KERESÉS search-close

károk

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "károk"

SÚLYOS KÁROK: a Notre-Dame belsejében

A tetőszerkezet kétharmada megsemmisült, és az épület belsejében is súlyos károk keletkeztek. A felbecsülhetetlen értékű műkincsek nagy részét viszont még időben sikerült kimenekíteni.

Kigyulladt a párizsi Notre-Dame katedrális

Az épület éjjel hatalmas lángokkal éget hétfőn este, a tetején lévő úgynevezett huszártorony pillanatok alatt leomlott. Sokáig az is kérdéses volt, hogy meg lehet-e menteni az épületet. A tűz terjedését végül éjfélre sikerült megállítani.

Óriási károkat okozott a tűz a Notre-Dame-ban

Hatalmas károkat okozott a hétfőn este keletkezett tűz a párizsi Notre-Dame épületében. A székesegyház órákon át égett, a tüzet kedd hajnalra sikerült megfékezni.

Észak-keleten tombolt a vihar

Kicsavart fákat, leszakadt ágdarabokat és megrongált épületeket hagyott maga után a pénteki szélvihar. Az északkeleti országrészben tombolt a legerősebben. Csak Hajdú-Bihar megyében egy nap alatt több mint ötvenszer riasztották a katasztrófavédőket. Vasárnapra várhatóan lecsillapodik a szél, de kedden ismét viharossá fokozódhat.

GYÚJTOGATÁS: 2500 szalmabála égett

A rendőrség szerint egy 23 éves férfi gyújtogatott Földeákon, majd nézte a bámészkodókkal együtt a tüzet. A gyanúsítottnál két öngyújtót is találtak, mindent beismert. A kár több mint 10 millió forint, hogy miért tette, egyelőre nem tudni. Napokon belül letartóztathatják.

Hatalmas vihar söpört végig az országon

Volt, ahol több mint 100 kilométer per órás szél tombolt. Érden az egyik általános iskolának szinte az egész tetejét levitte a vihar. Több helyen annyi eső esett, hogy az autók tengelyéig ért a víz. A Mátra aljában, Endrefalván órákig nem volt áram. A legnagyobb károkat Budapesten és Pest megyében okozta az időjárás.

Durva földrengés a turistaparadicsomban

A legfrissebb hírek szerint 14 halálos áldozata van a természeti csapásnak Indonéziában. Egy külföldi van köztük: egy maláj turista. A sérültek száma meghaladja a 160-at. Lombok szigetének egyes területei megközelíthetetlenné váltak. Nincs hírünk magyar érintettekről.

Esővel és jéggel jött a vihar

Forgószéllel, dió nagyságú jéggel és rengeteg esővel csapott le a hétfői vihar. A tomboló szél Pest megyében okozta a legnagyobb károkat, fákat csavart ki, Budapesten egy uszoda tetőszerkezetét is megbontotta. A tűzoltókat 280 helyszínre riasztották, nekik a házakra, utakra dőlt fák és az elárasztott pincék adták a legtöbb munkát. 25 épület sérült meg a viharban, volt, ahol 20 perc alatt annyi eső esett, mint máskor egész nap.

Iskolába rohant kamion: kétmilliós a kár

Több mint két millió forint kárt okozott az a betonszállító kamion, ami alig egy hónapja rohant a magyarszéki iskolába. A balesetben nem sérült meg senki, de az épület megrongálódott. Az egyik födémet tartó áthidalót kell kicserélni, és az egyik falat újraépíteni. Azt ígérik, a tanév kezdetére végeznek a munkával.

Kitelepítés és áramszünet

Több, mint negyven családot telepítettek ki éjszakára Hegyhátszentjakabon, mert félő volt, hogy átszakad a falu fölötti tó gátja.

 

VIHAR UTÁN: fél méteres ár volt a faluban

Zalacsében néhol 50 centi magas volt az ár, ami  kerteket, udvarokat mosott el. Felsőjánosfán a hídkorlát magasságáig ért a víz. Az Őrségi Nemzeti Park területén lévő Vadása-tó kiöntéssel fenyegetett, ahol szombaton homokzsákokkal erősítették a töltést.

Élő adásban omlott össze a falu

Megdöbbentő felvételek a súlyos horvátországi áradásokról. Egy óriási földcsuszamlás épp akkor döntötte össze egy falu házait, amikor az ország kormányfője odaérkezett, hogy megtekintse az árvíz okozta károkat. A miniszterelnököt kísérő tévéstáb felvette a hirtelen földindulást, amely pár perc alatt katasztrófahelyzetet teremtett.

RENDKÍVÜLI ÁLLAPOT: Földcsuszamlás döntötte le a házakat

A horvát falu minden lakóját kitelepítették az életveszélyessé vált romok közül. A nagy földcsuszamlást a hirtelen hóolvadás miatti áradások idézték elő, amelyek Horvátország több területét is veszélyeztetik.

Havazás: leállt a kisvasút

Még a szerdai havazás okozta károkat sem tudták kijavítani, máris újabb havazás volt a Bükkben. A kisvasutat a Lillafüred és Garadna közötti szakaszon le is állították, mert a hó súlya miatt korábban kidőlt fák több helyen megrongálták a síneket.

 

Milliós kártérítés kátyúk miatt

Csak a fővárosban tavaly összesen 15 millió forint kártérítést fizettek az autósoknak a kátyúk okozta károk miatt. Az RTL Híradó kérdésére a Budapest Közút elárulta, hogy a kárigények mintegy felében fizetett a cég. Az országos utakat kezelő Magyar Közúttól több mint hatszázan kértek volna kártérítést, a cég 247 esetben fizetett. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakjogász szerint nagyon fontos, hogy már a helyszínen jól dokumentáljuk, ha kátyútól sérült meg az autónk.

Hatalmas károk a vihar után

Kidőlt fák, lógó vezetékek, beszakadt háztetők. Hirtelen érkezett a tegnapi vihar és bár nem tartott sokáig, annál kártékonyabb volt. A nagy hőség után apokaliptikus orkán hozta meg enyhülést, ez pedig az ország több pontján is munkát adott a tűzoltóknak. Szél, jég és tűz is pusztított.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Mindent vitt a viharos szél

Volt ahol száz kilométeres szél fújt, Nógrád megyében a házak tetejéről a cserepeket is letépte. Mohorán Mikszáth Kálmán egykori otthonát tette tönkre a vihar. Kiskunhalason a lakásokba is beömlött a víz, az autók kerekét is ellepte.

Országszerte pusztított a vihar

A vihar a legnagyobb károkat a Bakonyban és Egerben okozta. Sárlavina söpört végig Bakonypéterden, kémények, és sírok rongálódtak az orkán erejű szélben. Eger belvárosát pedig bokáig érő özönvíz lepte el.

IDŐJÁRÁS: Óriási vihar tombolt hétfő este több megyében

Komoly károkat okozott a hétfő esti vihar országszerte. Több helyen az erős szél fákat csavart ki és autókat rongált meg. Máshol a jég pusztított, vagy a hirtelen lezúduló esővel küzdöttek.

Balatoni vihar: kempingezőkre dőlt a fa

Pusztító balatoni vihar! Öten megsérültek, amikor fák dőltek kempingezőkre a hétfő esti szélviharban Siófokon. Volt, aki órákra a fatörzsek alatt rekedt, őt még mindig kórházban ápolják. Több helyen is 150 kilométeres széllökéseket mértek. Karádot szabályosan letarolta az orkán. A szél olyan erős volt, hogy felkapott és néhány méterrel arrébb repített egy több tonnás helikoptert. Több milliárd forint is lehet a kár.

Kétmilliárd a viharkár

Kilenc nap alatt csaknem 2 milliárd forintos kárt okozott a vihar - tudta meg az RTL Híradó a Magyar Biztosítók Szövetségétől. Alig több mint egy hét alatt 13 ezer bejelentést kaptak, a legtöbbet Borsod és Bács-Kiskun megyéből. Egy hete pusztított a vihar Megyaszón és Kecskeméten, csütörtökön pedig Nagylakon és a Dunántúlon okozott gondot a szél. A legtöbb helyen elkezdődött a kárfelmérés.

Óriási pusztítást végzett a jégeső Kecskeméten

Szerdán délután mindössze 15 percig esett, de ennyi idő alatt autók százait rongálta meg, redőnyöket lyuggatott ki, ablakokat tört be. A helyiek szerint az egész olyan volt, mint a géppuskaropogás. A károk felszámolásán még ma is dolgoztak a tűzoltók, fél óra alatt több mint 100 bejelentést kaptak.

 

Több traktor vált a lángok martalékává

Több traktor semmisült meg, amikor leégett egy csarnok egy része Berettyóújfaluban. Senki sem sérült meg. A kárt több mint 100 millió forintra becsülik. Még nem tudni, hogy mi okozta a lángokat.

Tombolt a vihar Borsodban

Ítéletidő Borsodban: 28 ember maradt átmenetileg fedél nélkül, miután három faluban négy ház vált lakhatatlanná a tegnapi vihar után. Tizenhat településen tombolt a vihar, fákat, villanyoszlopokat döntött ki, cserepeket sodort le a házakról. Rengeteg épület beázott, Csobádon szinte mindenkinek van valamilyen kára. A katasztrófavédelem összesen negyven helyszínen dolgozott a károk elhárításán, de a munkák még napokon át tartanak.

Sok kárt okozott az április tél

Rengeteg kárt okozott az áprilisi tél a hegyi falvakban. Borsodban, Bükkszentkereszten fák és villanyoszlopok dőltek ki, a hollóstetői kempingben a faházak teteje szakadt be a hótól. A Mátrában van, ahol még most is csak aggregátorral tudnak áramot fejleszteni. Még napokig tarthat, mire mindenhol visszatér az élet a normális kerékvágásba.

Pánik Fukushimában


2016.11.22. 18:20
Pánik Fukushimában

Nagy erejű földrengés rázta meg Japánt. A természeti csapás ugyanabban a térségben volt, ahol öt évvel ezelőtt egy tenger alatti földmozgás hatalmas szökőárat idézett elő, aminek következtében 18 ezer ember meghalt, és felrobbant a fukushimai atomerőmű több reaktora. Most is volt szökőár, de jóval kisebb, és hírek szerint nincsenek komoly károk. De sokan megsérültek.

Elérte Kínát a szupertájfun

Elérte Kína szárazföldi részét a Meranti szupertájfun. Ahogy a szakemberek jósolták, lecsökkent az ereje, de még így is több százezren maradtak áram nélkül. A hatóságok már jó előre felkészültek, és idejében kitelepítették a veszélyeztetett területen élőket.

TÁJFUN: Kínában is tombolt a Meranti ciklon

Több mint 220 kilométer per órás széllökésekkel söpört át Tajvanon a Meranti. A ciklon ezután Kína felé vette az irányt. A szárazföld fölé érve legyengült, de még így is fákat csavart ki tövestül, és rengeteg épületben okozott károkat. A kínaiak már jó előre felkészültek. Nem csoda, hiszen azt a régiót, ahová megérkezett, 1949 óta nem érte el ekkora tájfun. Több tízezer embert telepítettek ki. A hajókat visszarendelték a kikötőkbe, leállították a légi- és a vonatközlekedést, a hivatalokat, iskolákat bezárták.

Még mindig tart a vihar Kínában

Már harmadik napja tartanak az áradások Kínában, ahol a Dianmu tájfun tombol. Az özönvízben ketten meghaltak, és sokan megsérültek. Nagyon komolyak a károk a mezőgazdaságban. A vihar már Vietnámot is elérte, sok folyó kilépett medréből.

Villám csapott több épületbe is

Villámcsapás, jégeső, felhőszakadás – szerdán is folytatódott a viharos időjárás, ami jelentős károkat okozott. Csömörön villámcsapás miatt borult lángba egy családi ház. Kecskeméten hat gyerek is volt abban a házban, amibe szintén villám csapott. Budapesten főleg a közlekedésben okozott fennakadásokat a reggeli felhőszakadás. A meteorológusok azt mondják, az idei nyár nem rendkívüli, de hűvösebb és csapadékosabb, mint az elmúlt évek nyarai.

Két ház is összedőlt az özönvíz után

Egy négygyermekes család otthona is összedőlt a Borsod megyei Múcsonyban a csütörtöki felhőszakadás után. A település több utcájára sárlavina zúdult. Egy másik ház is összedőlt, a tulajdonosa azt mondta az RTL Híradónak: a családi öröksége veszett oda.

PUSZTÍTÁS: Hömpölygő víz után, összedőlt házak

Egy négygyermekes család otthona is összedőlt a Borsod megyei Múcsonyban a csütörtöki felhőszakadás után. A település több utcájára sárlavina zúdult, miután néhány perc alatt annyi eső esett, mint máskor napok alatt.

Hatalmas pusztítást végzett a jégeső

A becslések szerint egymilliárd forintos kárt okozott az országban a szerda éjszakai vihar. Bács-Kiskun megyében annyi helyre hívták a tűzoltókat, hogy még ma is dolgoztak. Az erős szél és a jégeső miatt 10 ezer kárbejelentésre számítanak a biztosítók. Az ítéletidőnek még nincs vége, szombatra a legmagasabb vörös figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Annyi eső eshet, mint máskor egy hónap alatt.

Vitorlást vágott a parthoz a balatoni vihar

A Balatonhoz 100-120 kilométeres széllel érkezett meg a vihar. A Kékszalag tókerülő versenyre készülő hajók közül több már a kikötőben megrongálódott. Balatonfüreden egy borfesztivál pavilonjait verte szét a vihar, egész éjszaka a romokat takarították a szervezők. A Velencei tónál az EFOTT fesztivált kellett félbe szakítani este, akkora vihar csapott le a környékre.

Tyúktojás nagyságú jégeső Szabolcsban

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét óriási jégeső verte el. A legnagyobb jégverést a Három Határ Hírei portál szerint 6.00 és 6.30 között a határ menti települések kapták. A természet "adományairól" nézőink küldtek be képeket Méhtelekről, Rozsályról, Jánkmajtisról.

Áradások három kontinensen

Európában most Franciaországban okoz jelentős károkat az özönvíz. Víz alatt van az Egyesült Államokban Texas egy része. Ázsiában Kína középső részén is súlyos a helyzet.

Megtiltották a medvehagyma gyűjtését

Évekre megtiltották a medvehagyma gyűjtését több száz hektáron két Pécshez közeli területen, mert a gyűjtők hatalmas károkat okoztak. Az utóbbi években már tonnaszámra szedték a medvehagymát, ami megritkult, ráadásul letaposták a védett növényeket is.

Kezd magához térni Amerika


szerző:
2016.01.25. 18:20
Kezd magához térni Amerika

Lassan kezd magához térni Amerika a pusztító hóviharok után. Takarítanak mindenütt, és felmérik a károkat. Az összesen 31 halálos áldozatot követelő ítéletidő szakemberek szerint bekerül a történelembe, sok családnak a saját történetébe is.

Teljesen kiégett az egykori diszkó

Hárman is laktak abban a használaton kívüli diszkóban, amely kiégett tegnap éjjel Szekszárdon. Minden elégett. A tulajdonosok szerint a kár legalább százmillió forint. A három ott élő közül egy embert a rendőröknek kellett kimenteniük az égő épületből.

Több ezer újabb kátyú keletkezett

A fagyok után jött meleg időben csak Budapesten naponta 7-800 helyen lyukad ki az úttest. A közútkezelő azt mondja, az összes bevethető brigád a kátyúkat javítja, de így is csak tavaszra érik utol magukat.

Az egész országban lehet ónos eső

Jön az ónos eső! 10 megyére adott ki riasztást a meteorológiai szolgálat, ebből 5 megyére másodfokút. Az ónos eső valószínűleg szerdára is marad, szinte az egész országban elsőfokú riasztás lesz. Tavaly télen többször is esett ónos eső, borzasztó pusztítást végzett az erdőkben, és rengeteg balesetet okozott.

Sok kárt okoznak az elszaporodott hódok

Hódok költöztek Csákánydoroszlóra. Elrágják és kidöntik a fákat a Vörös-patak partján, de nem kímélik a kerti gyümölcsfákat sem. A helybéliek annak sem örülnek, hogy az amúgy is árvízveszélyes faluban még gátakat is építenek a mederbe. A falunak nincs elég pénze arra, hogy rendszeresen kitisztítsák a patakot.

KIÉGETT LAKÁS: „Egész életem munkája itt van”

Híradónknak nyilatkozott az az asszony, akinek a lakásában felcsaptak a lángok, azt mondta egy pukkanásra ébredt hajnalban. Hiába hívta azonnal a tűzoltókat, mindene elégett.

Pótolják az ónos eső miatt kidőlt fákat

2 millió 300 ezer cserjével pótolják azokat a fákat, amik egy éve pusztultak el az ónos eső miatt országszerte. 2014 decemberében 800 futballpályányi területen dőltek ki, vagy törtek ketté fák a szélsőséges időjárás miatt. A kárfelmérés most is tart, a végösszeg biztosan több százmillió forint lesz.

Heteken belül kifizethetik a kárt

Néhány héten belül megkaphatják a pénzüket azok az autósok, akiknek Astra Biztosítós ügyfél okozott kárt. A Parlament megszavazta azt a törvénymódosítást, miszerint a MABISZ megelőlegezi pénzt, és kifizetik az Astra magyar ügyfelei által okozott károkat.

Brutális jégeső Nápolyban


szerző:
2015.09.06. 18:35
Brutális jégeső Nápolyban

Brutális jégeső esett Olaszország déli részén. Nápoly környékén teniszlabda nagyságú jégdarabok hullottak az égből. Nagyon sok autó megrongálódott. Az ítéletidőről többen is készítettek amatőr felvételeket. Most ezeket is megmutatjuk!
 

Másfél milliárdos kárt okozott az özönvíz

Másfél milliárd forintos kár a lakásokban és kilométeres dugók. Az özönvíz szerű esőzés egy hét elteltével is érezteti hatását Budapesten. A biztosítók szövetségének összesítése szerint eddig 13 ezer lakástulajdonos jelezte, hogy a hirtelen jött csapadék kárt okozott.

Kilencezer háztartásban továbbra sincs áram a vihar miatt

A vihar nem csak a közlekedésben okozott fennakadásokat, de az áramszolgáltatásban is. Hogy sikerült-e már helyreállítani ezeket, arról az ELMŰ kommunikációs igazgatóját, dr. Boross Norbertet telefonon kérdeztük.

Felvette, ahogy lecsap a villám


szerző:
2015.07.26. 18:05
Felvette, ahogy lecsap a villám

Hatalmas viharral, és orkán erejű széllel érkezett a szombati lehűlés. Ledőlt kéményeket, leszakadt cserepeket, kidőlt fákat, és megtépázott vezetékeket hagyott maga után, főként a Dunántúlon és az ország középső részén.

Előzetes: Ledőlt kémények, leszakadt vezetékek

Hatalmas viharral érkezett meg szombaton a lehűlés. Az erős szél a legnagyobb károkat a Dunántúlon és az ország középső részében okozta, összesen 400 helyre riasztották a tűzoltókat. Este hatkor látványos felvételeket mutatunk a viharról.

Tornádó tarolta le az olasz városkát

Heves viharok voltak Németország, Lengyelország és Csehország több részén is. A károk jelentősek. A legkomolyabb vihar azonban Velence környékét sújtotta. Egy kisvároson hatalmas tornádó söpört végig. A természeti csapás következtében legalább egy ember meghalt, többen megsérültek, a városka lényegében megsemmisült.

Egy halott, sok sérült, több milliárdos kár

Elképesztő pusztítást végzett az országban a szerda esti vihar. A főváros 19. kerületében meghalt egy ember, és több mint 60-an sérültek meg országszerte. A mentők tájékoztatása szerint főleg kidőlt fáktól, leesett faágaktól, kő-, és üvegtörmelékektől, a szél által felkapott tárgyaktól sérültek meg az emberek.

BRUTÁL: Ha csak egy videót nézel meg a viharkárokról, ez legyen az

Gyökerestül kitépett fák, leszakadt tetők, úszó autó - a legmegdöbbentőbb felvételek egy videóban.

Előzetes: Több mint 4600-szor riasztották a katasztrófavédelmet

A mentőket is folyamatosan hívták az emberek, a vihar csúcsidőszakában 189 riasztást kaptak csak a fővárosból és környékéről. Nagyon sok megdöbbentő nézői felvételt kaptunk, azokat is megmutatjuk hat órakor az RTL Híradóban.

Még belföldre sem utaznak a görögök

Óriási károkat szenved a görög idegenforgalom, ám nem a külföldi vendégek miatt. A szállodafoglalásokat elsősorban a belföldi turisták mondják le, mert a korlátozott készpénzfelvétel miatt nem mernek utazni. A külföldi turisták egyelőre nem pártoltak el Görögországtól, Magyarországról például naponta 20 charter gép indul.

16 ezer ház dőlt romba


szerző:
2015.07.04. 18:40
16 ezer ház dőlt romba

Már 6 halottja és legalább 70 sérültje van a pénteki kínai földrengésnek. A helyszíni jelentések szerint a károk óriásiak: 16 ezer lakóház dőlt romba, vagy rongálódott meg. A 6,5 tizedes erősségű rengés pillanatait több biztonsági kamera is felvette.

FÖLDRENGÉS: Mozgó csillárok, romba dőlt áruház, menekülő emberek

A kínai földmozgásnak hat halottja van és több mint hetvenen sérültek meg a hivatalos közlés szerint. Az anyagi károk súlyosak annak ellenére is, hogy ritkán lakott térséget ért a természeti csapás. Több tízezren maradtak otthon nélkül.

Előzetes: Lakókocsit tört ripityára a vihar

Az erős szél felborította a járművet, az oldalára borult és az alváz teljesen elvált a lakórésztől. Debrecenben pedig fákat csavart ki a szél a földből, mindezt megnézhetik az RTL Híradóban este hatkor.

Előzetes: Kánikula után özönvíz szerű eső

48 óra alatt sokat változott az időjárás. A tűzoltókat hatvan alkalommal riasztották országszerte - a vihar képeit megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Letarolt gyümölcsösök, szétvert szőlőbirtokok, behorpadt autók

Másodpercek alatt hatalmas jégeső tarolta le Kaposvárt és környékét. A városra csütörtök késő délután hirtelen csapott le a vihar, több helyen diónyi jég hullott. A hatalmas jégeső komoly károkat okozott, pedig csak tíz percig tombolt a város felett.

JÉGVERÉS: Diónyi jégdarabok kopogtak az autó tetején

Az utcákat több helyen egybefüggő jég borítja, mintha télen készültek volna a képek. A jégeső rövid idő alatt letarolta a várost. A sötét viharfelhők csütörtök késő délután értek Kaposvár fölé. Volt, ahol csak cseresznye méretű jég hullott, de több helyen diónyi darabokat is találtak nézőink. Van, ahol kislapáttal szedték össze a teraszról a jeget.
 

Előzetes: Jégeső tarolta le Kaposvárt

Letarolt gyümölcsösök, szétvert szőlőbirtokok, behorpadt autók. Másodpercek alatt hatalmas jégeső tarolta le Kaposvárt és környékét. A városra csütörtök késő délután hirtelen csapott le a vihar, több helyen diónyi jég hullott. Van, ahol kislapáttal szedték össze a teraszról a jeget. A jégeső komoly károkat okozott, pedig csak tíz percig tombolt a város felett. Hogy mit mond a károk nagyságáról a biztosítási szakember, az kiderül este hatkor az RTL Híradóból.

Fákat csavart ki a vihar


szerző:
2015.05.14. 18:00
Fákat csavart ki a vihar

Fákat csavart ki, ágakat szakított le sok helyen az országon átvonuló vihar. Sopron környékén jégeső pusztított, Csongrád megyében sok helyen a szél okozott károkat. Az előrejelzések szerint csütörtökön még lehetnek zivatarok, a meteorológiai szolgálat több megyére is riasztást adott ki. A jövő hét második felére az előrejelzés szerint már akár 30 fok is lehet.

Szinte egy percet sem aludtak a vihar óta

Szinte egy percet sem aludtak szerda este óta a Csongárd megyei Csengelén élők. A két nappal ezelőtti vihar ugyanis szinte mindent vitt, ami az útjába állt. Azóta a helyiek és a katasztrófavédelem szakemberei azon dolgoznak, hogy újra élhető legyen a település. A polgármester azt mondja: a helyreállításhoz szükségük lesz állami segítségre.

Jégeső és viharos szél pusztított

Diónyi jégdarabok, viharos szél, házakra, autókra dőlt fák, leszakadt vezetékek, áramkimaradás. A kánikula után nyugat felől érkezett szerdán kora este az ítéletidő, majd az egész országon átvonult, a legnagyobb károkat Bács-Kiskun és Csongrád megyében okozta.

Fába rohant és kisiklott egy vonat

Fát döntött a sínekre az esti viharos szél Szentdénesen. Egy Pécs felé haladó személyvonat belerohant és kisiklott, de nem sérült meg senki. Balatonöszödön 139 km/órás széllökést mértek. De nem csak a Dunántúlon, a fővárosban is komoly károkat okozott a vihar. Alig fél nap alatt 140 helyszínre riasztották az országban a tűzoltókat.

Idilli tanyasi élet? Hát nem éppen!

Csongrád megye egyik kisvárosának közelében, Mórahalom külterületén fekszik a Homokháti tanyavilág. A településen található közel 800 tanyát 1800-an lakják. A levegő friss, a látvány csodálatos, de a magas belvíz okozta károk miatt az ott élők jelentős része segítségre szorul a mindennapi megélhetéshez. Forgó Viktor riportja.

Az életével játszik, aki bemerészkedik a budai erdőkbe

Ezt mondta az RTL Híradónak a pilisi parkerdő szóvivője. A fűrész hangja hallatszik mindenhonnan, romokat takarítják a főváros egyik legkedveltebb kirándulóhelyén.


 

Előzetes: Romokban hever a Normafa

Az RTL Híradó a pilisi parkerdő erdésze segítségével járt az erdőben. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.


 

Mindenben nagy


2014.10.26. 12:38
Mindenben nagy

Az óriási Grand Santa Fe-vel kezdünk, ami nagyon új, nagyon nagy és nagyon praktikus. Ezután Karvai Sándor vakmotoros jetski-s rekordkísérletéről számolunk be, majd a Mercedes luxus kisbuszával, a V 250-nel kóstolunk bele a menő üzletemberek, politikusok, nagycsaládosok autós életébe. Végül a kátyúkárokkal folalkozunk.
 

Újabb áldozatokat követelt az olasz áradás

Már legalább nyolc halottja van az olaszországi ítéletidőnek.

„Kiköltöztette” őket a vihar

Több családnak el kellett hagynia otthonát a viharok miatt. Folyamatosan mérik fel a károkat országszerte.

Hentes mentett meg 78 lakást a tűztől

Villám csapott egy 78 lakásos lakópark kupolájába szerda hajnalban, Cserkeszőlőn.

Óriási kárt okoztak a magánnyugdíjpénztárak

Milliárdos károkat okozott ügyfeleinek négy magánnyugdíjpénztár, amikor a befektetéseiknél nem a tagok érdekeit képviselték

Életveszélyes a Balaton jege


szerző:
2011.02.13. 20:02
Pázmándon veszélyessé vált egy ház

Veszélyesnek nyilvánítottak egy földrengéskor megsérült házat Pázmándon. A statikus szerdán járt a településen.

Csak plusz pénzért szigetelnek Felsőzsolcán

A helyiek arra panaszkodnak, hogy az állam nem finanszírozza a házak külső szigetelését.

Utcákat öntött el a víz


szerző:
2010.07.25. 18:35
Utcákat öntött el a víz

Volt olyan település, ahol homokzsákkal kellett védeni a házakat.

Úton-útfélen milliárdos vízkárok

Országszerte több út megsüllyedt vagy beszakadt az árvíz és a belvíz miatt, de rengeteg a kátyú is.

Már csaknem 200 ezer kárbejelentést tettek

A biztosítótársaságokhoz több mint 190 ezer kárbejelentés érkezett hétfő délig.

Romokban a Zirci Arborétum


szerző:
2010.06.15. 19:59
Romokban a Zirci Arborétum

Az arborétumban a károk felszámolása után, nyár közepén 90 milliós felújításba kezdenek.

Több mint ötmilliárdos a kár Borsodban

Ebben az összegben nincsenek benne az önkormányzati károk, valamint a védekezés költségei.

Milliárdos károkat okozott az időjárás

Már most 15 milliárd forintnyi kárt okozott a víz és a tűz az országban a biztosítók összegzése szerint.

Romhalmazt hagyott maga után a Bódva

Elkezdődött a károk felmérése az árvíz sújtotta Edelényben és Szendrőben. Edelényben milliárdos károkról beszélnek.

Százmilliárdos kár a mezőgazdaságban

A belvízzel borított terület nagysága eléri a 180 ezer hektárt, és már biztosan kipusztult legalább 50 ezer hektárnyi növényzet.

Reggeli 10-05-27


szerző:
2010.05.27. 08:17
Reggeli 10-05-27

Szenzációs bejelentés! Vendégünk volt az a híres zenész, aki az X-Faktor első mentora lesz.

Türelmet kérnek a tűzoltók


szerző:
2010.05.18. 21:11
Türelmet kérnek a tűzoltók

Három napja 25 tűzoltó egység dolgozik folyamatosan a vihar okozta károk elhárításán.

Megrázó felvételek a viharról és az árról

A hömpölygő folyóvá változott patak szétmosta a talajt, autók zuhantak az árokba Pécsett. A Bakonyban az úttestet tépte fel a víz! A bajba jutottak és országos kárkörkép a Fókuszban!

Videók a soha nem látott pusztításról

Az utóbbi évtizedek legnagyobb természeti katasztrófája, és akik napok óta harcolnak a fékezhetetlen árvízzel a Fókuszban!

Újabb károk a Balatonnál


szerző:
2010.05.17. 16:37
Újabb károk a Balatonnál

A Balatonnál hétfőn még mindig viharos szél tombolt. A hétvégi károkat még fel sem mérték, máris újabbak keletkeztek.

Gyurcsány blogjában írt a tűzesetről

A volt miniszterelnök internetes blogján maga számolt be a tűzvizsgálat eredményeiről.

Nem okozott még jelentős kárt a szél

A meteorológiai szolgálat visszavonta a narancssárga riasztást, amit a vihar miatt adott ki, mert gyengült a légmozgás.

Illegális agancsgyűjtők Gemencen

A gímszarvasok ezekben a hetekben hullajtják agancsaikat.

Földrengés Somogy megyében


szerző:
2010.02.08. 20:01

Tornádó csapott le Texasban


szerző:
2010.01.21. 08:42
Tornádó csapott le Texasban

Sok ember megsérült és több épületben károkat okozott a hirtelen jött vihar.

Egyre több kárt okoz az erős szél

Budapesten 25 alkalommal vonultak ki a tűzoltók fakidőlésekhez, leszakadt reklámtáblákhoz, bádogtetőkhöz.

197 riasztás volt a viharkárok miatt

Legtöbbször vizet kellett szivattyúzni, vagy kidőlt fákat eltávolítani hétfőn.

Özönvíz Zala megye több településén

Péntek óta összesen 19 településen csaknem 50 helyre riasztották a tűzoltókat.

Több milliárdos rombolást végzett a víz az utakon

Országos szintű útfelújításokra lesz szükség. A legnagyobb kár az M1-es autópályán keletkezett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való