KERESÉS search-close

kósa lajos

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kósa lajos"

RTLII Híradó 2018-01-23


szerző:
2018.01.23. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-19


szerző:
2018.01.19. 21:30
HÍRCSÁRDA: Frissült a Kósa-1

Frissítették a központi szoftvert a magyar robotikai program zászlóshajójának számító KÓSA-1-ben a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem mérnökei. A másfél hónapos munkával járó javításra azért volt szükség, mert a készítői által csak „Lajos”-nak becézett Kósával az elmúlt hónapokban több probléma is volt.

Autós hasonlat és a PISA-teszt

„Ahol az oktatás egész alapgondolata eltér a magyartól, annak elemeit átvenni annyira lenne értelmes, mint mondjuk a Volkswagen Golfba betenni egy Ferrari adagolóját” - ezt mondta Kósa Lajos a PISA-teszt kapcsán arra, szerinte miért nem érdemes más külföldi gyakorlatot átvenni. A Pedagógusok Szakszervezeténél viszont azt mondják, éppen emiatt kellene a teljes rendszert újragondolni. Az oktatási államtitkár szerint már készülnek a javaslatok arra, mit kell változtatatni a módszertanon.

Módosítanák a hétvégi munkát

Két teljes szabad hétvége járna a bolti alkalmazottaknak január elsejétől egy törvénymódosítás szerint, amelyen a Fidesz-KDNP dolgozik. Ezt Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője közölte, de azt mondta, szó sincs a vasárnapi boltzár visszaállításáról. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az intézkedés gyorsan a nyitva tartás korlátozásához vezethet, mert már most sem találni hétvégére elégendő munkavállalót. Az MSZP bejelentette, ha az új szabály életbe lép, népszavazást kezdeményeznek a megszüntetésére.

Más témában nem lehet kérdezni Kósától

Három hónapja csak olyan kérdésre válaszol sajtótájékoztatóin Kósa Lajos, amelyekre szeretne. A Fidesz frakcióvezetője arra hivatkozik, ezek úgynevezett doorstep sajtótájékoztatók, amik egyetlen témáról szólnak, minden más kérdést az általános sajtótájékoztatóin lehet feltenni. Ilyenből azonban egyet sem tartott, mióta bevezette az új szabályt. Korábban azt mondta, Habony Árpád javasolta neki, hogy provokatív kérdésekre ne válaszoljon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való