KERESÉS search-close

közügy

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közügy"

Országosan egységes vízdíjat vezetne be a kormány

Erről a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter beszélt csütörtökön egy konferencián. Azt mondta, hogy ehhez először centralizálni kell a különböző víziközmű cégeket. Jelenleg 40 ilyen szolgáltató van, és mindegyik más áron biztosítja az ivóvizet. Két és félszeres különbségek is vannak az országban. Aki a Balatonnál él, sokkal többet fizet, mint aki Szegeden.

 

 Továbbra sincs elég kukás a fővárosban

A Fővárosi Közterület- fenntartónál ideiglenes munkaerőhiányról beszélnek, miközben már a nyári hónapokban is gondot okozott a szelektív hulladékok elszállítása. A FKF szerint jelenleg 15 kerületben csúszik az edények ürítése, mert nincs elég dolgozójuk. A társaság már rádióban, plakátokon és állásbörzéken is próbál kukásokat toborozni.

MEGLEPŐ: bebizonyította, hogy a szonda volt téves

Roszkos Károlyt két napja állították meg a rendőrök Vác közelében, szondát fújattak vele. Legnagyobb meglepetésére a műszer azt jelezte, hogy ivott, mielőtt a volánhoz ült. Majd később egy másik típusú szonda is ugyanezt jelezte. Végül a férfinak sikerült bebizonyítania igazát, miszerint színjózan.

Csak két hétig működött a nyilvános wc

Két hétig működött, már több mint egy éve zárva van. Senki sem használhatja azt a budapesti nyilvános wc-t, amelyet még tavaly építettek, amikor a vizes vb miatt felújították a Carl Lutz rakpartot.

53 ezer forintból kell megélniük

A Parlament előtt tüntettek reggel otthoni ápolást végző családtagok. A minimálbér összegével megegyező fizetést és munkájuk elismerését szeretnék azért a 24 órás szolgálatért, amit tartósan beteg rokonaikért végeznek. És ami miatt nincs lehetőségük más munkát vállalni.

Megromlott ételért fizethetnek

Több ezer család maradt áram nélkül az elmúlt napok kemény havazásai miatt, egyelőre viszont nem érkezett kiugróan sok bejelentés a Magyar Biztosítók Szövetségéhez. A szóvivő szerint sokan nem tudják, hogy az új biztosítások már az áramkimaradás alatt tönkrement élelmiszer költségeit is fedezik. És jó tudni, hogyha valaki a jeges út miatt csúszik árokba, azt is csak a casco fedezi.

LINCZÉNYI MÁRKÓ:

Linczényi Márkó a Hungary’s Got Talent egykori zsűritagja saját nőnapi számán keresztül üzent Orbán Viktornak a magyar férfiak nevében. A művész szerint már régóta azok a férfiak vannak többségben, akik megbecsülik a nőket, és akik a férfiak és a nők egyenlőségében hisznek. A nőnapi számot teljes hosszában ITT tudja megnézni!

Felverte a gaz az emlékparkot

Felverte a gaz, a frissen ültetett fák száradnak a két hónapja átadott 1956-os emlékhelyen a XVIII. kerületben. Erről a 444.hu egyik olvasója készített videót. Az 1956-os Emlékbizottság 5 millió forinttal támogatta a park kialakítását, ami összesen 13 millió forintba került. Bár a helyiek azt mondják rég nem nyírt senki füvet a területen, az önkormányzat szerint folyamatosan rendben tartják a parkot és épp ma mentek ki újra dolgozni a munkások az emlékhelyhez.

Műanyag bilikkel tiltakoznak a közvécé-hiány ellen

Műanyag biliket raktak a Belügyminisztérium elé civilek. Több nyilvános wc-t szeretnének Budapesten, mert szerintük a meglévő nyolcvan nagyon kevés. Ma nincs olyan törvény, ami közfeladattá tenné a közvécék fenntartását. Az ombudsman korábbi jelentése szerint a wc-hiány sérti az emberi méltósághoz és a testi-lelki egészséghez való jogot.

Nincs elég mesterember


szerző:
2017.07.12. 18:30
Nincs elég mesterember

Legalább két hónapot kell várni, ha lakást szeretnénk felújítani, akkora a szakemberhiány. Győrben például szeptember közepénél előbb szinte lehetetlen ácsot, burkolót vagy festőt találni. Az építőipari cégek is küzdenek, Kelet-Magyarországról és Ukrajnából hoznak mestereket, hogy határidőre be tudják fejezni a munkákat. Azt mondják, hiányzik az utánpótlás, a fiatalok közül kevesen választják az építőipart.

FELHÁBORODÁS 3-AS METRÓ: megszólal az egyik bennragadt utas

Az RTL Híradó riporterének telefonon sikerült elérni a péntek reggeli csúcsforgalomban bentragadt utasok egyikét, aki akkor utazott a járműszerelvényen, amikor abba tizenkét percre bentragadtak az utasok. A szemtanú állítása szerint a járaton pánik alakult ki, a vésznyitó nem műkődött csak többszöri próbálkozásra, úgy, hogy az utasok a megállóban külső segítséget is kaptak az ajtó felfeszegetésére. A látássérült utasnak ráadásul az eset után nem adtak megfelelő tájékoztatást a metrópotló autobuszokkal kapcsolatban, így a porul járt utas negyven percet késett a munkahelyéről. A felháborodott férfi teljes beszámolóját 18 órakor hallhatják az RTL Híradóban!

WC kórus: szorongató probléma karácsonyi mázban

Párizsban minden ötezer lakosra jut egy nyilvános WC, Budapesten minden harmincezer emberre jut egyetlen. Ráadásul Franciaországban a nyilvános WC-ket ingyenessé tették. Így lett a kis dologból nagyon nagy dolog.

 

 

ÖSSZEFOGÁS:

Oly kevés van, alig nyolcvan, nem elég egy nagyvárosban. Így folytatódik a dal, a bennfentes kívülállók kiskórusától. A szorongató probléma ugyan most karácsonyi mázt kapott, de a kérdés nagyon is hétköznapi, hiszen alig van nyilvános WC Budapesten.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való