KERESÉS search-close

káros

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "káros"

Légszennyezés: a néma gyilkos

Csendes, de globális vészhelyzetnek nevezi a légszennyezést az Egészségügyi Világszervezet, a WHO főigazgatója. A Chicago Egyetem tanulmánya azt állítja, hogy a világ egészét tekintve a légszennyezés inkább rövidíti az élettartamot, mint akár a dohányzás, vagy az alkohol- és a droghasználat. Világátlagról van szó, de akadnak országok, ahol az elvesztett életévek száma kétszámjegyű. Magyarország a legrosszabbak közé tartozik Európában.

Egymást rémisztgetik a gyerekek

„Félsz a haláltól? Ha nem küldöd tovább ezt a videót, akkor ez a kés megtalál. „Így kezdődik az a videó, amely az egyik fővárosi általános iskola diákjai között terjed. Az esetről elsőként a Blikk számolt be. A felvételen egy kamasz, késsel a kezében, azt magyarázza egy karácsonyfa előtt, hogy milyen fájdalmas, ha valakinek elvágják a torkát. A rendőrség zaklatás miatt nyomoz. A Híradónknak nyilatkozó gyermekpszichiáter szerint a videó akár pánikrohamot is okozhat a gyerekeknél. (Ha ide kattint még több tanácsot hallhat a pszichiátertől.)

 

Rákkeltő azbeszttől tartanak a lakók Budapesten

Gazdagréten egy önkormányzati épület bontásánál több négyzetméteren is leverték az azbesztpalát. A lakók félnek, hogy ezért azbeszt került a levegőbe, amely belélegezve rákkeltő lehet. A kivitelező és az önkormányzat szerint csak véletlenül verték le a palákat, a biztonságos azbesztmentesítés később várható. A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége szerint azonban épp a veszély anyag elszállításával kellett volna kezdeni a munkákat.

Magassarkú cipők: A szépségért meg kell szenvedni?

A szexis magassarkú cipő nem éppen a legkényelmesebb, viszont komfortossá lehet tenni. Hogy hogyan? Mutatjuk!

Súlyos szmoghelyzet Kínában

1,4 millió négyzetkilométert vagyis az ország területének egy hetedét érinti az egészségre ártalmas légszennyezés, ami miatt iskolákat zártak be, korlátozásokat vezettek be a közlekedésben és leállítottak több üzemet. Ráadásul a kínai meteorológiai intézet szerint a java még hátravan.

Kell-e egy gyereknek házimunkát végeznie?

Hasznos vagy káros? Munka vagy inkább segítség? Nemrég parázs vita robbant ki egy közösségi oldalon egy michigani anyuka miatt, aki 6 éves fiáról osztott meg olyan képeket, amiken különböző házimunkát végez.

Veszélyes gyerekruhák


szerző:
2016.11.08. 18:21
Veszélyes gyerekruhák

Súlyosan egészségkárosító cipőt találtak a fogyasztóvédelmi hivatal szakemberei. Legutóbb a három évesnél kisebbeknek gyártott cipőket és ruhákat vizsgálták. Tizenegyből csak egy pár lábbeli felt meg, 35 gyermekruhából pedig 30 nem ment át a vizsgán. A termékeket a vásárlók visszavihetik, ha megvan a blokk a kereskedők köztelesek visszaadni az árukat.

Milyen veszélyeket rejt a tinédzserkori testépítés?

Tavaly, ezen a napon a Fókusz stábja nekilátott megtudakolni, hogy valóban igaz-e a hír, fiatalon káros lehet a testépítés. Annyi bizonyos, a szakértő szerint a korai testépítés mindenképpen káros. Ha egy tini mégis strandizomra gyúr, a legfontosabb, hogy a törzsizmait is kellően megerősítse, hiszen a túlzott terhelés a növekedés rovására is mehet.

Káros lehet az elektromos cigaretta is

Betiltják az elektronikus cigarettát a 18 éven aluliak számára az Egyesült Államokban. Egyre több fiatal szokik rá ugyanis abban a hitben, hogy kevésbé káros az egészségre, mint a hagyományos cigaretta, ezt azonban semmi nem bizonyítja.

A selypi azbesztbotrány ismét szedi áldozatait

Szerették volna látni, ahogy felnőnek a gyerekeik. Boldogok voltak és soha nem dolgoztak a selypi azbesztgyárban, mégis az okozta a halálukat. Két 40 év körüli apa lett az azbesztbotrány újabb áldozata. Mindkettőjük a levegőben szálló mérgező anyagok miatt lett rákos. A Fókusz a kezdetektől követte és segítette a szerencsétlenül járt emberek történetét. A többi súlyos beteg még perel, de szakemberek szerint egyáltalán nem biztos, hogy megélik a tárgyalások végét.

Minden, ami a kemoterápia mellett és az ellen szól

Kemoterápia. A rosszindulatú daganatok elleni harc egyik leggyakrabban alkalmazott módszere. Több ellenzője, és több híve is van, s talán éppen ezért: számtalan tévhit kering a köztudatban róla.

Veszélyes volt a levegő több városban

Pécsen és Miskolcon sokan már fojtogatónak érzik a levegőt. Ez azért van, mert hatalmas a szmog. Az elmúlt napokban az egészségügyi határérték többszörösét mérték ebben a két városban. Az orvos azt tanácsolja, hogy ha valaki jobban köhög, menjen az ügyeletre, mert akár tüdőgyulladást is kaphat.

Iszunk és belehalunk


szerző:
2015.11.12. 14:00
Iszunk és belehalunk

Magyarország az alkoholfogyasztással kapcsolatos negatív világranglisták élvonalában szerepel, mégsem készül alkoholstratégia a gondok kezelésére. Mi történt az eddigi tervekkel? Mit kellene csinálni? Mennyit költünk az ivásból adódó betegségek gyógyítására? És milyen egyéb gondokat okoz az alkohol? Egyáltalán: mennyit és mit iszunk? – kérdezzük szakértőktől.

Valóban nem egészséges hason aludni?

Most mindenki gondolja át, milyen pózban szokott elaludni… Aki hason fekve, az bizony jobb lesz, ha most figyel, mert nem teszi jól, ugyanis hosszútávon több káros hatása is lehet a gerincünkre és az izmainkra. Hogy pontosan mi áll a háttérben, és ha nem hason, akkor hogyan is kell jól aludni. Erről kérdeztük Korponyi János, csontkovács, gyógymasszőrt.

Gerinckárosodást is okozhat a sok mobilozás

SMS-nyak. Már ilyen probléma is van. A nevéből is kiderül, hogy a mobiltelefon használatból ered. Ugyanis miközben a telefon fölé görnyed az ember, amíg bepötyögi az üzeneteit, harminc kiló extra súlyt cipel.

A cukorfogyasztás élettani hatásai

Nem nagyon van olyan ember a földön, aki ne rajonganak valamilyen formában az édes ízért. Ha visszatekintünk egy picit az időben akkor kiderül, hogy az ember ízlése bizony nem sokat változott, hiszen már a korábbi idők emberének is az egyik fontos tápláléka a méz és az édes gyümölcsök voltak frissen, vagy akár szárított formában. Később pedig az élelmiszeripar fejlődésének köszönhetően előtérbe került a cukor is. A cukorfogyasztás élettani hatásairól beszélgettünk Abonyi Orsolya dietetikussal.

Minél okosabb a telefonja, Ön annál butább lesz!

Van egy rossz hírünk. Minél okosabb a telefonja, Ön annál butább lesz. De tényleg, teljesen lepusztítja az agyát. Ezen kívül nagy esély van arra, hogy idegbeteg és memóriazavaros is lesz, ha nem próbál meg kiszabadulni önkéntes digitális börtönéből.

Gél lakk: veszélyes otthoni körömkárosítás?

Az elmúlt évek egyik legkedveltebb technikája a gél lakk, amit otthon is egyre többen próbálnak elkészíteni, köszönhetően azoknak a könnyen beszerezhető készleteknek, amiket akciósan hirdetnek a márkatulajdonosok. De vajon mennyire jó ötlet a gél lakkozással otthoni körülmények között foglalkozni? Erre kerestük a választ Szálkai Hajnalka, manikűrössel.

Napi Doktor: Jót tesznek vagy ártanak a csípős ételek?

Rengeteg kérdés és tévhit él a fejekben a csípős ételekről. Egyes cikkek szerint akár évekkel is képesek meghosszabbítani az életünket, jótékony hatásaiknak köszönhetően, mások szerint tönkreteszi a gyomrunkat és számos más kedvezőtlen hatása is van. Hogy mi az igazság, a következő percekben erre kerestük a választ Dr. Schwab Richárd, gasztroenterológus segítségével.
 

Napi Doktor: Ezt teszi a szemünkkel az UV

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül bőrrákhoz vezethet. Azzal azonban már kevésbé, hogy az erős napsugárzás a szemet is károsíthatja. A napszemüveg ma már nem divathóbort, hanem létfontosságú, mert megvédi a szemet a Nap ultraibolya sugárzásától.

Napi Doktor: Minden második dohányos a cigi miatt hal meg

Vasárnap nem csak a gyereknap lesz, hanem a Nemdohányzó Világnap is. Jelenleg a világon mintegy 1,3 milliárd ember cigarettázik, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint közülük minden második e káros szenvedélyével összefüggő betegségben fog meghalni. Erről beszélgettünk Dr. Kiss Róbert Gáborral, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökével.

Gyógyíthat is az uv-sugárzás?

Gyógyíthat is az UV-sugárzás? A rettegett sugarak, amelyektől a bőrgyógyászok általában óva intenek, előfordul, hogy a gyógyulást szolgálják. Ettől függetlenül persze nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem minden UV-sugárnak vannak jótékony hatásai, sőt… Vendégünk Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász volt.

Napi Doktor: Herbál drogok: új őrület a fiatalok körében

Egy addiktológus elárulta, hogy miért nyúlnak a fiatalok már tizenévesen ilyen szerekhez, milyen hatást válthat ki szervezetükből és mennyire lehet végzetes a folytonos használatuk.

Ezt műveli a dohányzás a testünkkel!

Addig nem hisszük el, amíg a saját szemünkkel meg nem győződünk róla: a dohányzás tönkreteszi a testünket és évről-évre egyre több áldozatot szed. Hogy pontosan mit művel a füstölgés a létfontosságú szerveinkkel, ehhez egy életnagyságú babát hívtunk segítségül, aki már a létező összes, a dohányzás következtében fellépő szervi problémát elszenvedte.

Nyolcévesen kezdenek diétázni a lányok?

Az önképzavarról és a diéta káros hatásairól a gyerekeknél, egy dietetikussal beszélgettünk. 

Tárgyak, amelyek károsak a lakásban

Kevés olyan otthon akad, amely minden tekintetben megfelel a feng shui elvárásainak. A több mint ötezer éves térrendezési tudomány szerint ugyanis nem csak a színeknek és a mintáknak van jelentőségük, hanem az anyagoknak és a formáknak is. Most az is kiderül, milyen káros tárgyak lehetnek a lakásunkban!

Veszélyes étkezési sót árultak

Több tonna konyhasó forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A termék olyan kálium-kloridot tartalmaz, amit állati takarmányozáshoz használnak, ráadásul a megengedett mennyiség többszörösét.

Mennyire káros az egészségre a mikrohullámú sütő?

Állandóan tart a vita a mikrohullámú sütők és ezek használata körül, hogy vajon károsak-e vagy sem. A szakértők szerint, ha kellő távolságban állunk a sütőtől, nem történhet semmi bajunk. Nem árt azonban figyelni rá, hogy mit, és milyen edényben melegítünk.

Forró nyomon 12-12-19


szerző:
2012.12.19. 22:00
Forró nyomon 12-12-19

Forró nyomon: Az autóban egyedül ülő nők táskáira hajtanak a motoros rablók Budapesten. A banda egyik tagját elfogták, miután a társa balesetben meghalt. Még négyen szabadok! A plüssegérnek kiesik a szeme, az ugatós kutyából kipotyog az elem. Játékteszt karácsony előtt, hogy ne kapjon a gyerek szupergagyit a szupernagyitól. Mi a teendő, ha a régi mellimplantátum veszélyes, de nincs pénz kicserélni. Magyarországon ötezer nő kapott ilyet, és kapna is másikat, de a műtétért nem tud fizetni. Hamis diákigazolvány-matrica 12 ezerért. Nem rózsaszín, más a hologramja, más az azonosítója, mégis, ahány ellenőr látta, mind elfogadta.

Babakínzás, sokkterápia vagy szakszerű babajóga?

Brutális rángatásoknak és pörgetéseknek tűnnek, de valójában szakszerű babajóga mozdulatok – Lena Fokina szerint. A orosz hölgy egy 2 hetes csecsemőt lóbál a saját teste körül, és gyerekein is tesztelte a vérfagyasztó technikát.

Photoshop – Vigyázat, a látszat csal!

A fiatalok képtelenek az agyonretusált fotókon szereplő sztárokra, modellekre hasonlítani. A pszichológus szerint a sok manipulált kép ezért lehet káros. Egy professzor új szoftvert fejlesztett ki, ami felismeri azokat a képeket, amelyeket utólag módosítottak.

Riadó, Riadó! Támad a szmog


szerző:
2011.11.16. 19:18
Riadó, Riadó! Támad a szmog

A szmog kifejezést jó ideje ismerjük sajnos, és az utóbbi időben már azt is tudjuk, hogy komolyan kell vennünk. A szaglásunkat és az ízlelőbimbóinkat is tompíthatja. Az ország 16 városában egészségtelen a levegő, és öt helyen rendelték el a szmogriadót.

Bőrrák lesz a szolárium vége?


szerző:
2011.10.27. 10:42
Bőrrák lesz a szolárium vége?

A szoláriumozás növeli három gyakori bőrráktípus megjelenésének kockázatát.

Veszélyes radioaktivitás a tokiói ivóvízben

Újabb erős utórengések rázták meg Japán északkeleti régióját.

Kannabisz - a férfiak ellensége


szerző:
2011.03.04. 10:45
Kannabisz - a férfiak ellensége

Rossz hatással van a férfiak szexuális teljesítőképességére a kannabisz. Korábban úgy vélték, a szer jótékony hatással van a nemi életre.

A magyar szoláriumok a legkárosabbak között

Van olyan barnító, amelyik a megengedettnél kétszer erősebb UV sugárzást bocsát ki.

A rockereknek is árt a cigi és a pia?

Nagy Feró az erőszakos italokat szereti, a pálinka és a whiskey bármikor jöhet. De mit mutat az EKG?

Erősen rákkeltő a szolárium


szerző:
2009.07.30. 18:21
Erősen rákkeltő a szolárium

Mintha folyamatosan arzénes vizet innánk, ugyanakkorára növeli a rák esélyét a szolárium.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való