KERESÉS search-close

közlekedés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közlekedés"

Tömegesen jelenthetnek csődöt

A Magyar Közúti Fuvarozók szerint egyre nagyobb terhet ró az útdíj a fuvarozókra. Sokan már a csőd szélén állnak és egyre többen próbálnak trükkökkel spórolni, csalással kikerülni a fizetést. Legutóbb Hajdú-Biharban bukott le egy fuvarozó, aki a NAV szerint 90 millió forintot csalhatott el úgy, hogy hónapokig nem fizetett útdíjat.

Elkezdődött a felújítás a 4-es 6-os villamosok vonalán

Elkezdődött a budapesti nagykórúti villamos vonalának felújítása. Mától a szerelvények csak a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyedtől pótlóbuszok szállítják az utasokat a dél-budai végállomásokig.

Kábeldarabbal törte be egy autó hátsó ablakát a dühös teherautós

Rosszul alakult a közlekedési konfliktus a dühös teherautós számára. 30 nap elzárást kapott, miután kedden Budapesten összekülönbözött egy autóssal, kiszállt, és egy kábeldarabbal betörte a kocsi hátsó ablakát. Az autót egy nő vezette, két kisgyereke is vele volt. A konfliktus amiatt alakult ki, hogy többször is rávillogott egy másik teherautóra. A férfi azt mondta, megbánta, amit tett.

Videón a többszörösen szabálytalan manőver

Videón a többszörösen szabálytalan manőver. Egy nyíregyházi autós fedélzeti kamerája rögíztette, ahogyan az előtte álló áthajt a záróvonalon majd a piroson is. Mezőkövesd határában is záróvonalon előztek, azt a sofőrt megbírságolták a rendőrök. A Híradónk által megkérdezett szakértő szerint az útjelzésekkel sok esetben egyszerűen nem foglalkoznak az autósok.

Hosszú várakozás, végtelen dugók - felejtsük el az M0-st?

Kígyózó autó- és kamionsorok az M0-s autóúton, szitkozódó sofőrök a kormányok mögött. Hónapok óta kínkeserves annak az élete, aki az M0-áson szeretne átmenni a Dunán, a Csepel-sziget magasságában. A tavaly nyár óta tartó felújítások miatt a menetidő nem ritkán a szokásos tízszeresére nő. Elviselhetetlenül hosszú várakozással, végtelen dugókkal. Tényleg csak így lehet?

Vezetés közben telefonozott egy betegszállító sofőrje

Vezetés közben folyamatosan üzeneteket írt és olvasott egy betegszállító sofőrje. Az egyik beteg videóra vette és eljuttatta a felvételt az RTL Híradónak, valamint a szállító cég vezetőjének is. A videón jól látszik, hogy miközben a sofőr nyomkodja a telefonját, sokszor nem figyel az útra. A készüléket csak akkor tette le, amikor a beteg rászólt, hogy fejezze be a telefonálást. 

Lebonthatják a Nyugati téri felüljárót

Lebonthatják a Nyugati téri felüljárót, erről a Tarlós István beszélt szerdán az állami rádióban. A főpolgármester szerint a felüljáró csúnya, és eddig csak azért nem bontották még el, mert túl drága lett volna alagutat építeni helyette. Most egy olyan tervet szavazott meg a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, amely szerint egy szintben haladhatna a forgalom a Nyugati téren. A döntést még jóvá kell hagynia a Fővárosi Közgyűlésnek és a kormánynak is.

 

Kis híján elgázolt egy gyalogost a zebrán, a rendőrök épp a helyszínen voltak

Azonnal eltiltották a vezetéstől azt az autóst, aki kis híján elgázolt egy gyalogost a zebrán Szikszón. Két hónapra bevonták a jogosítványát és pénzbüntetést is kapott. A rendőrök épp ott voltak, lefotózták az autóst, aki nem adta meg az elsőbbséget a gyalogosnak. Zebra-terv néven országos akció zajlik, amelyben a gyalogátkelő-helyek biztonságos közlekedésére hívják fel a figyelmet.

GPS bakik: mutatjuk a legdurvábbakat!

Sokan abba a hibába esnek, hogy történjen bármi, teljes mértékben a járművükben elhelyezett navigációs rendszerre hagyatkoznak: például így fordulhatott az elő, hogy egy török rendszámú kamion találkozott egy villamossal a Várkert bazárban, vagy a Boráros téren egy autó majdnem legurult a járókelők közé!

Meg kell tanulni jól vészfékezni!

Vészfékezés szimulációval hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Győrben, a Közlekedési Kultúra napján. Évente körülbelül 16 ezer olyan baleset történik Magyarországon, amiben valaki megsérül. Ezek egy része úgynevezett ráfutásos baleset, amelyeket a szakemberek szerint nagyobb követési távolsággal vagy vészfékezéssel meg lehetne előzni.

SOKKOLÓ: Motor elé kanyarodott az autó

Videón a sokkoló baleset: motor elé kanyarodott az autó, az ütközéstől a motorosok átestek a kocsin. Az ütközés után az egyik motoros súlyosan megsérült. A néhány hete történt balesetről készült felvételt az egyik érintett motoros hozta nyilvánosságra, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy megfelelő felszerelés nélkül életveszélyes egy hasonló ütközés.

Autón szállított autóval húzták

Utánfutón szállított kisbusszal vontattak egy furgont az M5-ös autópályán. A különös vontatásért ötvenezres bírságot kapott a román sofőr és nem folytathatta az útját. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint a sosem látott módszer nagyon balesetveszélyes. Néhány héttel ezelőtt egy ragasztószalaggal összetákolt román furgon képei járták be az internetet.

Villamos kísérte ki a kamiont a sínekről

Egy villamos kísért ki a sínekről egy eltévedt külföldi kamionost Budapesten. A különleges esetről egy járókelő készített felvételt. A teherautó a tiltás ellenére több száz métert ment a síneken, végül a Várkert Bazárnál találkozott szembe egy villamossal. Itt kénytelen volt megállni és visszatolatni. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint, sok sofőr egyáltalán nem figyel a táblákra és ezért hajtanak be olyan helyekre, ahova nem lenne szabad.

Lecsapott Indiára a Fáni ciklon


szerző:
2019.05.03. 18:18
Lecsapott Indiára a Fáni ciklon

A trópusi vihar elől 1 millió 200 ezer embert telepítettek ki. Bezártak az iskolák és a hivatalok. A közlekedés megbénult. A ciklonnak már halálos áldozatai vannak.

Önjelölt autóversenyzők: centiken múlott a tömegbaleset

A Megyeri-hídon versenyzett egymással két autós Szerda délután. Az egyik jobbról, a leállósávból előzte meg a szabályosan haladó kocsit – ennek fedélzeti kamerája rögzítette az esetet. Sofőrje két kislányával ült az autóban. Csak a lélekjelenlétének és a rutinjának köszönhető, hogy nem ütközött össze az önjelölt versenyzővel.

Tábla csapódott a busz üvegének: kevesen múlt, hogy egy gyalogost is eltaláljon!

Hirdetőtábla zúzta be és ütött méretes lyukat egy BKV busz szélvédőjén vasárnap reggel a fővárosban. Nem sokon múlt, hogy egy gyalogost is eltaláljon a fatábla, amit a szél kapott fel. Az esetet a busz kamerája rögzítette. A hirdetőtáblát Európai Uniós választási plakáthelynek rakta ki az önkormányzat. A hivatal szerint megrongálhattak, ezért esett szét.

Vita az új mobiljegy rendszerről

Egy már bukott, könnyen kijátszható mobiljegyes rendszert vezetne be a főváros a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint. A mobiltelefonok képernyőjén egy úgynevezett QR-kód jelenne meg, ami az egyesület szerint könnyen hamisítható. Ráadásul a sofőrök csak ránézéssel ellenőriznék az érvényességet. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint ez tovább növeli a sofőrökre nehezedő terhet. A főpolgármester bízik az új rendszerben.

Idén is elmaradt az országos húsvéti razzia az utakon

A rendőrség nem szervezett külön akciót az ittas vezetők kiszűrésére, de akiket más okból megállítottak, azt meg is szondáztatták. Az RTL Híradó által megkérdezett sofőrök szerint fontos a szondáztatás, mivel az ünnepek alatt gyakrabban fordul elő, hogy valaki részegen ül a volán mögé.

Tömeg a vasúton, dugó az utakon a húsvét miatt

Tömeg a pályaudvarokon, óriási dugó az autópályákon - országszerte rengetegen indultak útnak az ünnep miatt. Sokan a Keleti pályaudvaron szembesültek azzal, hogy a hatvani vonalon a vágányfelújítás miatt csak pótlóbusszal, átszállásokkal lehet utazni. Az autópályákon több baleset is történt, emiatt alakultak ki hatalmas sorok, a határátkelőkön pedig a hazafelé tartó vendégmunkások miatt kellett órákig várni.

Tarlós István: érdemes bevezetni a dugódíjat

Érdemes bevezetni a dugódíjat, amint teljesülnek az előfeltételek- ezt Tarlós István mondta az RTL Híradónak. A főpolgármester szerint ez uniós kötelezettség, így tulajdonképpen nincs választása a fővárosnak, és a tervek évek óta készen vannak, már csak az infrastrukturális és a törvényi akadályokat kellene elhárítani. Jellenleg ugyanis törvény tiltja a dugódíj bevezetését. A Momentum szerint önmagában dugódíj nem megoldás a főváros problémáira.

 Két autós is átment a piroson, miközben még egy babakocsi is a zebrán volt!

Újabb durva közlekedési szabálysértésről készült videó: Még egy babakocsi is a zebrán volt, amikor két autós is áthajtott a piros lámpán a gyalogosok között Székesfehérváron. Egy nézőnk küldte el az általa készített felvételt. Ezen látszik: a szemből szabályosan kanyarodó autósok is veszélyben voltak.

Egyre aggasztóbb a helyzet, annyian szabálytalankodnak már a HÉV átjárókban

Egyre aggasztóbb a helyzet, annyian szabálytalankodnak már a HÉV átjárókban a MÁV szerint. A vasúttársaság balesetmegelőzési videójából kiderül, hogy autósok, kerékpárosok, és gyalogosok egyaránt figyelmen kívül hagyják a jelzőlámpa tilos jelzését. Pedig a MÁV szerint átlagosan alig másfél percet kell várni arra, hogy elmenjen a szerelvény. Tavaly négyen haltak meg, mert a tiltás ellenére a sínekre mentek.

Folytatódik a metrófelújítás: pótlóbusz és dugók

Megkezdődött a hármas metró déli szakaszának felújítása. Emiatt mától pótlóbusz viszi az utasokat Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között. Ennek a szakasznak a korszerűsítése csaknem 25 milliárd forintba kerül, és várhatóan majdnem másfél évig tart. A BKK mindenkit arra kér, a várható dugók miatt tervezzék hosszabbra az utazásukat a dél-pesti régióban.

Már 1 éves a nem működő ajtó

Pontosan egy éve nem működik a metróhoz vezető egyik ajtó a budapesti Széll Kálmán téren, rendhagyó ünnepséget tartott a járókelő.hu csapata. Az oldalhoz az elmúlt egy év alatt sorra érkeztek a panaszok. Nemcsak az ajtóval, hanem mással is gondok vannak a téren, hiába újítottak fel mindent 2 és fél évvel ezelőtt.

Átadták a 3-as metró felújított szakaszát

Átadták a 3-as metró felújított északi részét. Hat állomást, 5 és fél kilométeres vonalszakaszt újítottak fel 39 milliárd forintból. Most egy hétig a teljes vonalon közlekedik a kék metró. majd megkezdődik a déli szakasz felújítása. A teljes vonal rekonstrukciója a tervek szerint 2022 végére fejeződik be. 

Lebukott a szabálytalankodó kamionos

Záróvonalnál, a szemből jövőknek fenntartott kanyarodósávban előzött egy kamionos a 81-es főúton Vérteskethely közelében. Ezt a rendőrök is látták, utánamentek és megállították. Az elmúlt két napban az M1-es autópályán is ellenőrizték a rendőrök a közlekedőket. A cél a szabálytalan kamionosok kiszűrése volt.

Csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést

Hajmeresztő előzést rögzített egy busz fedélzeti kamerája a napokban Pécsen. A megállóból kihajtó buszt előzte meg egy autó, ami a manőver után azonnal bekanyarodott a busz előtt. A sofőr csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést. Szerencsére nem volt utas a járaton, ezért nem sérült meg senki. Az általunk megkérdezett szakember szerint kevesen tartják be azt a szabályt, hogy segíteni kell a buszok kihajtását a megállóból.
Nézőnktől is kaptunk szabálytalan előzésről készült videót, ide kattintva megnézheti.

 

Elképesztő manőverek az M1-es autópályáról

Hajmeresztő nézői videók készültek a napokban az M1-es autópályán. Az egyiken egy szélvédőtöréssel végződött manőver látható, a másikon pedig egy sietős vontatás, 130 km/órával, a belső sávban.

NÉZŐI: Kifarolt és megpördült egy utánfutós kocsi az M1-esen

A videó március 15-én készült, az M1-es autópályán, Győr irányába. Az Óbarok pihenő után a szemközti oldalon Budapest felé, egy utánfutós "dobozos" autó teljes terjedelmében befarolt, az utánfutó felhordta a földet az út mellől, amit az autós teljes terjedelmében megkapott. A sofőr azt írta, az egész egy másodperc volt, reflexként csak a fejét húzta le, és szerencsére nem taposott a fékbe, a szélvédője azonban betört.

A kátyúk országa lennénk?

Magyarországon a mellékutak 60 százalékát fel kellene újítani. Olyan is volt már, hogy buszjáratokat szüntettek meg az útviszonyok miatt. Mutatjuk az extrém és életveszélyes utakat országszerte!

Újabb dugók a felújítások miatt

Lépésben haladó autók, fél órával hosszabb menetidő. Így indult a reggel az M0-s autópálya déli, felújítás alatt álló szakaszán. A Magyar Közút hétvégén telepítette a terelőbólyákat. Az autósoknak így most az M5-ös felé vezető oldalon két sávval kevesebbel kell gazdálkodniuk. A Balatoni úton és a belvárosban is dugóval kell számolni reggelente. Ugyanis hamarosan a hármas metró déli szakaszának felújítása is megkezdődik, így már elkezdték felfesteni az ideiglenes buszsávot.

Óriási dugók jöhetnek: hosszabb szakaszt újítanak fel az M0-áson

10 kilométer 1 óra alatt. Óriási dugó volt ma reggel is az M0-áson és a beruházó szerint még lesz is. Ugyanis még nagyobb szakaszon építkeznek majd az autóúton. Az új forgalmi rendet, a sáv- és csomópont lezárásokat a hétvégén alakítják ki. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő szerint folyamatosan dolgozik a kivitelező, annak ellenére, hogy a kritikák szerint sokszor senkit sem látni az építkezésen.

Sokan nem tartják be a „jobbra tarts! szabályt”

Súlyos büntetésre számíthatnak Belgiumban azok az autósok, akik nem csak előzésre használják az autópályák középső és belső sávját. Átszámítva 37 ezer forintot fizethetnek, de később ideiglenesen a jogosítványukat is elvehetik. A belga parlament azzal indokolta a szigorítást, hogy ez balesetveszélyes. Az általunk megkérdezett szakértő szerint Magyarországon is rengetegen felejtik el a "jobbra tarts!" szabályt.

Hibásan jártak az új IC+ kocsik

Évekig rejtett ajtóhibával közlekedtek az IC+ nevű, magyar gyártmányú vasúti kocsik. Így a szakszervezet szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. A vagonokat szerdán vonták ki a forgalomból,  miután az egyik kocsi ajtaja egy teszten menet közben nyitva maradt. Kedden újabb vizsgálat lesz. Ezek a vagonok darabonként 400 millió forintba kerülnek. A MÁV-Start azt közölte az IC+ projektet nem állítják le.

Brutális: 350 méterre állt meg egymástól a két személyvonat

Egy vasutas ébersége és lélekjelenléte akadályozta meg, hogy frontálisan összeütközzön két személyvonat Miskolcon tegnap délután. Az egyik szerelvény nem állt meg a tilos jelzésnél, miközben szemből már közeledett felé a másik. A váltókezelő ezt időben észrevette, és kézzel jelzett a mozdonyvezetőknek. A vonatok így 350 méterre egymástól meg tudtak állni. Nem sérült meg senki. A két szerelvényen összesen majd 170 utas volt. A történteket a rendőrség vizsgálja.

Hatsávos úton kell megfordulniuk a troliknak

Hatsávos úton fordulnak meg a trolibuszok Budapest belvárosában. A járművek szűk ívben kanyarodnak úgy, hogy közben a sofőrnek arra is kell figyelnie, le ne szakadjon a felsővezeték. Tegnap egy járat el is akadt a forduló közben. Erről a járőkelő.hu készített felvételt. A Podmaniczky tér átépítése miatt megszűnt a korábbi végállomás. Így a trolibuszok a Bajcsy-Zsilinszky úton fordulnak meg. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint nem alkalmas a kereszteződés arra, hogy buszforduló legyen. A BKK úgy véli, sokszor az autósok akadályozzák a kanyarodást.

Így élnek azokban a falvakban, ahol nem áll meg a busz

A Fókusz stábja útra kelt és olyan elnéptelenedett településekre látogatott el Magyarországon, amelyekben csupán néhány fő lakik és annyira eldugottak, hogy legtöbbször még a távolsági buszok sem mennek be oda.

Jobbról, leállósávban előzött a száguldozó sofőr

Száguldozó sofőr az M1-M7-es autópálya kivezetőjén. Autóba szerelt kamera vette fel, ahogy a leállósávban, jobbról előzi a többi kocsit egy autós Budaörsnél. Ráadásul jóval gyorsabban megy a megengedettnél. A statisztikák szerint tavaly 19 baleset történt az autópályák leállósávjában. Volt, amelyik súlyos sérüléssel végződött.

Felvételek alapján büntetik az autósokat, ha nem engedik át a gyalogost

Térfigyelő kamerák segítségével büntetik mostantól azokat az autósokat, akik nem adnak elsőbbséget a gyalogosoknak Kecskeméten. A súlyos szabálytalanságokat elkövető sofőröknek akár a jogosítványát is bevonhatják egy időre. Megnőtt a zebrán történt balesetek száma, ezért van szükség a szigorúbb fellépésre.

Kis híján egy gyerekeket szállító buszba rohant a szabálytalan autós

Életveszélyes előzés a 6-os úton. Kis híján egy gyerekeket szállító buszba rohant szemből egy szabálytalanul, a záróvonalon előző furgonos Adony és Ercsi között. A kézilabdás lányok éppen meccsre tartottak, amikor hirtelen feltűnt előttük az autóalkatrészeket szállító kisbusz. A furgon sofőrje az utolsó pillanatban visszarántotta a kormányt a sávjába, a busz vezetője pedig fékezett – ezért nem történt súlyos baleset. A szabálytalan sofőrt elbocsájtották a cégtől, a rendőrség pedig eljárást indított ellene.

A budapesti autósok évente egy hetet ülnek dugóban

Egy egész hetet elvesztegetnek a budapesti autósok évente azzal, hogy a dugóban ülnek. Ez derült ki egy közlekedéskutató vállalat vizsgálatából, amelyben 38 országot, köztük Magyarországot vizsgálták – írja a Pénzcentrum. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósok szerint, lassan már nincsenek menekülő útvonalak sem a fővárosban, annyira sok a jármű. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a közösségi közlekedés fejlesztése az egyetlen megoldás a dugók csökkentésére.

Furcsa buszmegállók versenye

Az úttest felé zárt oldalú, vagy éppen omladozó váró, esetleg a hiányzó padot wc csészével pótló buszmegálló. A legkülönfélébb buszvárókat gyűjtötte össze a Kétfarkú Kutyapárt, akik a napokban indítottak versenyt a témában. Eddig több mint 30, gyakorlatilag használhatatlan megállóról kaptak fotót az ország különböző pontjairól. A párt azt tervezi, hogy a legtöbb szavazatot kapó buszmegállókat átalakítják.

Újabb életveszélyes közlekedési helyzetről készült videó

Újabb életveszélyes közlekedési helyzetről készült videó. Ezúttal az M3-as budapesti kivezető szakaszán szabálytalankodott két sofőr. Pénteken az M7-esen kakaskodott két autós. Szakemberek szerint a hétköznapi feszültséget élik ki az agresszív sofőrök a közlekedésben. Ennek is köze lehet ahhoz, hogy egy év alatt 8 százalékkal nőtt a halálos balesetek száma.

 

Az InterCityk késtek a legtöbbet

Összesen 3,8 évet késtek a vonatok tavaly Magyarországon – írta meg az mfor. A MÁV szerint ez az érték nem rossz, mert adataik alapján hasonlóak az eredményei az angol és a belga vasútnak. A legpontatlanabbul például az InterCity járatok közlekedtek, de az elővárosi vonatok sem tudták maradéktalanul tartani a menetrendet. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok egy része elégedett a pontossággal, de akad, aki inkább korábbi vonattal utazik, hogy biztosan időre célba érjen.

Életveszélyes manőver a ferihegyi gyorsforgalmin

Újabb életveszélyes manővert rögzített egy autós fedélzeti kamerája, ezúttal a ferihegyi gyorsforgalmi úton. Egy kocsi vezetője szabálytalanul, gyorsítva, jobbról előzött meg egy másik autót – úgy, hogy áttért a kanyarodósávba. Az utolsó pillanatban tudta befejezni az előzést, így éppen elkerülte, hogy a szalagkorlátnak csapódjon.

Túl keskeny lett a járda

Volt, ahol alig 43 centiméter maradt a felújítás után a járdából az ötödik kerületben. A helyiek szerint már akkor az úttestre kell mennie valakinek, ha két ember találkozik. Babakocsival, vagy kerekesszékkel pedig egyáltalán nem lehet elférni. A Közlekedő Tömeg szerint az önkormányzat nekik korábban az ígérte, hogy a munkák után mindenhol legalább másfél méter széles járda lesz. A kerület szerint ahol lehetett szélesítettek is.

Útlezárás hóakadály miatt

A munkagépeknek országszerte volt dolguk a havazás miatt, és több baleset is történt. A meteorológusok szerint péntek éjszaka további hófúvás nehezítheti majd a közlekedést.

Kamionosok veszélyes manőverei

Videón, ahogy majdnem balesetet okozott a kamionos, miközben előzni próbált a sztrádán. Folyamatosan ellenőrzik az autópályákon a kamionosokat. Bár reggel hat és este 10 között tilos, mégis nagyon sok sofőr előz az autópályákon.

Utastérbe jutott a kipufogógáz

Többen rosszul lettek a fővárosban egy buszon, miután egy eltört kipufogócső miatt az utasok közé szivárgott a kipufogógáz. Az automata tűzoltóberendezés riasztott, emiatt füstszerű oltóanyag lepte el a járművet és környékét. A sofőr azonnal megállt, és leszállította az utasokat. Egyikük videót készített, szerinte valami lángra is kapott. A BKV állítja, nem volt se tűz, se füst.

Fejkamerával rögzített a biciklis, ahogy elsodorta a busz

Biciklist sodort el egy BKV busz Budapesten! A kerékpáros kamerája felvette, ahogy a megállóba soroló 23-as járat fellökte őt a Boráros térnél. A sofőr azt állította, hogy nem vette észre a kerékpárost, aki a szélső sávban haladt.

Gyerekekkel a gázolások ellen

Helyi óvodások és iskolások fotóiból készült táblák lassítják a forgalmat Kőszegen. Szerda óta 5 darabot tettek ki a város óvodái és iskolái közelében, azt remélve, hogy az ismert gyermekarcok láttán az autósok óvatosabbak lesznek.

Kárbejelentés már mobilról is

Elindult az autósok digitális kárbejelentője. Belföldön, a hagyományos kék-sárga nyomtatvány helyett használhatják. Az ingyenes applikáció nem hagyja, hogy hibásan vagy hiányosan adják meg az adatokat, és fényképeket illetve videókat is csatolhatnak vele a baleseti helyszínről. Hetekkel gyorsíthatja a kárrendezést a Biztosítók Szövetsége szerint. Már ma, az első napon több mint 26 ezren töltötték le mobiltelefonjukra az alkalmazást.

Centiken múlt a tömegbaleset

Centiken múlt a tragédia. Egy szembe jövő kamion és egy szintén szembe jövő autó között fért csak el egy autós Pérnél. A kocsi épp előzte a kamiont, de már nem volt ideje visszasorolni. Egyik szereplő sem rántotta félre a kormányt, a szabálytalanul előző autós pedig balra húzódott, így úszták meg az ütközést. Minderről az egyik autó vezetője felvételt készített.

Szilveszter és újév: korábban záró boltok és tömeg a vonatokon

A vásárlók holnap korábban záró üzletekre, az utazók pedig kedden tömegre számíthatnak. Mindenesetre a MÁV azt ígéri, hogy minden kocsijuk közlekedik majd. Budapesten pedig plusz éjszakai járatok is lesznek szilveszter éjjelén.

Kamion tetejéről zuhant le egy jégtábla

Kamion tetejéről zuhant le egy jégtábla, épphogy elkerülte a balesetet egy autós a négyes főúton. A veszélyes helyzetet rögzítette a kocsi fedélzeti kamerája. Egy kamionos videóüzenetben reagált a történtekre. Szerinte lehetetlen a pótkocsik tetejét teljesen megtisztítani, ezért igazságtalan, hogy a sofőrök felelősek jégdarabok miatti károkért.

Több órás dugók az utakon

Alig lehet közlekedni az M1-es, az M0-ás és az M5-ös autópályákon. Pénteken este 30 kilométeres volt a dugó az M0-áson. Csütörtök óta rossz a helyzet. Hazaindultak a Nyugat–Európában dolgozó vendégmunkások. A Közútnál azt mondják a következő napokban csak átmeneti javulás várható.

 

Ilyen lenne Elon Musk városok alatti alagútja

Egy új technológia meg fogja oldani a közlekedési dugókat, legalábbis ezt ígéri Elon Musk milliárdos üzletember. Elképzelése szerint a városok alatt futó alagutak hálózata, és az ezekben közlekedő önműködő autók jelenthetnek megoldást. Bár azt ő sem gondolja, hogy ez a következő években valósággá válhat, de az első kísérleti alagút átadását nagy érdeklődés övezte.

 

Villamos síneken akadnak fenn a figyelmetlen autósok

Volt, hogy a tűzoltók, máskor a közelben dolgozók húzták le a villamos síneken fennakadt figyelmetlen autóst. Helyiek szerint rendszeresen előfordul Budapesten a Mexikói úton, hogy a sofőrök rossz irányba kanyarodnak, így ráhajtanak a zárt villamos pályára. Erről a Budapesti Autósok Közössége számolt be. Az út kezelője az RTL Híradó megkeresésére most azt ígérte, soron kívül megvizsgálják a kereszteződést.

Kevés a kalauz, szigorít a MÁV a bliccelők miatt

Szigorít a MÁV a bliccelők miatt. Vasárnaptól, aki 100 kilométernél rövidebb útra utazik, annak négy órán belül vonatra kell szállnia, nem lesz egész nap érvényes a jegye. A szigorításra azért van szükség, mert szerintük sokan csaltak a fel nem használt jegyek árával. A vasúttársaság azt ígéri, ha valaki rajta kívül álló okok miatt, például vonatkésés miatt nem tudja időben teljesíteni a távot, akkor nem kap bírságot.

Mindennapi dühítő: miért nem tudunk rendesen mozgólépcsőzni?

Talán mindenkinek ismerős a szituáció, hogy rohan valahova, de meglátja a mozgólépcsőn az előtte végtelenségig kunkorodó sort, és az embereket, akik még véletlenül sem ugyanazon az oldalon állnak. Így rövid mérlegelés és némi bosszankodás után vagy úgy döntünk, hogy kivárjuk sorunkat és egyszer csak felérünk szépen lassan vagy életünk árán rohanunk felfelé sűrű elnézések közepette. De mi vagyunk ilyenkor az illetlenek, hogy szólni merünk, és előre megyünk, vagy az, aki elállja az utunkat?

E-JEGY: elküldik a BKK vezetőjét

A főpolgármester kezdeményezte a vezérigazgató felmentését a sikertelen budapesti elektronikus jegyrendszer miatt. A projektnek már 2017-re el kellett volna készülnie, de a rendszer még mindig nem működik. A BKK múlt héten már a szállítóval is szerződést bontott. A Városháza állítja, elhallgatták előlük, hogy baj van a fejlesztéssel. A szocialisták szerint milliárdos kár érte a fővárost.

BALESETVESZÉLYES: Nem zavarta a piros és a záróvonal se

A Győrben közlekedünk csoport osztotta meg ezt a videót, amelyben az látszik, hogy egy taxisofőr áthajtott a záróvonalon, be a belső sávba, aztán át a piroson. A jelenetet az egyik autó fedélzeti kamerája rögzítette.

FELHÁBORÍTÓ: Majdnem elgázolták a gyalogost a zebrán

Meg kell állnia a zebrán a gyalogosnak, mert az autó nem fékez. Később viszont megáll, pont a zebrán. A sofőr még mond is valamit a szabályosan átkelő férfinak, mielőtt továbbhajt. A felvételt egy busz kamerája rögzítette kedden este Pécsen.

Visszakapják a kilenc órás vonatút árát

Visszafizeti a jegyek árát a MÁV azoknak, akik november elején kilenc órát vonatoztak Szombathelyről Pécsre.

Átalakulhat Budapest közlekedése

Teljesen átalakulhat Budapest közlekedése, ha megvalósítja a kormány a terveit. Egy határozatból derült ki, hogy valóra válhat a HÉV-ek összekötése, és az elővárosi közlekedés közvetlenül csatlakozhat majd a metrókhoz, sőt alagúttal kötnék össze a Déli és Nyugati pályaudvart is. A kormány szerint ezzel megkezdik a főpolgármester javaslatainak teljesítését. Az MSZP szerint viszont még csak sejteni sem lehet, mikor lesz mindebből valóság.

Malacok lepték el a főutat

Disznók leptek el egy berettyóújfalui körforgalmat szerda délután. Az állatokat szállító román kamion kanyarodás közben borult az oldalára, ezért szabadultak ki a sertések.

Ősszel több a veszély az utakon

Felborult egy autó Győrben, miután vezetője elrántotta a kormányt, hogy ne ütközzön az elé kanyarodó másik kocsival. A vétlen autóst súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A balesetben a megváltozott őszi körülmények, így a korai sötétedés miatti rossz látásviszonyok is közrejátszhattak.

Halálra gázolták a zebrán a 69 éves nőt

Zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Székesfehérváron. A 69 éves nőt egy betonszállító teherautó pénteken ütötte el. Csak az első félévben több mint 400 gyalogost ütöttek el átkelőhelyeknél.

Autók között, a körforgalomban ügetett a fehér ló

Szabályosan besorolt, ment egy félkört, majd elhagyta a körforgalmat egy ló szerda délután Mohácsnál. Az 57-es főút egyik forgalmas kereszteződésében készítettek videót az autók között ügető kancáról. A tulajdonosa nemrég vette Mohácson, de az első útján megszökött tőle az állat.

MEGLEPETÉS: Ló a körforgalomban!

Meglepő jelentet rögzített egy autós a telefonjával. A Mohács melletti forgalmas főúton a körforgalomban egyszer csak megjelent egy fehér paripa az autók között. Az állat szabályosan haladt, tett egy fél kört, majd kisorolt a város felé. Éppen csak nem indexelt.

Hajmeresztő manőver: jobbról előzött a szabálytalan sofőr

Újabb hajmeresztő manőver Pécsen: nagy sebességgel, jobbról előzött meg egy autós egy másikat a napokban. Az esetet az egyik kocsi fedélzeti kamerája rögzítette. A szabálytalanul előző autós egy buszöblön hajtott keresztül, csak centiken múlt, hogy elkerülték az ütközést. A megelőzött autó vezetője a felvétel alapján feljelentést tesz a rendőrségen.

Panaszkodnak az útfelújításra a pécsiek

Több peremterületi utcában is alapozás nélkül,  szakaszosan aszfaltoztak a pécsiek szerint. Az új aszfalt már porlik, a helyiek attól tartanak, egy kis eső el is mossa az egészet. Az önkormányzat azt írta, nem felújítás, hanem útjavítás történt, amit folytatnak. A város frekventáltabb részein ezzel párhuzamosan milliárdos útfelújítás folyik.

Vadnyugati viszonyok a magyar utakon

Gyorshajtók, leállósávban közlekedők, agresszív autósok, rengeteg halálos baleset az utakon. A rendőrök most azt ígérik, bekeményítenek. Nézzük, mire juthatnak a nagyobb szigorral.

Lábukkal tartották a busz-padlót

Lábukkal tartották az utasok a busz padlóját, hogy ne nyíljon fel. Felvétel is készült arról, hogy folyamatosan mozgott a Mór és Székesfehérvár közötti járat utasterében lévő szervizajtó.

Felvételen: forgalommal szemben közlekedett az autós

A forgalommal szemben közlekedett egy autós az M6-os autópályán még csütörtök éjjel. Egyik nézőnk videóra vette a kocsit, ami kilométereken át a belső sávban haladt, jelzett is a sofőrnek, de hiába. Végül a rendőrök terelték ki egy pihenőhelyre a 62 éves szerb sofőrt.

Könyökével kormányzott a sofőr

Mobilozott és közben a könyökével kormányozott a buszsofőr hétfőn reggel a Lébény-Győr útvonalon. Ezt az egyik utas vette videóra. Nyáron a "Győrben Kölekedünk" közösségi csoportban is közzétettek egy felvételt, amelyen szintén mobilozott a buszsofőr. Megkérdeztük az utasokat - szinte mindegyikük látott már hasonlót.

Madárrajjal ütközött a repülő

Madárrajnak ütközött a Wizzair Athénból Budapestre tartó járata hétfő délután. A gép felszálláshoz gyorsított, amikor egy hatalmasat fékezett és megállt a kifutón. Ezt mondta az RTL Híradónak egyik kollégánk, aki a gépen utazott. Tűzoltók érkeztek a géphez, amiről később leszállították az utasokat.

Híres lett a tapolcai pad

Különös pad képe hozta lázba az embereket az interneten. Tapolca központjában van egy mozgáskorlátozottaknak szánt, ülőke nélküli pad, ami azután lett híres, hogy a Kétfarkú Kutya Párt posztolt róla. Sokan nem értették egyáltalán mi szükség van rá. A polgármester azt mondja, a pad már öt éve a parkban van, és csak azért feltűnő, mert éppen nincs a helyén.

Egy kidőlt fa miatt késtek órákat a vonatok

Több, mint három órát is késtek a vonatok vasárnap éjszaka - Üllő és Vecsés térségében ugyanis egy szélviharban kidőlt fa először az ELMŰ nagyfeszültségű vezetékét szakította le, az pedig a MÁV felsővezetékét. Így volt, aki 5 órát vesztegelt egy állomáson, miközben hiába várták a pótlóbuszokat.

Buszok rozsdásodnak a telepen

Több mint száz busz áll egy eldugott Pécs melletti telephelyen. Az egykori pécsi helyi járatú buszok évek óta csak rozsdásodnak a telepen. A korábbi, azóta felszámolás alá került tömegközlekedési cég tulajdonában vannak, de semmilyen módon nem hasznosítják azokat.

Vakon vezet aki mobilozik


szerző:
2018.09.17. 18:50
Vakon vezet aki mobilozik

Mobilozás miatt is egyre több baleset történik. Idén eddig 432-en haltak meg az utakon. Ez csaknem 30-cal több, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A statisztikák szerint még mindig a leggyakoribb ok gyorshajtás.

Tilos, mégis előznek


szerző:
2018.09.17. 18:10
Tilos, mégis előznek

Egyre többet szabálytalankodnak a kamionosok a gyorsforgalmi utakon. Annak ellenére, hogy tilos, mégis nagyon sok sofőr előz az autópályákon. A rendőrség adatai szerint hetente több száz kamionos ellen indítanak emiatt eljárást.

Körbeérhet az M0-ás


szerző:
2018.09.10. 18:47
Körbeérhet az M0-ás

Befejezik az M0-ást, ami így teljesen körbeér majd Budapest körül. 2020-ban indulhat az autóút nyugati szektorának építése a Magyar Idők szerint. A lap azt írta, hogy a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő már kiválasztotta a nyertest a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére.

Rossz irányba hajtott be a körforgalomba

Szemből hajtott be egy duplasávos körforgalomba egy autós Győrben. Ezt egy nézőnk videóra vette, aki Híradónknak ma azt mondta: először azt hitte baleset történt, ezért állt meg szemben az autós.

FORGALOMMAL SZEMBEN: Nem sokon múlt a tömegkarambol

Szemből hajtott be egy duplasávos körforgalomba egy autós Győrben. Ezt egy nézőnk videóra vette. A felvételen látszik, hogy a szabálytalan sofőr miután észrevette, hogy rossz irányba megy, még hátra is tolatott és megfordult.

Leállósávban kerülik ki a dugót

A leállósávban kerüli ki a dugót az autósok jó része az M0-ás felújítás alatt álló szakaszán. Sőt egy kamionos felvételén az látszik, hogy egy busz vezetője is így szabálytalankodott. A manőver balesetveszélyes és akár 100 ezer forint is lehet a büntetés.

Baleset a metrón: óriási szerencse, hogy nem a szemét találta el a fémkábel

Szétesett a biztonsági öv, amiből egy hosszú fémkábel csapódott ki az egyik felújított orosz metrón hétfő délután. Az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú szerint a huzal őt és egy másik utast is megütött. Utóbbi bőrét fel is sértette. Az utas szerint óriási szerencse, hogy a kirepülő kábel nem ütötte ki senki szemét. A Metróért Egyesület szerint is vannak gondok a felújított szerelvények egyes elemeinek minőségével. A BKV szerint egyedi hibáról van szó.

Sok autós áthajt a piroson


szerző:
2018.09.04. 18:17
Sok autós áthajt a piroson

Életveszélyes helyzeteket rögzített az autóba szerelt kamera Szegeden. A felvételeket egy nézőnk készítette, aki rögzítette, amint piros lámpán hajtanak át az autók a városban.

OROSZ RULETT: áthajtás nagy gázzal, piroson

A videót feltöltő nézőnk fedélzeti kamerája rögzítette, hogy az autósok egyáltalán nem foglalkoztak a lámpával.

SZABÁLYTALAN: Simán áthajtottak a piroson

A videót feltöltő nézőnk (a fedélzeti kamerája rögzítette a szegedi eseteket) szerint olyan volt, mint az orosz rulett. Áthajtás piroson nagy gázzal. Vagy sikerül, vagy nem… Mutatjuk!

Autók akadtak el, fák dőltek ki

Hatalmas felhőszakadás csapott le szombaton este az ország nyugati és középső részére. Volt, ahol kétszer annyi eső esett, mint amennyi máskor egész szeptemberben szokott. A helyenként 100 kilométeres szél tetőket bontott meg, több családi házba is villám csapott. Sok helyen dió nagyságú jégeső kísérte a felhőszakadást, a közlekedésben is fennakadásokat okozott a vihar. A tűzoltóknak a legtöbb dolguk Pest megyében és a fővárosban volt.

Közlekedési káosz az M0-áson

Volt autós, aki inkább szántóföldön került, hogy ne kelljen órákat vesztegelnie a dugóban. Napok óta hatalmas a káosz a M0-ás déli szakaszán.

Közlekedési káosz a Csepel-szigeten

Negyedmillió ember hétköznapjait keserítheti meg, a Csepel-szigetet az útlezárások szinte elvágták a külvilágtól.

Elhunyt társaikra emlékeztek a motorosok

700 motoros vonult fel a Mátrában, hogy megemlékezzenek a motoros balesetekben elhunyt társaikra. A túra Gyöngyösről indult és Kékestetőre tartott.

Leszakadt az áramszedő


szerző:
2018.08.23. 18:30
Leszakadt az áramszedő

Leszakadt az áramszedő a Szentendrére tartó HÉV tetejéről. A méretes szerkezet megrongált egy vasúti fényjelzőt és a szerelvény oldalát is hosszan felsértette, néhány centiméterre az egyik ablaktól. Az egyik szemtanú az RTL Híradónak azt mondta, azt hitték az utasok, hogy autóval karamboloztak, amikor hallották a csattanást.

Nem bírják a lakók a villamos csikorgását

Elviselhetetlen a villamosok zaja a lakók szerint a 6 milliárd forintért felújított, új budafoki kocsiszínnél. Az átépítés után a remíz bejárata 300 méterrel közelebb, közvetlenül a házak elé került. A helyeik szerint lehetetlen pihenni a csikorgó villamosoktól.

Egy család is megsérült a karambolban

Két kisgyerek és a szüleik sérültek meg egy hármas karambolban. Előbb frontálisan ütköztek egy másik autóval majd egy harmadik kocsi is beléjük rohant.

Ezért zárták le a Liszt Ferenc repülőteret

Le kellett zárni a Liszt Ferenc repülőteret szerda este, sőt az oda vezető utakat is, mert egy sugárzó anyagot tartalmazó csomagot találtak az egyik gépen.

 

Felvették az életveszélyes előzést

Ijesztő manővert rögzített egy autós fedélzeti kamerája az M1-esen, Győrnél. A videón látszik, ahogyan egy kocsi sofőrje – a belső sávból – hirtelen átvág a külsőbe, majd a leállósávban előzni kezdi a többi autóst. Mindezt a zsúfolt sztrádán. Senkinek nem esett baja, de az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ez csak a vakszerencsének volt köszönhető.

 

Gyerekek is megsérültek balesetben

Egy halottja, több életveszélyes illetve súlyos sérültje volt a vasárnap kora este Kőszeg közelében történt balesetnek. A sérültek között gyerekek is voltak.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való