KERESÉS search-close

közmunkás

34 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közmunkás"

„Elsodort mint egy bábut”

Esélyük sem volt elugrani, pillanatok alatt történt minden - ezt mondta híradónknak az a férfi, akit munkatársaival szeda délután gázolt el egy autó Papon. 7 közmunkás dolgozott az út menti árokban, amikor a kocsi közéjük vágódott. A sofőr feltehetően túl gyorsan hajtott, nem tudta bevenni a kanyart.

 

4000 közmunkás kerülhet utcára

Négyezer kulturális közmunkás válhat munkanélkülivé jövő hét hétfőtől. A polgármesterek a napokban kaptak levelet, hogy hány embert kell elbocsátaniuk - tudta meg a Magyar Hang című lap. A Közmunkások Szakszervezete szerint a kormány ezzel több ezer családot taszít a kilátástalanságba.

Nincs, aki lenyírja a füvet

Nincs elég ember a fűnyírásra Komlón. A baranyai város felhívást tett közzé, amelyben jelentkezőket várnak a feladatra.Az emberek már nem mennek közmunkásnak, mert máshol jobb bérért dolgozhatnak. Aki maradt, az pedig nem igazán terhelhető.

Nem volt munkavédelmi oktatás

Senki nem figyelmeztette a közmunkásokat a veszélyre és munkavédelmi oktatást sem kaptak - a bíróság szerint így küldték ki őket 2015-ben homokot lapátolni Bagamér határába egy homokbányához. A meredek fal leomlott, a föld az egyik munkásra zúdult, aki meghalt..

Újfajta feladatok közmunkásoknak

A korábban megszokottakhoz képest egészen más munkát kell végezniük a közmunkásoknak két településen. Kübekházán az önkormányzat egy cukrászdát üzemeltet, ahol közmunkások dolgoznak, sőt a kialakításban is részt vettek.

 

Közmunkásból olimpikon


szerző:
2016.07.19. 19:20
Közmunkásból olimpikon

Az milyen érzés lehet, hogy itthon közmunkásként dolgozik valaki, majd 9800 kilométerrel nyugatra, Rioban már olimpikonként beszélnek vele. Merthogy Tátrai Miklóssal ez a helyzet. Itthon szinte senki sem tudja, hogy ki ő, de ha augusztusban jól sikerülnek majd a körei az olimpián, biztosan kevesebb nyugodt perce lesz.

Közmunkásként dolgozott, luxusban élt

Közmunkásként dolgozott, mégis luxusban élt az a nyíradonyi férfi, aki a gyanú szerint lányokat vitt ki Németországba, ahol prostituáltként dolgoztatta őket. A nők minden hónapban elszámoltak a férfinak, aki jövedelmük nagy részét elvette. A futtatással gyanúsított férfit  kommandósok fogták el, azóta már előzetesben van.

Ütötte-verte a közmunkásokat: két év börtön

Baseballütővel és gázpisztollyal támadt négy közmunkásra az a banda, melynek egyik tagját a verekedés miatt két év felfüggesztett börtönre ítélték. A támadás 2014-ben történt a Heves megyei Balaton községben. A közmunkások közül ketten súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A támadók símaszkot viseltek, a most elítélt férfit ennek ellenére felismerték, a többieket még mindig keresik.

Ajándékokra sem futja a családnak

A debreceni Lőrincz családban ajándékok nélkül készülnek a karácsonyra. Négy gyerekkel, hatan élnek egyetlen szobában. Mindkét szülő közmunkásként dolgozik. Az asszony takarítani is eljár, de karácsonyi ajándékokra így sem futja nekik. Náluk egy közös vacsora jelenti az ünnepet.

Összenyomta a tüdejét a homok


szerző:
2015.12.04. 18:00
Összenyomta a tüdejét a homok

Összenyomta a tüdejét a rázúduló homok, ezért halt meg a közmunkás a bagaméri homokbányában - ezt mondta híradónknak az özvegye. Az asszony szerint a férje többször panaszkodott a munkakörülményekre, veszélyesnek tartotta a homokfalat, amely alatt dolgoztak. A polgármester ma járt a családnál részvétet nyilvánítani, de a balesetről híradónknak nem akart beszélni. A megyei kormányhivatal szerint a munkások voltak munkavédelmi oktatáson.

Úgy érzik, több jutalom járna nekik

Háborognak a közmunkások Porcsalmán. Még júliusban találtak egy járdafelújításkor több mint ezer darab 17. századi ezüstpénzt. Akkor 6 millió forintra becsülték a lelet értékét, aminek a 10 százalékát elosztották a 11 megtaláló között. Pár napja azonban már 110 milliós leletről írnak több internetes portálon is. A munkások szerint, ha tényleg ilyen értékes kincsre bukkantak, sokkal több járt volna nekik.

Hátba szúrta válófélben lévő feleségét

Hátba szúrta válófélben lévő feleségét egy férfi Záhonyban kedd délután. A közmunkásként dolgozó nő az önkormányzat egyik telepén éppen a pihenőidejét töltötte a többi munkással, amikor férje odament és minden előzmény nélkül a hátába állította a kést.

Félpénzért, közmunkásként csinálja ugyanazt

Elküldték, majd közmunkásként újra felvették, így most ugyanazt csinálja, mint eddig, de feleannyi pénzért. Ezt nyilatkozta Híradónknak egy férfi, aki egy önkormányzati cégnél dolgozik 1 éve közmunkásként. Ugyanott, ahol korábban 6 éven keresztül alkalmazták normál munkaszerződéssel. Az LMP társelnöke szerint ezzel nincs egyedül. Sokan jártak így az elmúlt 2 évben közpénzből működő intézményekben, ezért vizsgálatot követel. Az érintett minisztérium államtitkára szerint viszont ezek csupán egyedi esetek.

Több közmunkás is dolgozott Fodor Ibolyánál

Valóban közmunkásokat dolgoztatott albérleténél Fodor Ibolya az egyik munkás szerint. A pécsi képviselőről múlt pénteken derítette ki az RTL Híradó, hogy közmunkások maszekolnak nála, Fodor Ibolya ezt akkor tagadta. Ma az egyik férfi, aki az albérlet felújításán dolgozik, azt mondta, kedvezményeket ígért neki a képviselő a munkáért cserébe. Az MSZP helyi szervezete szerint jogi lépéseket kellene tenni, az önkormányzatnál úgy gondolják, a képviselőnek le kellene mondania mandátumáról.

Kedvezményt ígért a maszek munkáért

Valóban közmunkásokat dolgoztatott albérleténél Fodor Ibolya az egyik munkás szerint. A pécsi képviselőről múlt pénteken derítette ki az RTL Híradó, hogy közmunkások maszekolnak nála, Fodor Ibolya ezt akkor tagadta. Kedden az egyik férfi, aki az albérlet felújításán dolgozik, azt mondta, kedvezményeket ígért neki a képviselő a munkáért cserébe. Az MSZP helyi szervezete szerint jogi lépéseket kellene tenni, az önkormányzatnál úgy gondolják, a képviselőnek le kellene mondania mandátumáról.

Közfoglalkoztatottakkal újíttatja albérletét Fodor Ibolya

Közmunkára ítéltekkel újíttatja albérletét Fodor Ibolya. Egy nézőnk szólt arról, hogy a munkások egyebek között festenek és kőműves munkákat végeznek a képviselő új lakásában. Stábunknak sikerült beszélnie az egyik munkással, aki elismerte: valójában Fodor Ibolya egyesületénél kellene dolgoznia. Fodor Ibolya tagadja, hogy ilyen történne.

Csak papíron dolgoztatták a közmunkásokat?

Hamis munkaszerződésekkel foglalkoztathattak közmunkásokat Versenden. Az emberek csak papíron dolgoztak, valójában nem - ezt állítja az egyik érintett. A nő feljelentést tett a rendőrségen, miután látta a nevében aláírt, hamis szerződést. A nő azt mondja, sohasem dolgozott közmunkásként.

Előzetes: Közmunkásokat gázolt el egy autós

Egy közmunkás szörnyethalt egy másik életveszélyesen megsérült, amikor elgázolta őket egy autó Debrecenben. A két asszony éppen szemetet szedett a járdán, amikor a kocsi letért az úrtól és közéjük hajtott. Az autóban egy nyugdíjas házaspár utazott, a 78 éves férj vezetett. A gázoló férfi felesége a kórházban megtörten mesélt stábunknak. Hogy szerinte mi okozta a tragédiát, megtudhatják 6-kor az RTL Híradóban.

Karácsony előtt vesztette el a munkáját

Karácsony előtt vesztette el a munkáját egy 4 gyerekes férfi Baranyában, aki az elmúlt 3 hónapban közmunkásként dolgozott a megyei közútkezelőnél. A családnak ezentúl 80 ezer forintból kell megélnie, vagyis fejenként havi 13 ezerből.


 

Az autóját javíttatta a közmunkással

180 ezer forintos büntetés autójavításért. Jogerősen ennyi pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék a pitvarosi polgármestert, amiért munkaidőben egy közmunkással javíttatta törött autóját.

 Csak minden 11. közmunkás talál állást

Csak minden tizenegyedik közmunkás képes elhelyezkedni - ezt a nemzetgazdasági miniszter ismerte el a Hír Tv-ben. Igaz, Varga Mihály szerint egyre többen találnak majd állást. A kormány a következő négy évben megszüntetné a segélyeket, és inkább minden állástalannak közmunkát biztosítana.

Felvették, ahogy a polgármester szidja őket

Káromkodva üvöltözött két közmunkással, három nappal később pedig kirúgta őket Petőmihályfa polgármestere. Az veszekedésről hangfelvétel is készült. A két elbocsátott nő táppénzen volt, ezért szerintük jogtalan a rendkívüli felmondás. A polgármester szerint viszont nem dolgoztak rendesen és rendszeresen a munkaidejük vége előtt mentek haza.
 

Közmunkásokkal dolgoztat az állami média

220 közmunkás dolgozik az állami médiánál. Mindannyian az archívumban. A 78 milliárd forintból működő MTVA pénzt is spórol, hiszen az állam fizeti a közmunkások bérét.

Közmunkások: Úgy táncolnak, ahogy a polgármester fütyül

Utcát sepernek, falevelet gereblyéznek, hogy valahogy kitöltsék a munkaidőt. Ez az általános kép a közmunkásokról. Boros Kriszta járt két olyan településen, ahol teljesen más feladatot osztanak nekik. Újszentivánon nők betonoznak, nehéz, sóderrel teli talicskát tolnak, napi 8 órában. Előfordult, hogy délben telefonált a polgármester, hogy túlórázni kell. Aki nem vállalta, az nem dolgozhatott tovább. Hajdúbagoson pedig a polgármester erdejében dolgoznak a közmunkások télen-nyáron. És a polgármester álmait valósítják meg az adófizetők pénzéből.
 

Bosszúból rúgták ki a közmunkásokat

Polgármesteri bosszú Újszentivánon. Nem akartak túlórázni, állítólag ezért rúgta ki egy hete a polgármester az egész közmunkás brigádot a Csongrád megyei faluban. Legalábbis ezt állítja három asszony egy internetes videóban.

Halálra gázolták a bicikliző közmunkást

Halálra gázoltak egy munkába bicikliző közmunkást hajnalban Balmazújvárosnál. A 62 éves férfi erdőt ritkítani indult társaival.

Előzetes: Halálra gázoltak egy közmunkást

Halálra gázoltak egy biciklist hajnalban Balmazújvárosnál. A 62 éves férfi közmunkásként dolgozott, erdőt ritkítani indult társaival. Ő kerekezett a csapat elején, volt rajta láthatósági mellény. Egy szembe jövő autó ütötte el, amikor be akart fordulni egy erdei földútra. Részletek 6-kor az RTL Híradóban.

 

Gyakran szállásra sem futja a világbajnoknak

Barna Gyula kilencszeres világbajnok különféle küzdősportokban és ezt 41 és 48 éves kora között, mindössze 7 év alatt érte el. Előtte ugyan sportolt, de válása után érezte úgy, kihívásra van szüksége.

Házon kívül 14-01-22


szerző:
2014.01.22. 23:45
Házon kívül 14-01-22

Házon kívül: Több család is azt hitte, hogy a nagylelkűnek tűnő adományozó megváltoztatja az életüket. Miért verte át őket? Aztán: Árván maradt testvérpár, 6 milliós lakáshitellel. Hogy képesek megélni? És: Mi értelme a közmunkások képzésének?

Bejutottunk a közmunkások tanfolyamára

Mit mond a maci? Mit mond a disznó? És mennyi 3*7? Dedós feladatok, amelyeket 52 ezer közmunkásnak kell megoldania egy számukra szervezett tanfolyamon. Mi értelme ennek a képzésnek?

Házon kívül 13-01-16


szerző:
2013.01.16. 22:50
Házon kívül 13-01-16

Házon kívül: Közmunkások hideg tele: kevesebb a munka, kevesebb a pénz is. Hogy élnek meg 47 ezernél is kevesebből? Egy sikertörténet, amelyet épp készülnek tönkretenni. Hallgatnak a hivatalok, hallgat a rendőrség. Túlkapás miatt zárhatnak be a romkocsmák.

Nincs pénz fűtőre, nincs pénz konyhás nénire

Rengeteg közmunkás került az utcára. Épp a leghidegebb téli hónapokban változik meg a rendszer, amikor a legtöbb pénz kéne a rezsire.

Házon kívül 11-01-13


szerző:
2011.01.13. 23:45
Házon kívül 11-01-13

Házon kívül: Képzelt apát kerestetnek a Házon kívül műsorvezetőjével. - Nincs pénz fűtőre, nincs pénz konyhás nénire: rengeteg közmunkás került az utcára. - Változtak a rádiós szabályok, hogy helyzetbe hozzák a magyar zenekarokat, de a tartalom a zenei szerkesztőkön múlik majd.

Közmunkásokat vár a kormány


szerző:
2010.06.04. 15:05
Közmunkásokat vár a kormány

1500-2000 embert foglalkoztatnának jövő héttől az árvízi védekezésben. Négy térségben van vészhelyzet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való