KERESÉS search-close

kölykök

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kölykök"

Egész nap csak játszanak a győri tigriskölykök

Birkóznak és kergetőznek, egymáson tanulnak vadászni a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei. A négyesikrek már 5 hónaposak, napjuk nagy részét játékkal töltik. Egy hónapja él együtt az egész család, akkor engedték össze őket apjukkal is. Bár eleinte a hím sokat marakodott a kölykeivel, mostanra rendezett családi életet élnek.
A játékból ide kattintva még többet láthat.

TIGRISKÖLYKÖK: A négyesikrek már öt hónaposak

Egy hónapja él együtt az egész család, akkor engedték össze őket apjukkal is. Bár eleinte a hím sokat marakodott a kölykeivel, mostanra rendezett családi életet élnek. Birkóznak és kergetőznek, egymáson tanulnak vadászni a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Négyes ikrek a győri állatkertben

Bújócska és kötélhúzás tigris módra. Akár egész nap játszanának a győri állatkert fehér bengáli tigriskölykei. A kicsik már több mint 3 hónaposak. A négyes ikreket eddig csak a bérletesek láthatták, de amint az időjárás engedi, kiengedik őket a kifutóba.
Még tovább nézheti a kölykök játékát, ha ide kattint.

 

KIS SZURIKÁTÁK: látott már náluk aranyosabbat?

Lessenek be a júliusban született miskolci szurikáták mindennapjaiba.

FÉLTŐ-ÓVÓ: Nem tágít a pandamama a kölykök mellől

A 9 hetes vörös bundájú ikerkölykök nem örültek a rivaldafénynek, kétségbeesetten hívták anyjukat, aki végig a közelben somfordált. A vizsgálatot persze így sem úszták meg. Végül kiderült, hogy mindkét kölyök nőstény és makk egészségesek.

Cukiság: a kisoroszlánok megrágcsálták a Fókusz kameráját!

Négy évvel ezelőtt mutattuk be először az abonyi állatkert két nyolc hetes kölykeit, akiket addig iszonyatosan védtek a nyilvánosságtól. Az oroszlánok – Nala és Mombasa – egyáltalán nem voltak szégyenlősek, olyan közel jöttek a kamerához, ahogy csak tudtak. A végeredmény pedig magáért beszél!

Tündéri kiskutyák várják az új gazdijukat

A Heti szőrösben most két édes apróság, Luna és Léna kucorodtak Anna és Miki ölébe, sőt a cuki mackók végül Anna ruhája alatt bujkálva nyugodtak meg igazán. Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány elnöke mesélt egy kicsit a félig német juhász kölykökről.

Kisjaguárok: egyik fekete, másik sárga

Ikrek, de ennél különbözőbbek nem is lehetnének a Nyíregyházi Állatparkban született jaguárkölykök. Az egyik sárga, a másik fekete bundával látta meg a napvilágot. Az egyhónapos kölykök ma chipet és védőoltásokat kaptak, de a vizsgálat során az is kiderült, mindketten nőstények. Egyelőre még nem adtak nekik nevet, pár hónap múlva viszont a látogatók nevezhetik el a kicsiket.

JAGUÁRKÖLYKÖK: hát, nem két tojás…

Megmutatjuk, hogyan vizsgálják a Nyíregyházi Állatpark kisjaguárjait. Az első komolyabb állatorvosi vizitet viszonylag nyugodtan tűrik a teljesen különböző kinézetű kölykök.

Még csak játszik a két leendő rendőreb

Kölyökkutyák a kaposvári rendőrségnél! Mása és Swarek, a két németjuhász kutya egyelőre játékkal tölti napjait, de nyomkövetőket faragnak majd belőlük kiképzőik. Apránként már tanulják a fogásokat, amikre a tényleges rendőri munkában lesz szükségük. Még több felvétel a kölykökről itt!

Assim és Azar, a leopárdkölykök

Assim a nagyszerű és Azar a tűzrőlpattant. Igazi perzsa neveket kaptak a nyíregyházi állatpark leopárdjai. A négy hónapos iker kölykök nevét ezúttal a gondozók választották ki.

 

Nevet kaptak a nyíregyházi fehér oroszlánok

A kölykök négy hónapja születtek az állatparkban, a gondozók a látogatókra bízták a névadást. Több száz javaslat érkezett, igyekeztek olyat választani, ami illik a kis állatok egyéniségéhez. A hím kölyök a Marcus nevet kapta Marcus Aurelius római császár után. Az egyik nőstény Fauna, a másik pedig Flóra lett. Két római istennő után, akik a mitológia szerint az élőlényeket védelmezik.

Segítenének, de rosszat tesznek

Senki ne vigyen haza erdőben talált, árvának látszó vadállatkölyköt – ezt kérik a szakemberek. Az elhagyottnak tűnő kölykök legtöbbször nem szorulnak segítségre, az anyjuk addig hagyja magukra őket, amíg táplálékot keres. A Budakeszi Vadasparkba szinte minden évben visznek árvának hitt vadakat.

Jó fűnyírók a kenguruk

Legalább 5 kenguru született Nyíregyházán. Az Állatpark kengurucsapatának létszáma így 15-re biztosan emelkedett. Lehet azonban, hogy többen vannak, de még nem tudni, hogy pontosan mennyi utód van a nőstények erszényében. Egyelőre még csak nézelődnek a kölykök, hamarosan azonban kimásznak majd.

Karesz és a kölykök beköltöznek a lakóhajóra

Kareszék betörtek Bécy lakóhajójára, hogy pénzzé tegyék az onnan ellopott értékeket. Végül úgy döntöttek, hogy beköltöznek a lakatlan hajóra, így fedél alatt tértek nyugovóra.

Hiúzkölykök születtek Veszprémben

Játékosak, virgoncok, de anyjuk mindig vigyáz rájuk. Három hiúzkölyök - két fiú, egy lány - született a veszprémi állatkertben. A kicsik szinte egész nap követik anyjukat. A hőségben legszívesebben elbújnak a bokrok közé, ezért időnkét alig lehet észrevenni a kölyköket. 

HIÚZ KÖLYKÖK: 3 apróság a Veszprémi Állatkertben

A hiúz veszélyeztetett állat, a két tenyészpár fajmegmentő programon keresztül érkezett az állatkertbe évekkel ezelőtt. Most születtek először kölykeik. A picik még ismerkednek a környezettel és anyjuk mellől is alig mozdulnak el. A hőségben legszívesebben elbújnak a bokrok közé, ezért időnkét alig lehet észrevenni őket.

Öt farkas született a Bükkben


szerző:
2015.09.18. 18:35
Öt farkas született a Bükkben

Öt farkas született nyáron a Bükki Nemzeti Parkban, a vadkamera rögzítette, ahogy rohangálnak és játszanak. Így már legalább 10 farkas él az erdőben. A vadőrök ennek nagyon örülnek, mert a farkasok megeszik a beteg állatokat, és így megelőzhetők a járványok. A turistákra nem veszélyesek, a vadászokat azonban arra figyelmeztetik, a farkas védett, így akár 8 év börtön is járhat, ha valaki lelő egyet.

Nem tetszett az oroszlánoknak az autókázás

Chipet és oltást kaptak a gyöngyösi állatkert kisoroszlánjai. A kölykök csütörtökön lettek 6 hetesek, így az állatorvos is alaposan megvizsgálta őket. Az oroszlánok most először hagyták el az állatkertet, és utaztak autóban, ami nem nagyon tetszett nekik. A kicsiket egyelőre még csak elkülönítve lehet megnézni.

Lebukott egy német kutyacsempész a horvát-magyar határon

Letenyén állították meg a rendőrök, és a kocsijában 21, különböző korú és fajtájú kiskutyát találtak apró rekeszekbe zárva. Volt, amelyik már alig élt, mert levegőt is alig kapott a zsúfolt csomagtartóban. Az állatorvos szerint Németországig biztosan nem bírta volna ki az utat.

Bébi háziállatok, hogyan kényeztessük őket?

A szombati Fókusz Pluszban egy nem mindennapi kisállat mustrára indultunk. Nemrég született házi kedvencekhez mentünk simogatóba.

Hiénakölykök a szegedi kifutón


szerző:
2009.07.01. 17:38
Hiénakölykök a szegedi kifutón

A Szegedi Vadaspark két kis jövevényének nevéről a látogatók dönthetnek majd.

Felemás szenzáció Nyíregyházán!

Megmutatták a gondozók az állatkert különböző színű jaguárikreit.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való