KERESÉS search-close

kártevők

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kártevők"

Eltűnhetnek a fecskék Magyarországról

A hazai fecske állomány több mint 50%-a továbbra is hiányzik. Ez azért nagy probléma, mert a fecskék a legtöbb rovar és kártevő természetes főellenségei. Egy néhány hete indult kezdeményezés, amihez már több ezren csatlakoztak, köztük ismert hazai celebek, a fecskék védelmére hívja fel a figyelmet.

Kezdődik a poloska-invázió!


szerző:
2019.03.04. 16:44
Kezdődik a poloska-invázió!

A jó idő miatt indul a poloskainvázió, az általunk kérdezett biológus szerint ráadásul újabb kártevők is elszaporodhatnak. Egy gazdálkodó Híradónknak azt mondta, félti a termést, emiatt már most kezdi a rovarirtást a földjein. Még több info a poloskákról ITT!

Kárt okoznak az elszaporodott hódok?

Két éve történt, hogy hódok költöztek Csákánydoroszlóra. Elrágták és kidöntötték a fákat a Vörös-patak partján, de nem kímélték a kerti gyümölcsfákat sem. A helybéliek annak sem örültek, hogy az amúgy is árvízveszélyes faluban még gátakat is építettek a mederbe. A falunak nem volt elég pénze arra, hogy rendszeresen kitisztítsák a patakot.

Túlélhetik a fagyokat a kártevők

Jót tesz a hó és a hideg a termésnek, de ahhoz kevés, hogy az összes kártevő elpusztuljon. Az RTL Híradónak nyilatkozó kertészmérnök szerint még a mínusz 10 vagy akár a mínusz 20 fok is ideális lehet a növényeknek. A szakértő szerint ugyanakkor a poloskák és az utóbbi időben elszaporodott harlekinkaticák is átvészelhetik a kemény fagyokat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való