KERESÉS search-close

közvilágítás

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közvilágítás"

Gyakran zöldessárga a víz, és nincs közvilágítás egy új lakónegyedben Szomódon

Alig van nyomás, a víz gyakran zöldessárga, nincs út, és közvilágítás az elmúlt 10 évben benépesült új lakónegyedben a Tata melletti Szomódon. 40 család él így évek óta - panaszolták Híradónknak az itt lakók, de hiába fordultak eddig bárhová, legfeljebb soha nem teljesülő ígéreteket kaptak.

„Az adófizetőknek nem jó döntés”

A magyar kormány számára jó döntés, az adófizetőknek viszont nem az, hogy Magyarország lemond az Elios-os lámpák uniós finanszírozásáról - ezt mondta az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke. A kormány szerint a korábban Tiborcz István tulajdonában lévő cég az európai csalás elleni hivatal megállapításaival szemben szabályosan használta fel a 13 milliárdos uniós támogatást.

 

 Meghalt a zebrán elütött a nő, sokan a közvilágítást okolják

Meghalt a kórházban az a 67 éves nő, akit kedd este ütött el egy kisbusz Pécsen. Az asszony a zebrán kelt át, amikor elgázolták. Azt, hogy pontosan mi okozta a balesetet, még vizsgálják. A kereszteződés világítására már évekkel ezelőtt is panaszkodtak a környéken élők, szerintük az Elios Zrt. által felszerelt új lámpák nem adnak elég fényt.

Megint nem működik a közvilágítás a bucsui határátkelőnél

Megint nem működik a közvilágítás a forgalmas bucsui határátkelőnél az osztrák-magyar határon. Az elhagyott épületek és beton terelő tömbök között koromsötétben kell kanyarogniuk az autósoknak sötétedés után. Bucsu polgármestere szerint nem csak a világítás problémás, hanem az átkelő állapota is. Az önkormányzat azonba tehetetlen, mert az átkelő állami terület.

Állami pénz az Elios-projektben

Csaknem egymilliárd forint közpénzzel támogatta a Miniszterelnökség azokat az önkormányzatokat, amelyek az Elios-tól rendelték meg a közvilágítás korszerűsítését - írja a 24.hu. A portál állítása szerint a Lázár János vezette tárca több önkormányzat esetében is átvállalta az uniós pénz lehívásához szükséges önrészt. A DK szerint ez azt jelenti, hogy Tiborcz István nemcsak az uniós, hanem a magyar adófizetők pénzét is megszerezhette.

Elios-ügy: a kormány még vár

A kormány addig nem mond véleményt az Elios ügyről, amíg az Európai Bizottság álláspontját nem ismeri meg. Az Európai Csalás Elleni Hivatala szerint a cég éveken át csalással juthatott közvilágítás korszerűsítési megbízásokhoz.

Házon kívül 2018-01-31


szerző:
2018.01.31. 22:50

RTLII Híradó 2018-01-18


szerző:
2018.01.18. 21:30
Elios: soron kívül vizsgálat

Megérkeztek az iratok, soron kívül vizsgálja az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának jelentését a Pest Megyei Főügyészség. Ők döntenek arról, hogy elrendelik-e a nyomozást az Elios Zrt.-t érintő közbeszerzések ügyében. A cég egykor Orbán Viktor vejének érdekeltségébe tartozott. Az első közvilágítás felújítást évekkel ezelőtt Hódmezővásárhelyen nyerte el. Lázár János ekkor volt polgármester a városban. A politikus állítja, nem tudta, kihez kötődik a cég.

RTLII Híradó 2018-01-15


szerző:
2018.01.15. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-12


szerző:
2018.01.12. 21:30
Szabálytalanságot találtak az Eilosnál

Súlyos szabálytalanságokat, összeférhetetlenséget is talált az Európa Unió Csalás Elleni Hivatala az Elios Zrt közbeszerzéseinél – értesült a Wall Street Journal. A hivatal a 2011 és 2015 közötti időszakot vizsgálta. A közvilágítási munkákat végző cégben ekkor még érdekeltsége volt Tiborcz Istvánnak. A hivatal jelentését elküldte a magyar ügyészségnek és az Európai Bizottságnak is. Az amerikai gazdasági napilap értesülése szerint a hivatal azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy kérje vissza az elköltött 40 millió eurót.

Házon kívül 2017-11-08


szerző:
2017.11.09. 00:00
Panaszkodnak, hogy túl sötét van

Sötétedés után nem látni a járdán, a futáshoz pedig mobiltelefonnal kell világítani - erről panaszkodtak Gyálon az RTL Híradó stábjának. A Pest megyei településen két éve cserélték le a közvilágítást, 260 millió forintból.

Direkt36: a Miniszterelnökség engedélyezte

A miniszterelnök hivatala engedélyezte azokat a közvilágítási pályázatokat, amelyeket úgy írtak ki, hogy azokon többnyire csak a miniszterelnök vejének cége nyerhetett, ezt írja a direkt36. A miniszterelnökség szerint a kérdéses időszakban az akkori törvényeknek megfelelően jártak el, és a pályázatok ellenőrzésénél nem tudhatták, hogy ki indul majd a tendereken. 2015-ben a miniszterelnöki hivatal módosított az ellenőrzési gyakorlaton uniós kifogások miatt. Az MSZP szerint a Fidesz mindig úgy módosítja a törvényeket, hogy a családtagjaik járjanak jól.

Lázár: az előírások betartását vizsgálták

Fényes nappal vizsgálta a Fejlesztési Minsztérium az új dunaújvárosi lámpákat - értesült az Index. A városban 238 milliós beruházással energiatakarékos izzókkal cserélték le a régieket, de a helyiek panasza szerint ezután sötétebb lett a városban. Az ügyben az adóhivatal és az ügyészség is nyomoz. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint csak azt vizsgálták: megfelelt-e a beruházás az uniós előírásoknak.

Rekordot döntött a Föld Órája!

Minden eddiginél több, 178 országban kapcsolták le a világítást a nemzetközi akcióban. Budapesten a Parlament és a Lánchíd is sötétbe borult. A Művészetek Palotájában pedig sötétben adott koncertet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. 2007 óta minden évben lekapcsolják a világítást a világ híres épületein. A kezdeményezés lényege, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire.

FÖLD ÓRÁJA: Mintha csak áramszünet lenne

178 országban kapcsolták le a világítást a nemzetközi akcióban. A kezdeményezés lényege, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire. Pillanatok alatt borult sötétbe a párizsi Eiffel-torony, és Rómában a Colosseum világítását is lekapcsolták. Londonban a Buckingham palota sötétedett el. Szentpéterváron szinte az egész belvárosban lekapcsolták a fényeket.

Nyomoznak a dunaújvárosi sötétség miatt

Nyomozást indított a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt a dunaújvárosi közvilágítás korszerűsítése miatt, tudta meg az Index. A városban 238 millió forintból újították fel a közvilágítását, de sötétebb lett az utcákon, mint előtte. Az új lámpákat egy olyan cég szerelte fel, amely csak néhány hónappal a közbeszerzés kiírása előtt vette fel tevékenységei közé közvilágításhoz kapcsolódó feladatokat.

Milliárdokért borultak sötétbe magyar városok

A következő riportban nem adáshibákat látnak majd, és a kameránk sem romlott el. Moskovics Judittal egyszerűen azt szerettük volna visszaadni, amit járókelők és autósok látnak olyan településeken, ahol a közelmúltban felújították a közvilágítást. Feketeség mindenhol, ahol korábban azért jól lehetett látni a régi lámpák fényében. Az ott lakók botladoznak a sötétben és fel vannak háborodva, az önkormányzatok hallgatnak, a felújító cégek, köztük a miniszterelnök vejének egykori vállalkozása, viszont valószínűleg jól jártak. Bolyongjanak velünk a sötétben!

Pécsen is sokan panaszkodnak a közvilágításra

Már nemcsak Zalaegerszegen, hanem Pécsen is többen panaszkodnak az új közvilágításra. A baranyai településen tavaly év elején korszerűsítettek a világítást csaknem 900 millió forintért. Azt mondják, a régi lámpák több helyen sokkal jobban megvilágították az utakat. Mindkét városban ugyanaz a társaság, a miniszterelnök vejének volt cége cserélte a lámpákat. Az Eliost hiába kerestük, nem reagáltak. A pécsi önkormányzat azt ígéri, megvizsgálják a panaszokat.

Sok a panasz az Elios-os világításra

Sötétebb van Zalaegerszegen, miután korszerűsítették a közvilágítást, mint előtte. Az ott élők panaszkodnak. A lámpák cseréjét egymilliárd forintért végezte az Elios Zrt. A munkát akkor nyerte a cég, amikor még a miniszterelnök veje volt az egyik tulajdonos. Egy önkormányzati dokumentumból kiderül, maga a polgármester sem elégedett. Az LMP-nél azt mondják, máshol is előkészítés nélkül döntöttek az Elios mellett.

Drágán adták a lámpákat, nyomoznak

Az Elios Zrt. által eladott lámpák ára miatt is nyomoz már a Nemzeti Nyomozó Iroda. A direkt 36 nevű oknyomozó portál derítette ki, hogy a cég piacinál magasabb áron adott el led-lámpákat legalább 8 önkormányzatnak. Az Eliosban korábban a miniszterelnök veje is tulajdonos volt. A cég 25 fideszes önkormányzattal kötött üzletet a közvilágítás korszerűsítésére. A Miniszterelnökségen, csütörtökön azt mondták: ha a hatóságok megkeresik őket, minden információt átadnak nekik.

Uniós támogatáshoz igazították a lámpák árát

Tízmilliókat spórolhattak volna az önkormányzatok a közvilágítás fejlesztésén, ha az ELIOS minden településen ugyanazokkal az árakkal dolgozik - derítette ki a Direkt36. A portál szerint az akkor még Orbán Viktor veje résztulajdonában álló cég ugyanazokat a LED-es lámpákat más-más áron szállította és szerelte a különböző településeknek. A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz az ügyben.

470 milliós osztalékot fizet az Elios

Rekordnyereséget ért el, és 470 millió forintos osztalékkal számol a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott Elios - a Népszabadság szerint. Két napja a kormányközeli Napi Gazdaság írta meg, hogy Tiborcz István megvált érdekeltségeitől a családját ért támadások miatt. A szocialisták szerint az Elios annak köszönheti a rekordprofitot, hogy a kormányfő Tiborcz apósa. A cég az elmúlt években több milliárd forint értékű közbeszerzést nyert el. A közvilágítást korszerűsítették kormánypárti vezetésű településeken.

Budaörs visszavág


szerző:
2015.01.07. 18:45
Budaörs visszavág

Nem fizeti tovább Budaörs az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszának közvilágítását. A polgármester ezt azután jelentette be, hogy január elsejével az eddig ingyenes szakaszért is fizetni kell. Szerinte annak kell fizetni a költségeket, akinek bevétele van az útszakaszból. A kormányszóvivő azt mondta, jogászok vizsgálják majd, hogy megteheti-e ezt a budaörsi önkormányzat. Az MSZP szerint a teljes útdíj rendeletet vissza kell vonni, szerintük ugyanis alkotmányellenes.
 

LED világítja be a véméndi éjszakákat

Egy baranyai falu az első magyarországi település, amely teljes egészében LED-technológiát használ a közvilágításhoz.

Élhetetlen a lakópark út és fény nélkül

Az építési telkeket kialakító cég csődbe ment, mielőtt a közműveket megépítették volna.

Ha a hivatal nem segít, mi megtesszük!

Apró, de annál bosszantóbb dolgokat próbáltunk elintézni: rossz a közvilágítás, balesetek sora történik, mert hiányzik a zebra, és az életveszélyes utcakövek.

Sötétben botorkálnak a Csererdőben

Több mint két éve nincs közvilágítás a veszprémi városrészében.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való