak-vancouveri sípályán. Az arra járó fiatalok észrevették, hogy egy 8 éves kisfiú kicsúszott az ülőliftből. A srácok gyorsan feltalálták magukat, szereztek egy hálót és egy szivacsot. Ezt kifeszítve tompították a kisfiú esését, aki így hat métert zuhanva sérülések nélkül megúszta a balesetet.

Most már hazamenne a terrorista

Hazavinné magával Hollandiába férje azt a brit nőt, akit otthon megfosztottak állampolgárságától, miután 15 évesen csatlakozott Szíriában az Iszlám Állam terroristáihoz. A probléma csupán annyi, hogy a holland férj maga is a terrorszervezet harcosa volt - szerinte azonban igazán adhatnának nekik egy második esélyt.

Gyerekek is meghaltak a tornádó miatt

Legkevesebb 23-an, köztük kisgyerekek is meghaltak, amikor több tornádó söpört át az amerikai Alabama és Georgia állam több településén. A helyi meteorológiai szolgálat szerint a legpusztítóbb széltölcsér belsejében a széllökések sebessége elérte az óránkénti 266 kilométert is.

Újabb levél menekültügyben az Európai Bizottságnak

Újabb levelet ír az Európai Bizottságnak a kormány a Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló kampánnyal kapcsolatban. A kormányszóvivő azt mondta, pontokba szedik, hogy Brüsszelben milyen lépésekkel segítik a bevándorlást. Hollik István szerint a menekülteket névtelen, pénzzel feltöltött bankkártyákkal támogatják. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint a programban csak regisztrált, ellenőrzött hátterű menekültek vehetnek részt, a pénzt pedig ételre, gyógyszerre vagy ruhára költhetik.

BECKHAM: Gyerekekkel focizott a sztár

A focista világsztár lelkesen szállt be a focista gyerekekhez, sőt még arra is rávették, hogy beálljon a kapuba.

Szobrot kapott David Beckham


szerző:
2019.03.04. 16:09
Szobrot kapott David Beckham

Az angol középpályásról készült alkotást a Los Angeles Galaxy stadionjánál leplezték le, az ottani bajnokság első meccse előtt.

200 ezren veszélyben


szerző:
2019.03.03. 18:57
200 ezren veszélyben

200 ezer embert veszélyeztetnek Kaliforniában a vulkánok. Egy most közölt kutatás szerint igen nagy az esélye, hogy a következő néhány évtizedben egy vagy több nagy tűzhányó kitör. A szakemberek azt mondják, nem akarnak pánikot kelteni, de jobb, ha mindenki tisztában van a veszéllyel.

Bravúros: életmentő műtétet hajtottak végre egy 1 hónapos csecsemőn

Az orvoslás történetében egészen ritka, bravúros műtétet hajtottak végre egy mindössze egy hónapos csecsemőn Mexikóban. Fél centiméteres daganatot távolítottak el a csecsemő agyából, miután a tumor már vízfejűséget és agyhártyagyulladást okozott. A kislány jól van.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való