KERESÉS search-close

közmunkások

26 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közmunkások"

Matyi a Hooligans zenészeivel battyogott végig Pajkaszegen

A mi kis falunk mindenkit meghódított, a huszonhárom éves rockbanda, a Hooligans tagjai sem titkolják, hogy rajonganak érte. Főleg a három félnótás közmunkás kalandjaiért, illetve az őket alakító színészek bravúros megmozdulásaiért.

Közmunkások közé csapódott egy autó

Közmunkások közé hajtott egy autó Papon, Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyében szerda délután. Információink szerint a 43 éves sofőr túl gyorsan akarta bevenni a kanyart, kisodródott és egyenesen az árokban dolgozó munkások közé csapódott. Öten súlyosan sérültek, két munkás, a kocsit vezető férfi és élettársa pedig könnyebben.

Politikai okból rúgták ki

Politikai okok miatt bocsátották el, ezért fél millió forint kártérítés jár neki. A 2014-es választás idején vált meg egyik dolgozójától a miskolci önkormányzat közmunkásokat foglalkoztató cége. A DK színeiben indult, ezután nem hosszabbították meg a szerződését…

Közmunkásokra támadt a polgármester?

Tiszacsege polgármestere megverhetett és pisztollyal fenyegethettet két közmunkást - tudta meg a Blikk. Ez még tavaly augusztusban történt. Úgy tudjuk, az egyik közmunkás ráadásul a polgármester rokona.

Közmunka – felszámolni vagy átalakítani?

Ha valaki elveszíti munkáját, álláskeresési támogatást kap, ha nem talál állást, marad a közmunka. A kormány szerint közelítünk a teljes foglalkoztatottsághoz. Persze, ha beleveszik a külföldön dolgozókat és a majdnem 200 ezer közmunkást, a magyar munkaerőpiac mostoháit. Helyzetük öt éve nem változik, ma már a minimálbértől is szakadéknyira vannak… Mi legyen velük?

Bocsánatot kért Lázár János

Elnézést kért Lázár János azoktól, akiket megsértett, amikor a közmunkásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy "aki kora reggel 6-kor dolgozik, annak délután 3-kor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni." A Híradó kérdésére ma azt mondta: nem fogalmazott jól, ennek vállalja a következményeit, és áll a Közmunkások Szakszervezete által indított per elé.

RTLII Híradó 2018-01-30


szerző:
2018.01.30. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-11


szerző:
2018.01.11. 21:30
Saját jegyrendszert vezetett be

Pénz helyett saját gyártású vásárlási utalvánnyal fizetett a túrricsei polgármester a közmunkásoknak. A Hír TV számolt be elsőként róla, hogy a helyiek szerint készpénz helyett nyomtatott cetliket osztogat a faluban. Az utalvánnyal pedig csak a saját, szövetkezeti boltjában tudnak vásárolni. Úgy tudjuk, a polgármestert feljelentették. Kerestük a rendőrséget, de adásunkig nem válaszoltak.

Közmunkásokból kéményseprők

Közmunkásokat képeztetne át kéményseprővé a katasztrófavédelem, így értesült a kéményseprő szakszervezet elnöke. Vámos Csaba azt állítja, kevés az ember a lakossági ellenőrzésekre, ezért kell az utánpótlás. A katasztrófavédelem szóvivője szerint van elég emberük a munkára, és nem fordulhat elő, hogy szakképzetlenek ellenőrizzék a kéményeket.

Tanácsadók segíthetnek a közmunkásoknak

Tanácsadókat kellene felvenni, hogy a közmunkások visszataláljanak a munka világába - ezt javasolják a minisztériumok saját szakértői a kormánynak a Világgazdaság értesülése szerint. A nemzetgazdasági miniszter múlt csütörtök még a program hatékonyságáról győzködte az Európai Bizottság alelnökét. Pedig a minisztérium szerint a közfoglalkoztatottak 13-15 százaléka képes elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ezután csak azt hívnák be közmunkára, akinek az új, állami tanácsadó nem talál állást.

Közmunkások találták meg az eltűnt lányt

Közmunkások találtak meg egy eltűnt 11 éves kislányt a Nógrád megyei Cserháthalápon. Két napja keresték a rendőrök és a speciális mentők. A helyiek szerint egy másik faluban, egy idősebb férfinál volt. A kislányt és 4 testvérét az apjuk nevelte, de a szomszédok szerint nagyon elhanyagolta őket. A környékbeliekhez jártak át ételt kérni. Úgy tudjuk, az apa most rendőrségi őrizetben van, a gyerekeket elvették tőle.

Aki keveset keres, nem kap támogatást

Nem csak a közmunkások, hanem a gyermekeiket egyedül nevelő, gyesen és gyeden lévő szülők, és az alacsony keresetűek sem részesülhetnek a nagycsaládosoknak járó új családtámogatási kedvezményből. Ezt mondta a minisztérium államtitkára, aki szerint muszáj határt húzni az igényléseknek.

Nőtt a dolgozói szegénységben élők száma

Egy év alatt a másfélszeresére, 373 ezerre nőtt a dolgozói szegénységben élők száma a KSH szerint. Ők dolgoznak ugyan, de a havi fizetésük a nettó 70 ezer forintot sem éri el - a statisztikai hivatal friss jelentése alapján a közmunkások rekord száma miatt ekkora a változás. Összességében a KSH viszont úgy számol, hogy az egy évvel ezelőttihez képest 3,6 százalékkal kevesebb, 2 millió 738 ezer magyar számít szegénynek az európai uniós mérési szabályok alapján.

Közmunkások gyűjtöttek aláírást a Fidesznek

Közmunkások gyűjtöttek aláírást a Fidesznek a Somogy megyei Jákón – értesült a sonline.hu. A két dolgozót a fideszes polgármester kérte meg arra, hogy a menekültkvóta-ellenes kezdeményezéshez gyűjtsenek aláírásokat a faluban. A polgármester nyilatkozott az RTL híradónak. Kovács János szerint nincs baj a történtekkel. Állítja: a közmunkások önként jelentkeztek a feladatra és nem munkaidőben házaltak az aláírásokért.

A közmunkások javítanak a statisztikán

Vattacukor és lufi helyett lapátot kaphattak a kezükbe a közmunka ünnepére látogatók. A rendhagyó majálist a Közmunkás Mozgalom a Jövőért és a Magyar Szegénységellenes Hálózat szervezte. A józsefvárosi rendezvényen a közmunkás lét mindennapi kihívásait akarták megmutatni.

Közmunkások nevére könyveltek el több százmilliót

Az Országos Roma Önkormányzatban alakult vizsgáló bizottság szerint 2012-ben és 2013-ban közmunkásoknak kifizettek 113 és fél millió forintot utazási költségekre, és 110 millió forintot postai költségekre. A vizsgálat megállapításai szerint azonban a közmunkások ezt a pénzt nem kapták meg.

Százmilliókat vettek fel közmunkások nevére?

Közmunkások nevére könyveltek el több százmillió forintot postaköltség és üzemanyag támogatás címén az Országos Roma Önkormányzatnál, erre a megállapításra jutott a szervezeten belül létrehozott vizsgálóbizottság. Állításuk szerint ugyanakkor a közmunkások viszont nem kapták meg a pénzt. Roma vezetők Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez fordultak, hogy vizsgálja ki a szabálytalanságokat.

Védett növényeket pusztítottak ki közmunkások

A PM feljelentést tesz természetkárosítás miatt. A közmunkásokat az önkormányzat bízta meg, ahol azt mondják, az ügyet a természetvédelmi hatóság már vizsgálja. Ha kiderül, hogy valaki hibázott, nem marad el a felelősségre vonás.

Közmunkások közé csapódott egy autó

Egy közmunkás szörnyethalt egy másik életveszélyesen megsérült, amikor reggel elgázolta őket egy autó Debrecenben. A két asszony éppen szemetet szedett a járdán, amikor a kocsi letért az úrtól és közéjük hajtott. Az autóban egy nyugdíjas házaspár utazott, a 78 éves férj vezetett. Az idős pár a csodával határos módon könnyű sérülésekkel megúszta az ütközést.

Két emelet magasan, védőfelszerelés nélkül

Két emelet magasan, védőfelszerelés nélkül dolgoztak közmunkások egy miskolci lakótelepen. Ezt egy közelben lakó vette videóra, a felvételeket elküldte híradónknak. A közmunkások egy fára másztak fel, hogy lerázzák és összegyűjtsék az elszáradt leveleket. Azt, hogy maguktól másztak-e fel, vagy felküldték őket, egyelőre nem lehet tudni.


 

A falu, ahol még a közmunkások is teniszeznek

Először nevettek a kis falun, hogy minek oda teniszpálya, ha munka is alig akad, ma viszont már mindenki belátja, mekkora változást hozott a besenceiek életében, hogy belevágtak ebbe az úri sportba.

Házon kívül 13-04-17


szerző:
2013.04.17. 23:15
Házon kívül 13-04-17

Házon kívül: A salgótarjáni Zöldfa utca, ahol kiröhögik a rendőrt. A magyar áru a legolcsóbb? Kijátszható az új törvény?

Mennyibe kerül egy Balaton-parti ingyen nyaralás?

Gáláns állami ajánlat a közmunkásoknak: olcsón nyaralhatnak a családjukkal, de vajon honnan lesz pénzük a havi 47 ezerből a költségekre?

Segély helyett közmunka


szerző:
2011.06.27. 17:27
Segély helyett közmunka

A közmunkásoknak akkor is el kellene vállalniuk a munkát, ha az az otthonuktól távol lenne.

Önfenntartó gazdaság Etén


szerző:
2010.09.01. 17:10
Önfenntartó gazdaság Etén

A településen az önkormányzat egy gazdaságot hozott létre, ahol 16 tartósan munkanélküli dolgozik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való